|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

To je zase praca. 
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Zklamaná napsala:...mám to tedy podle Pandořiny teorie brát tak, že tě to ve skrytu vlastně hodně pobuřuje? Ani tě to NEHLODÁ - takže vlastně hlodá
K vytučněnému: Klidně to tak ber, to je na tobě a já to neovlivním.
Chceš tím snad naznačit, že s teorií Pandory nesouhlasíš?
Upravil(a) Zklamaná (26. 8. 2009 12:08)
Není tady
Helco a uz jsi prisla na to proc takovym a ne jinym zpusobem uvazujes a nahlizis na Zklamciny prispevky?
hirondel, to nemá nic společného se Zklamčou jako takovou. Úplně stejně nahlížím na každého, kdo zaťatě trvá na tom, že jedině jeho postoj je ten správný a ani nezkusí zjistit, jestli náhodou na těch druhých něco není. Víš, je to trochu jako "Tohle nejím" - "A už jsi to ochutnal?" "Ne, protože vím, že mi to nebude chutnat."
A ke Zklamče konkrétně - nechce se mi norovat v historii, ale našly by se její "rady", jak že bych měla radikálně řešit svůj život a naprosté nepochopení toho, proč to neudělám... případně pseudoúvahy o tom, co mě drží doma, tvrdohlavě mi vnucované...
A to slovo táááák...vyjadřuje jaký tvůj pocit?
Ježíš, Fanny - mně to nedá
... s čímpak se to slovo rýmuje???
Upravil(a) helena (26. 8. 2009 12:13)
Není tady
helena napsal(a):
Helco a uz jsi prisla na to proc takovym a ne jinym zpusobem uvazujes a nahlizis na Zklamciny prispevky?
hirondel, to nemá nic společného se Zklamčou jako takovou. Úplně stejně nahlížím na každého, kdo zaťatě trvá na tom, že jedině jeho postoj je ten správný a ani nezkusí zjistit, jestli náhodou na těch druhých něco není. Víš, je to trochu jako "Tohle nejím" - "A už jsi to ochutnal?" "Ne, protože vím, že mi to nebude chutnat."
A ke Zklamče konkrétně - nechce se mi norovat v historii, ale našly by se její "rady", jak že bych měla radikálně řešit svůj život a naprosté nepochopení toho, proč to neudělám... případně pseudoúvahy o tom, co mě drží doma, tvrdohlavě mi vnucované...
Heleno - ano, musela bys norovat, - bylo to opravdu tak, protože něco podobného jsme si zkusila na vlastní triko a já udělala ten radikální řez...a mám se mnohem lépe. A k tomu se přesně váže tvoje slovo - tohle nejím - a už si to zkusila? Ty jsi také přesně ten typ - zaťatě trváš na svém postoji a tvrdíš, že jedině on je správný - a ani si nezkusila, jestli náhodou na tom druhém něco není 
Ale tahle diskuze - její nastavení na moralisty a žárlivce a potažmo opírání se o myšlenky nějakého pána, který napsal knihu...tudíž asi to tak musí být - se týká situace, kterou tu nastavila Pandora (dle svého myšlení) - že morální člověk je ve skrytu duše nemorální a vlastně by strašně chtěl být stejně nemorální, jak jiní nemorální. Dotáhla-li bych to k tvému psaní - tohle nejím - a už si to ochutnal? Je to jako by se řeklo - já nejsem nevěrná - a už si to zkusil? - ne - vím, že nemám tenhle postoj k této věci kladný.
Není tady
helena napsal(a):
Helen,prosim Te ja vim ze se Ti nechce,ale me osobne by uprimne zajimalo kde neco takoveho Zklamca psala.
Tohle totiz co rikas Helen muze ale take nemusi byt tak jak rikas=jak si myslis. 
Není tady

Mikeš napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Pandora si myslí, že pan doktor má pravdu, Zklamaná si myslí, že tomu tak není, Fanny si myslí že Zklamaná nemůže být spokojená, Zklamaná si myslí, že je.
A Mikeš si myslí, že jste praštěný všechny
Nejen Mikeš...
Jestli můžu k tématu, podle mě mají žárlivec i moralista problém, který určitým způsobem ventilují ve svém okolí.
Není tady
A já si myslím, že jsem žárlivá moralistka ( i když nežárlím - alespoň si to myslím)..
A moralistka jsem určitě, protože nemyslím na nemorální věci - tedy pokud ty věci na které myslím nejsou náhodou nemorální.... A myslím, že to nevím.... A že raději zůstanu nepoučená... Myslím, že mi stačí nemyslet na to jestli jsem nebo nejsem nemorální , když náhodou myslím na něco , co se morálky týká... A u toho tiše žárlím na toho pana doktora, že to napsal tak jasně, že kdyby si to přítomní přečetli všichni opravdu , ale OPRAVDU pečlivě, bylo by po debatě o o o morálce a žárlivosti k tomu ........ 
Není tady
zuzi777a napsal(a):
A u toho tiše žárlím na toho pana doktora, že to napsal tak jasně, že kdyby si to přítomní přečetli všichni opravdu , ale OPRAVDU pečlivě, bylo by po debatě o o o morálce a žárlivosti k tomu ........

Není tady

Zklamaná napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
Zklamaná napsala:...mám to tedy podle Pandořiny teorie brát tak, že tě to ve skrytu vlastně hodně pobuřuje? Ani tě to NEHLODÁ - takže vlastně hlodá
K vytučněnému: Klidně to tak ber, to je na tobě a já to neovlivním.Chceš tím snad naznačit, že s teorií Pandory nesouhlasíš?
Nechtěla jsem tím říct nic jiného než to, že mi nevadí, když si to podle "Pandořiny teorie" přebereš.
Jinak si myslím, že na této teorii rozhodně něco je. Cosi určitě signalizuje.
Není tady
zaťatě trváš na svém postoji a tvrdíš, že jedině on je správný - a ani si nezkusila, jestli náhodou na tom druhém něco není
Zklamaná - a jak to tak dobře víš, co jsem zkusila či nezkusila? Jistě, ještě jsem "radikálně ne(za)řízla", ale jsou i jiné možnosti, nemyslíš? A už jsem se Xkrát zmiňovala, že jsem ze všech možností vybrala tu nejoptimálnější - pro mně. Třeba nemám ráda chladné zbraně 
me osobne by uprimne zajimalo kde neco takoveho Zklamca psala
hirondel, tak aspoň jeden z mnoha
Nevěrný přítel kamarádky - 446 - "Kdybys totiž byla nezávislá, nepotřebuješ tu zbytečnost, co máš doma nadále udržovat v kómatu. Svou nespokojenost bys řešila radikálněji, ne tak, jak ji řešíš..."
Není tady
Zklamco to ma nejakou prodlevu -nebo jak se tomu cesky rika. 
Není tady
helena napsal(a):
zaťatě trváš na svém postoji a tvrdíš, že jedině on je správný - a ani si nezkusila, jestli náhodou na tom druhém něco není
Zklamaná - a jak to tak dobře víš, co jsem zkusila či nezkusila? Jistě, ještě jsem "radikálně ne(za)řízla", ale jsou i jiné možnosti, nemyslíš? A už jsem se Xkrát zmiňovala, že jsem ze všech možností vybrala tu nejoptimálnější - pro mně. Třeba nemám ráda chladné zbraně http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
me osobne by uprimne zajimalo kde neco takoveho Zklamca psala
hirondel, tak aspoň jeden z mnoha
Nevěrný přítel kamarádky - 446 - "Kdybys totiž byla nezávislá, nepotřebuješ tu zbytečnost, co máš doma nadále udržovat v kómatu. Svou nespokojenost bys řešila radikálněji, ne tak, jak ji řešíš..."
Ale Helco ,vzdyt je to proste- ja osobne v jejich slovech tohle co Ty nevidim,nevnimam to stejne ze by zatate trvala na svem postoji a ze by tvrdila ze jedine on je spravny. 
Jestlize napriklad Ty budes take trvat na svem vlastnim postoji ,na svem presvedceni o jeho spravnosti a vlastni zivotni "pravde" ,pak jakmile to udela nekdo jiny take tak jako Ty=bude si stat zase na svem postoji ,na presvedceni o jeho spravnosti a sve zivotni "pravde" pak se stane tohle co se prave stalo. 
Není tady

helena napsal(a):
Ježíš, Fanny - mně to nedá
... s čímpak se to slovo rýmuje???
..... že by ptááák ???? 

Ale s čím se to rýmuje tobě, to fakt nevím. Povídej.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Pandora si myslí, že pan doktor má pravdu, Zklamaná si myslí, že tomu tak není, Fanny si myslí že Zklamaná nemůže být spokojená, Zklamaná si myslí, že je.
A Mikeš si myslí, že jste praštěný všechny
Mikši, máš recht, krom dalšího řešení: moc nemyslet a raději klidně "plynout", je právě tenhle tvůj postoj tím nejlepším, aby se jeden z toho neustálého MYŠLENÍ nezcvoknul, nepindal nesmysly a nehledal v každé větě toho druhého napadání a urážky, zkrátka nekejhal jak potrefená husa 
Musím souhlasit s Hirondel: je tu prča
Teda i když je mi jasný, že ona to tak NEMYSLELA, protože ona málokdy myslí, ona PROCIŤUJE 
A to je mnohdy taky prča 
Není tady
podle mě zde přichází na řadu ještě pojmosloví - jaký je rozdíl mezi morálním člověkem a moralistou 

podle mého názoru dost zásadní.
Není tady

Jinak k té žárlivosti a moralizování.
Snažím se nemoralizovat, nesoudit a myslím, že mi to celkem už jde. Po té, co jsem pochopila, že když nejsem v kůži toho druhého, nemůžu vědět jaké pohnutky ho k jeho jednání vedou.
Malinko horší je to se žárlivostí. Ta se u mne vyskytla až po krizi, rozvodu a návratu, takže asi podmíněně. Dřív jsem pocity žárlivosti opravdu neznala. Teď žárlivost občas trochu pocítím, ale snažím se s tím nějak pracovat. Nebojím se ztráty partnera (jak se tu psalo), tím jsem si jistá ..... a proto mi nejde do hlavy, čeho se to tedy při těch pocitech asi bojím.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Teda i když je mi jasný, že ona to tak NEMYSLELA, protože ona málokdy myslí, ona PROCIŤUJE
A to je mnohdy taky prča

Ja asi brzy nekomu vyprasim zase trochu kozich.

Hirondel ze nemyslela?
A na co by asi mela jeste tu levou hemysferu do toho Celku zaroven s tou pravou bobe ?!? 
Není tady
hirondel, na co levou a pravou hemisféru? že by na vlasy? 
Není tady
PavlaH napsal(a):
hirondel, na co levou a pravou hemisféru? že by na vlasy?
Na vlasy?
Ty neco takovyho doma mas? 
Není tady
PavlaH napsal(a):
podle mě zde přichází na řadu ještě pojmosloví - jaký je rozdíl mezi morálním člověkem a moralistou
A me i kdyby jsi me mela zabit tak ani nahodou nevyslovim definici cloveka moralniho a ni moralisty.
To jako neco takoveho existuje?
Co to je moralka? Kdo je moralista?
Pomooooooc! 
Není tady
hirondel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
A to je mnohdy taky prča
Ja asi brzy nekomu vyprasim zase trochu kozich.![]()
![]()
Hirondel ze nemyslela?A na co by asi mela jeste tu levou hemysferu do toho Celku zaroven s tou pravou bobe ?!?
že někomu VYPRASÍŠ kožich ??? Pardon ale to se nedá
... jak je to psaní bez diakritiky roztomilý ...
Není tady

hirondel napsal(a):
PavlaH napsal(a):
A me i kdyby jsi me mela zabit tak ani nahodou nevyslovim definici cloveka moralniho a ni moralisty.
To jako neco takoveho existuje?
Co to je moralka? Kdo je moralista?
Pomooooooc!
Není tady

Vyprasim je opravdu az prilis roztomile ... 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Dekuju mysaku. 
Takhle jsem to vsak nemyslela. 
Není tady
Hirondel nějakou paruku doma mám, ráda ti ji zašlu. A co se týče pojmosloví, myslela jsem to opravdu encyklopedicky. Pro ujasnění pojmů. Takže miškuliš děkuji za doplnění.
že ty jsi to tak nemyslela, za to já nemohu.
Není tady