19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Potřebovala bych poradit s dávkováním UV. Jeliko u nekojím, pouívám umělou výivu BEBA 1. Chtěla bych se zeptat, zda se přesně řídíte dávkováním na krabici, tj. kolik denních dávek by mělo miminko vypít. Mám problém v tom, e malý prostě celou uvedenou dávku momentálně nevypije, teď v cca v 6-7 týdnech vypije v průměru něco mezi 100-140 ml, někdy i méně, třeba 90 ml. Kdybych se měla řídit pokyny na krabici, tak by měl vypít při 5 dávkách (co vychází krmení asi po 4-5 hodinách) 150 ml...Jonáka momentálně krmím po cca 3 hodinách (v noci po probuzení, cca po 6 hodinách), někdy přes den má hlad u po 2,5 hodinách. V podstatě krmím, jak si řekne...Mám ho tedy někdy nechat "vyhladovět" a zkusit přejít na reim uvedený na krabici?? Nebo pokračovat tak, jak to je...nevím, jestli mu to mé "nesprávné" dávkování třeba nedělá problém se zaíváním, kdy někdy jí po těch 2,5 hodinách...Je fakt, e trpíme na prdíky, ale nemyslím si, e by to bylo tím kratím časem mezi jídly. Poradíte?
Upravil(a) keks (21. 8. 2009 13:04)
Není tady
Keks,
to dávkování je pouze orientační, důleité je aby miminko přibíralo tak nějak přiměřeně.
Aby nebylo moc hubené , nebo aby maminky při kadém kňournutí miminka nedaly lahev s mlékem a dítko nebylo otesánkem
Pokud prospívá a Dr. je při převaování spokojená, tak si s tím nedělej hlavu, e nepije přesně podle tabulky. Sama píe e občas vypije 140ml co je skoro dle tabulky , e je to někdy míň je v pořádku, buď ráda, e si umí říct kdy má dost, co občas dítka na UV nemají a pijí dokud je co.
U UV se můe stát, e kdy dává moc brzy po sobě novou láhev s mlékem, e to předchozí nemá jetě strávené a tak mu není dobře. Nechce mení dávku kdy je ten odstup kratí?
Miminka často trpí prdíkama......
U lahve je důleité pouít nějakou antikolikovou lahev a také pokud se Ti při tvorbě mléka udělá pěna, tak tu malý nesmí vypít a důleité je samo odříhnutí.
Není tady
ahoj Spunti, díky moc za odpověď...moc jsi mě potěila...na váze přibíráme přiměřeně, doktorce se s váhou a růstem moc líbíme...a má pravdu, e kdy vypije méně, hlásí se o jídlo dříve a kdy vypije více, je tam ten odstup delí...dokonce mi teď o víkendu vypil i 160 a pak vydrel asi 5 hodin...kdy bych si to přepočetla na tu denní dávku podle balení, tak těm tabulkám vyhovujeme...
no nedávám mu hned, vdy nechávám odstup aspoň ty 2,5-3 hodiny...je fakt, e i dospělí někdy sní více jindy méně a taky nejíme přesně podle hodin, e jo?? tak ho nechám tak...
Na prdíky trpíme, ale u od porodnice, kdy byl jetě kojený...take s tímto to asi nesouvisí...
Díky moc jetě jednou...
Není tady