Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 10. 2. 2006 11:49

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Nové náboženství

Dlouhé roky studuji náboženství jako projev lidské nezbytnosti. V osmnácti letech jsem se nechal pokřtít, prototože jsem křesanský protestantismus shledával jako jedinou cestu, jak opravdu pochopit smysl lidské existence. Jak jsem časem dozrával, začalo mi docházet, že křesanství není schopno pojmenovat a odpovědět na všechny problémy, s kterými jsem prošel. Mnoho let jsem hledal cestu pro sebe, hledal univerzální Náboženství. Každým dalším rokem, kdy jsem postupně prošel všemi podstatnými filosofiemi a náboženstvími (počínaje Islámem, Budhismem a konče Gaudija-Vaišnavismem [součást Hinduismu]), studoval nejvýraznější filosofy dneška i minulosti, došel jsem pro mě k zajímavému závěru: Čím novější náboženství či filosofie, tím mělčí nese poznání. Jako by s přibývajícím hmotným poznáním byli lidé čím dál méně schopni rozumět duchovním vědám, a snad i proto jsem přesvědčený čím dál více, že hledat nové náboženství, vyvíjet novou filosofii, je zbytečná cesta, protože nejsme schopni takového duchovního poznání, jako lidé před tisíci lety. Hlavní mé poznání je takovéto: Nejstarší filosofie je nejblíže úplného poznání.

Rád bych tyto závěry s vámi všemi probral... Myslíte si, že může vzniknout náboženství nebo filosofie, která by lépe popsala smysl života než ony nejstarší filosofie (Hinduismus + Judaismus -> křesanství a islám)? Má smysl se vůbec zabývat okrajovými směty duchovního poznání (okultismus, ...), když nepřinášejí odpovědi? Budu vděčný za jakýkoliv postřeh... Díky.

Otázky na moderátorky a admina pokládejte ve fóru Poradny a diskuse.
Dodržujte prosím Pravidla diskusí na Babinet.cz.

Není tady

#2 10. 2. 2006 13:25

Ilseli
♥♥♥----

Re: Nové náboženství

=Jirka

Ne, nemůže vznikonou nové náboženství větší než stávající. Všechny ostatní nově zniklé a vznikající, budou vždy jen a jen okrajové. Má to své opodstatnělé velké a rozsáhlé důvody.  Muselo by vzniknou nové lidstvo bez znalostí veškerých zákonů, pak by mohlo vzniknout i nové níboženství, pokud by se to pak vůbec náboženstvím nazývalo.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#3 10. 2. 2006 13:31

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Podža mňa budeme ma nové náboženstvo už zanedlho. Príde Učitež, ktorý ukáže "slepým" cestu a vyvedie ich z tej slepoty...

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#4 10. 2. 2006 14:06

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

xXx napsal(a):

Podža mňa budeme ma nové náboženstvo už zanedlho. Príde Učitež, ktorý ukáže "slepým" cestu a vyvedie ich z tej slepoty...

Mluvíš o návratu Krista v obecném slova významu, tak jak prorokují víceméně všechny hlavní náboženství? Nebo mluvíš o někom zcela novém?

Není tady

#5 10. 2. 2006 15:59

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Hovorím o druhom príchode Krista...

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.

Není tady

#6 10. 2. 2006 16:02

jelitko
♥♥-----
Místo: Hradec Králové

Náboženství a filosofie šli vždy ruku v ruce s nepoznaným a nevysvětleným - snaha vysvětlit svět kolem nás, přírodu. Srovnej si rozsah rozsah nevysvětlitelných jevů v 6. st.př.n.l. a dnes a vyjde ti pravděpodobnost, se kterou v současném světě může v této oblasti vzniknout něco nového. Spousta filosofií, včetně budhismu vznikla taky na "společenskou objednávku" s cílem vysvětli uspořádání ve společnosti, ted už taková nutnost není. I když malá šance tu vždy je, jenže takové nánoženství nevzniká z hodiny na hodinu, ale řádově staletími, aktuálně se to proto těžko identifikuje. Nemyslím si, že schopnost duchovního poznání u člověka úměrně klesá s přibývajícími hmotnými statky, ty jen odvádějí od takového poznání pozornost. A ještě jedna věc, možná že dnes vznikají naboženství jiného typu (ne, tak jak je na náboženství nahlíženo dnes), vem si takový kult celebrit - dnes se člověk spíš než bohům snaží přiblížit B. Pittovi nebo J. Roberts.

pokud mě někdo donutil k pláči, nestojí mi za to, abych pro něho ronila slzy (K. Dunst)

Není tady

#7 10. 2. 2006 17:24

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Nazdar Jiří!

Ale to jsi nám udělal skutečnou radost, že jsi vstoupil mezi nás a ještě s tak skvělým tématem. Navíc s Tebou naprosto souhlasím, jak se mystická hloubka nauk zpložšuje se čtvercem postupujícího času. Ale to je dáno vytrvalým zanořováním do temného věku Kalijugy. Já vím, Salvator namítne, že nové již je za dveřmi. A já tomu věřím. Dosud však těmi dveřmi nevstoupilo dovnitř. Navíc si nikdy nenechám vzít historickou krásu i moudrost těch, kteří obětovali své životy pro svou víru a naději.

Nebo jsem se s nimi sjednotil, naslouchal jim v bezesných nocích, vnímal jejich úzkost i vzývání, jak bili do nebe svou vůlí, aby mezi ně Pravda i Sláva Nejvyššího přišla. Sám jsem volal jejich ústy (nebo oni mými?) po naplnění, proto na ně nemohu zapomenout, když nějaký jedinec vyjeví: "Aj, zde stojí tuto mezi vámi!" Tehdy se zeptám jich, oněch hlasů ve mně, zdali jsou v souladu s takovou zprávou. Nebo: "Ve všech svých zrozeních jsme Ho očekávali!"

Teprve až všechny tyto hlasy ve mně zajásají, pak poznám, že je to On!

Crabat

Není tady

#8 10. 2. 2006 17:43

BVF
♥♥-----

xXx napsal(a):

Hovorím o druhom príchode Krista...

Potřebujeme nové náboženství? Stačí vědět, že přišel Kristus. Snad se nemýlím? Jsou nutné další ubezpečení, přece ho všichni čekáme?!!! Proč bychom se vlastně tady bavili? smile.

Není tady

#9 10. 2. 2006 17:57

BVF
♥♥-----

Milý Crabbe, jde Ti o Tvoje vize a radost z literatury nebo o skutečnou pravdu? Co bys dělal, kdyby byl Kristus už opravdu tady, jak říká Salvator? Jsi na to připraven nebo si chceš jenom povídat. Je to příjemné, člověk si připomene klasiky, trochu se ukáže, jak je znalý, ale čekᚠvážně na něco dalšího? Proč všichni hledáme ty informace ? Máme jasno, co s nimi uděláme? Jen činy mají smysl.Jinak tady máme jen příjemný diskusní kroužek. Nezlobte se na mne, nemyslím to jako útok, ale zajímal by mě názor Vás všech.

Není tady

#10 10. 2. 2006 18:40

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Crabat, kde si bol tak dlho?

BVF, súhlasím... Zhromažďovanie informácií a čítanie kníh uspokojuje len našu zvedavos a túžbu po poznaní, rozširuje naše obzory. Ale to skutočné, to, na čom naozaj záleží, sú tak ako Ty hovoríš, naše činy...

Není tady

#11 10. 2. 2006 18:43

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ilseli, Tvoje jméno Ilseli.., eh, co už to zase plácám?.. Prostě tohle jméno mě fascinuje. Má nějaký podklad anebo sis ho prostě vymyslela, vycucala, takříkajíc, z malíku? Já v něm vnímám hlasy minulosti, hlasy ze záhrobí, ne však těch, co proklínají a závidí těm, kdo ještě žijí, nýbrž takových, jež se těší na vzkříšení, aby nám pak mohli podat zprávu, jaké to bylo na druhé straně.

Slyším v něm právě ony šeptavé hlasy dávno mrtvých, co nedokážou mlčet, protože jsou s námi neustále propojení, respektive s Tebou propojení. To oni sami Ti museli vnuknout tohle jméno. Snad dokonce příbuzní zakletí ve stromech anebo Elfové, Víly... Řekni mi o tom, prosím, trochu víc.

Ale to jsem poněkud odbočil od tématu: Tady se totiž uvažuje o třetím projevení nebo-li druhém příchodu Syna člověka. Pak by se ovšem opravdu nejednalo o Nové náboženství, nýbrž naplněné Zaslíbení, jež bylo učiněno před dvěma tisíciletími. A to jaksi nelze definovat pojmem Nový.

Kdopak Ho ale pozná, až přijde?.. My se můžeme poučit historií. Zákoníci, Farizeové (nejvzdělanější vrstva židovského národa!) očekávali přísného Otce. Nebo tak s nimi jednal Nejvyšší od Abrahama. Proto oni Ho nepřijali! "Jsi-li ten, který přijíti má, anebo jiného čekati máme?" Tohle byla jejich mučivá otázka, kterou nedokázali rozlousknout. Přitom byli připraveni před Ním padnout na kolena a předat mu vládu. Vždy po věky ji pro Něj shraňovali! Ale selhali: "Obílené hroby uvnitř plné kostí", protože jejich vzdělání jim vlastně vadilo Ho přijmout!

On totiž nesestoupil jako přísně trestající Otec, nýbrž milující, všem odpouštějící Syn. A já se ptám: "Kdo z nás skutečně ví, jakou formu zvolí pro svůj další příchod?.."

Jenom ti, kteří Mu hluboce naslouchali srdcem, poznali, že je to On. Světské poznání, kněžské i mystické jim pak bylo na houby. (Když nechci použít ostřejšího výrazu. smile) Bůh činí blázny z těch, kteří se domnívají být Moudří, jen těm, kteří Ho upřímně milují se dává poznat.

Toto je klíč. Určitě se však nedomnívejte, že Jeho příchod bude stejný jako tenkrát. Nejvyšší se totiž rozhodně neopakuje! Tohle se vám snaží Salvator říct, že ti, kteří v něj ortodoxně věří, Ho nejspíš zase nepoznají. Proto nebuďte bláhoví a naslouchejte, hluboce naslouchejte dovnitř, jenom tam se vám pravda může vyjevit.

Crabat

Není tady

#12 10. 2. 2006 18:57

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že tohle byla odpověď i pro Tebe, BVF. Anebo se Ti to pořád nezdá? Co se Ti vlastně nezdá?.. Co takhle Tomáš, neříká Ti to něco: "Neuvěřím, dokud nevložím své prsty do jeho ran." Ale já Ti klidně onu blahoslavenost přenechám. Protože na druhé straně: "Povstanou lživí proroci!" atd.

Nejsem blázen BVF, abych uvěřil každému bludu, ale poznám Ho, poznám, tím jsem si jist. Kdyby ne jinak, podle očí Ho poznám určitě.

Crabat

Není tady

#13 10. 2. 2006 19:51

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ale, xXx, potřeboval jsem si prostě odpočinout. Vyčistit hlavu, zrelaxovat. A pak neprobíralo se zrovna takové téma, na nějž bych se rozhodl reagovat.

A propos nebyl jsi to právě Ty, který zdůrazňoval, že myšlenky jsou důležitější než naše činy? wink
Já bych Ti nechtěl sahat do svědomí, vždy mě znᚠlol, ale není právě to, co tady nyní naznačuješ nějaký psychický renonz?..

Jasně, můžeš namítnout: Jde o to, čí?.. - Beru. Takovou oponenturu skutečně beru. Vždy já nejsem ten, který tvrdí, že by se nemohl mýlit. Viď, BVF. Ovšem v těchto otázkách raději zůstanu konzervativní. Také už na to mám věk, abych se nerozeběhl za první bludičkou, kterou mi někdo ukáže. Na to lze opět uvést repliku: "Věk s tímhle přece nemá nic společného..."

Jenomže má. Pokud jste se ovšem celý život tzv. duchovně neflákali. Protože za vámi stojí právě to vyladění se na původní hledající, jak jsem uváděl ve svém prvním příspěvku Jirkovi. Z tohoto principu bych předpokládal, že BVF je mladý. Tudíž plný elánu, rozhodnutí jednat správně a  bez těchto psychických souznění  s historickými hledači Pravdy.

To se mu to potom hovoří, nezatíženému bolestí z nekonečného nenaplnění probdělých nocí marným vzýváním! Ale i on jednou vejde do významu řečeného a pak mi dá za pravdu. Tím však mu vůbec neupírám právo být prvním, který padne k Jeho nohám. A kdybych třeba nakonec sám přišel jako poslední, budu mít pro něj právě jen vlídný úsměv. Pozdravíme se, šastni setkáním.

Crabat

Není tady

#14 10. 2. 2006 21:55

Ilseli
♥♥♥----

Crabat napsal(a):

Ilseli, Tvoje jméno Ilseli..

Crabate,  Crabate, ty nejlépe víš, že náhody neexistují. ... Proč pochybuješ o mém jménu? Není náhodné a já to vím.

JEHO zjevení je ve jménu LÁSKY, PRAVDY a POKORY, jenže pravda je zatím pro mnohé velkou neznámou, vetšinou vidí pravdu jen tu svojí. Zdravím Il.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#15 11. 2. 2006 12:42

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

jelitko napsal(a):

Náboženství a filosofie šli vždy ruku v ruce s nepoznaným a nevysvětleným - snaha vysvětlit svět kolem nás, přírodu. Srovnej si rozsah rozsah nevysvětlitelných jevů v 6. st.př.n.l. a dnes a vyjde ti pravděpodobnost, se kterou v současném světě může v této oblasti vzniknout něco nového.

Jelitko, s tímto nemohu naprosto souhlasit. Toto mě učili na střední škole na sklonku kumunistického režimu, prostě klasický materialistický pohled. Stačí vědět cokoliv třeba o Védské kultuře, staré tisíce let, abyste pochopili, že takovéto vysvětlení opravdu neobstojí, protože žádná opravdová filosofie se nesnaží vysvětlovat bouřku ani zemětřesení, prostě nic materialistického a tedy pomíjivého...

jelitko napsal(a):

Spousta filosofií, včetně budhismu vznikla taky na "společenskou objednávku" s cílem vysvětli uspořádání ve společnosti, ted už taková nutnost není. I když malá šance tu vždy je, jenže takové nánoženství nevzniká z hodiny na hodinu, ale řádově staletími, aktuálně se to proto těžko identifikuje. Nemyslím si, že schopnost duchovního poznání u člověka úměrně klesá s přibývajícími hmotnými statky, ty jen odvádějí od takového poznání pozornost. A ještě jedna věc, možná že dnes vznikají naboženství jiného typu (ne, tak jak je na náboženství nahlíženo dnes), vem si takový kult celebrit - dnes se člověk spíš než bohům snaží přiblížit B. Pittovi nebo J. Roberts.

Zde je třeba doplnit, že se jedná o novodobé filosofie, které bez pochyby na základě nespokojenosti společnosti vznikají, nikoliv však ony "původní" náboženství, tam společenskou objednávku s jistotou nenaleznete.

Není tady

#16 11. 2. 2006 12:53

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Nazdar Jiří! Ale to jsi nám udělal skutečnou radost, že jsi vstoupil mezi nás a ještě s tak skvělým tématem. Navíc s Tebou naprosto souhlasím, jak se mystická hloubka nauk zpložšuje se čtvercem postupujícího času. Ale to je dáno vytrvalým zanořováním do temného věku Kalijugy. Já vím, Salvator namítne, že nové již je za dveřmi. A já tomu věřím. Dosud však těmi dveřmi nevstoupilo dovnitř. Navíc si nikdy nenechám vzít historickou krásu i moudrost těch, kteří obětovali své životy pro svou víru a naději.

Přiznám se, že jsem nikde, v žádné zdroji, nenašel zmínku o tom, že by nový věk byl opravdu za dveřmi. Jistě, správně namítneš, že křesané očekávají Kristův návrat (nebo nový příchod) prakticky každým dnem (a to už trvá stovky let...), ale jiné filosofie jsou obezřetnější. Můj soukromý názor je spíše opačný: Kalijuga je teprve v počátku a duchovní úpadek je teprve v počátku.

Crabat napsal(a):

Nebo jsem se s nimi sjednotil, naslouchal jim v bezesných nocích, vnímal jejich úzkost i vzývání, jak bili do nebe svou vůlí, aby mezi ně Pravda i Sláva Nejvyššího přišla. Sám jsem volal jejich ústy (nebo oni mými?) po naplnění, proto na ně nemohu zapomenout, když nějaký jedinec vyjeví: "Aj, zde stojí tuto mezi vámi!" Tehdy se zeptám jich, oněch hlasů ve mně, zdali jsou v souladu s takovou zprávou. Nebo: "Ve všech svých zrozeních jsme Ho očekávali!" Teprve až všechny tyto hlasy ve mně zajásají, pak poznám, že je to On!

Stejně ho nepoznáme a znovu novodobě ukřižujeme. To je jistota...

Není tady

#17 11. 2. 2006 17:18

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Si, si, Jirko, Kalijuga skutečně teprve sotva začala. Ale Ty víš velmi dobře, že její trend nemusí pořád jenom sestupovat. Naopak v určitých fázích, většinou nejpozději mileniích, k nám přichází inkarnace Pána, a již v jakékoli podobě. Jasně, většina lidí nepozná, že je to On. Avšak jako Syn zatím přišel jen jednou. Navíc nikdy nezvolí stejný výraz dvakrát, takže neobávejme se: Nebude jim dána taková moc, aby ho mohli ukřižovat podruhé! To by nejprve Ten, jenž stvořil všechno, neopomeňme do toho zahrnout čas i prostor, takový čin musel odsouhlasit. Ale On již to jednou udělal!

Existuje jedna otázka. "Co bylo pro Nejvyššího snazší: Obětovat svého Syna anebo celý vesmír, který byl skrze Něj (Syna) učiněn?!" Věř tomu, kdyby měla nastat druhá možnost (pokud by taková alternativa vůbec nastat mohla!), pak tentokrát by se rozhodl opačným způsobem! - Jak vůbec kdy někoho mohlo napadnout, že Syn je tak slabý, aby jim to dovolil. Zapomněli jsme? - "Dána jest Mu veškerá Moc na Zemi i na Nebi." To, že jednou mezi nás přišel a z Lásky se Obětoval, neznamená, že tím snad nějak zeslábl! - Ale tohle chápou skutečně jenom křesané, normální člověk nemůže rozumět všem aspektům tohoto mystéria.

Existuje ještě druhá otázka: "S kým si to tak blahosklonně chceme potřást rukou?" Vždy je to Nejvyšší Pán, který jediným pohledem dokáže transformovat celý vesmír! Vládnoucí tak nepředstavitelnými energiemi, že stačí jen pomyslet a toto slunce se promění v neutronovou hvězdu, kosmický lapač prachu takových částic jako je naše planeta.

... ... ...

To, co říká Salvator, čistě z logického úsudku a duchovní zkušenosti, by vážně mohlo být to pravé. Ačkoli o tom vlastně ještě nevím vůbec nic, než oněch pár řádků, které nám sem k tomu napsal, mé niterné smysly větří jak vlk, protože tohle by byla ta pravá odpověď Toho, jenž vládne nade vším.

Přijde neočekáván! Jak si vysvětlit tohle "neočekáván", když na Něj čekají všechny generace věřících již dva tisíce let! No, ano. Přijde v neočekávané formě. I tenkrát všechny zaskočil. Nejprve duchovní Otec. Potom Syn člověka. Napadne nás žena, matka, dcera, ale to by právě bylo očekávatelné! Navíc dal zaslíbení: "Poznáte mě." Tudíž nemůže přijít v ženské podobě. Jak tedy?.. Inu.., v duchovní Slávě. Proto Ho poznáme! Vždy v této podobě se apoštolům po vzkříšení ukázal. "A chodil s nimi." K tomu si navíc připočtěme, že nechce nikoho pokoušet, kdo by snad zatoužil moderními technologiemi ho zničit. A chce nám skutečně pomoci, vždy lidstvo stojí před zánikem, stačí homeopatická dávka koncentrovaného zla a celá kultura homo sapiens letí k čertu. Tedy už není čas na nějaké přesvědčování, nýbrž činy.

A dva a půl tisíce let, to už je pořádná brázda do Kalijugy, tedy chápáno z hlediska člověka! A v duchovní Slávě?.. Právě to tady ještě nikdy nebylo. Tedy nebylo... - My to nepamatujeme, pouze v mýtech máme zachyceny takové příchody. Ale z toho, co historicky známe, každý avatár na sebe vždy přijal hmotné tělo, nikdy nepřišel rovnou v duchovní Slávě.

... ... ...

Teď to ale možná vypadá, že jsem popřel všechno to, co jsem řekl předtím. Ne, nepopřel.., za tím vším si stojím. I když to může na první pohled působit coby protichůdné tendence. Až všichni ti, kteří duchovně žijí ve mně zajásají v Jeho přítomnosti, teprve tehdy vpravdě poznám, že je to On.

Crabat

Není tady

#18 11. 2. 2006 22:01

Ilseli
♥♥♥----

Crabat napsal(a):

... , vždy lidstvo stojí před zánikem, stačí homeopatická dávka koncentrovaného zla a celá kultura homo sapiens letí k čertu. Tedy už není čas na nějaké přesvědčování, nýbrž činy.

A dva a půl tisíce let,... a  tak dlouho je známá homeopatie , kterou popsal  a znal již sám velký Hippokrates. Homeopatie není o koncentraci  něčeho  ale o zředění dané látky (rostlinné, živočišné nebo nerostné). Homeopatii se nemůže spojovat se zlem ale s láskou,  empatii a porozuměním. Muj vstup zde byl důležitý, aby nebyli neznalí uvedeni v omyl. Jedná se o jemnou a šetrnou léčbu, která teprve čeká na své objevení a dosud není zcela využívána tak, jak si zasloužila. Zdravím Il.

... ... ...

Není tady

#19 11. 2. 2006 22:08

Rybička
♥♥♥♥♥--

Ilseli napsal(a):

Crabat napsal(a):

... , vždy lidstvo stojí před zánikem, stačí homeopatická dávka koncentrovaného zla a celá kultura homo sapiens letí k čertu. Tedy už není čas na nějaké přesvědčování, nýbrž činy.

A dva a půl tisíce let,... a  tak dlouho je známá homeopatie , kterou popsal  a znal již sám velký Hippokrates. Homeopatie není o koncentraci  něčeho  ale o zředění dané látky (rostlinné, živočišné nebo nerostné). Homeopatii se nemůže spojovat se zlem ale s láskou,  empatii a porozuměním. Muj vstup zde byl důležitý, aby nebyli neznalí uvedeni v omyl. Jedná se o jemnou a šetrnou léčbu, která teprve čeká na své objevení a dosud není zcela využívána tak, jak si zasloužila. Zdravím Il.

... ... ...

Ilseli. Nevím, jestli jsi to v televizi viděla, ale dávali dokument (myslím snad BBC), ve kterém chtěli objektivně dokázat, že homeopatie funguje. Přes veškerou snahu nakonec museli konstatovat pravý opak. Co si o tom myslíš? Já jsem byla docela překvapená.

Není tady

#20 11. 2. 2006 23:46

Ilseli
♥♥♥----

Rybička napsal(a):

Ilseli. Nevím, jestli jsi to v televizi viděla, ale dávali dokument (myslím snad BBC), ve kterém chtěli objektivně dokázat, že homeopatie funguje. Přes veškerou snahu nakonec museli konstatovat pravý opak. Co si o tom myslíš? Já jsem byla docela překvapená.

Víš Rybičko, homeopatie není jednoduchá, kdyby byla, dávno by jí používál každý lékař. Je zde také velký boj farmaceutického průmyslu, který na úkor nemocných vydělává miliardy. Stále se vyrábějí nové chemické léky, které nejen pomáhají ale i velmi škodí. V minulém a v tomto století lidé používali a používají tolik chemických a hormonálních léků, jak nikdy před tím, čímž  roste  i nový seznam nemocí a přibývá chronicky nemocných. Přibývá postižených z nesprávně užívaných léků atd... . Homeopatie je přírodní léčba, která je k nám šetrná a nezatěžuje organismus.
Ten kdo poznal účinky homeopatie, s klidem přijímá takovéto informace o neúčinnosti homeopatie. Jsou i jíné studie, které naopak dokazují účinky homeopatie.
V Indii  např. je homeopatická léčba používána z 80 % z veškerých  dostupných léčebných metod. Dnešní medicína je na velmi vysoké úrovni, co se týče závažných a těžkých onemocnění  ale lidé  mají často  zdravotní potíže, s kterými si právě dnešní medicína neví rady a nenachází pro ně účinnou léčbu. Lidé homeopatii vyhledávájí často, až  když  jim nepomáhá  jiná léčba, což je na škodu jich samotných.  Zdravím Il

To je ale zcela mimo výš uvedené téma ...

Není tady

#21 12. 2. 2006 2:40

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak homeopatie Tě zajímá, Ilseli. To hlavně nezapomeň redestilovanou vodou řádně třepat, protože to je nejdůležitější. Ale znám ještě jeden kvalitnější způsob, než popsaná metoda.., léčit se pránou. Protože tím se dostáváme k samotnému energetickému zdroji. Jasně, že je homeopatie vhodnější, než klasická léčba, avšak ještě lepší je, přijít na to, proč člověk onemocněl a odstranit duchovní příčinu.

... ... ...

Tolik k léčení. Já však nehovořil o potencích nekonečně naředěné látky, nýbrž o zhuštěných energetických vibracích zla, které, by se k nám dostanou v takto super naředěné dávce, přesto stačí k tomu, aby byly zkázonosné. Možná jsem k tomu použil příliš velkou zkratku, až jsem se stal nesrozumitelným, tak to potom omluva Hahnemannovi a jeho principu: "Similia similibus curantur" (podobné podobným se léčí), který je zajisté naprosto pozoruhodný a skvělý.

A to s tím farmaceutickým průmyslem mᚠúplnou pravdu. Teď k tomu ještě přibydou geneticky pozměněné plodiny, zkrátka máme se na co těšit. Člověk je schopen přežít různé katastrofy, ale jestli vydejchá své vlastní působení na sebe, tak to bude zázrak.

Crabat

Není tady

#22 12. 2. 2006 9:42

Ilseli
♥♥♥----

Crabat napsal(a):

...... léčit se pránou. Protože tím se dostáváme k samotnému energetickému zdroji. Jasně, že je homeopatie vhodnější, než klasická léčba, avšak ještě lepší je, přijít na to, proč člověk onemocněl a odstranit duchovní příčinu.

....to je, jako by jsi mluvil o homeopatii. Proto se také nejlépe léči malé děti a zvířata...................... napřed se musí uzdravit duše a až pak tělo....homeopatií se také  nemůže léčit každý.................., myslím tím klasickou, konstituční homeopatii.

V současnosti se už také jedná o to, že člověk ztrácí svojí přirozenou schopnost samouzdravení, díky přílišného zásahu do lidského těla ...atd... .   
Zdravím Il.

... ... ...

Upravil(a) Ilseli (18. 2. 2006 10:09)

Není tady

#23 12. 2. 2006 10:41

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak to je dobře, že se naše discipliny navzájem setkávají.

V současné době je na tom člověk tak špatně, jelikož si zaneřádil organismus všelikými stopovými jedy a odpady, že vysoce energeticky léčivě nabité látky jako je např. propolis, mateří kašička, ale i obyčejný heřmánek už mu nejen nepomáhají, nýbrž doslova škodí! Nebo v něm vznikají alergie na tyto látky. Proto má pravdu homeopatie! Nelze totiž "léčivé" prvky dále koncentrovat, ale právě naopak rozpustit, odplavit z těla ven. Ovšem pokud něco neuděláme s přírodou jako takovou, potom nám nepomůže ani svěcená voda.

V tomhle jsme, Ilseli, naprosto zajedno.

Crabat

Není tady

#24 12. 2. 2006 13:11

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Rád bych tyto závěry s vámi všemi probral... Myslíte si, že může vzniknout náboženství nebo filosofie, která by lépe popsala smysl života než ony nejstarší filosofie (Hinduismus + Judaismus -> křesanství a islám)? Má smysl se vůbec zabývat okrajovými směty duchovního poznání (okultismus, ...), když nepřinášejí odpovědi? Budu vděčný za jakýkoliv postřeh... Díky.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Jirko,
velice si vážím toho, s jakým způsobem vedeš Babinet. Dá se vyjádřit jen tím, že prostě, pro lidi a že je to skvělé.
Proto tedy budu upřímná.
Co je to náboženství?
Náboženství je touha po něčem lepším, krásnějším a dokonalejším, než jsme my lidé.
Na otázku, jestli je možné, aby vznikla filosofie nebo náboženství, které by lépe popsalo smysl života mohu dle svého svědomí odpovědět:
Je možné smysl života vůbec někým nebo něčím obsáhnout? A tudíž i popsat?
Já si myslím, že smysl života budeme hledat stále a vždycky, bude ještě něco navíc, co neuvidíme. A že je to tak dobře. Hlavní že je, abychom na této cestě uměli vidět i Ty druhé, jiné, další....
Je pravda, že jmenovaná náboženství se zdokonalovala snad asi 2000-2500 let. Ale, co je pouhých 2000 let, z hlediska doby existence člověka? A kolikanásobný čas, máme ještě před sebou?
Je možné, nějakou pravdu prohlásit za konečnou? Nemohu prohlásit že ano.
Na úvahu, která by pracovala s pohledem, že není možné, aby nějaký nový  názorový směr přinesl další, stejně geniální myšlenku do vývoje lidstva, jako přinesla svého času Tebou jmenovaná náboženství, nemohu odpovědět, že ano.
Myslím si, že právě to, je naše úloha, hledat a objevovat  nové pravdy a že toho máme ještě hodně před sebou.

Zdraví Tě Bláža

Upravil(a) Bláža.. (12. 2. 2006 14:17)

Není tady

#25 13. 2. 2006 9:42

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Jan:
Dlouhé roky studuji náboženství jako projev lidské nezbytnosti. V osmnácti letech jsem se nechal pokřtít, prototože jsem křesanský protestantismus shledával jako jedinou cestu, jak opravdu pochopit smysl lidské existence. Jak jsem časem dozrával, začalo mi docházet, že křesanství není schopno pojmenovat a odpovědět na všechny problémy, s kterými jsem prošel. Mnoho let jsem hledal cestu pro sebe, hledal univerzální Náboženství. Každým dalším rokem, kdy jsem postupně prošel všemi podstatnými filosofiemi a náboženstvími (počínaje Islámem, Budhismem a konče Gaudija-Vaišnavismem [součást Hinduismu]), studoval nejvýraznější filosofy dneška i minulosti, došel jsem pro mě k zajímavému závěru: Čím novější náboženství či filosofie, tím mělčí nese poznání. Jako by s přibývajícím hmotným poznáním byli lidé čím dál méně schopni rozumět duchovním vědám, a snad i proto jsem přesvědčený čím dál více, že hledat nové náboženství, vyvíjet novou filosofii, je zbytečná cesta, protože nejsme schopni takového duchovního poznání, jako lidé před tisíci lety. Hlavní mé poznání je takovéto: Nejstarší filosofie je nejblíže úplného poznání.

------------------
Úplné poznání? Získavat úplné poznání studiem teologických směrů a -ismů je stejné, jako chtít najít poklad na dně moře tím, že budeš čerpat vodu z oceánu lžící. Na tom nemění nic věk nebo doba původu ideologie.
A propos, kde mᚠjistotu, že -ismus, který vyznávᚠteď, je ten jediný pravý? Zejména po tom, co tě již dříve některé předchozí -ismy zklamaly? Je vůbec možné získat úplné poznání studiem čehokoli? Řekl bych že nikoliv...
-----------------------

----------------
Ano, podle mne má smysl zabývat se čímkoliv, čím se člověch chce zabývat. Historie potvrzuje, že vždy vyhrávaly nové, neznámé myšlenky, které přinesl jedinec, nadchl několik lidí a nakonec se tyto myšlenky rozšířily jako požár.
Vznikající myšlenky vždy přicházejí jako odezva na aktuální stav vývoje společnosti. Jejich ignorance by zastavila vývoj a to není žádoucí.
Problém je však v tom, že vždy stávající paradigmata nové myšlenky tvrdě válcují do doby, než vznikne kritické množství přívrženců nového. Pak se to zvrátí a idea se stane "státním náboženstvím". Nějakou dobu se rozvíjí a kvete, pak začne opět brzdit vývoj. Až přijde nová myšlenka...
A propos, všechny směry (nejenom) duchovního poznání přinášejí odpovědi. Ne však každému a ne za všech okolností a ne všem ve stejné kvalitě.

Upravil(a) Salvator (13. 2. 2006 9:44)

Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí