|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Chci se zeptat, zda se musím nějak finančně vyrovnat se sourozenci, když mi maminka darovala byt, ve kterém žije ještě můj bratr a dokud bude řádně platit veškeré poplatky bude nadále i bydlet. Slyšela jsem však, že bych se měla se sourozenci nějak finančně vyrovnat. Je to pravda nebo to bude jenom záležet na mě. Děkuji Anna
Darování je dvoustranný (alespoň ve Vašem případě) právní úkon a je vyjádřením projevu vůle Vaší maminky Vám darovat byt a Vaším projevem vůle dar přijmout. Nikdo a nic Vám nepřikazuje vyrovnat se finančně se sourozenci. Zápisem vlastnického práva do katastru nemovitostí jste vlastníkem bytu se všemi právy a povinnostmi (např. právo na nájemné). Je však třeba upozornit, že hodnota daru (neobvyklého daru) je započitatelná do dědického podílu. Tzn. že sourozenci by mohli v dědickém řízení navrhnout, aby se Váš dědický podíl snížil o hodnotu darovaného bytu .
Není tady