6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak ja se hlasim take,jen budu muset okolo jedne odfrcet,protoze to uz bude Mata tak unaveny a protivny,ze bude k nevydrzeni.
Není tady
Take to ambiente vyhovuje vem? Sluní, taky prcka dám večer spát a v deset, aby spal dýl a vydrel do jedné půl duhé.
Tes, tulačko, zrovna jsem se chystala ti napsat.. co ta práce? kolku snad máte v poho ne?
Gábi, jo včera jsem narazila, e třeba ná DDM na Praze 8 dělá količku pro prcky od tří, za 850 měíčně, 5 dní v týdnu, celé dopoledne. Mám to jako rezervu pro případ odmítnutí. Zkus se taky poptat u vás.. jinak to doma nepřeijete, Bibi má ráda společnost a hry, no co já bych dala za to, trochu si zatvořit rukama.. mladej mi pastelku do ruky nevezme, furt jen vláčky a auta..
Není tady
Bensi,bud stastna,ze neco takoveho mate, tady v Jesenici je to vsechno za takove penize,ze pokud jsem doma na materske,tak je to pro me nerealne, take by Matyasek uz potreboval mezi deti,takze se potkavam ted s maminkami a chodime do kavarnicky s detskym koutkem,ale i tak je to malo. K zapisu do skolky urcite pujdeme,ale uz ted vim,ze do 5ti let mam proste smulu.
Není tady
Teda holky...ten srazík vám moc závidím! Krásně si to uijte enský!
Tes! enská jedna...jsem si říkala,kde jsi tak dlouho....
A o nějakých zápisech do kolky mi snad ani vůbec neříkejte...si to vůbec nějak neumím představit...co my tam asi tak budeme dělat?
Není tady
Holky tak tohle mě fakt dostalo! Jetě,e nejsem pedagog asi bych u seděla někde za katrem pěkně v chládku
Ty vole, na základní kole...
Lákají vás adrenalinové sporty? U máte za sebou bungee jumping, let stíhačkou, potápění mezi raloky či střemhlavý skok do propasti?
Tak zkuste něco opravdu nebezpečného-
učit na základní kole!
Pokud si myslíte, e učitelem můe být kadý, kdo 45 minut udrí křídu a moč, jste na omylu. Dnes verbují do kolství důstojníky s výcvikem pro přeití v extrémních podmínkách. Současné učitelství je sluba v permanentně nepřátelském prostředí bez monosti obrany. Krizové situace tu jedou na běícím pásu a napětí, stres a adrenalin stříkají jak Niagarské vodopády. Jedna hodina učitele rovná se tři hodiny v jiné práci. Zkuste si to jediný den! Vsaďte se, e o velké přestávce se budete cítit vyčerpaní, jako byste holýma rukama povalili stoletý dub, a po odpoledce radi strčíte hlavu lvovi do tlamy, ne byste si znovu stoupli před tabuli.
Vítejte v klubu odválivců! Cestou za adrenalinovým nářezem si nevímejte dopravního značení vechny otočené a zasprejované značky jsou jen dílem áků krátících si cestu z domova. Zásadně neparkujte před kolou, pokud nechcete mít urvané stěrače, ucpaný výfuk, poplivané sklo.. Jo, jetě před otevřením koly si dojděte na záchod. A tu budou áci, mohli by vás na WC zabarikádovat. Pokud budete nuceni se jít vymočit během dne, stoupněte si zády ke dveřím. Jinak vás vyfotí mobilem a fotku pověsí na web koly.
Po pravdě řečeno, dnení základka druhého stupně je tak trochu odpadkový ko kolství. Lepí áci odeli na gymnázia a zůstalo to, co zůstalo. Abyste si uili, vybral jsem vám 9. třídu v čase, kdy jsou vichni přijati na střední koly. Člověk by řekl, proč sem vlastně ty vousaté a prsaté děti jetě chodí a nezůstanou radi doma, kdy se stejně odmítají učit? No protoe je pro ně kola druh zábavy, estráda, show.
Tak, připraveni ke vstupu do třídy?
Totální výtlem
Nenechte se zmýlit malým počtem áků v učebně. Zbytek přijde tak za čtvrt hodinky musí nakoupit v abce naproti kuřivo, čipsy a redbuly. Kdy omladina dorazí, vevalí se s ní do třídy čmoud trávy, cigár a tabáku z vodních dýmek. Jakmile se áci usadí, začnou si vyměňovat flaky s pitím (pitný reim zaručuje kolní řád). Vzduchem létají z první do poslední lavice plastové lahve, které se občas za letu srazí. Kreténe, debile, zmr*****! ozve se obvykle po takové kolizi, co druhá strana kvituje slovy: *****ám na tebe, čůráku ! (oslovení čůráku je dnes mezi mládeí konverzační obrat stejně jako kdysi vole).
Kdy ty těbetálky za cenu vyřvaných hlasivek ztiíte, začíná nejklidnějí fáze hodiny. Třetina třídy zalehne se staenými kapucemi na lavice dospat noc strávenou na ICQ či Wowku (World of WarCraft), třetina si začne vyřizovat korespondenci v mobilu a zbytek osazenstva tupě zírá vyrývaje iletkou klikyháky do lavic či, patří-li k hnutí emo, do svého předloktí. Nyní můete začít s výkladem. Ovem i kdybyste jim říkali, e jste právě vynalezli elixír nesmrtelnosti, jedinou reakcí bude cedulka NUDA K CHCÍPNUTÍ! opřená o penál dívenky, kterou vzali bez přijímaček na gymnázium, přestoe běně píe bríle, výtr či lýce.
Při psaní na tabuli dejte pozor, aby v křídě nebyl pendlík a uvnitř tabule přilepená vloka nebo pouitý toaleák. Nikdy nedávejte k rozboru věty jako Chlapec měl malého ptáčka, Láďa objel vesnici či Jedli jsme vejce natvrdo. Jakýkoli dvojsmysl dohání znalce Kameňáků a Prciček k nepříčetným záchvatům smíchu. Při totálním výtlemu začnou hýkat, nekoordinovaně sebou zmítají, a se smíchy svalí pod lavici, kde jetě dlouze tlučou rovnátky o lino. áci s největím počtem uhrů na cm² jsou dvojsmysly uneseni natolik, e zuřivě čmárají po lavici kosočtverce a nápisy PRC, *****, UK. Donutíte-li je to smazat, vylijí na lavici celý obsah ředidla a ve třídě je rázem nedýchatelno. Po otevření oken dozajista nějaký ikula zapálí na parapetu noviny, take se dovnitř vevalí hustý dým.
To si snad děláte...
Vytreni cvrkotem z letargie začnou áci kolektivně syčet, bučet, mečet, mňoukat, vzájemně si prozvánět mobily či poutět písně typu: Jsem gay, jsem teplej! Hoch, jen za celý rok nesundal z hlavy kiltovku, v ní vypadá jako lego panáček, na vás ukazuje vztyčený prostředník jako e jste jednička (vivat, Topolánek). Ne se stačíte natvat, nahrnou se zadní řady k oknu, protoe po ulici právě projídí bývalý propadlík na čtyřkolce. Po návratu do lavic zjiují, e jim zmizel gel na vlasy, rozečtený Blesk či Inteligentní modelína (!). Během vyetřování se ozývají výkřiky: Dr hubu, prase, buzno, faráři! Směřují k ákovi v přední lavici, který celou hodinu zarytě mlčí a provinil se tím, e nechodí s ostatními krást do abky ani hulit na kuelník. To víte, jsou to citlivé děti z rozvedených rodin a mají svůj názor.
Můu na záchod? ptá se mládenec, který byl během letních prázdnin dvakrát venku, tj. 60 dní strávil od rána do noci u počítače, a u dávno ztratil pojem o realitě. Jeliko je tuto hodinu u sedmnáctý, kdo chce na WC, nepustíte ho. To si snad děláte pr...? To je moje právo! začne křičet a vy máte máte chu srolovat závěsnou tabuli Práva dítěte, co visí na zdi, a prásknout ho s ní, a by hubou smazal tabuli. Ale nemůete. Nemůete jim zabavit mobil, vyloučit je ze koly ani poslat do zvlátní bez jejich souhlasu. Můete od nich akorát tak chytnout vi, loutenku nebo křivé obvinění ze sexuálního obtěování. A tak se raději modlíte, aby někdo z té hordy konečně zavolal, e je ve kole bomba.
Tím adrenalinová lekce končí. Učitelé při evakuaci vybíhají naproti do abky vsadit si Sportku, jedinou vidinu záchrany, anebo je sanitky odváejí rovnou do Bohnic, pokud si u předtím neprokláli srdce ukazovátkem. Ti největí ílenci zůstávají a do důchodu.
Není tady
Bensi, to zní dobře, ta količka. Tady u nás hned vedle je klub Spirála, tam mají podobné aktivity (jako tu výtvarku) a moná by se něco nalo. Poptám se... Mívali něco jako Dopoledne bez maminek, ale nebylo to celý týden, asi jen jeden den a pro jak starý děti taky nevím...
Není tady
TAKE TA AMBIENTE TEDA PLATÍ NA 11:30, JO? ÚTERÝ 2.2.
A dorazí teda: já, Slniečko, Bensi a Tes.
Kdyby byla změna, dejte vědět, stůl objednám a přítí týden.
Upravil(a) Gabrielle (21. 1. 2010 8:26)
Není tady
Gábi ádné deprese! Třeba budeme mít co vyjímky...a nae dítka takováhle nebudou....protoe jestli jo...tak je normálně zabiju...a to bez pardonu!
Není tady
Gábi zaloí prosím nový domeček? Já to furt nějak neumím...jsem holt kopyto Děkujůůůůůůů
Není tady