|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zklami, oni spolu lidé nejsou ze svobodné vůle, protože se milují a chtějí si být věrni? To je morální. Amorální je někoho nutit, protože já se můžu zvencnout, že nejen kešeň, ale i jiné "zdroje", odplouvají k jiné samici. Proč manžovi nenabídneš svobodu, pak přeci bude více jasné, kde váš vztah stojí. Hlavně budeš vědět jak si k němu stojí tvoje láska. Ne- dělám si srandu, vím, že to je ve vašem případě nesmysl a harakiri. Ostatně tuhle otázku, co je pro pár morální a amorální by si každý měl říct před svatbou- já se vdávala v jednadvaceti a bez tohoto hovoru bych se nevdala. Nežeby život těch, co si "zakáží a přikáží", byl více ušetřen mimomanželských styků a rozvodů, ale alespoň vědí z čeho vycházejí.
S námi to opravdu nevyřešíš. Tohle je pouze a jen mezi tebou a tvým milým. On ho vytáhl, on ho zasunul. On říkal sladká slovíčka a byl v sedmém nebi u jiné. A bohužel pro tebe- nejsi jediná žena na světě, takže dokonce dnů bude tvůj muž potkávat ženy, dívky a dívenky, u kterých se bude muset rozhodnout, zda se jim bude dvořit, či ne. A ty dívky se ti žádným slibem nezavázaly a tvoje morálka pro ně není směroplatná. Ostatně i ty jsi už rozvedená, že? Takže i tvoje sliby jsou vlastně velmi pochybné.

Není tady
želvouš, ty sama jsi tu kdysi psala, že by se ti nelíbilo, kdyby tvůj partner měl milenku. dokonce jsi připustila, že kdyby některé z milenek, které jsi tu hájila začala něco s tím tvým, vyskočila bys z kůže. tzn. že bys žárlila, ne ? nebo je jiný důvod proto, že bys nebyla v klidu ? znamená to tedy, že podvádíš, když teda umíš i žárlit ?
Není tady

Umím žárlit, ale nežárlím (na manžela), jelikož nemám důvod. Nebo o něm nevím, ještě žádná nepřišla mi oznámit, že má něco s mým mužem
Nepodvádím, protože prostě nepodvádím - to "důvod" nemá.
Upravil(a) Želvička17 (23. 8. 2009 20:18)

Není tady
myslím, že žárlení v mezích normy je v pořádku :-)
Není tady

No a zkus určit normu
.
Jednou jsem seděla s kamarádkou v hospodě, co máme před barákem a její manžel - hasič - tam neváhal v rámci směny zajet a zkontrolovat ji, jestli tam opravdu je.
Jel prý náhodou kolem.
Ještě předtím jí volal a já jsem do telefonu musela potvrdit, že jsem s ní. Choval se dost nepříjemně.
První věty byly ve smyslu: děti Ti doma brečej a Ty se flákáš v hospodě atd...
Až teprv potom co strávil tam s námi nějakou chvilku a já jsem jí potvrdila alibi na tři hodiny zpátky (celou dobu spolu), tak nějak u něj povolila ta křeč a byl v pohodě i na mě.
No a ty první dvě hodiny z těch tří ona byla doma u našeho kolegy.
On slyšel co slyšet chtěl a všichni byli spokojení 
Pro něj normálka a běžná součást manželského života 

Není tady
no tak na můj vkus je to už příliš, vadilo by mi, kdyby mě chlap takhle kontroloval
snad mi taky důvěřuje, ne ?
ale jim dvěma to asi vyhovuje, kdo ví ? třeba k život tohle potřebují, každej jsme nějákej.
Není tady
teď jsem si všimla toho kolegy ... není to o tom, že on něco tuší ? proto ta kontrola, protože ví, že se něco děje a proto se ji snaží přistihnout, kontrolovat ?
Není tady
Lord Voldemort napsal(a):
Nebo si berete příklad z nicku Hirondel, který taky stále dokola pějeje, "já ne, já ne, to ty, to ty?
Jen jsem nakoukla a co tu nevidim

Zklamco,to je prca co rikas? 
Není tady
hirondel napsal(a):
Lord Voldemort napsal(a):
Nebo si berete příklad z nicku Hirondel, který taky stále dokola pějeje, "já ne, já ne, to ty, to ty?
Jen jsem nakoukla a co tu nevidim
![]()
Zklamco,to je prca co rikas?
Ahoj - zase budu OFF - ale ta tvoje schránka... 
Jinak nevěřím svým očím, jak jinde píše Zuzi - houby nerostou v lese - ale tady se urodilo - obzvlášť výživné a urodivší je - proč jste podvedli 
Nebude dlouho trvat a možná se tu najde někdo, kdo si bude myslet, že ty a já jsme jedna 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Ahoj - zase budu OFF - ale ta tvoje schránka...
Jinak nevěřím svým očím, jak jinde píše Zuzi - houby nerostou v lese - ale tady se urodilo - obzvlášť výživné a urodivší je - proč jste podvedli
Nebude dlouho trvat a možná se tu najde někdo, kdo si bude myslet, že ty a já jsme jedna
Zklamco ta schranka a jeji fungovani je jednim velkym otaznikem. 
Ano ,urodne to pole. 
Ano otazkou je- zda jsme ci nejsme Jedna. ???

Není tady
hirondel napsal(a):
Ano otazkou je- zda jsme ci nejsme Jedna. ???
![]()
mrknu jaké mám právě oprávnění 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Kde bereš jistotu, že moralisti ve skrytu duše vlastně chtějí být (když tady mluvíme především o nvěře) také nevěrní? Pouze na základě toho, že jsi to ČETLA? Měla by sis uvědomit, že i ten, kdo to napsal, psal pouze o svých pocitech, zkušenostech apd. Není zákonem, že to, co někdo někde napsal, je nutné, aby to tak bylo. je to pouze o tom, že si to ten dotyčný myslí - je to jeho NÁZOR. A když má někdo jiný názor, mělo by se to respektovat - ostatně, o tom tady v každém druhém příspěvku mluvíš - a v zápětí zase meleš svou. Chceš tu prezentovat čísi NÁZOR s kterým ses TY ztotožnila, není však nikde a ničím podloženo, že to tak je.
Škoda, že je dnes hezky a budeš nám tu chybět - mě teda rozhodnětralalááá
Zklamčo, ty jsi legrační 
To, co píše pan doktor Poněšický, to já tu vykládám už 3 roky a takové, jako jsi ty, jsou z toho přibližně stejně tak dlouho na mrtvici a vykládají, že nebudou skákat, jak já pískám.
Prčáááááá, jak by řekla nejmenovaná uživatelka.
Není ničím podloženo? Nu, je vidět, že nevíš, o čem mluvíš.
Nejspíš ti v tvém svatém zápalu ušly dvě podstatné věci:
1. napsala jsme hned na začátku, že je to JEDNA z možných odpovědí
2. stejně tak jako pan doktor - já vím, že ty autority neuznáváš, ani tu jeho profesní, minimálně celoevropskou, ale to je taky signifikantní - si myslím, že jelikož je to v podvědomí, dotyčný si to nejen nepřizná, ale prostě o tom ani NEVÍ a protože je obyčejně "nejchytřejší" ze všech, ani vědět nechce. Většinou tak dlouho, dokud nedostane za "uši". A to tvrdí svorně jak esoterici, tak psychiatři. Nastuduj si o tom už konečně něco, než zase začneš vést zbytečné debaty, ju?
Nu a nakonec, tvůj názor ti nikdo nebere, tvoje svaté zaujetí proti rozhoďnožkám taky ne, mysli si, co chceš, já to dělám taky tak 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Pan, souhlasím se zklamčou. To je přece o nastavení každého z nás. Nechápu proč si myslíš, že ten, kdo mluví o věrnosti ve skutečnosti touží podvádět. To je přece hloupost.
Pavlo, přečti si prosím pozorně můj první příspěvek.
Jsem tvor poměrně inteligentní a empatický, takže takovou pitomost si samozřejmě nemyslím.
Naproti tomu si ale myslím, že nemalé procento těch, kdož jsou patologickými žárlivci nebo ostře odsuzují nevěru, brojí proti ní a nelichotivě se bez vyjimky vyjadřují o každém, kdo někdy nevěrný byl, má v sobě vlastní nezpracované "démony" - bloky, ve kterých může - a nejspíš i je - být jejich vlastní touhla po nevěře a nebo jejich frustrace z už spáchané nevěry a strach z prozrazení.
Už si rozumíme?
Není tady
Judita napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Pan, souhlasím se zklamčou. To je přece o nastavení každého z nás. Nechápu proč si myslíš, že ten, kdo mluví o věrnosti ve skutečnosti touží podvádět. To je přece hloupost.
Mluvení je jedna věc a vášnivé a radikální mávání praporem věc druhá
já sem moc nepíšu, s nevěrou zkušenost nemám z žádné strany a trochu mě tohle téma míjí, nejspíš mám jiné hory k výšlapu, i když člověk nikdy neví. Ale pokud si někdo z jakéhokoli tématu dělá životní program (v sociologii se tomu tuším říká aktivní zastánce), aktivně projevuje netoleranci k jiným životním modelům a spojuje danou oblast životního stylu s hodnocením osobnosti (kdo dělá tohle, je takový a makový), je to pro něj něco, s čím se potřebuje vypořádat, o tom žádná.
Přesně tak.
Správně pochopeno, díky 
Není tady
Želvička17 napsal(a):
Domnívám se, že nejvíce žárlí ti co sami podvádějí
Souhlas.
To je další kategorie. To jsou ti, kteří jsou přesvědčení o tom, že co mohu já, tobě jest přísně zapovězeno, takže ve chvílích, kdy jsou s milenkou, užírají se představami, co asi dělá manželka a naopak. Chudáci zoufalci.
Není tady
Nevědomí a podvědomí jslou vlastně docela závané oblasti pro psychiku člověka, naštěstí existují metody, jak do nich nahlédnout, když jsme připraveni. Ona i morálka a etika má svoje zvláštnosti. Některá pravidla jsou obecně platná, jiná společenský úzus, předávají se po celé generace a najít jejich kořeny je někdy dost zvláštní.... Někd ypři všem pátrání po pravidlech zjistíme, že jejich prapůvod dávno vymizel, jen člověk se jich rád drží jako jakési jistoty.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Nastuduj si o tom už konečně něco, než zase začneš vést zbytečné debaty, ju?
Nu a nakonec, tvůj názor ti nikdo nebere , tvoje svaté zaujetí proti rozhoďnožkám taky ne, mysli si, co chceš , já to dělám taky tak

Zklamco ,uz e nedokazu ani divit. Myslim,vim,ze me veris. 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Judita napsal(a):
Ale pokud si někdo z jakéhokoli tématu dělá životní program (v sociologii se tomu tuším říká aktivní zastánce), aktivně projevuje netoleranci k jiným životním modelům a spojuje danou oblast životního stylu s hodnocením osobnosti (kdo dělá tohle, je takový a makový), je to pro něj něco, s čím se potřebuje vypořádat, o tom žádná.
Přesně tak.
Správně pochopeno, díky
Hirondel: ao - k tvému příspěvku - stačí se na to dívat jinýma očima.....
Hirondel - mě velmi zaujala tato část debaty, kde Pandora souhlasně pokyvuje Juditě - pravděpodobně se na to dívá jen ze své pozice - ale nedívá se na to ze všech úhlů, jinak by tak nepřitakala , neboť JÁ zase ze své pozice a svého úhlu musím také jen souhlasně pokynout.
Podívám-li se na to "očima Pandory" směřují tato slova na mě - podívám-li se na to očima Zklamané - směřují tato slova k Pandoře. Tak kdo co nemá zpracováno? Kdo s čím není vypořádán? Kdo aktivně projevuje netoleranci k jiným životním modelům? Myslím si, že to nejsem JEN JÁ. A to jsme vzala v potaz pouze nás dvě - mě a Pandoru, myslím si, že tam můžu vidět 99% zdejších diskutujících. 
Není tady
Jsi velice vnimava.

Není tady
Pandorraa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Kde bereš jistotu, že moralisti ve skrytu duše vlastně chtějí být (když tady mluvíme především o nvěře) také nevěrní? Pouze na základě toho, že jsi to ČETLA? Měla by sis uvědomit, že i ten, kdo to napsal, psal pouze o svých pocitech, zkušenostech apd. Není zákonem, že to, co někdo někde napsal, je nutné, aby to tak bylo. je to pouze o tom, že si to ten dotyčný myslí - je to jeho NÁZOR. A když má někdo jiný názor, mělo by se to respektovat - ostatně, o tom tady v každém druhém příspěvku mluvíš - a v zápětí zase meleš svou. Chceš tu prezentovat čísi NÁZOR s kterým ses TY ztotožnila, není však nikde a ničím podloženo, že to tak je.
Škoda, že je dnes hezky a budeš nám tu chybět - mě teda rozhodnětralalááá
Zklamčo, ty jsi legrační
To, co píše pan doktor Poněšický, to já tu vykládám už 3 roky a takové, jako jsi ty, jsou z toho přibližně stejně tak dlouho na mrtvici a vykládají, že nebudou skákat, jak já pískám.
Prčáááááá, jak by řekla nejmenovaná uživatelka.
Není ničím podloženo? Nu, je vidět, že nevíš, o čem mluvíš.
Nejspíš ti v tvém svatém zápalu ušly dvě podstatné věci:
1. napsala jsme hned na začátku, že je to JEDNA z možných odpovědí
2. stejně tak jako pan doktor - já vím, že ty autority neuznáváš, ani tu jeho profesní, minimálně celoevropskou, ale to je taky signifikantní - si myslím, že jelikož je to v podvědomí, dotyčný si to nejen nepřizná, ale prostě o tom ani NEVÍ a protože je obyčejně "nejchytřejší" ze všech, ani vědět nechce. Většinou tak dlouho, dokud nedostane za "uši". A to tvrdí svorně jak esoterici, tak psychiatři. Nastuduj si o tom už konečně něco, než zase začneš vést zbytečné debaty, ju?
Nu a nakonec, tvůj názor ti nikdo nebere, tvoje svaté zaujetí proti rozhoďnožkám taky ne, mysli si, co chceš, já to dělám taky tak
V tvém zápalu však tobě ušly jiné skutečnosti - viz bod.2. vytučněno...já za tím vidím Tebe
Určitě pán doktor neměl na mysli jen a pouze nějakou Zklamanou, měl na mysli všechny lidi - bez rozdílu - neboť jak sama píšeš, v bodě 1. jedná se pouze o jednu z možných odpovědí...a ještě - něco jiného je SI MYSLET JAKO PAN DOKTOR, protože on si to taky jen a pouze MYSLÍ A a svůj názor, co si MYSLÍ dal na papír a vydal knižně, a věří, že s jeho názorem se někdo může ztotožnit, není však dáno, že je to JASNÁ VĚC a vědecky podložená. Lidský mozek je neprobádaná věc. Něco jiného je MYSLET SI a něco jiného je VĚDĚT...JISTĚ.
Chápu, že esoterici a psychiatři mohou mít stejné názorové myšlení. Nemůžeš však tvrdit, že pokud si to NĚKDO myslí a tvrdí, že je to daná a neměnná záležitost.
Není tady
Tak , a pak že neexistuje, už o tom píšou i v novinách 

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex … ostna.html
Misa II napsal(a):
Tak , a pak že neexistuje, už o tom píšou i v novinách
http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex … ostna.html
Ha, to si určitě podplatila Pandora. Ta ženská je všeho schopná.

Není tady
Pandorraa napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Domnívám se, že nejvíce žárlí ti co sami podvádějí
Souhlas.
To je další kategorie. To jsou ti, kteří jsou přesvědčení o tom, že co mohu já, tobě jest přísně zapovězeno, takže ve chvílích, kdy jsou s milenkou, užírají se představami, co asi dělá manželka a naopak. Chudáci zoufalci.
Kategorie další, leč nikoli jedíná... někteří podvádějící můžou namísto "quod licet Iovi" zastávat názor "přej a bude ti přáno"... 
Není tady

Pandora napsal(a):
Kdo jsou vlastně žárlivci a moralisté?
Přece ti, kdo mají potřebu kecat mi do života, případně do něj dokonce nemístně zasahovat 
Není tady
hirondel napsal(a):
![]()
Jsi velice vnimava.![]()
ho :-), Majere, ho :-). Odkdy se štěkavosti a přetáčení faktů říká vnímavost

Není tady