Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 20. 8. 2009 18:57

ride.m
♥------
Místo: Praha

eliptical (orbitrek) - je moje "teorie" spravne ? (tepova frekvence)

Ahoj vsem,

potrebovala bych poradit, jak spravne zacit (a pokracovat) s cvicenim na eliptic.trenazeru.

Rada bych cvicila dle tep.frekvence, spalovani tuku, coz by melo byt 55-65% max.tep.frekvence.Budu tedy delat dobre, pokud si zjistim na snimacich frekvence, pri jake zatezi a rychlosti mi tep.frekvence dosahne tech 55-65% a pak se teto zateze a rychlsoti jen drzet, bez pouzivani snimacu na tep.frekvenci ? Chci zapojit i ruce, takze nemuzu sledovat tep.frekvenci non-stop :)

Muze mi nekdo zkusenejsi tuto moji teorii o cviceni odsouhlasit, pripadne omlatit o hlavu ???

Moc diky ... ja mam tim tukem obalenej i mozek :)
Martina

Není tady

#2 21. 8. 2009 8:30

clavel
♥♥♥♥♥--

Re: eliptical (orbitrek) - je moje "teorie" spravne ? (tepova frekvence)

ja myslim, ze bys ji sledovat mela, protoze i kdyz budes delat ten samy pohyb, stejne rychle, nemusi byt tepova frekvence stejna.... ja to zjistila, kdyz jsem chodila na vacushape, a tam si nastavujes rychlost... jednou jsem musela pomalu bezet, abych mela spravnou tepovou frekvenci, a druhy den jsem musela jit strasne pomalu....

Není tady

#3 26. 8. 2009 14:45

ride.m
♥------
Místo: Praha

clavel napsal(a):

ja myslim, ze bys ji sledovat mela, protoze i kdyz budes delat ten samy pohyb, stejne rychle, nemusi byt tepova frekvence stejna.... ja to zjistila, kdyz jsem chodila na vacushape, a tam si nastavujes rychlost... jednou jsem musela pomalu bezet, abych mela spravnou tepovou frekvenci, a druhy den jsem musela jit strasne pomalu....

Moc diky - bud si to hlidat ... sice nechapu jak je to mozny, ze se tak muze menit "ze dne na den" ale fakt je, ze za polezeni rukou sem-tam v prubehu vciceni nic nedam smile

Není tady

#4 26. 8. 2009 16:35

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Musíš mít jinou tepovou frekvenci, to je přece jasný. Když budeš mít ruce na měřácích, máš je staticky položené, tudíž zatěžuješ pouze spodní část těla a horní spíše odpočívá, ve chvíli, kdy zapojíš ruce na madla nebo zkrátka s nima budeš činit nějaký pohyb, zapojíš horní polovinu a tepovka by se ti měla automaticky výrazně zvýšit. Proto mají ty dražší přístroje měřáky nejen na té středové tyči, kde se jen opíráš, ale i na těch madlech či tyčích, které ti kmitají kolem těla. Na toto je ideální hrudní pás, který ti měří činnost nezávisle na tom, kde se držíš, nebo co děláš...
Takhle to musíš udělat tak, že se dostaneš do nějaké tepovky v max. pohybovém nasazení a přehmátneš si na měřák a zjistíš, jak si na tom, podle toho buď přidáš nebo ubereš v rychlosti a po chvilce si zase přehmátneš na ten měřák, aby sis ověřila, zda ses zhruba trefila do té frekvence, kterou si chtěla...

To že máme každý den jinou fyzickou kondici ovlivňuje např. tlak vzduchu, plný nebo prázdný žaludek, teplota v místnosti, zavodněnost organismu atd.... Krevní tlak taky nemáme celý den, natož týden stejný....

Není tady

#5 27. 8. 2009 10:06

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Nejjednodušší způsob, jak poznat správnou tepovou frekvenci je ten, že pokud jsi ještě schopna souvisle mluvit bez lapání po dechu, ale zároveň jsi zpocená a trochu funíš, máš tepovou frekvenci tak akorát na hubnutí. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí