Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#726 12. 3. 2010 23:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Kdo jsou vlastně žárlivci a moralisté?

Zklamaná napsal(a):

tady !....nebo si snad myslela, že s tebou budu kvákat po netu a nechám si od tebe bulíkovat tvé výplody? Nebo je to najednou strach z toho, že bych chtěla znát obě strany?

Mno: kvákání byl tvůj vynález - vzpomínáš? A o nějakém setkávání nebyla původně řeč - pročež to tak necháme.
Proč by sis měla něco nechat nabulíkovat nechápu - tak si nenech - kdopak ti brání?
"Druhá strana" by se bohužel v žádném případě nechtěla setkat s tebou - nehledě k tomu, že už vůbec ne na toto téma smile
Nehledě k tomu, že nejsi soudkyně  - ničí, natož má.
Tož tak.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#727 12. 3. 2010 23:36

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Nevyplývá smile To, že partneři musí navzájem vědět o každém kroku toho druhého, je blud. Tohle si sdělují ještě tak čerstvě zamilovaní nebo novomanželé, ale lidi v dlouhodobém vztahu...... "

Haiel, představ si, že jsem nabeton věděla, že takhle odpovíš - a to Tě neznám big_smile Fajn diskuze smile
Víš, tohle třeba já nesdílím, ten názor na sdělování. Jestliže cokoliv budu dělat "natajňačku" - pak si nevážím svého dlouhodobého partnera a to, co dělám tajně, je vůči němu prostě zrada. (podle mě) smile 
A sama si jistě připustíš, že Tvůj vztah s jiným mužem není vůči Tvému manželovi, který je Ti jistě v životě oporou,  zrovna "každý krok" wink. To trošku zavání pokrytectvím a alibismem, že jo wink (nic ve zlém, nic osobního, prosím, jen obecná debata).
Právě že pokud máš dlouhodobý vztah, je zřejmě "zdravý a silný", tak není snad třeba cokoliv zatajovat. Teď nemám na mysli to, že po příchodu z práce se mi vyčerpáním nechce mluvit big_smile

No počkej, to že partnera o něčem neinformuješ, neznamená, že to děláš tajně, tedy tak, aby se on o tom nedozvěděl. Neinformovala jsem = tajňačka = zrada na partnerovi . To né. To by byla děsivá konstrukce. Ale tys asi reagovala dřív, než jsem tam dopsala ten dodatek.
Pokrytectvím  zavání právě požadavek celoživotní věrnosti jednomu partnerovi. Dá se dodržet nanejvýš ve fyzické rovině. Jakmile budeš jenom snít o jiném muži - selhala jsi. Neumíš být věrná jednomu muži. Koho obvinit? Tebe? Jeho? Někoho sakra obvinit musíme, protože něco je špatně.  Nebo se snad nevěrou chápe jenom sex? Takhle polovičatě?

Není tady

#728 12. 3. 2010 23:42

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Haiel: No počkej, to že partnera o něčem neinformuješ, neznamená, že to děláš tajně, tedy tak, aby se on o tom nedozvěděl.

Mluvíme tady o nevěře - tedy: informuješ snad o tom svého muže? smile va

Haiel: Ale tys asi reagovala dřív, než jsem tam dopsala ten dodatek.

To nevím, možná smile To jsem si nějak nevšimla.

Haiel: Neumíš být věrná jednomu muži. Koho obvinit? Tebe? Jeho?

Za tohle díky - to je právě zajímavé - když se třeba debaty ukončí způsobem: mohli za to oba. To je totiž taky diskutabilní, že? Myslím, že úplně vždycky za "odskočení" oba nemůžou.

Haiel: Nebo se snad nevěrou chápe jenom sex?

Jooo, tohle jsme si tady na začátku všichni asi nedefinovali smile Tady na tomto vlákně zřejmě ano - o nevěře v souvislosti se sexem. Polemizovat o snech (o nichž partnera neinformujeme) asi nemá význam; řekla bych, že diskutujeme o tom, co ovlivní soužití dvojice už po té praktické stránce - kdy jeden z partnerů cítí nějakou újmu.

Upravil(a) Tercila (12. 3. 2010 23:48)

Není tady

#729 12. 3. 2010 23:49

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Mikeš napsal(a):

haiel napsal(a):

Ahoj, Zklamčo.  Ty myslíš, že když je někdo rozvedenej, tak je to něco jako poraženej?

Nejsem Zklamča, ale světe div se - já si to myslím.
Ne teda, že je poraženej, ale že bylo něco špatně, že to nezvlád.

Ja taky nejsem Zklamca, ani Mikes, ale pridavam se do siku... Jako trikrat rozvedena se citim trikrat porazena... a trikrat "nezvladnouci" - a tim padem dumam a dumam a dumam, coze to kdy bylo spatne... va... a fakt je to dosti "konstruktivni dumani"... tummenupp
(Zvlaste ty zavery... a... prognozy do budoucna... reta )

Není tady

#730 12. 3. 2010 23:51

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jako trikrat rozvedena

Viky......kecáš!!! vabig_smile Fááákt?
Abych se teda přidala do šiku, já rozvedená nejsem, ale hodněkrát jsem se v životě cítila poražená wink big_smile big_smile Naštěstí se z těch kolen rychle zvedám tummenupp.

Upravil(a) Tercila (12. 3. 2010 23:53)

Není tady

#731 13. 3. 2010 0:02

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Haiel: No počkej, to že partnera o něčem neinformuješ, neznamená, že to děláš tajně, tedy tak, aby se on o tom nedozvěděl.

Mluvíme tady o nevěře - tedy: informuješ snad o tom svého muže? smile va

Haiel: Ale tys asi reagovala dřív, než jsem tam dopsala ten dodatek.

To nevím, možná smile To jsem si nějak nevšimla.

Haiel: Neumíš být věrná jednomu muži. Koho obvinit? Tebe? Jeho?

Za tohle díky - to je právě zajímavé - když se třeba debaty ukončí způsobem: mohli za to oba. To je totiž taky diskutabilní, že? Myslím, že úplně vždycky za "odskočení" oba nemůžou.

Haiel: Nebo se snad nevěrou chápe jenom sex?

Jooo, tohle jsme si tady na začátku všichni asi nedefinovali smile Tady na tomto vlákně zřejmě ano - o nevěře v souvislosti se sexem. Polemizovat o snech (o nich partnera neinformujeme) asi nemá význam; řekla bych, že diskutujeme o tom, co ovlivní soužití dvojice už po té praktické stránce - kdy jeden z partnerů cítí nějakou újmu.

No soráč, já jsem na tomhle vlákně zajíc, cák já můžu vědět, co jste si definovali big_smile Jojo, takže zavrženíhodná je nevěra  tehdy, když dojde např. k rozbití rodiny s malými dětmi.  Rozumím a souhlasím.  Když má někdo důvod předpokládat, že partner ho kvůli nevěře bude chtít trestat opuštěním a sebráním dětí, tak by si měl dávat bacha alespoň pokavad děti nevyrostou. To jasnačka.

Není tady

#732 13. 3. 2010 6:54

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

lupina montana napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Jestli to taky nebude tím, že  ten  psychicky zdravý a  gramotný ( i jinak než psychologicky) jedinec se  do nějakého románku nepustí....

To by muselo být psychologicky gramotných a zdravých asi 8% populace - pokud si vzpomínám na páně Plzákovo zjištění cool
Ale třeba je to pravda...........................
Ovšem, já být tím zdravým jádrem, pořádně bych se vyděsila: taková přesila, kruciš va
Já a moji románci ale máme zas na co vzpomínat vissla
On totiž ten počestný život je děsná nuda - a proto vyžaduje takové nasazení lol
Kdo si hraje, nezlobí.................

Aha lol nuda, jo? Nejseš ty náhodou ňáká tadlencta? Rozhoďtento? Tentonožka? Nudící se doma u sporáku a nevážící si poklidného pochrupování manželova?

Tohle dělá když má 15 minut osobního volna. Jinak pořád ve střehu jako pionýr tonguelol

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#733 13. 3. 2010 7:01

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

No vždyť to říkám. Tak si toho svého spratka (ego) trochu pokroť a budeš v klidu wink
Nebude s tebou tak cloumat a ty alespoň budeš mít čas a klid na to, abys pochopila, co Savčenko SKUTEČNĚ říká stolt

Jestlipak ono to nebude zas něco o zrcadlech - položila sis tu otázku, než si naplácla tohle tvé zjištění o mém egu a nechápání, či chápání Savčenka?
Ono to možná to, cos právě napsala bude především o tobě samé. Takže - pokroť toho svého Sptatka v sobě a budeš v klidu, nebude s tebou cloumat, kdykoliv něco Zkalmaná napíše a hlavně - budeš mít čas a klid na to, abys pochopila především sama sebe - nějaký Savčenko, byť ti srdce plesá nad jeho názory, ti pořádek v tvé chatrči neudělá.
BTW - Savčenka jsem si pustila asi jen 2-3 úvodní minuty - a stačilo mi to.....

Tak už přestaň papouškovat, tohle je fakt nuda todlecto.
Jako ozvěna roll
Kde je nějaké vlastní invence?
To, že nepobereš to, co říká pan Savčenko, to mne ani nepřekvapuje. Mně dokonce nepřekvapuje ani to, že i přesto, že tomu nevíš hlavu ani patu, máš potřebu to komentovat. Takových tu všude běhá. Nejsi ty náhodou na nějaký kandidátce? wink

Ono když je pokaženej program tak se k jinému výkonu nevzchopí a nevzchopí. Hele když si chce porád rozbíjet hlavičku tak i nech, jí bude bolet, přeci mi nechceš říci, že s ženské kolegiality s ní budeš tu hlavu vo ten beton tlouct s ní.

Není tady

#734 13. 3. 2010 7:14

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tak už přestaň papouškovat, tohle je fakt nuda todlecto.
Jako ozvěna roll
Kde je nějaké vlastní invence?

To, že nepobereš to, co říká pan Savčenko, to mne ani nepřekvapuje. Mně dokonce nepřekvapuje ani to, že i přesto, že tomu nevíš hlavu ani patu, máš potřebu to komentovat. Takových tu všude běhá. Nejsi ty náhodou na nějaký kandidátce? wink

Kdyby běhalo to by byla aspoň zábava, ale tady jsou takových celé zástupy, jako do prvomájového průvodu. lol

A ty si dej na to vlísávání pozor, nebo tě zas VONA někde utře, a budeš zase trucovat a dělat uraženýho lol

Vono moje drahá, urazit mě může jen člověk s prokázaným IQ 18O a víš na to ty a další nemáte. Tento babinec, který tady mluví jak jsou ženské moudré a inteligentní, rozvážné a dokonalejší než muži dokazuje přesně opak, Sami tady světu předvádíte, proč vám muži nemají věřit, proč vás mají držet zkrátka, proč většina mužů vás nemá za rovnocené partnery, jak doma tak v práci, proč se hodíte jen k plotně a k hlídání dětí. Jen tak dál Zklamčo a další. Perskej trh je inteligentnější a tišší než tady tohle pořvávání, která je větší k (na k to začíná ale královna to není reta )

Není tady

#735 13. 3. 2010 7:21

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Vůbec si nepamatuji, že by se tu někdy Zklamča vyjádřila ve smyslu "dát nůž na krk". hmmva Význam jejích tehdejších slov tady někteří dost překroutili. Kdo chce, ví moc dobře, jak to myslela.

Mikešííííííííí....... smile Přinejmenším rozvedení nezvládli výběr partnera. To jo. Ale otázka je, zda je to z hlediska celkového poznání té životní cesty chyba nebo vlastně ne, že jo - to už by bylo na další diskuzi smile. Jak se říká: všecko je k něčemu.

Ty nemáš tuhle povědomost? Holka to se divím, že tě ještě Zklamča nepoučila, jak lehce a stručně zatočit s nevěrou. "Nůž na krk" je její druhé já tím se zde uvedla. Zklamčo neboj najdu tvou  motlitební knihu mám dobře uloženou, jen se mi teď nechce hledat, když jsem rozmazlován snídaní podávanou do postýlky ale dám sem Terci story Zklamči. lol

Není tady

#736 13. 3. 2010 8:32

majkafa
Host

Pisatel napsal(a):

Vono moje drahá, urazit mě může jen člověk s prokázaným IQ 18O a víš na to ty a další nemáte. Tento babinec, který tady mluví jak jsou ženské moudré a inteligentní, rozvážné a dokonalejší než muži dokazuje přesně opak, Sami tady světu předvádíte, proč vám muži nemají věřit, proč vás mají držet zkrátka, proč většina mužů vás nemá za rovnocené partnery, jak doma tak v práci, proč se hodíte jen k plotně a k hlídání dětí. Jen tak dál Zklamčo a další. Perskej trh je inteligentnější a tišší než tady tohle pořvávání, která je větší k (na k to začíná ale královna to není reta )

Pořád nechápu, proč se ty s tak vysokým IQ (soudím, že je jistě nebetyčné) snižuješ k nám a chodíš pořád na babinet. Dokonce ses poslední dobou zase utrhl z řetězu a píšeš a píšeš ty své nesrozumitelné nesmysly v množství větším než velkém. Nu, dle tebe jsou to asi vysoce moudré myšlenky, které my nemůžeme pochopit.
Vždyť tady vůbec nemusíš být.

#737 13. 3. 2010 9:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tercila napsal(a):

Věrnost partnerská se chce ctít po staletí coby jakýsi ideál  nebo alespoň nezbytný atribut pro kvalitní vztah, ale kdy, kde, komu to takto dlouhodobě fungovalo

Vidíš, teď mě napadá, který jedinec tu věrnost vlastně vymyslel? Někdo musel být první s tímhle nápadem - když tedy v pravěké společnosti "se to tak nebralo" big_smile.

Cirkev, samozrejme... Aby nebol bordel v majetkoch... a v otcotvstve.

Upravil(a) Selima (13. 3. 2010 10:01)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#738 13. 3. 2010 9:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tercila napsal(a):

lupina montana: Žárlení na bicykl? Normálně - jako každý jiný lol "Kam zas jedeš? Na kole? jedu s tebou...jakto, že sama?

Jo tak - já myslela na bicykl jako na bicykl, proto jsem se divila big_smile big_smile big_smile

jakto, že sama - tak tady jsem si uvědomila, že něčím podobným mi můj manžel nikdy život neznepříjemňoval. Tak proto mě v první chvíli nenapadla souvislost mezi bicyklem a žárlením big_smile

JJ, Terci, ja mám už dlhšie dojem, že diskutuješ čisto teoreticky o veciach, ktoré si neraz nevieš ani predstaviť. wink Nič v zlom, pravda. Proste si ideš večer po práci trošku zateoretizovať. stolt
Ja som zažila žiarlivca - neverného - svoju žiarlivosť, aj jednu svoju neveru("neprevalenú zradu"), vzťah s mužom neverným inej... aj Savčenka. big_smile Zaujímavý muž, ale práve spôsob, akým až robil z ľudí blbcov, sa mi nepáčil. Inak - myšlienky zaujímavé, dlho som mala o čom rozmýšľať. Za seba: som rada, že už riešim vo vzťahu iné veci ako vernosť, nevernosť a žiarlivosť. stolt Ono sa vždy nájde neičo na riešenie.  grater kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#739 13. 3. 2010 11:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

No, ono to býva zložitejšie, Pan, ako skoro všetko v živote... ale súhlasím s tým, že aj keď partner/ka prudko zmení správanie k horšiemu(z môjho pohľadu), tak budem riešiť jednak svoju časť vzťahu a druhak jeho/jej správanie voči MNE. Verím, že svoje prípadné iné zástoje si zvládne sám/sama a ak nie, tak v tym připadku Au.

Souhlas.

Něco "složitého" tu vysvětlovat je celkem ztráta času, protože tu mnohým "morálně pevným a odhodlaným" přispěvovatelkám (zdůrazňuji: říkám mnohým, nikolivěk VŠEM) nejde o diskuzi a konsensus, ale především o uhájení jejich jedině správného pohledu na "nevěru". Takže neumějí diskutovat, naslouchat jiným názorům a vstřebávat VŠECHNY informace, ale pouze plaměnně argumentovat mnohdy na hranici pomluv a slušnosti.
Jim nejde o vývoj, ale o uhájení statutu, který jim vyhovuje.
A to říkám s plným vědomím toho, že na rozdíl od těchto lidí jsem já svou plnou identitu už dávno zveřejnila.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#740 13. 3. 2010 11:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tercila napsal(a):

Lupina: to bys při své ráznosti jistě byla již dávno pryč smile

Lupi, ale Zklamča nemá důvod smile

Tak to je Tercilo naprosto jasný a do očí bijící fakt, že nemá, vo tom žádná stolt

Není tady

#741 13. 3. 2010 11:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

Kvákat o bezbřehé toleranci a něco o gramotném a psychicky zdravém člověku a jeho slibných románcích mimo vztah může pouze ten člověk, kdo tak žije. Teorie je jedna věc, praxe je věc druhá.
Navíc pokud bych už sama měla věřit tomu, co se zde píše, tak jedině od člověka, co dokázal svůj vztah ukočírovat a není rozveden.

Výtečně, výtečně!
jelikož mám tedy od tebe veřejné potvrzení, že smím kvákat a že mi hodláš věřit, můžeme začít....řekni si, kde wink

I ty jedna samaritánko wink

Není tady

#742 13. 3. 2010 11:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Jo, rozumím. Ale ten strach popálit si prsty může být  tomu člověku a potažmo jeho budoucímu partnerovi dost užitečný. Tehdy, když se ten ustrašený začne toho strachu zbavovat. On totiž bude muset zbořit všechny nefukční vzorce, které doposud pokládal za správné. Tedy ty, které mu přivodily strach. Věrnost partnerská se chce ctít po staletí coby jakýsi ideál  nebo alespoň nezbytný atribut pro kvalitní vztah, ale kdy, kde, komu to takto dlouhodobě fungovalo?  Věrnost jenom proto, že se to patří....Osvědčila se vůbec ta věrnost za celý ty roky toho římskokatolického blafování? Osvědčila se jenom dobrá vůle. Nezradit, stát partnerovi po boku, být oporou dětem....kde není dobrá vůle, vždycky je dost důvodů pro rozchod a nevěra nemusí být příčinou... Kdo je zmetek, nemusí být ani nevěrný, vztah s ním zkrátka není možný. No a když je někdo zodpovědný, románek ho neohrozí. Taková nevěra není důsledkem nezodpovědnosti. Nevnímám to jako nespolehlivost nebo zradu.

Souhlasím.
Rozvod je někdy prohra, jindy naopak je to velké vétězství.
Kvalitní vztah nestojí jen na věrnosti, to je chyméra.
Nicméně ten, kdo věrný být chce, ať je. Ale to je tak všechno, očekávat či vyžadovat to od druhého už je faul. Častovat lidi, kteří mají jiná měřítka hanlivými jmény je hloupost dotyčného, stavět věrnost na pidestál manželského života je věc každého konkretního člověka. Pokud to tak má, jeho boj.

Není tady

#743 13. 3. 2010 11:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tercila napsal(a):

Věrnost partnerská se chce ctít po staletí coby jakýsi ideál  nebo alespoň nezbytný atribut pro kvalitní vztah, ale kdy, kde, komu to takto dlouhodobě fungovalo

Vidíš, teď mě napadá, který jedinec tu věrnost vlastně vymyslel? Někdo musel být první s tímhle nápadem - když tedy v pravěké společnosti "se to tak nebralo" big_smile.

To je přece jednoduché, při pozorném studiu to najdeš v každé učebnici dějepisu, která se zabývá středověkem a vymyslel to pochopitelně CHLAP za vydatné pomoci církve i uvedl do praxe - teda se snaží lollollol

Není tady

#744 13. 3. 2010 11:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tercila napsal(a):

Souvisí s udržením majetku - tedy nedrobením téhož - bychom si to mohli najít, ale soudím, že se vždycky potřeba věrnosti prosazovala ve společnostech, kde bylo zapotřebí jasně určit, co je čí.
Z toho asi vyplynul i fakt, že se za majetek považovali i členové rodiny - teda ženy a děti.

Tak tak - souvisí s příchodem patriarchátu.
V obdobá matriarchátu nikdo nezkoumal, čí jsou děti, protože to bylo jedno.
V období patriarchátu lidé začali hromadit majetek a taťkovi pochopitelně jedno nebylo, pro čí děti se to chudák tak plahočí a shromažďuje, kdo bude dědit stolt

Není tady

#745 13. 3. 2010 12:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Jak tedy vnímáš nevěru?

V podstatě stejně jako ten Savčenko. On mi ale přijde, že je trochu moc kách. Že to vybalí na většinou nepřipravené lidi. Způsobí jim buď šok nebo je zhnusí. To povědomí o nezbytnosti věrnosti a o oprávněnosti jejího požadování je v lidech strašně hluboko zakořeněné. Oni o tom nikdy nezapochybovali. Celé generace mluví o věrnosti jako o ctnosti. A celé generace jsou nevěrné. Věrnost nikdy nefungovala automaticky. Jenom jako součást svobodné vůle. Nikdy jako pouhá povinnost. Nikdy o tom nepochybovali, přijdou na Savčenka a on jim tvrdí, že to, čemu oni bezvýhradně věří, je nesmysl.  Ne všichni, někteří si ho poslechnou právě proto, že on pojmenovává to, o čem oni začali nově uvažovat, ale těm druhým to zkrátka musí znít jako výplody chorého mozku.  Chápu to.  Lidé jako je Savčenko.....ušli si bezpochyby kus těžké cesty....dokázali z toho cosi vydestilovat, jsou schopni to předat jiným....jsou netrpěliví. myslí si, že to jde někomu nahustit do hlavy za víkend. když oni se k tomu dobabrávali roky....a když někdo hned nechápe, tak ho ovalí tím, že je negramot, na můj vkus se trochu moc ohání tou psychologickou gramotností, přijde mi maličko arogantní, ale kdo je bez chyb.... Je to poděs, ale má pravdu.

Opět s tebou souhlasím.
Jen si někdy tak myslím, zda právě Savčenkova "šoková terapie" není tím jediným, co ty věrné nevěrníky může probrat z jejich iluzí..... Opravdu nevím. Sama ji nepoužívám, pokud se setkám se "nováčkem". U lidí, kteří se ale pořád "točí v kruhu" je velmi účinná stolt
Savčenko sám o sobě mne nijak neprovokuje ani ho nevnímám jako arogantního člověka. Vím totiž stejně jako ty, že má pravdu a servíruje ji prostě "natvrdo". Každý to neustojí, ale to není chyba Savčenka...
(v televizním vystoupení určitě ne, na semináři nebo při teprapii by to mohl být problém, to máš pravdu. Jenže i tam chodí lidé z vlastního rozhodnutí... takže je to tak půl na půl? smile)

Není tady

#746 13. 3. 2010 12:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Tercila napsal(a):

Haiel: No a když je někdo zodpovědný, románek ho neohrozí. Taková nevěra není důsledkem nezodpovědnosti. Nevnímám to jako nespolehlivost nebo zradu.

Haiel, fakt jen čistě teoreticky: jestliže románek nevnímáš jako zradu, pak z toho vyplývá, že je to něco, o čem Tvůj stálý partner ví. Jestliže neví - důvod je jasný, nepotěšilo by ho to - tak to zrada je. (I když to asi zní tvrdě).
Nemusí to být nutně zrada ve smyslu "neuvařila, nevyzvedla děti ze školky atd... smile, ale zrada na partnerově dušičce. Jooo, pokud je s tím Tvým románkem obeznámen a nic to s ním nedělá, to pak jo. big_smile
Jen přemýšlím o těch slovech... neodsuzuji. smile
Já opravdu neznám vůbec nikoho, kdo by věděl, že jeho manželka jde z práce přímo za milencem (nebo opačně manžel za milenkou) a nevadilo by mu to. Kdybych někoho takového poznala, byl by to pro mě úkaz, vážně!! smile

Nevyplývá smile To, že partneři musí navzájem vědět o každém kroku toho druhého, je blud. Tohle si sdělují ještě tak čerstvě zamilovaní nebo novomanželé, ale lidi v dlouhodobém vztahu...... "My o sobě všechno víme, nemáme před sebou žádné tajemství" - hovadina. Nic nevědí. Neznají sebe natož toho druhého. Mají jenom požadavky, které by ten druhý měl splňovat a běda jestli ne.... Kdo komu má právo diktovat, že si smí v životě hluboce porozumět jen s jedním jediným partnerem? gloria
Jo, a řekla bych, že když jsou na tom oba stejně, tak to o sobě vědí, aniž by se o tom museli bavit u večeře. Museli si totiž už dávno předtím vyjasnit své postoje k tzv. věrnosti.
A taky jsem přesvědčená o tom, že nemusí všechny hluboké vztahy být dlouhodobé nebo trvalé "do smrti smrťoucí ámen", někdy někoho potkáme jenom na chvíli...a pak se naše cesty rozejdou, aniž by se stalo něco zlého.

A kdy ho potkáme, to vůbec nemůžeme ovlivnit. Jistě ale vždy ve správný čas, kdy nám to má něco dát smile
A to jestli to ustojíme nebo ne, se vůbec nemusí nijak týkat toho, zda se s ním pomilujeme nebo ne. Často to bývá o něčem úúúúplně jiném stolt

Není tady

#747 13. 3. 2010 12:11

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Bože bože, Mikeši ... při vší úctě k Tobě - tohle je měšťáckej názor par-excellance roll
Já budu - alespoň v to doufám - brzy čerstvě rozvedená. No a co? Jakou to má o mně vypovídací hodnotu? Jistěže bylo něco špatně, to "něco" byl výběr životního partnera, kdy jsem pořádně šlápla na hrábě a důsledky své fatální chyby si s sebou ponesu ještě hodně dlouho ... a že jsem nezvládla manželství? No tak jsem ho nezvládla, je to pravda, ostatně život s alkoholikem, násilníkem, člověkem, který si mě nevážil, ponižoval mě, na moje potřeby ostentativně prděl a považoval mě za svoji služku, nevolnici, hromosvod a inventář domácnosti se zvládnout nedá.

Tak já to samozřejmě nemyslím nějak "absolutně", Kiaro... tedy žádné: "Udržet manželství za každou cenu", "kvůli dětem", apod... je mi jasný, že úprk ze svazku s násilníkem, ožralou, nebo feťákem je vítězstvím, a ne prohrou... ale myslel jsem to tak nějak obecně, víš? Jsem holt ze starý školy, a každýho rozpadlýho manželství je mi tak nějak líto, i když je mi jasný, že v mnoha případech jiné řešení než rozvod není...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#748 13. 3. 2010 12:17

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Pandorraa napsal(a):

Tercila napsal(a):

Souvisí s udržením majetku - tedy nedrobením téhož - bychom si to mohli najít, ale soudím, že se vždycky potřeba věrnosti prosazovala ve společnostech, kde bylo zapotřebí jasně určit, co je čí.
Z toho asi vyplynul i fakt, že se za majetek považovali i členové rodiny - teda ženy a děti.

Tak tak - souvisí s příchodem patriarchátu.
V obdobá matriarchátu nikdo nezkoumal, čí jsou děti, protože to bylo jedno.
V období patriarchátu lidé začali hromadit majetek a taťkovi pochopitelně jedno nebylo, pro čí děti se to chudák tak plahočí a shromažďuje, kdo bude dědit stolt

A s nástupem vědy a vědeckého prokázání, čí dítě vlastně je podle krve, či DNA je to zase CHLAP, co křičí, že nevěra vlastně neexistuje - a opět za účelem nedělení majteku, nebo neplacení na potomstvo, které kdesi v rychlosti při slibných románcích nadrobil.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#749 13. 3. 2010 12:25

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Pandorraa napsal(a):

Opět s tebou souhlasím.
Jen si někdy tak myslím, zda právě Savčenkova "šoková terapie" není tím jediným, co ty věrné nevěrníky může probrat z jejich iluzí..... Opravdu nevím. Sama ji nepoužívám, pokud se setkám se "nováčkem". U lidí, kteří se ale pořád "točí v kruhu" je velmi účinná stolt
Savčenko sám o sobě mne nijak neprovokuje ani ho nevnímám jako arogantního člověka. Vím totiž stejně jako ty, že má pravdu a servíruje ji prostě "natvrdo". Každý to neustojí, ale to není chyba Savčenka...
(v televizním vystoupení určitě ne, na semináři nebo při teprapii by to mohl být problém, to máš pravdu. Jenže i tam chodí lidé z vlastního rozhodnutí... takže je to tak půl na půl? smile)

Já nesouhlasím a odpovím tvými slovy...

No a co?
Máme prostě každá jiný rozměr "všímání si". (já doplňuju vnímání)
A co jako?
Budeš mne tedy pořád opravovat a divit se tomu, jak to vnímám já a nebo to prostě a obyčejně zvládneš přejít a nechat ležet?

Ať uděláš co uděláš, stejně pořád platí, že jak to vidíš ty, tak to je a jak to vidím já, tak to je. Pokud není společná vůle, viděné světy se neprolnou

Upravil(a) Pandorraa

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#750 13. 3. 2010 12:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kiara napsal(a):

Mikeš napsal(a):

haiel napsal(a):

Ahoj, Zklamčo.  Ty myslíš, že když je někdo rozvedenej, tak je to něco jako poraženej?

Nejsem Zklamča, ale světe div se - já si to myslím.
Ne teda, že je poraženej, ale že bylo něco špatně, že to nezvlád.

Bože bože, Mikeši ... při vší úctě k Tobě - tohle je měšťáckej názor par-excellance roll
Já budu - alespoň v to doufám - brzy čerstvě rozvedená. No a co? Jakou to má o mně vypovídací hodnotu? Jistěže bylo něco špatně, to "něco" byl výběr životního partnera, kdy jsem pořádně šlápla na hrábě a důsledky své fatální chyby si s sebou ponesu ještě hodně dlouho ... a že jsem nezvládla manželství? No tak jsem ho nezvládla, je to pravda, ostatně život s alkoholikem, násilníkem, člověkem, který si mě nevážil, ponižoval mě, na moje potřeby ostentativně prděl a považoval mě za svoji služku, nevolnici, hromosvod a inventář domácnosti se zvládnout nedá. A to záměrně opomíjím i nevěry, se kterými se manžel ani nepociťoval potřebu tajit, potažmo i paralelní vztah, který udržoval x-let mimo manželství big_smile A teď mi řekni, jaký smysl by pro mě mělo žití (hnití) v této parodii na manželství jenom proto, abych měla v občance vyplněnou kolonku "vdaná" a živila (proboha, pro koho a proč?) iluzi "spořádané a funkční rodiny, ve které je všechno v nejlepším pořádku".
Já bych řekla, že být rozvedený = být vyřešený. Buď se člověk vyřeší sám, že rozsekne nevyhovující vztah, nebo je naopak vyřešenej tím, že se od něho osvobodí ten druhý partner.
Rozhodně bych však ve slově rozvedený nehledala nějakou životní porážku, selhání nebo debakl. Naopak znám spoustu manželství, kde to dlouhá léta skřípe a jeden z partnerů trpí jak pes, je tam evidentně něco špatně ,jeden či oba dva soužití totálně nezvládají a udělali by dávno líp, kdyby šli každý svou cestou ... a místo toho si vzájemně otravujou život tak dlouho, dokud se nedostaví stáří a oni se záští na svůj zpackaný život nezemřou. Smutné.

Kairo,
myslím, že tvůj rozvod patří právě mezi ty výhry smile
Našla jsi svou sebehodnostu a zbavila se zděděných vzorců, které nefungují.
Gratuluji par

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí