Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#701 12. 3. 2010 22:24

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kdo jsou vlastně žárlivci a moralisté?

lupina montana napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Jestli to taky nebude tím, že  ten  psychicky zdravý a  gramotný ( i jinak než psychologicky) jedinec se  do nějakého románku nepustí....

To by muselo být psychologicky gramotných a zdravých asi 8% populace - pokud si vzpomínám na páně Plzákovo zjištění cool
Ale třeba je to pravda...........................
Ovšem, já být tím zdravým jádrem, pořádně bych se vyděsila: taková přesila, kruciš va
Já a moji románci ale máme zas na co vzpomínat vissla
On totiž ten počestný život je děsná nuda - a proto vyžaduje takové nasazení lol
Kdo si hraje, nezlobí.................

Aha lol nuda, jo? Nejseš ty náhodou ňáká tadlencta? Rozhoďtento? Tentonožka? Nudící se doma u sporáku a nevážící si poklidného pochrupování manželova?

Není tady

#702 12. 3. 2010 22:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

haiel napsal(a):

Mikeš napsal(a):

haiel napsal(a):

Ahoj, Zklamčo.  Ty myslíš, že když je někdo rozvedenej, tak je to něco jako poraženej?

Nejsem Zklamča, ale světe div se - já si to myslím.
Ne teda, že je poraženej, ale že bylo něco špatně, že to nezvlád.

No jo, to bude asi tím, že jseš chlap lol Manželství jako náročný sport, úkol, učební předmět....., ve kterém se kurňa musí obstát, tak, jak to nastolil kdosi neznámý dokonalý lol

No vida - mně to přišlo spíš jako ženský postoj "vztahy jsou moje věc, já jsem nezvládla" lol
Nejspíš to nebude ani jedno, ani druhé.
Kocoure, nezvlád.....vždycky jsou na to dva, no ni? Takže maximálně NEZVLÁDLI smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#703 12. 3. 2010 22:26

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Zklamaná napsal(a):

Kvákat o bezbřehé toleranci a něco o gramotném a psychicky zdravém člověku a jeho slibných románcích mimo vztah může pouze ten člověk, kdo tak žije. Teorie je jedna věc, praxe je věc druhá.
Navíc pokud bych už sama měla věřit tomu, co se zde píše, tak jedině od člověka, co dokázal svůj vztah ukočírovat a není rozveden.

Výtečně, výtečně!
jelikož mám tedy od tebe veřejné potvrzení, že smím kvákat a že mi hodláš věřit, můžeme začít....řekni si, kde wink

Přiberem k tomu kvákání i tvého muže, ať uvidím online v praxi tu tolerantnost, gramotnost a psychické zdraví? gloria Tak předem, než se sejdem na to pokvákání, zalov v paměti a sepiš, kolik těch slibných románků bylo a já se s radostí přijedu podívat, jak to ukočíruješ bez ztráty kytičky lol

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#704 12. 3. 2010 22:26

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Jestli to taky nebude tím, že  ten  psychicky zdravý a  gramotný ( i jinak než psychologicky) jedinec se  do nějakého románku nepustí....

To by muselo být psychologicky gramotných a zdravých asi 8% populace - pokud si vzpomínám na páně Plzákovo zjištění cool
Ale třeba je to pravda...........................
Ovšem, já být tím zdravým jádrem, pořádně bych se vyděsila: taková přesila, kruciš va
Já a moji románci ale máme zas na co vzpomínat vissla
On totiž ten počestný život je děsná nuda - a proto vyžaduje takové nasazení lol
Kdo si hraje, nezlobí.................

Aha lol nuda, jo? Nejseš ty náhodou ňáká tadlencta? Rozhoďtento? Tentonožka? Nudící se doma u sporáku a nevážící si poklidného pochrupování manželova?

Tsss..........můj manžel nepochrupuje....ten furt trajdá vissla
Se nudim tady, u kompu coollol

Není tady

#705 12. 3. 2010 22:27

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

A ty máš snad kouli křišťálovou, že víš, kdo je u Zklamaných tou koulí?
gloria

No, pan Zklamaný to asi nebude, že?
to bys při své ráznosti jistě byla již dávno pryč smile

Že ty jsi přesvědčená o tom, že když jeden tu kouli na noze nemá, MUSÍ ji mít tutově ten druhý, jinak by to ani nešlo, že? Ty si celej Pisatel, taky jasně víš, co nevíš....

Upravil(a) Zklamaná (12. 3. 2010 22:28)

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#706 12. 3. 2010 22:30

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

haiel napsal(a):

Ahoj, Zklamčo.  Ty myslíš, že když je někdo rozvedenej, tak je to něco jako poraženej?

Tak to jsem vůbec neřekla ( to by nás muselo být dvanáct do tuctu...těch poraženejch) - ale klidně řeknu, že někdo může být 2-3-10 x rozvedenej a určitě nebude troubit do světa, jakej že je vztahovej borec oproti někomu, kdo se jednou rozvedl a hlásá do světa, že on jedinej je ten kvalifikovanej, co vše pochopil, chápe a chápat bude... spíš bych řekla, že je to o strachu si znova popálit prsty, neboť nemůže s jistotou o sobě říct, že má zmáknuto a nestane se to znova. Ale kecá se o tom hezky, hlavně, když se najdou tací, co to požírají gloria

Jo, rozumím. Ale ten strach popálit si prsty může být  tomu člověku a potažmo jeho budoucímu partnerovi dost užitečný. Tehdy, když se ten ustrašený začne toho strachu zbavovat. On totiž bude muset zbořit všechny nefukční vzorce, které doposud pokládal za správné. Tedy ty, které mu přivodily strach. Věrnost partnerská se chce ctít po staletí coby jakýsi ideál  nebo alespoň nezbytný atribut pro kvalitní vztah, ale kdy, kde, komu to takto dlouhodobě fungovalo?  Věrnost jenom proto, že se to patří....Osvědčila se vůbec ta věrnost za celý ty roky toho římskokatolického blafování? Osvědčila se jenom dobrá vůle. Nezradit, stát partnerovi po boku, být oporou dětem....kde není dobrá vůle, vždycky je dost důvodů pro rozchod a nevěra nemusí být příčinou... Kdo je zmetek, nemusí být ani nevěrný, vztah s ním zkrátka není možný. No a když je někdo zodpovědný, románek ho neohrozí. Taková nevěra není důsledkem nezodpovědnosti. Nevnímám to jako nespolehlivost nebo zradu.

Jak tedy vnímáš nevěru?

Není tady

#707 12. 3. 2010 22:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Přiberem k tomu kvákání i tvého muže, ať uvidím online v praxi tu tolerantnost, gramotnost a psychické zdraví? gloria Tak předem, než se sejdem na to pokvákání, zalov v paměti a sepiš, kolik těch slibných románků bylo a já se s radostí přijedu podívat, jak to ukočíruješ bez ztráty kytičky lol

Scházet se s tebou nikde nehodlám - jakpak jsi na to přišla? va
A jestli ztratím kytičku, nebo ne - to určuju já, Sauronée.
Koukám, že s upřímného pokvákání asi nic nebude, co? No, jen jsem si tak pošťouchla - dala jsem ti, co sis myslela, že chceš wink

Není tady

#708 12. 3. 2010 22:32

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Věrnost partnerská se chce ctít po staletí coby jakýsi ideál  nebo alespoň nezbytný atribut pro kvalitní vztah, ale kdy, kde, komu to takto dlouhodobě fungovalo

Vidíš, teď mě napadá, který jedinec tu věrnost vlastně vymyslel? Někdo musel být první s tímhle nápadem - když tedy v pravěké společnosti "se to tak nebralo" big_smile.

Není tady

#709 12. 3. 2010 22:35

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

A ty máš snad kouli křišťálovou, že víš, kdo je u Zklamaných tou koulí?
gloria

No, pan Zklamaný to asi nebude, že?
to bys při své ráznosti jistě byla již dávno pryč smile

Že ty jsi přesvědčená o tom, že když jeden tu kouli na noze nemá, MUSÍ ji mít tutově ten druhý, jinak by to ani nešlo, že?

Ale kdepak...vypadá to poměrně jasně, žes o tom naopak přesvědčená ty lol

Není tady

#710 12. 3. 2010 22:36

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Haiel: No a když je někdo zodpovědný, románek ho neohrozí. Taková nevěra není důsledkem nezodpovědnosti. Nevnímám to jako nespolehlivost nebo zradu.

Haiel, fakt jen čistě teoreticky: jestliže románek nevnímáš jako zradu, pak z toho vyplývá, že je to něco, o čem Tvůj stálý partner ví. Jestliže neví - důvod je jasný, nepotěšilo by ho to - tak to zrada je. (I když to asi zní tvrdě).
Nemusí to být nutně zrada ve smyslu "neuvařila, nevyzvedla děti ze školky atd... smile, ale zrada na partnerově dušičce. Jooo, pokud je s tím Tvým románkem obeznámen a nic to s ním nedělá, to pak jo. big_smile
Jen přemýšlím o těch slovech... neodsuzuji. smile
Já opravdu neznám vůbec nikoho, kdo by věděl, že jeho manželka jde z práce přímo za milencem (nebo opačně manžel za milenkou) a nevadilo by mu to. Kdybych někoho takového poznala, byl by to pro mě úkaz, vážně!! smile

Upravil(a) Tercila (12. 3. 2010 22:42)

Není tady

#711 12. 3. 2010 22:39

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Věrnost partnerská se chce ctít po staletí coby jakýsi ideál  nebo alespoň nezbytný atribut pro kvalitní vztah, ale kdy, kde, komu to takto dlouhodobě fungovalo

Vidíš, teď mě napadá, který jedinec tu věrnost vlastně vymyslel? Někdo musel být první s tímhle nápadem - když tedy v pravěké společnosti "se to tak nebralo" big_smile.

Souvisí s udržením majetku - tedy nedrobením téhož - bychom si to mohli najít, ale soudím, že se vždycky potřeba věrnosti prosazovala ve společnostech, kde bylo zapotřebí jasně určit, co je čí.
Z toho asi vyplynul i fakt, že se za majetek považovali i členové rodiny - teda ženy a děti.

Není tady

#712 12. 3. 2010 22:41

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

Scházet se s tebou nikde nehodlám - jakpak jsi na to přišla? va
A jestli ztratím kytičku, nebo ne - to určuju já, Sauronée.
Koukám, že s upřímného pokvákání asi nic nebude, co? No, jen jsem si tak pošťouchla - dala jsem ti, co sis myslela, že chceš wink

Výtečně, výtečně!
jelikož mám tedy od tebe veřejné potvrzení, že smím kvákat a že mi hodláš věřit, můžeme začít....řekni si, kde wink

tady !....nebo si snad myslela, že s tebou budu kvákat po netu a nechám si od tebe bulíkovat tvé výplody? Nebo je to najednou strach z toho, že bych chtěla znát obě strany?

Není tady

#713 12. 3. 2010 22:43

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Lupina: Souvisí s udržením majetku - tedy nedrobením téhož - bychom si to mohli najít, ale soudím, že se vždycky potřeba věrnosti prosazovala ve společnostech, kde bylo zapotřebí jasně určit, co je čí.

Už jsem chtěla dopsat: beztak to byl chlap!!! big_smile
Když jsem dočetla:
Z toho asi vyplynul i fakt, že se za majetek považovali i členové rodiny - teda ženy a děti.

Není tady

#714 12. 3. 2010 22:45

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

ale zrada na partnervoě dušičce. Jooo, pokud je s tím Tvým románkem obeznámen a nic to s ním nedělá, to pak jo. big_smile

Nojo..jenže tady strašně záleží na tom, CO považuješ za zradu, žejo? Stejně je za tím jenom strach - že zůstanu sama s malýma dětma, nebo že zustanu sám - a to neumím...ze skandálu, z toho, co řeknou rodiče...já nevím. Miliony strachů.....

Není tady

#715 12. 3. 2010 22:50

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

strašně záleží na tom, CO považuješ za zradu, žejo?

Určitě  - tak třeba při této debatě bych to charakterizovala jako - dejme tomu - něco, o čem partner neví a nemá se dozvědět.
Hmmmmmmm..... ano - ty důvody, proč si nepřát partnerovu nevěru jsou jistě různé, tipla bych, že vycházejí z vnitřního nastavení každého jednotlivce smile A možná bych je nenazvala strachem, ale asi právě jen těmi důvody.

Není tady

#716 12. 3. 2010 22:54

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Jak tedy vnímáš nevěru?

V podstatě stejně jako ten Savčenko. On mi ale přijde, že je trochu moc kách. Že to vybalí na většinou nepřipravené lidi. Způsobí jim buď šok nebo je zhnusí. To povědomí o nezbytnosti věrnosti a o oprávněnosti jejího požadování je v lidech strašně hluboko zakořeněné. Oni o tom nikdy nezapochybovali. Celé generace mluví o věrnosti jako o ctnosti. A celé generace jsou nevěrné. Věrnost nikdy nefungovala automaticky. Jenom jako součást svobodné vůle. Nikdy jako pouhá povinnost. Nikdy o tom nepochybovali, přijdou na Savčenka a on jim tvrdí, že to, čemu oni bezvýhradně věří, je nesmysl.  Ne všichni, někteří si ho poslechnou právě proto, že on pojmenovává to, o čem oni začali nově uvažovat, ale těm druhým to zkrátka musí znít jako výplody chorého mozku.  Chápu to.  Lidé jako je Savčenko.....ušli si bezpochyby kus těžké cesty....dokázali z toho cosi vydestilovat, jsou schopni to předat jiným....jsou netrpěliví. myslí si, že to jde někomu nahustit do hlavy za víkend. když oni se k tomu dobabrávali roky....a když někdo hned nechápe, tak ho ovalí tím, že je negramot, na můj vkus se trochu moc ohání tou psychologickou gramotností, přijde mi maličko arogantní, ale kdo je bez chyb.... Je to poděs, ale má pravdu.

Není tady

#717 12. 3. 2010 23:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem ho taky moc nemohla, takže vlastně nevím, co jsem to neslyšela lol  Hele - já si myslím, že KDYBYCHOM si dokázaly představit vztah úplně beze strachu (protože důvody jo, Terci - ale když si na ně posvítíš.........vissla ) neřešily bychom ani nevěru. Kromě toho, že jak říká Haiel - teorie je teorie a žití strom se zelená...ty největší obhájkyně mravnosti a věrnosti se začasté zamilovaly, jako školačky - a kde bylo všechno? Muži totéž, samozřejmě. Jen si vzpomeňte na Nebezpečné známosti smile
Název vlákna vlastně ani není o nevěře lol
Žárlivcem a moralistou se přece dá být i vůči dětem, podřízeným - žárlit se dá na bicykl i na kočku a moralizovat o čemkoli!

Není tady

#718 12. 3. 2010 23:09

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Haiel: No a když je někdo zodpovědný, románek ho neohrozí. Taková nevěra není důsledkem nezodpovědnosti. Nevnímám to jako nespolehlivost nebo zradu.

Haiel, fakt jen čistě teoreticky: jestliže románek nevnímáš jako zradu, pak z toho vyplývá, že je to něco, o čem Tvůj stálý partner ví. Jestliže neví - důvod je jasný, nepotěšilo by ho to - tak to zrada je. (I když to asi zní tvrdě).
Nemusí to být nutně zrada ve smyslu "neuvařila, nevyzvedla děti ze školky atd... smile, ale zrada na partnerově dušičce. Jooo, pokud je s tím Tvým románkem obeznámen a nic to s ním nedělá, to pak jo. big_smile
Já opravdu neznám vůbec nikoho, kdo by věděl, že jeho manželka jde z práce přímo za milencem (nebo opačně manžel za milenkou) a nevadilo by mu to. Kdybych někoho takového poznala, byl by to pro mě úkaz, vážně!! smile

Nevyplývá smile To, že partneři musí navzájem vědět o každém kroku toho druhého, je blud. Tohle si sdělují ještě tak čerstvě zamilovaní nebo novomanželé, ale lidi v dlouhodobém vztahu...... "My o sobě všechno víme, nemáme před sebou žádné tajemství" - hovadina. Nic nevědí. Neznají sebe natož toho druhého. Mají jenom požadavky, které by ten druhý měl splňovat a běda jestli ne.... Kdo komu má právo diktovat, že si smí v životě hluboce porozumět jen s jedním jediným partnerem? gloria
Jo, a řekla bych, že když jsou na tom oba stejně, tak to o sobě vědí, aniž by se o tom museli bavit u večeře. Museli si totiž už dávno předtím vyjasnit své postoje k tzv. věrnosti.
A taky jsem přesvědčená o tom, že nemusí všechny hluboké vztahy být dlouhodobé nebo trvalé "do smrti smrťoucí ámen", někdy někoho potkáme jenom na chvíli...a pak se naše cesty rozejdou, aniž by se stalo něco zlého.

Upravil(a) haiel (12. 3. 2010 23:21)

Není tady

#719 12. 3. 2010 23:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Mikeš napsal(a):

haiel napsal(a):

Nejsem Zklamča, ale světe div se - já si to myslím.
Ne teda, že je poraženej, ale že bylo něco špatně, že to nezvlád.

Bože bože, Mikeši ... při vší úctě k Tobě - tohle je měšťáckej názor par-excellance roll
Já budu - alespoň v to doufám - brzy čerstvě rozvedená. No a co? Jakou to má o mně vypovídací hodnotu? Jistěže bylo něco špatně, to "něco" byl výběr životního partnera, kdy jsem pořádně šlápla na hrábě a důsledky své fatální chyby si s sebou ponesu ještě hodně dlouho ... a že jsem nezvládla manželství? No tak jsem ho nezvládla, je to pravda, ostatně život s alkoholikem, násilníkem, člověkem, který si mě nevážil, ponižoval mě, na moje potřeby ostentativně prděl a považoval mě za svoji služku, nevolnici, hromosvod a inventář domácnosti se zvládnout nedá. A to záměrně opomíjím i nevěry, se kterými se manžel ani nepociťoval potřebu tajit, potažmo i paralelní vztah, který udržoval x-let mimo manželství big_smile A teď mi řekni, jaký smysl by pro mě mělo žití (hnití) v této parodii na manželství jenom proto, abych měla v občance vyplněnou kolonku "vdaná" a živila (proboha, pro koho a proč?) iluzi "spořádané a funkční rodiny, ve které je všechno v nejlepším pořádku".
Já bych řekla, že být rozvedený = být vyřešený. Buď se člověk vyřeší sám, že rozsekne nevyhovující vztah, nebo je naopak vyřešenej tím, že se od něho osvobodí ten druhý partner.
Rozhodně bych však ve slově rozvedený nehledala nějakou životní porážku, selhání nebo debakl. Naopak znám spoustu manželství, kde to dlouhá léta skřípe a jeden z partnerů trpí jak pes, je tam evidentně něco špatně ,jeden či oba dva soužití totálně nezvládají a udělali by dávno líp, kdyby šli každý svou cestou ... a místo toho si vzájemně otravujou život tak dlouho, dokud se nedostaví stáří a oni se záští na svůj zpackaný život nezemřou. Smutné.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#720 12. 3. 2010 23:13

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Počkej, Lupi, žárlení na bicykl prosím rozveď tummenupp
Jo, u Savčenka jsem se ale rozesmála, když ho redaktorka chtěla dostat otázkou, zda byl nevěrný big_smile - krásně se "vykrucoval". Já vím, že nemohl odpovědět jedním slovem - vzhledem k jeho teorii, ale bylo to takové... kouzelné big_smile

Není tady

#721 12. 3. 2010 23:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jé - čau, Kiar! pussa

haiel napsal(a):

Kdo komu má právo diktovat, že si smí v životě hluboce porozumět jen s jedním jediným partnerem? gloria

Nojo...když ale ono v těch sporech o věrnost a nevěru většinou o nějaké to hluboké porozumění vůbec nejde hmm

Není tady

#722 12. 3. 2010 23:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Žárlení na bicykl? Normálně - jako každý jiný lol "Kam zas jedeš? Na kole? jedu s tebou...jakto, že sama? Jo ták...tak ty mě ssebou nechceš...nejsem ti dost dobrej, nebo co? Jedu pomalu? A víš to, že jsem chtěl, že budeme sbírat jabka??? grater "
Sta? winklol

Není tady

#723 12. 3. 2010 23:22

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jdu sova babice..jsem dneska nějaká udiskutovaná lol
Dobrou!

Není tady

#724 12. 3. 2010 23:24

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Nevyplývá smile To, že partneři musí navzájem vědět o každém kroku toho druhého, je blud. Tohle si sdělují ještě tak čerstvě zamilovaní nebo novomanželé, ale lidi v dlouhodobém vztahu...... "

Haiel, představ si, že jsem nabeton věděla, že takhle odpovíš - a to Tě neznám big_smile Fajn diskuze smile
Víš, tohle třeba já nesdílím, ten názor na sdělování. Jestliže cokoliv budu dělat "natajňačku" - pak si nevážím svého dlouhodobého partnera a to, co dělám tajně, je vůči němu prostě zrada. (podle mě) smile 
A sama si jistě připustíš, že Tvůj vztah s jiným mužem (tedy takový, o němž se tu vyjadřujeme jako o nevěře) není vůči Tvému manželovi, který je Ti jistě v životě oporou,  zrovna "každý krok" wink. To trošku zavání pokrytectvím a alibismem, že jo wink (nic ve zlém, nic osobního, prosím, jen obecná debata).
Právě že pokud máš dlouhodobý vztah, je zřejmě "zdravý a silný", tak není snad třeba cokoliv zatajovat. Teď nemám na mysli to, že po příchodu z práce se mi vyčerpáním nechce mluvit big_smile

Upravil(a) Tercila (12. 3. 2010 23:38)

Není tady

#725 12. 3. 2010 23:26

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana: Žárlení na bicykl? Normálně - jako každý jiný lol "Kam zas jedeš? Na kole? jedu s tebou...jakto, že sama?

Jo tak - já myslela na bicykl jako na bicykl, proto jsem se divila big_smile big_smile big_smile

jakto, že sama - tak tady jsem si uvědomila, že něčím podobným mi můj manžel nikdy život neznepříjemňoval. Tak proto mě v první chvíli nenapadla souvislost mezi bicyklem a žárlením big_smile

Upravil(a) Tercila (12. 3. 2010 23:36)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí