Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#676 12. 3. 2010 18:26

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Re: Kdo jsou vlastně žárlivci a moralisté?

Mikeš napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Otázka - co to je "dát kudlu na krk" ve vašem pojetí? Co Vám vůbec rezonuje při této hlášce? Podle psaní - třeba Pandory - vydírání, neví, koho litovat víc - zda Mikeše (že dostal nůž pod krk) nebo Mikešovou, že ho dala.

Zklamčo, Pan už mě trochu zná, takže je jí jasný, že jsem to tu podal v (pro mě typické) značně odlehčené formě big_smile
Žádná "kudla pod krkem" se u nás nekonala, manželka mi jen naznačila, že by už nechtěla zažít podobné trápení, jako to, které jsem jí způsobil, když jsem se zaláskoval do M....
A Ty sama... vdala ses... nekoukáš už na tu nevěru taky poněkud liberálněji, než předtím? Nebo jsi pořád tak nekompromisní?

No jelikož bys mě už také za těch víc jak 2 roky měl už po písmenkách trošku poznat, zajistě snad chápeš, že jsem doma nešermovala kudličkou na loupání cibule lol
A jinak - mna nevěru se dívám stále stejně nekompromisně - tun...opět pro oživaní paměti zapomětlivců - ještě jednou mě podvede a opustím ho tongue

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#677 12. 3. 2010 18:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Mindrák jak prase také není název tohoto vlákna - bacha na  offtopic

No vždyť to říkám. Tak si toho svého spratka (ego) trochu pokroť a budeš v klidu wink
Nebude s tebou tak cloumat a ty alespoň budeš mít čas a klid na to, abys pochopila, co Savčenko SKUTEČNĚ říká stolt

Jestlipak ono to nebude zas něco o zrcadlech - položila sis tu otázku, než si naplácla tohle tvé zjištění o mém egu a nechápání, či chápání Savčenka?
Ono to možná to, cos právě napsala bude především o tobě samé. Takže - pokroť toho svého Sptatka v sobě a budeš v klidu, nebude s tebou cloumat, kdykoliv něco Zkalmaná napíše a hlavně - budeš mít čas a klid na to, abys pochopila především sama sebe - nějaký Savčenko, byť ti srdce plesá nad jeho názory, ti pořádek v tvé chatrči neudělá.
BTW - Savčenka jsem si pustila asi jen 2-3 úvodní minuty - a stačilo mi to.....

Tak už přestaň papouškovat, tohle je fakt nuda todlecto.
Jako ozvěna roll
Kde je nějaké vlastní invence?

To, že nepobereš to, co říká pan Savčenko, to mne ani nepřekvapuje. Mně dokonce nepřekvapuje ani to, že i přesto, že tomu nevíš hlavu ani patu, máš potřebu to komentovat. Takových tu všude běhá. Nejsi ty náhodou na nějaký kandidátce? wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#678 12. 3. 2010 19:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

lupina montana napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Jestli to taky nebude tím, že  ten  psychicky zdravý a  gramotný ( i jinak než psychologicky) jedinec se  do nějakého románku nepustí....

To by muselo být psychologicky gramotných a zdravých asi 8% populace - pokud si vzpomínám na páně Plzákovo zjištění cool
Ale třeba je to pravda...........................
Ovšem, já být tím zdravým jádrem, pořádně bych se vyděsila: taková přesila, kruciš va
Já a moji románci ale máme zas na co vzpomínat vissla
On totiž ten počestný život je děsná nuda - a proto vyžaduje takové nasazení lol
Kdo si hraje, nezlobí.................

