6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj - zajímá mě, jak obvykle SNÍDÁTE, co snídáváte během pracovního týdne ... ?
Snídáte o víkendu jiná jídla? - Co si dopřáváte o víkendu ... ?
Jaká je podle vás ta správná (nejsprávnějí) snídaně?
V kníkách čtu, jak prý Američané snídají vločkovou kai... Hmm, ani nevím, jak bych ji měl vařit...
Kromě toho, Američané přece nejsou nejhubenějí národ... .. tak nevím...
My si větinou uvaříme kávu, já ji rád s mlékem a horkou, moje partnerka ji nejraději bez mléka a skoro studenou.
A k tomu si namaeme nějaký ten vícezrnný kus pečiva, někdy i chléb, často si to trochu opečeme na topinkovači.
K namazání pouíváme máslo, Ramu, marmeládu či dem ... anebo naslano ... kromě másel i ervé sýry (Lučinu, Fénix) plátkovaný Eidam, příp. nějaký unkový někdy i trvanlivý salám (vyjímečně)...
O víkendu si občas dopřejeme míchaná vejce, na slanině či bez ní.
Ale připadá nám to, e nám nějak chybí fantazie...
Není tady
Já snídám pečivo cca 50q (opečené na toustovači), namazané Olivia máslem od Olmy (ti kdo nezkusili, zkuste, protoe chutná prakticky jak normální máslo a jetě se výborně mae) a marmeládu, k tomu kávu s mlékem. O víkendu někdy hemenex. Jetě se mi to nepřejedlo.
Upravil(a) Nela (20. 8. 2009 12:32)
Není tady
Vločkovou kai ... NIKDO? ............................
Není tady
Vločkovou kai bych asi nepozřela ,ale jinak vločky pouívám do jiných jídel.
Doma snídáme o víkendu taky míchaná vejce,vejce na měkko..u nás říkáme na hniličku, pečivo,sýry,salám,marmeládu,pomazánky atd.
Do práce nosím někdy jogurt se zrním a k tomu třeba celozrnný rohlík.
Jinak miluju Lučinu.Dobrá je na topince, opečené i na sucho a na to nakrájené třeba rajče
Není tady
Ve vsedni den si prvni jidlo dam az kolem 10.hodiny, a to ovoce a cerealni tycku nebo cerealie, podle toho, kolik mam casu a kde zrovna jsem. O vikendu jim o neco drive, ale skladba jidla je pokud mozno stejna, jako behem vsedniho dne. Timto zpusobem se mi podarilo uspesne po nekolika letech marnych pokusu zacit hubnout, citim se lip.
Vlockovou kasi nejim, myslim, ze vlocky neni treba varit. Mam rada vlocky nasypane do mlika - nevarene. Jim je v podstate jako cerealie, nekdy smicham oboje dohromady. Da se pridat ovoce, orechy apod.
Snídám dost chaoticky, ne se doberu k nějakýmu jídlu je větinou deset pryč (a to vstávám v sedm). Jinak skladba ve vední den: chleba s máslem a marmeládou, rohlík s lučinou, jogurt s musli (vyjímečně), pribináček, někdy klidně i polívku od večera krupicová kae, vločková kae (ta je větinou na přání dědy )
o víkendu snídáme s partnerem spolu, taky okolo desáté, ale vstáváme o maličko později: chleba nebo rohlík + máslo, sýr, unka, marmoka, lučina, hermelínky; tousty sklapovací (já jen s máslem sýrem a kečuper, přítel bez kečupu ale se unkou), tousty vyskakovací (tj na sucho a pak potřít máslem a posypat nastrouhaným sýrem), občas topinky na pánvi s roztaveným sýrem, hemenex i bez slaniny, kae (krupicová, vločková), kovbojská snídaně (fazole Heinz, opečená cibulka a k tomu volské oko, někdo dává i opečený párek)
No, kdy to tak čtu, tak se divím e nejsme jak koule
Jinak jak jsem to vypisovala, tak mi to připomělo ná jídelní lístek máme normálně na A4 napsaný ty nejběnějí jídla jaký vaříme, odpadá tím zdlouhavý vymýlení typu "co chcete k obědu? - já nevíííííííím", jen rozhodím lístky, vybere se a je to
Upravil(a) Definitiv (21. 8. 2009 17:00)
Není tady
Definitiv napsal(a):
Snídám dost chaoticky, ne se doberu k nějakýmu jídlu je větinou deset pryč (a to vstávám v sedm). Jinak skladba ve vední den: chleba s máslem a marmeládou, rohlík s lučinou, jogurt s musli (vyjímečně), pribináček, někdy klidně i polívku od večera krupicová kae, vločková kae (ta je větinou na přání dědy )
o víkendu snídáme s partnerem spolu, taky okolo desáté, ale vstáváme o maličko později: chleba nebo rohlík + máslo, sýr, unka, marmoka, lučina, hermelínky; tousty sklapovací (já jen s máslem sýrem a kečuper, přítel bez kečupu ale se unkou), tousty vyskakovací (tj na sucho a pak potřít máslem a posypat nastrouhaným sýrem), občas topinky na pánvi s roztaveným sýrem, hemenex i bez slaniny, kae (krupicová, vločková), kovbojská snídaně (fazole Heinz, opečená cibulka a k tomu volské oko, někdo dává i opečený párek)
No, kdy to tak čtu, tak se divím e nejsme jak koule
Jinak jak jsem to vypisovala, tak mi to připomělo ná jídelní lístek máme normálně na A4 napsaný ty nejběnějí jídla jaký vaříme, odpadá tím zdlouhavý vymýlení typu "co chcete k obědu? - já nevíííííííím", jen rozhodím lístky, vybere se a je to
vy si teda ale zerete Jinak me tak napadlo, nemate doma nastenku na ktery je ten jidelni listek vylepeny? Presne tak jak to bylo v Peliskach
Není tady
Isabel to u nemáme na nástěnce je akorát leták pro Pizzu domů jako poslední záchrana
Ale fakt se ten seznam jídel straně osvědčil, protoe se nám stávalo e jsme třeba měsíc točili pět jídel pořád dokola takhle tam jsou jídla co nám chutnají a člověk si vybere vdycky zkouela jsem to dřív i s kuchařkou, ale to není ono tam je toho zase moc a člověk to třebas jetě nezkouel, tak se mu do toho nechce a tak
Jinak s tím výčtem jnídel, ono to takhel vypadá straně, ale zas tolik si neerem já třeba dneska neměla k snídani nic, páč jsem mazala na pracovní schůzku, take první jídlo byla a polívka v půl jedný...a to jetě bez pečiva, protoe jsem ho zapoměla koupit
Jo a ráno k pití: já Caro, přítel kávu, ale pouze o víkendu - v týdnu nestíhá
Není tady
no mohla bych to taky zkusit doma zavest - u nas by jidelni listek vypadal asi takhle -
cesnekova pomazanka x biftek
Jinak, ja jak se nenasnidam, tak nemuzu fungovat, to se mi pak rozklepe cely telo a hlady nevidim
Není tady
Zpravidla snídám - bílý jogurt s musli nebo ovocný jogurt (ve skleničce) bez musli, kdy ovem zásobování vázne a jogurty dojdou tak housku s něčím.
Ovesnou kai miluju, ale nechce se mi s tím ráno dělat .
Není tady
No na snídani mám ráda sladké,take to je pořád koblíky,átečky nebo koláčky.. Někdy rohlík s demem nebo nugetou. Občas ovocný,smetanový jogurt. O víkendu je to někdy závin nebo vánočka zase s demem(nugetou).
Snídám celozrnný slunečnicový chleba třeba s plátkem eidamu, rajče, nebo jsem si zamilovala sýr cottage. Někdy k tomu vajíčko natvrdo nebo naměkko, případně jen Activii s chlebem. A hrnek kafe. Turka. Silnýho.
Není tady
Já jsem teda vločkovou kai měla zrovna dneska, páč doly jogurty dělám instantní, s jablky a skořicí, kupuju v albertovi jejich privátní značku, ale podobné výrobky má víc firem. Zaliju ji vodou společně s kafem, zamíchám, a za dvě tři minuty je hotovo, nic náročného. Stopro přírodní sloení sice nemá, třeba ty suené jablka jsou chemicky konzervované, ale těch pět kostiček v porci člověka asi nezabije
Tuhle kai si dávám tak jednou za čtrnáct dní, jinak téměř pravidlem je kafe a jogurt (někdy poctivý ze skleničky, někdy holandia, někdy florian, jindy malé jogurtové pitíčko, značek a příchutí je hromada) a větinou jetě něco k zakousnutí, často toust nasucho jen s plátkem unky, někdy kousek pečiva s ervé nebo máslem plus unka, sýr a paprika nebo rajčátko.
O víkendu větinou máme upečenou nějakou buchtu, na velikonoce mazanec, o vánocích vánočku (výborná je tence potřená máslem a opečená na pánvi), cca jednou do měsíce si dáme snídani na vidličku - omeletku, slaninku s vejci, párečky a podobně.
Jinak snídaňové suenky bebe (kakaové) a čaj s citrónem, to byla celá moje vysoká kola
A v dětství v sobotu čerstvý rohlík samotný s kakaem nebo bílou kávou, to bylo pravidlo.
Upravil(a) Judita (23. 8. 2009 10:44)
co je doma...pečivo, já raději rohlík (obyč nebo celozrný) s máslem stačí(mám raději pomazánkové), přítel marmeládu, někdy unka,sýr, k tomu zelenina (paprika,rajče), ráno vdy čas zelený nebo černý. Kdy není tak v nouzi i chlebík.
Jinak jogurt s rohlíkem, případně s musli. Nebo musli s mlíkem, bebe suenky s mlíkem...palačinka občas, občas mích.vajíčka,ale to spí večer.Kdy nic není, tak topinky...
Není tady
Tak já u druhým rokem pravidelně snídám cornflakes s jogurtem + káva s mlékem Kdy mě ale přepadne "ravá" tak miluju chleba s lučinou, s nugetou, marmeládou nebo medem a vechno sladký pečivo.
Nejraději mám víkendové snídaně - mám čas, koukám u toho na nějakou pohádku, prostě pohoda
Není tady
No a víte co,snaím se snaím,mám dobrou vůli, večer si nachystám pečivo ,jogurt a ráno se probudím a ukrojím si k tomu aspoň 10 cm točeňáku
Jinak opravdu si myslím,e kdyby kadej dodroval snídani ,kdy má být,dal si krajíc s opravdickým máslem ,marmeládou,k tomu kávu nebo čaj a hlavně to moc neřeil ,bylo by líp
Jo Sandro ,taky děláme o víkendu snídani a koukáme na pohádky nebo dokumenty,třeba do 10-seti a pak jdu vařit.Neenem se Snídám třeba hodinu a někdy i víc Jak říká...pohoda .
Není tady
Jo a jednu dobu byl hit,rohlík rozpečený v troubě a k tomu přikrajovat máslo
Není tady
tak já kdy chodila do práce, tak jsem snídala a v práci, taky a tak kolem deváté, a to pečivo s něčím- pomazánka, máslo, sýr, salám, unka, jak kdy. Kadé ráno si dávám kávu s mlékem(pekny kotlik,ale je to pul napul s mlekem). a nyní snídám na mateřské tak třeba kolem 11:( a to taky rohlík s něčím. Jogurty k snídani jsem nikdy moc nemusela. K snídani sladké moc nemusím. Jo a k pití jetě dus ředěný s vodou.
Jínak víkend se ted u me stira se vsednim dnem, takze je to stejné.
a co je nejsprávnějí snídaně, pro tělo asi cerealice, nejaky jogurt, ovoce pripadne.
Není tady
Já to mám rozdělené podle ročního období. Co se týče snídaní, tak roční období jsou dvě. Jedno je tak od března do listopadu a to snídám rohlík nebo chleba se sýrem a unkou, koncem léta přihodím rajčata. V neděli domácí buchty. To druhé roční období jím instantní kai - nejčastěji pohankovou - občas rozmíchanou ve vodě, občas v mléce. Do toho rozinky, ořechy, skořici, kousky jablek, med.
Není tady
Já nemusím sladký snídaně ......take sï dávám nějaký tmaví pečivo s máslem a na něj třeba sýr nebo unku a ovoce - vestky, půlka jablka ,víno,meloun, nebo rajské, kousek papriky ......k tomu černý čaj bez cukru a do něj vymačkám půl mandarinky nebo pomeranče.............
Kdy mě zlobí zaívání, dám si ovesnou kai..............namočenou hrst vloček přes noc povařím asi 6 minut přidám mléko a vařím dál...........do ní nakrájím jablko...... z mrazáku borůvky jahody vestky oříky rozinky .......pak to dám na talíř a trochu přisladím a máslo....a to mi vyloeně pohladí aludek ....jedla bych to denně ,ale sladké denně nemusím...............
Není tady
já mám období kaí - nejradi mám z ovesných otrub - tři líce do hrnku vody, uvařeno je za pět minut, poleju to ličkou agáve sirupu nebo medu, posypu kokosem nebo skořicí, nebo nastrouhám jablko...ovesnou buď vařím (je hotová taky asi za 5 minut) nebo nechám vločky jen namočené přes noc a ráno je zaleju jogurtem, někdy do toho dám i líci máku, občas dělám i jahelnou a pohankovou kai, ale s nima je dost práce (jáhly se musej 3x spařit, pohankazase orestovat nasucho, aby se odtranila hnusná pachu), ale teď jsem objevila pohankový a jahelný vločky, tak to je zas jiná konzistence, taky dělám instatní (jen se zaleje horkou vodou nebo mlíkem a rozmíchá) pohankovou, jahelnou, rýovou nebo kukuřičnou, vecko se dá dělat nasladko (s ovocem, medem, kokosem, mákem, ...) nebo naslano (s cibulkou, bylinkama, sýrem, zeleninou...)
před půl rokem jsem jedla skoro pořád vločky zalitý jogurtem se skořicí a nastrouhaným jablkem, nebo müsli s mlíkem..a teď koukám, e slanou snídani sem neměla ani nepamatuju..asi to bude tím, e jsem přestala jíst pečivo
Není tady
Snidat musim, jinak sebou tak do hodiny nekde prastim. Kdyz vstavam brzo, davam si bily jogurt a musli (oboje vlastni vyroba). Kdyz pospim a tim padem vstanu hodne hladova, dam toast na sucho se syrem nebo lucinou a rajcetem. K tomu vypiju pul litru cerneho caje s mlikem a sklenici pomerancoveho dzusu. Kdyz jsme na horach, nebo nekde na vikendu, a je bud kaloricka potreba nebo chut, delam kase: vlockovou, jahlovou. K tomu ovoce.
Není tady