29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
blíží se mi konec rodičáku a tak Vás prosím o rady.
Lenka se narodila 19.10. a mě náleží rodičák ještě za celý říjen.
Který den bych měla nastupovat zpět do zaměstnání? Hned 20.10. ?
Mohu si případně domluvit se zaměstnavatelem neplacené volno do konce října a nastoupit až prvního listopadu? (Důvodem je schválená ozdravovna do které pojedeme "někdy" na podzim a přesnější termín se dozvím cca 3 týdny před nástupem do ozdravovny).
Ale hlavně mě zajímá, jakým způsobem bych měla projevit zájem o navrácení se zpět do zaměstnání.
Za mne sice nastupovala paní se smlouvou na dobu určitou, ale moje funkční místo je dávno zrušené.
Snažila jsem se dovolat do zaměstnání již na začátku prázdnin abych věděla jestli se mám kam vrátit.
Řekli mi, že pán který mě má na starosti má dovolenou a nejdéle do dvou týdnů se mi ozve, vzali si kontakt.
Dala jsem jim týden navíc, než jsem se začala snažit dovolat. Trvalo to další týden než mi vzal telefon ten dotyčný pán. Když jsem se mu představila a řekla dotaz na svůj návrat, sdělil mi, že on mě nemá na starosti, tudíž mi nemůže nic říci, ale ať nechám kontakt, že mě předá kolegyni , snažila jsem se mu říci že už mi totéž říkala jedna jeho kologyně. Prý to předá a popožene se slovy že by asi bylo nefér mi říct na konci září, že pro mě místo není
Během 2 týdnů se zase nic nedělo.
Zavolala jsem opět já.
Pán byl "překvapen" , že se mi jeho kolegyně neozvala a že jí to připomene a popožene aby mi řekla jak je to s mým nástupem nenástupem.
Týden je pryč a nic.
Ještě se zkusím příští týden dovolat, pokud se nedovolám, nebo mi opět slíbí že se ozvou, mám tam jet osobně, nebo napsat doporučený dopis či s doručenkou?
Zároveň potřebuji mít pružnou pracovní dobu, abych přišla podle toho jestli povedu do školky děti já nebo manžel.
Mohu toto požadovat? Případně pokud by to nešlo požádat o 7hodinovou pracovní dobu s tím že budu začínat o hodinu později?
Není tady
Ahoj,
do práce by jsi měla nastoupit toho 20.10., a pokud se k tobě takhle chovají, tak bych určitě poslala doporuč. dopis řediteli firmy nebo prostě vedoucímu s tím, že chci nastoupit do zaměstnání toho a toho dne a budu pracovat od - do . A ještě bych tam jela osobně, za to nic nedáš, a uděláš si výlet.To neplacené volno by ti mohli dát, ale pokud tě vůbec přijmou, jak to píšeš, spíš to vypadá, že by se tě chtěli zbavit, pokud by tomu tak bylo, tak máš nárok na odstupné, protože tím pádem by tě museli vyhodit pro nadbytečnost nebo zrušit tvoje prac. místo. Když se ti nikdo neozve, nebo se nic nebude dít, tak bych toho 20.10. nastoupila do práce, prostě úplně normálně a požadovala bych přidělení práce.
Nic jiného mě teď nenapadá. Měj se a pevné nervy.
Není tady
No nevim, jestli je nejlepší jim oznámit nastupuju toho a toho a budu pracovat od do. Já bych tam zašla osobně a na všechno se poptala. Já si třeba tu situaci vůbec nedovedu představit - nebýt v kontaktu se zaměstnavatelem tak dlouho. Osobně plánuju být i na mateřské s prací v kontaktu.
Není tady
spunte, určitě toho 20. nastup, pokud se odpovědi nedočkáš, potom by to brali tak, že jsi nenastoupila a to by pro tebe asi znamenal konec....Jinak píšu, protože tohle téma je pro mě momentálně taky aktuální, v podstatě dost podobná situace...akorát u mě je to už vyřešeno.. Vypadalo to, že se nic neděje a že nastoupím na svoje původní místo, pak si mě můj nadřízený zavolal a vypadlo z něj, že s mým místem je to nahnuté, ale nakonec jsme pro mě našli nějaké řešení a to, že budu na jiné pobočce, která je pro mě dokonce blíž...no nevím no, budu dělat dost podobnou práci, tak snad to bude ok. U tebe to opravdu vypadá, že s tebou chtějí vydrbat, teď když je krize nikdo nechce platit někoho navíc(píšeš, že tvé místo je zrušeno). Tohle jednání je mi silně proti srsti..já si naštěstí stěžovat nemůžu, ke mě se chovali korektně.
Není tady
Díky moc za reakce.
Já jsem opravdu čekala, že po té co je sama kontaktuji se mi ozvou a sdělí mi jestli se mám kam vrátit nebo ne, případně od kdy, co je potřeba vyřídit atd atd.....
Dvouměsíční průtahy mi docela překvapují.
Estelle, pokud můžeš být v kontaktu a brát si nějakou práci domů, určitě do toho jdi, mít tu možnost, využila bych jí hned. BOhužel já si práci domů vzít nemůžu.
Zkusím jim příští týden asi znovu zavolat a domluvit se do kdy mi dají vědět, nebo si smluvit osobní schůzku...... doufám že už mě nepřehodí na dalšího člověka.
Není tady
já nevím, ale myslím, že kontaktovat by tě mělo samo personální pddělení, pokud tam nějaké máte...ale asi to nefunguje tak, jak má
Není tady
Jedná se o podnik s cca tisíci zaměstnanci.
Volala jsem na personální a výsledek jsem popisovala
Já je kontaktovala sama raději dopředu, abych včas věděla kdybych se neměla kam vrátit a mohla si hledat něco jiného.
Není tady
a co kdybys tam zajela bez ohlášení? Přece tam někdo bude, třeba jako že jedeš kolem, tak se jdeš zeptat. Ten osobní kontakt bude určitě lepší, jen tak tě neodbydou a můžeš se třeba zeptat, zda tam není nějaké jiné volné místo , přeju hodně štěstí
Není tady
sudino, ale ty jsi těhu, ne? Tak tě nemůžou vyrazit
Není tady
teda jako kdybys byla na nemocenské
Není tady
tak to je super , já už bych to nestihla, v pátek nastupuju
. Ale musím říct, že se ke mě zachovali dobře. Měli jsme se šéfem vždycky dobré vztahy a nefér jednání by mě mrzelo...
Není tady