Tak ted si mě rozesmála - fakt

tak předně - souhlasím, že dle zjištění je pouhých cca 8% populace takových ...těší mě (bez pokrocení mého Spratka) že k nim patřím
Počestný život že je nuda? Kdes k tomu zjkištění přišla? Při počestném životě? Kterém?
Pravdu máš, Kdo si hraje - nezlobí - ale "hraní" v životě není jen sex sex sex...abys měla nač vzpomínat. Je plno oblastí, kde si můžeš vyhrát dosytosti. A věř, že tyhle hry zas zná také asi jen necelých 10% populace tongue

Bóóóže, vona už přes ty svoje šavle meče ani nevidí, když si někdo dělá prču roll

Není tady

#679 12. 3. 2010 19:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tercila napsal(a):

Pandorraa: Navíc nevím, proč bych měla něco "vyměnit" pokud jde jen o "slibný románek". Ten psychologicky gramotnému a psychicky zdravému člověku dlouhodobý vztah rozbít nemůže smile.

Jo aha, takhle to myslíš... Tvůj předchozí příspěvek mi nebyl jasný. Možná bychom tady (pro lepší porozumění) mohli rozlišit dvě věci: úlet a výměnu.
Já jsem debatu o vůli (nečtu úplně všechno, omlouvám se) brala jen jako debatu o úletu, nikoliv o "totální výměně" smile.

No já tu představu, že hned musím něco vyměnit za něco jiného, jak se o tom zmínila Zuzka, taky nechápu, takže jsme dvě.

Není tady

#680 12. 3. 2010 19:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já nevěru nepřeceňuji ani nepodcěňuji.

Pokud je partner celkově nespolehlivý mizera, který má radši kamarády, víno, ženy, zpěv, karban ap. než vlastní rodinu, je nevěra to poslední, co by mi na něm vadilo.
Pokud je to zodpovědný člověk, který se stará o rodinu, má rád svoje děti i mně, dává nám svoji lásku, úctu a starostlivost, je nevěra to poslední, co by mi na něm vadilo.

Pokud je to pro někoho nesrozumitelný, tak sory, ale měl by se nad sebou vážně zamyslet. Nejspíš je to umanutej frocek, kterej si myslí, že Země se bude točit tak, jak on a jen on si přeje.
Má ale smolíka  - nebude smile

Upravil(a) Pandorraa (12. 3. 2010 19:14)

Není tady

#681 12. 3. 2010 19:17

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Jako ozvěna roll

To, že nepobereš to, co říká pan Savčenko, to mne ani nepřekvapuje. Mně dokonce nepřekvapuje ani to, že i přesto, že tomu nevíš hlavu ani patu, máš potřebu to komentovat. Takových tu všude běhá. Nejsi ty náhodou na nějaký kandidátce? wink

Kdyby běhalo to by byla aspoň zábava, ale tady jsou takových celé zástupy, jako do prvomájového průvodu. lol

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#682 12. 3. 2010 19:21

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Bóóóže, vona už přes ty svoje šavle meče ani nevidí, když si někdo dělá prču roll

tummenupp vono nakonec se ukazuje že je ještě přivázanou koulí lol se nediv když se vše dozví jako poslední lol

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#683 12. 3. 2010 19:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, ono to býva zložitejšie, Pan, ako skoro všetko v živote... ale súhlasím s tým, že aj keď partner/ka prudko zmení správanie k horšiemu(z môjho pohľadu), tak budem riešiť jednak svoju časť vzťahu a druhak jeho/jej správanie voči MNE. Verím, že svoje prípadné iné zástoje si zvládne sám/sama a ak nie, tak v tym připadku Au.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#684 12. 3. 2010 19:45

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tercila napsal(a):

Pandorraa: Navíc nevím, proč bych měla něco "vyměnit" pokud jde jen o "slibný románek". Ten psychologicky gramotnému a psychicky zdravému člověku dlouhodobý vztah rozbít nemůže smile.

Jo aha, takhle to myslíš... Tvůj předchozí příspěvek mi nebyl jasný. Možná bychom tady (pro lepší porozumění) mohli rozlišit dvě věci: úlet a výměnu.
Já jsem debatu o vůli (nečtu úplně všechno, omlouvám se) brala jen jako debatu o úletu, nikoliv o "totální výměně" smile.

Totál extrakce  a výměna. V mém pádě žádoucí v 80 letech a u chrupu... Maximálně. Ve vztahu  opět až v okomžiku, kdy  mě můj partner poleze na nervy,tolik, že  to jinak nepůjde.
Úlet je pro mě zbytečný. V případě dostatečného sebeovládání. Proč taky.  Proč zkoušet něčí tolerantnost. Protože nevěřím na inteligentní nevěru v párech, kde o sebe ti dva stále stojí. Ten  který je momentálně "mimo hru" by poznal. !Takže se nekoná  románek, ale adrenalinový sport bez padáku. Na bezbřehou toleranci totiž nevěřím. To snad může fungovat tam, kde už fakt nevědí co roupama dělat a je jim buřt , co ten druhý je , dělá, co ho vlastně baví...

Není tady

#685 12. 3. 2010 20:18

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

No vždyť to říkám. Tak si toho svého spratka (ego) trochu pokroť a budeš v klidu wink
Nebude s tebou tak cloumat a ty alespoň budeš mít čas a klid na to, abys pochopila, co Savčenko SKUTEČNĚ říká stolt

Jestlipak ono to nebude zas něco o zrcadlech - položila sis tu otázku, než si naplácla tohle tvé zjištění o mém egu a nechápání, či chápání Savčenka?
Ono to možná to, cos právě napsala bude především o tobě samé. Takže - pokroť toho svého Sptatka v sobě a budeš v klidu, nebude s tebou cloumat, kdykoliv něco Zkalmaná napíše a hlavně - budeš mít čas a klid na to, abys pochopila především sama sebe - nějaký Savčenko, byť ti srdce plesá nad jeho názory, ti pořádek v tvé chatrči neudělá.
BTW - Savčenka jsem si pustila asi jen 2-3 úvodní minuty - a stačilo mi to.....

Jako ozvěna roll

Co na to víc říct - není třeba vlastní invence, VONA si vystačí sama (sakumprdum ve všem) lol

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#686 12. 3. 2010 20:20

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Jako ozvěna roll

Kdyby běhalo to by byla aspoň zábava, ale tady jsou takových celé zástupy, jako do prvomájového průvodu. lol

A ty si dej na to vlísávání pozor, nebo tě zas VONA někde utře, a budeš zase trucovat a dělat uraženýho lol

Není tady

#687 12. 3. 2010 20:30

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

zuzi777a napsal(a):

Tercila napsal(a):

Totál extrakce  a výměna. V mém pádě žádoucí v 80 letech a u chrupu... Maximálně. Ve vztahu  opět až v okomžiku, kdy  mě můj partner poleze na nervy,tolik, že  to jinak nepůjde.
Úlet je pro mě zbytečný. V případě dostatečného sebeovládání. Proč taky.  Proč zkoušet něčí tolerantnost. Protože nevěřím na inteligentní nevěru v párech, kde o sebe ti dva stále stojí. Ten  který je momentálně "mimo hru" by poznal. !Takže se nekoná  románek, ale adrenalinový sport bez padáku. Na bezbřehou toleranci totiž nevěřím. To snad může fungovat tam, kde už fakt nevědí co roupama dělat a je jim buřt , co ten druhý je , dělá, co ho vlastně baví...

Zuzi - naprosto souhlasím a přikvokávám ze své nejspodnější šprycle godlikegodlikegodlike

Kvákat o bezbřehé toleranci a něco o gramotném a psychicky zdravém člověku a jeho slibných románcích mimo vztah může pouze ten člověk, kdo tak žije. Teorie je jedna věc, praxe je věc druhá.
Navíc pokud bych už sama měla věřit tomu, co se zde píše, tak jedině od člověka, co dokázal svůj vztah ukočírovat a není rozveden. Jak někdo takový chce poučovat druhé o něčem, co sám nezvládl...ha haa - velmi psychologicky gramotný a psychicky zdatný a zdravý jedinec. vissla

Není tady

#688 12. 3. 2010 20:33

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzi: Úlet je pro mě zbytečný. V případě dostatečného sebeovládání. Proč taky.  Proč zkoušet něčí tolerantnost. Protože nevěřím na inteligentní nevěru v párech, kde o sebe ti dva stále stojí.

Zuzi, mám nastavení podobné Tvému. Reagovala jsem ... protože jsem v té zmiňované vůli viděla trošku rozdíl. Jak píše Pandora, silná vůle a dobrý vztah možná nemají tu správnou souvislost - ale já jsem to použití vůle spíš vnímala právě v tom případě možného úletu.

Na bezbřehou toleranci totiž nevěřím.
Hm, já na přímo bezbřehou možná taky ne, ale na pořádnou dávku tolerance ještě jo. smile Na základě svých zkušeností.
A přiznávám, že jsem se v životě od velmi tolerantních lidí učila. A obdivovala je. smile Už proto, že já jsem si taková nepřipadala. Akorát je ještě dobré rozeznávat toleranci a salámismus smile.

Upravil(a) Tercila (12. 3. 2010 20:36)

Není tady

#689 12. 3. 2010 21:20

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Tercila napsal(a):

Zuzi - naprosto souhlasím a přikvokávám ze své nejspodnější šprycle godlikegodlikegodlike

Kvákat o bezbřehé toleranci a něco o gramotném a psychicky zdravém člověku a jeho slibných románcích mimo vztah může pouze ten člověk, kdo tak žije. Teorie je jedna věc, praxe je věc druhá.
Navíc pokud bych už sama měla věřit tomu, co se zde píše, tak jedině od člověka, co dokázal svůj vztah ukočírovat a není rozveden. Jak někdo takový chce poučovat druhé o něčem, co sám nezvládl...ha haa - velmi psychologicky gramotný a psychicky zdatný a zdravý jedinec. vissla

Ahoj, Zklamčo.  Ty myslíš, že když je někdo rozvedenej, tak je to něco jako poraženej?

Není tady

#690 12. 3. 2010 21:33

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Ahoj, Zklamčo.  Ty myslíš, že když je někdo rozvedenej, tak je to něco jako poraženej?

Tak to jsem vůbec neřekla ( to by nás muselo být dvanáct do tuctu...těch poraženejch) - ale klidně řeknu, že někdo může být 2-3-10 x rozvedenej a určitě nebude troubit do světa, jakej že je vztahovej borec oproti někomu, kdo se jednou rozvedl a hlásá do světa, že on jedinej je ten kvalifikovanej, co vše pochopil, chápe a chápat bude... spíš bych řekla, že je to o strachu si znova popálit prsty, neboť nemůže s jistotou o sobě říct, že má zmáknuto a nestane se to znova. Ale kecá se o tom hezky, hlavně, když se najdou tací, co to požírají gloria

Není tady

#691 12. 3. 2010 21:41

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Nejsem Zklamča, ale světe div se - já si to myslím.
Ne teda, že je poraženej, ale že bylo něco špatně, že to nezvlád.

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#692 12. 3. 2010 21:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Zklamaná napsal(a):

Otázka - co to je "dát kudlu na krk" ve vašem pojetí? ...

V mém? Nic. Mně se vybaví pouze Sauronée.....wink Jediná svého druhu...
A pardon, nebylo to "dát kudlu" ale "položit nůž"...ssorry.......
Žádného jiného kladeče nožů neznám smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#693 12. 3. 2010 21:56

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Počestný život že je nuda? Kdes k tomu zjkištění přišla? Při počestném životě?

Pozorovánímwink

Zklamaná napsal(a):

Pravdu máš, Kdo si hraje - nezlobí - ale "hraní" v životě není jen sex sex sex...

Ne! yikes
Povídej, babičko ovečko, co ještě........... lyssna

Není tady

#694 12. 3. 2010 21:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

A ty máš snad kouli křišťálovou, že víš, kdo je u Zklamaných tou koulí?
gloria

No, pan Zklamaný to asi nebude, že?
to bys při své ráznosti jistě byla již dávno pryč smile

Není tady

#695 12. 3. 2010 22:00

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Vůbec si nepamatuji, že by se tu někdy Zklamča vyjádřila ve smyslu "dát nůž na krk". hmmva Význam jejích tehdejších slov tady někteří dost překroutili. Kdo chce, ví moc dobře, jak to myslela.

Mikešííííííííí....... smile Přinejmenším rozvedení nezvládli výběr partnera. To jo. Ale otázka je, zda je to z hlediska celkového poznání té životní cesty chyba nebo vlastně ne, že jo - to už by bylo na další diskuzi smile. Jak se říká: všecko je k něčemu.

Není tady

#696 12. 3. 2010 22:01

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Lupina: to bys při své ráznosti jistě byla již dávno pryč smile

Lupi, ale Zklamča nemá důvod smile

Není tady

#697 12. 3. 2010 22:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Navíc pokud bych už sama měla věřit tomu, co se zde píše, tak jedině od člověka, co dokázal svůj vztah ukočírovat a není rozveden.

Výtečně, výtečně!
jelikož mám tedy od tebe veřejné potvrzení, že smím kvákat a že mi hodláš věřit, můžeme začít....řekni si, kde wink

Není tady

#698 12. 3. 2010 22:07

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

haiel napsal(a):

Tak to jsem vůbec neřekla ( to by nás muselo být dvanáct do tuctu...těch poraženejch) - ale klidně řeknu, že někdo může být 2-3-10 x rozvedenej a určitě nebude troubit do světa, jakej že je vztahovej borec oproti někomu, kdo se jednou rozvedl a hlásá do světa, že on jedinej je ten kvalifikovanej, co vše pochopil, chápe a chápat bude... spíš bych řekla, že je to o strachu si znova popálit prsty, neboť nemůže s jistotou o sobě říct, že má zmáknuto a nestane se to znova. Ale kecá se o tom hezky, hlavně, když se najdou tací, co to požírají gloria

Jo, rozumím. Ale ten strach popálit si prsty může být  tomu člověku a potažmo jeho budoucímu partnerovi dost užitečný. Tehdy, když se ten ustrašený začne toho strachu zbavovat. On totiž bude muset zbořit všechny nefukční vzorce, které doposud pokládal za správné. Tedy ty, které mu přivodily strach. Věrnost partnerská se chce ctít po staletí coby jakýsi ideál  nebo alespoň nezbytný atribut pro kvalitní vztah, ale kdy, kde, komu to takto dlouhodobě fungovalo?  Věrnost jenom proto, že se to patří....Osvědčila se vůbec ta věrnost za celý ty roky toho římskokatolického blafování? Osvědčila se jenom dobrá vůle. Nezradit, stát partnerovi po boku, být oporou dětem....kde není dobrá vůle, vždycky je dost důvodů pro rozchod a nevěra nemusí být příčinou... Kdo je zmetek, nemusí být ani nevěrný, vztah s ním zkrátka není možný. No a když je někdo zodpovědný, románek ho neohrozí. Taková nevěra není důsledkem nezodpovědnosti. Nevnímám to jako nespolehlivost nebo zradu.

Není tady

#699 12. 3. 2010 22:14

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

haiel napsal(a):

Nejsem Zklamča, ale světe div se - já si to myslím.
Ne teda, že je poraženej, ale že bylo něco špatně, že to nezvlád.

No jo, to bude asi tím, že jseš chlap lol Manželství jako náročný sport, úkol, učební předmět....., ve kterém se kurňa musí obstát, tak, jak to nastolil kdosi neznámý dokonalý lol

Není tady

#700 12. 3. 2010 22:18

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Vůbec si nepamatuji, že by se tu někdy Zklamča vyjádřila ve smyslu "dát nůž na krk". hmmva Význam jejích tehdejších slov tady někteří dost překroutili. Kdo chce, ví moc dobře, jak to myslela.

Já ano - máš to v SZ, ať se to nerozmazává.
Význam kterýchkoli slov se dá překroutit a též překroucen byl - Pandora je dtto, Terci.
Taky kdo chce, ví moc dobře, jak to myslela....
Dále bych to nekomentovala, OK?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí