18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
JAký je rozdíl mezi vitamínana a preparátama co se koupí v lékarně a co v drogerii?
V DM jich maj plno a je tam docela cenový rozdíl.Vyplatí se to více v drogerii.
Ale nestudovala jsme kolik toho jedna tableta v sobě obsahuje.
Je tam opravdu rozdíl?
Není tady
Rozdíl je právě v obsahu účinné látky. Koupila jsem si v DM Q10 s radostí, jak je levná a zjistila jsem, e je jí tam pouze třetina oproti preparátu z lékárny.
Není tady
Rozhodně kupuj v lékárně. Je tam jakás takás garance, e to co výrobce uvádí, tam je.
Není tady
Nejlepí najít si nejdřív na netu co nejvíc druhů toho určitého vitaminu a porovnat sloení. Pak u jít najisto a je jedno, jestli v lékárně nebo v drogerii. Ale v lékárně mají větí výběr, to je snad jasné. ;-)
tak to souhlasím
Není tady
Spí v zelenině. Nějak mi dělá problém těm tabletkám věřit. Jediné, co mi dělalo dobře, byl vápník - v lékárně a na předpis.
Není tady
Mám takovou kuriózní zkuenost, e jsem takovi koupila vitamíny na oči v lékárně... - kvalitní, draí; ijeme zdravě, tak jsem si řekla jako doplněk stravy... Nic. Vůbec to nezabralo. S velikým časovým odstupem si pořídil v drogerii nějaké kapsle, a zlepení zraku pozoroval u za dva týdny. Určitě se dívám na sloení atd., ale překvapilo mě, e někdy méně můe být více....
Není tady
Podle mě je lékarna jistějí.
Není tady
Já nakupuji vitamíny častěji v drogerii, protoe tam zajdu častěji ne do lékárny. Natěstí :-) Chce to teda porovnávat a vybrat si ty, ve kterých je poměr účinné látky k ceně nejvýhodnějí. A u se mi i stalo, e v těch nejlevnějích bylo učinné látky nejvíc...
Není tady
Lékárny nebo drogerie? Spíe bych se ptala vstřebá se nebo nevstřebá? :-)
Např. při výrobě vápníku-hořčíku-zinku není a tak co zkazit, ale s vitamíny je to sloitějí. Velká část z nich se nevstřebá a co se vstřebá, tak se z toto mnoství v organismu vyuije opět jenom zlomková část. Podle mě to jsou ve větině případů troku vyhozené penízky (pokud člověk nepotřebuje zvlátní zdravotní péči) a investovala bych raději do kadodenních ovocných a zeleninových salátů a áv.
Pokud má jít o kvalitní doplňky stravy s dobrou vyuitelností, tak tam volte pouze přírodní extrakty, jetě lépe v tekuté formě - ale ty u stojí řádově několik set korun.
Není tady
Já nakupuji zásadně na internetových zahraničních lékárnách. Jsou kvalitnějí, i přes potovné a případné clo,levnějí. Kdy se nachladím, dám pár Céček 1500 s postupným uvolnováním a za pár dnů jsem fit. Naich můu kýbl a onemocním.Kupuji tam i NAC 100 či 250 tab. a k tomu Céčko, je to jako nae předraené ACC long, jen levnějí. Kupuji vitamíny i doplňky, mívají akce, kdy vezmu 2, dostnu 5 balení a pod.
Není tady
tyjo,koukám a nestačím zírat kde a co se dá ve nakupovat a já blbec se místo toho zaobírám povětinou pracovními mylenkami-svými klienty.Ani nemám čas studovat sortiment místních vitamínů,ne tak zahr.lékáren,clo,dovozní předpisy a platby za to /do toho by se mi ale nechtělo i kdybych neměla co dělat třeba100x-obdivuju),take vitamíny neberu jak je rok dlouhý a pak zase ne,ovoce jim ale celkem pravidelně i kdy je to kolikrát jen jabko za den,někdy ale ani to ne,ale nemocná ne a ne být
Není tady
Jaku, ono je to ve o genetice, genetické zátěi-nemoci, imunitě, ivotním stylu a pod. Jedno jablíčko denně je málo, to nedává tělu mnoho ! Ale pokud má dobrý genetický základ i imunitu, tak neonemocní, ani kdybys chtěla . Ale to je dobře!
Není tady
Jaku, jedno jablíčko denně opravdu stačí, kdy ale sní víc, nic se nestane, přírodním zdrojem vitaminů se větinou nepředávkuje. I kdy, při výrobě domácích áv z ovoce odavňovačem se můe předávkovat snadno.Samozřejmě, genetika a imunita hraje svou roli.
Lidi se mylně domnívají, e čím víc vitaminů spolykají, tím jsou zdravějí. Není to tak. Tělo spotřebuje opravdu jen to, co nezbytně potřebuje, zbytek vyloučí. Kdy je vitaminů příli, zbytečně se při jejich vylučování zatěují ledviny, a to pořádně. Obecně platí, e jejich lehký nedostatek je lepí, ne jejich přebytek. Dlouhodobý přebytek vitaminů můe způsobit i dost závané nemoci a pokodit některé orgány.
Pro tělo jsou nejlépe stravitelné vitaminy přímo z ovoce a zeleniny, případně ze áv opravdu ze zeleniny a ovoce, ne ze áv chemicky obarvených a ochucených.
Není tady
Pokud je člověk zdravý a sportuje přiměřeně, tak si myslím, e je moné najíst vitamíny a minerální látky ze stravy. Pokud je nemocný nebo sportuje více, tak doplňky ano, ale ne tabletky, ale třeba mladá penice nebo mořské řasy, které obsahují spoustu minerálů. A co je vlastně hlavní - vybírat domácí zdroje ovoce a zeleniny, protoe testy na obsah vitamínů mluví za ve :-/
Není tady
Divej, ja jakoz to muz, potrebuji nejaky komplexni vitamin, pouzivam tenhle : primulus a jsem velice spokojeny je tam vsechno a citim se velice dobre. urcite pro vsechny chlapi doporucuji.
Není tady
Dobrý večer, já jsem si teď koupila doplňky stravy od Naturevia, pouívám kapsličky u asi 3 měsíce.
Není tady
No a? Já si dnes koupila hořkou čokoládu.
Není tady
Jupí, já si dnes koupila asi sedm no? úúúúasných věcí...
Upravil(a) rina (28. 3. 2020 4:28)
Není tady
Hlavní je sledovat zadní stranu obalu. Take obsah účinných látek. Myslím e lékarna je jistota, ale i v drogérce jde sehnat kvalita.
Není tady
Rozdíl mezi vitamíny z lékárny a drogerie můe spočívat v kvalitě, koncentraci účinných látek a přísnosti regulací, kterým produkty podléhají. Lékárny často nabízejí produkty s vyími a lépe kontrolovanými dávkami účinných látek, které mohou být účinnějí. V drogeriích se můete setkat s levnějími alternativami, ale je důleité pečlivě zkontrolovat sloení a mnoství aktivních látek. Vdy porovnejte, kolik a jaké vitamíny a minerály obsahuje jedna dávka, a zvate, co je pro vae zdravotní potřeby nejvhodnějí.
Není tady
Lékárny často prodávají léky s přesným dávkováním a certifikovanými standardy kvality. Vitamíny v obchodech mohou mít méně účinné látky
Léky prodávané v lékárnách obvykle procházejí přísnějími kontrolami kvality a klinickými testy ne vitamíny kupované v obchodech. Lékárna nabízí čistí léky bez dalích plniv. Lékárenské vitamíny jsou draí, protoe podléhají přísnějím standardům kvality a mohou být účinnějí. Levnějí alternativy mohou být méně účinné, i kdy tomu tak vdy není.
Vitamíny kupuji pouze v lékárně.
Není tady