|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ledo,
já mám názor od 3 lékařů, kapacit v Brně a sama jsem viděla její poslední ultrazvuk. Je na něm jasně vidět, že na levé jamce prostě tu stříšku ještě nemá vyvinutou. Pan doktor Straka, je ten z těch co vysvětlí a ukáže co a jak, jemu věřím. S tím se prostě nedá nic jiného dělat, než mít třmeny.
Jak mi je? Já se s těmi třmeny smířila, nejhorší na všem je, ten její pláč, když jí je večer nasazuji zpátky, někdy se mi chce brečet taky, ale snažím se na ni mluvit, že to bude v pohodě. Třmeny už má dorvané, tak jí je musím ještě jistit leukoplastí. Je tak trochu živější.
Jedna věc je zajímavá, malé děti jsou jako zvířata. Když např. zvíře přijde o nohu, tak nezůstane nemohoucí tak jako dospělý člověk, který se většinou lituje, ale i se 3 tlapkami chodí. Naše Anička prostě má určitý handicap, ale dokáže se pohybovat velice mrštně, "plazí" se pozadu na zádíčkách, zvedne pánev a odšprtne se těma zatřmenovanýma nožičkama, vypadá při tom dost divně, ale já ji za to miluju, že prostě jen neleží. Sice by se měla už otáčet a začít se plazit po bříšku, ale to nás nejspíš čeká až na jaře.
Nedělá mi dobře když čtu nebo vidím, co už by mohla umět, proto jsem udělala takový opatření abych to prostě nevěděla. Pro mě je hlavní ona, mám radost ze všeho nového co udělá. Velice ráda se přitahuje do sedu, tak se prostě přitahujeme, bez ohledu na to, že by to mohlo mít špatný vliv na vývoj páteře - samozřejmě jsem o tom mluvila s ortopedem, který jí zkontrolovat páteř a má vše v pořádku, svalový tonus kolem páteře má patřičně vyvinutý, takže když to nebudeme přehánět, tak jí to nemůže uškodit.
Naštěstí chodíme mezi maminky, které Aničku znají od Frejkovi peřinky a blbě se na ní nedívají cože to na sobě chudinka malá má a jestli náhodou není postižená (s tím jsem se bohužel už párkrát setkala).
Tak asi tak.
Není tady
Katji, přijď se občas kouknout
Do jara daleko, chyběly byste nám
Anička to určitě dožene, jestli tě to uklidni, tak naše kobližka, která žádný omezeni nemá, se jenom otáči a to ještě jen na jednu stranu, takže taky žádný pokrokový ditě
Neřešim, jestli něco bude dělat o týden nebo o měsic později než jiný děti, důležitý je, že je zdravá a spokojená
Já vim, že je to na prd s těma třminkama, ale jsou opravdu horši věci, se kterýma třeba nejde nic moc dělat a to je potom průser..
Jsem to sem zkopčila od nás.. Kdybys tam fakt nekoukla.. A teď mě napadlo, že občas můžeš nakouknout aspoň na todle tématko, kde se žádný pokroky nerozpatlávaji a kdo bude chtit, ten si tě tu najde 
Jinak, naprosto chápu, jak tě to ubiji, když malá pláče, já bych taky měla na krajičku.. Budu na vás myslet, ať už to má fakt v tom lednu dobrý 
Není tady
Katji, držím palečky, ale neboj, Anička všechno dožene!!!!
Míša měla "jen" široké balení. Měla ho déle než půl roku a přetáčet se mi začala až v sedmi měsicích, v desíti plazit a až dva týdny před jejím prvním ročkem začala lézt. Chodila v 15. měsicích..... No a pak běhala rychleji a o moc lépe než její vrstevníci - kteří začali chodit dříve.
Píšu ti to proto abys věděla, že jí nic neuteče a jsou opravdu horší věci na světě!
DRŽTE SE!!!!
Není tady
Na Letňata fakt nekouknu
určitě dost dlouho, protože se to tam pokroky probírají denodenně a na to já fakt nemám. Nechci litování a věty typu "to zvládnete", "to bude dobrý", protože většina o tom ví prdlajs
.
Každopádně flintu do žita neházím, neřeším to, že něco ve vývinu nedožene toho se nebojím, jen mě to prostě mrzí, no asi jako každou mámu. Žanet vím, že na světě jsou i horší věci, ale pro mě je momentálně to nejhorší to co potkalo moje sluníčko. Anička je trošku živější než ostatní děti - nezávisle na sobě mi to řekla doktorka, ortoped, instruktorka na plavání... Z toho usuzuji, kde by už mohla teď být... ještě by asi nechodila
, ale určitě bych ji hledala po baráku
.
Udělám maximum pro to, aby měla kyčle v pořádku, to je to nejdůležitější. A taky si říkám, i když je to hnusný, že to má i své výhody. Pořád totiž platí, že tam kam ji položím, tam ji taky najdu
, protože by musela být kouzelnice, aby se kutálela s roztaženýma nožkama...
Každopádně díky za podporu, sem občas zabrousím, ale začala jsem chodit do práce, tak moc času nebude.
Není tady
KatjaCat napsal(a):
Ledo,
já mám názor od 3 lékařů, kapacit v Brně a sama jsem viděla její poslední ultrazvuk. Je na něm jasně vidět, že na levé jamce prostě tu stříšku ještě nemá vyvinutou. Pan doktor Straka, je ten z těch co vysvětlí a ukáže co a jak, jemu věřím. S tím se prostě nedá nic jiného dělat, než mít třmeny.
Jak mi je? Já se s těmi třmeny smířila, nejhorší na všem je, ten její pláč, když jí je večer nasazuji zpátky, někdy se mi chce brečet taky, ale snažím se na ni mluvit, že to bude v pohodě. Třmeny už má dorvané, tak jí je musím ještě jistit leukoplastí. Je tak trochu živější.
Jedna věc je zajímavá, malé děti jsou jako zvířata. Když např. zvíře přijde o nohu, tak nezůstane nemohoucí tak jako dospělý člověk, který se většinou lituje, ale i se 3 tlapkami chodí. Naše Anička prostě má určitý handicap, ale dokáže se pohybovat velice mrštně, "plazí" se pozadu na zádíčkách, zvedne pánev a odšprtne se těma zatřmenovanýma nožičkama, vypadá při tom dost divně, ale já ji za to miluju, že prostě jen neleží. Sice by se měla už otáčet a začít se plazit po bříšku, ale to nás nejspíš čeká až na jaře.
Nedělá mi dobře když čtu nebo vidím, co už by mohla umět, proto jsem udělala takový opatření abych to prostě nevěděla. Pro mě je hlavní ona, mám radost ze všeho nového co udělá. Velice ráda se přitahuje do sedu, tak se prostě přitahujeme, bez ohledu na to, že by to mohlo mít špatný vliv na vývoj páteře - samozřejmě jsem o tom mluvila s ortopedem, který jí zkontrolovat páteř a má vše v pořádku, svalový tonus kolem páteře má patřičně vyvinutý, takže když to nebudeme přehánět, tak jí to nemůže uškodit.
Naštěstí chodíme mezi maminky, které Aničku znají od Frejkovi peřinky a blbě se na ní nedívají cože to na sobě chudinka malá má a jestli náhodou není postižená (s tím jsem se bohužel už párkrát setkala).
Tak asi tak.
Tak když mají Dr. stejný názor-tak to bude si nevyhnutelné. Úplně mě tvoje téma zarazilo-páč jsem se opravdu vrátila o 2-2,3 roku zpět a taky vím jak mě to trápilo 
Já myslím, že je zbytečné ti říkat-že jsou horší věci na světě-to ty sama moc dobře víš...tak snad opravdu jen podpora-že malá vše dožene a né jedenkrát minimálně 100x 
Není tady

Ahoj holky,
sorry že sem lezu, ale mám dotaz k tomuto tématu. Máte zkušenosti s ortopedickými kalhotkami Marwell? Je fakt , že plně nahradí tu vrstvu bavlněných plen?
Není tady
Petro, znám je jen z doslechu a slyšela jsem na ně chválu.
Katjo a když ti napíšu já, že vše dožene, budeš mi věřít?
Dohnali jsme velmi rychle, a to je ta moje pipenka velmi pohybově nenadaná. Už chodí do školky, tůristka
A podvazky jí na fotkách moc sluší 
Není tady
Katjo
, kdybys nakoukla tak ti napíšu naší rodinou zkušenost. Můj synovec se narodil a měl na nohách tzv. koňská kopyta, tj. otočené nohy paty dopředu a prsty vzadu. Operovaný byl v okresní nemocnici, kde nebyli dr. schopní říct že na to nemají a že by měli jít jinam. Výsledek je čtyři operace na každé noze, ale o tom nechci psát. Měl sádry v podstatě od jednoho měsíce do roku od prstů až po kyčle.
Teď je mu 13 hraje florball, lyžuje, je neuvěřitelně aktivní. A nohy se mu jenom mírně stáčejí dovnitř.
Do roku neudělal vůbec nic všude se přitahoval rukama a dodnes v nich má obrovskou sílu. Nohy má jak párátka ale vnitřní sílu a houževnatost neuvěřitelnou.
Takže ti nebudu psát že to všechno dožene protože to víš
, ale třeba to Aničku zformuje jako osobnost a jen tak se v životě nedá a bude se prát za všechno co bude na dosah. A to taky není k zahození.
člověku nezbude než si na všem najít něco pozitivního, i když nic není 
Držím vám oběma moc palce ať má kyčle co nejdřív v pořádku. A tobě ať se daří v práci 
Není tady
Katjo
Gall ma pravdu! Kazda zkouska cloveka zoceli. Anicka je flexibilni, ucenliva a bojovna. Pripravi ji to na zivot lepe nez neustale cicmani, chovani a opatrovani. Treba bude samostatna, adaptabilni a zaroven zocelena.
Pokud mohu jeste jeden priklad ze zivota... kamaradka ma dedicnou vyvojovou vadu slach na rukou. Zkracene slachy ji ruce mirne zdeformovaly, ale hraje a vyucuje hru na pricnou fletnu. Ma 8leteho syna, ktery vadu zdedil a ma ji na nohach. Prvni prognozy znely, ze nebude chodit vubec. Do dvou let mel sadry a plazil se s nimi po byte. Ted beha s nasima psiskama. Je to nevratne s tendenci se zhorsovat, ale tak adaptabilnu, spokojeny a pohodovy dite jsem jinde nevidela. Ma vratke nohy, ale lyzuje, hraje fotbal, plave. Naucil se padat a i kdyz ho na zahrade prevalcuji nase psiska, tak se tomu smeje.
Anicky stav je napravitelny
Zkus to prosim brat jako zivotni zkousku, ve ktere obe zvitezite a na trminky budete uz jen vzpominat.
Tve rozhodnuti nechodit na Letnata plne chapu a libi se mi, ze si nehrajes na hrdinku, ze napises, ze te to boli a mrzi. Pro me jsi totiz za tohle prave ta hrdinka. 
Bude-li to jen mozny, chod aspon sem:)
Není tady
Jo a vitej mezi pracujici matky! Pracuju od 2. tydne po porodu, pravda, doma, ale musim se zavrit ve svym kanclu. Denne dam tak 2-3 hodiny, hlavne vecer. Hlida zatim manzel, pres den delam, jen kdyz Tobi usne. Ale zvazuju hlidani asi id unora. Ty nakonec mas tu pani pres agenturu nebo nekoho jineho?
Není tady
PetroP - Marwell kalhotky jsou alternativa pro Frejkovu peřinku, tak bych tím široké balení rozhodně nenahrazovala, Frejkova peřinka je až stupeň po širokém balení. Ptala jsem se na ně doktorů, tak mi řekli, že je hodně dávají na Slovensku, konkrétně v nějaké bratislavské porodnici a že to zase prý až tak velká hitparáda není, že jsou z toho uskřinutý nervy.
Každopádně svou vlastní zkušenost nemám, čiň jak uznáš za vhodné pro své dítě a radši se poraď s ortopedem.
Díky za podporu, příběhy co tu psala Gall a Veranna jsou horší než Anička. Občas si přijdu jako fňukna, doma se neodvážím, protože to vždycky manžel bere jako útok na vlastní rodinu - všechny ženský z jejich strany to měly taky - o důvod víc nenávidět tchýni
, jako ráda jsem ji neměla ani před tím
...
Pavlo tobě věřím, vy jste je myslím měly dokonce dýl....
Dneska jsme byly na 3. hexe a Synflorixu. Když jsem jí z toho rozbalila, tak málem utekla doktorce ze stolu jak se píďalkovala
, zase mi potvrdila, že je živější.
Průšvih je, že za posledních 5 týdnů přibrala jen 320g, což je málo, doktorka říkala, že je to u živějších dětí normální, ale já vím, že Anička jí málo nechá se rozptýlit čímkoliv
. Pro jistotu jí nechala vzít krev a udělá rozbor.
Tak máme začít příkrmama, takže zítra jdu vařit mrkev, jsem zvědavá jak na ni bude reagovat, už asi týden jí tu švestkovou šťávu mixuju s mrkvovou, aby si na tu chuť zvykla a dávám jí to ze lžičky. Ze začátku házela ksichty, ale teď už v pohodě. Akorát máme všechny trička zadělaný od mrkve a já mám strach, že to nevyperu.
Verran co dáváš za UV? Jakou má po tom Tobi stolici? Já dávala Hami 1HA, po tom mi kadila každej den. V poslední době není k sehnání, tak jsme přešly na Sunar 1HA a už se nám zase prodlužuje frekvence a má tmavě zelenou stolici
...
Do práce jsem nakonec "musela", protože jedna z mých podřízených zemřela při autonehodě, tak mě potřebovali a tak přistoupili na moje podmínky. Sice nešéfuju, ale dělám jen nákupní controlling na částečnej úvazek. Je to vrtání se v číslech, reporty, tabulky, excel - což já miluju a baví mě to. Chodím do práce cca 10hod týdně odpoledne a dalších 10hod mám home office. Hlídání nepotřebuju.
Je to úžasná vzpruha a jsem za to moc ráda.
Nic, nějak jsem se rozepsala, ještě že aspoň tady se můžu vykecat....musím do práce. Tzn. nabalit Aničku dát jí do autosedačky, dojet k práci (do vedlejší vesnice - normálně jezdím s kočárem, ale po té hexe se mi ji nechce tahat po venku), kde se s manželem vyměníme (děláme ve stejné firmě), já půjdu "bóchat" a manžel domů
.
Díky všem a zatím pa 
Není tady
Katjo - co 8. měsíce. V průměru to tak bývá. Evka bývala dost lenivá. Zatímco kamarádky s řemínky na netu mi psaly o plazení, já měla pecku. Ale to je i povahou. Je to takový pozorovatel a kam ji postavím, tam ji najdu. Já jsem pak jako rehabilitaci zvolila plavčo. Protože ho měla ráda. Ona tomu pohybu doteď moc nedá.
Genetika je vůbec zajímavá. Může to být ze strany manžela, ale taky to může být polohou miminka v bříšku. Důvody se neví. Moje dávná spolužačka měla problémy se synkem. Narodil se s vykloubenými nožičkami. Ale jak už tu zaznělo, dítka to neuvěřitelně zocelí, pokud se rodiče nepoddají tendenci dělat z nich chudáčky.
Mrkev - na tu nejlíp pomůže slunko. Vyvěs tríča ven na sluníčko, i ted v zimě a uvidíš jak ty skvrny zmizí.
Obdivuji tvoji sílu pracovat. Já si odskakuju jen na chvilku tak jednou za rok, mám toho plný kecky.
ta ořemínkovaná je dnes ta starší
To jen jako motivace

Upravil(a) PavlaH (17. 12. 2009 15:10)
Není tady
ahojky katjo!!
Vidíš, Anička je jak malé šídlo!!
To je super...Jinak co se týče zelené stolice, ta je určitě po UV. Já dávám od začátku Bebu, a Jonáš má tmavozelenožlutou stolici...řešila jsem to s Dr., malému brali i výtěr ze zadečku, ale vše bylo OK a už to víc neřeším...pak jsem se dočetla, že po UV klidně taková barva být může a je to v pořádku, nic to neznačí, pokud vše ostatní je OK a dítě přibírá..hlavně ať se vám to kakání zpraví!! 
Bohužel skvrny od mrkve jdou vyprat blbě..zkus použít umělohmotný brindák a nějaké staré bodýčko, které lze zničit...doporučuji!! Já už pár bodýček (bohužel i pěkných) zničila...
Obdivuju vás všechny, které už pracujete...dělala jsem a dělám když je potřeba (ne pravidelně), tak tuším, jak to může být někdy hodně náročné...
Není tady
KAtjo já to nemyslela zle,vím, že o tom vím prd a přesto se snažím nějak podpořit, asi blbě
, tak promiň
my jsme začali mít zelenou stolici až s příkrmama po mrvi teda spíš dooranžova , po brokolici do zelena, po mrkvi Tobi líp a častěji začal kakat, tak snad Vám to taky pomůže
a nakonec tu práci máš jak jako home office ? nebo musíš i do práce ?
máte fajn , že aspoň částečně můžete dělat doma, to u mě nepřipadá v úvahu
Není tady
ahoj Katjio,
v posledním tvým příspěvku cítím naději a větší optimismus
Jsi baba statečná a ne žádná fňukna. Jasně že jsou horší případy, ale na druhou stranu naprosto přesně chápu, že pro tebe je ten Aničky nejstras´šnější. Je to lidský, pochopitelný a naprosto normální
Hele, pojďme tohle vlákno brát jako prostor pro to, aby ses mohla vykecat anebo naopak pochklubit, co se Aničce daří, ju?
A my slibujem, že nebudeme psát, co uměj naše děti, protože, nám by to taky nebyl příjemný, že ano 
Prostě piš a piš, jak válčíte, ju?
Ohledně práce - ty krabe, teda, je skvělý, že kejvli na tvý podmínky a těch 10 hodin mimo a 10 hodin home office jsu luxusní věci, i když bohužel k nim došlo na základě úmrtí kolegyně. To je teda strašný, ale v tvý situaci to je vcelku výhra, myslím... Úplně chápu, jak to myslíš s tím rozptýlením. Já jsem fakt strašně šťastná, žemám práci, kterou můžu - byť částečně - dělat i s Tobísem. Mám takovou povahu, zbláznila bych se jinak.
jiným to maximálně vyhovuje bez práce,, ale mně ne. A pak je mi moc líto těch, které by klidně zvládali při dítěti pracovat, ale nemůžou, ať už z důvopdu oboru nebo prostě pracovních podmínek (vidˇJani
)
Hele, s tou píďalkou u doktorky jsi mě rozesmala
Úplně jí vidím berušku, jak si to šine fofrem někam za dobrodružstvím 
UV - Tobi má Nutrilon Comfort. a má po něm zelenou stíolici. Ale oni to píšou i na stránkách výrobce, že po tomhle Nutrilonu bude stolice zelená, protože to obsahuje nějak víc železa, který na vzduchu zoxiduje. No, nepění to, smrdí to tak nějak normálně, ne nakysle, tak sna dok. A kaká 1-2x denně. Zkoušel jsem ještě BaBio (což je české bio mléko počáteční) - moc se mi líbilo, že je v bio kvalitě, ale 1) Tobi měl po něm zácpu (což mohlo být z důvodu přechodu z MM na tohle, ale už to enchci moc riskovat), a 2) je docela drahý. Ten Nutrilon Comfort je taky pekelně drahej, ale buď ho kupuju na Vital passy, který manžel fasuje v práci jako bonusy, anebo ho kupují známý v Polsku, kde stojí min o třetinu méně (tentýž výrobce, totéž složení...)
Hodně zdaru s příkrmama! My na ně postupně budeme muset taky najet. Pak sed pochlubte, co Anně šmakovalo 
Tak, ženská, hlavu vzhůru. pohlaď píďalku a hezkej víkend, ju? 
Není tady

Ahoj Katjo,
děkuju za názor 
A nejsi fňukna. Všechny mámy jsme stejné. Všechno, co ty naše broučky potká, tak protstě potřebujeme řešit a máme potřebu to co nejdřív spravit, aby byli spokojení. Prostě jsme pro ně schopné udělat i nemožné . A ty bojuješ moc statečně
A je pochopitelné, že to potřebuješ dostat ven a vědět , že to bude dobré , a že v tom nejsi sama a tak ..... A od toho je tu přece Babinet a jemu podobná fora, nu ni? 
Tak piš piš piš, nebo tě sní myš ...... nebo tak nějak jsme si to jako mláďata psali do dopisů 
Není tady
Ahoj holky,
jen vám všem přeji vše nej do nového roku, hodně zdraví, štěstí a lásky..... a hlavně zdravé děti...
Byly jsme dnes u Dr., tak za 14 dní přibrala 350g, což je super, už má 7 kg
. Jinak zase doktorce cestovala po stole až na její pracovní stůl a pěkně se bouchla do hlavy, ale obešlo se to bez řevu. Už má přesky z řemenů na nožičkách zarvaný do nožiček, tak to má do krve, nemáš Pavli tip jak tomu zabránit? Pomohla by leukoplast? Už se jen 31x vyspí a už snad.....
Na mrkev jsem dostala tip na něco co se prodává v dmku, tak pak poreferuju.
Jani jsem cca 10hod v práci a 10hod mám homeoffice.
Upravil(a) KatjaCat (30. 12. 2009 22:19)
Není tady
Nám pomohlo léto, byla dost na lehko a pod tím dycky ponožky. Já měla spíš problém, že se vyvlíkala. Některé holky obšívaly filcem nebo něčím mekkým, nepamatuji se.
Není tady
Katji
na zítřejší kontrolu vám moc držím pěsti, ať už to má Anička v pořádku!
Všechny na vás v letňatech myslíme 
Není tady

Taky se přidávám. Moc držím pěstičky 
Edit: příspěvek se mi z nějakého mě neznámého důvodu zobrazil dvakrát a nemužu se toho zbavit 
Upravil(a) PetraP (29. 1. 2010 21:50)
Není tady
Zdravím a děkujeme za podporu, ale "story continues......". Ještě 3 měsíce, nechápu to
. Máme 8 hodin dovolené bez třmenů, tzn. asi od 12 hod než půjde spát, nechci vidět jak bude po tak dlouhé době "svobody" protestovat
.....
No nějak to musíme zvládnout..... za těch 8 hodin se snad už konečně naučí přetáčet a třeba se i plazit.... snad..... zatím jí to po chuti moc není být na bříšku.
Říkala jsem mu, že už sama sedí - když jí posadíme my. Tak říkal, pokud to nebudeme přehánět tak jí tak můžeme nechat, že být 6 měsíců na zádech je jasný, že už chce prozkoumávat svět. Že ty třmeny nejsou přirozený vývoj, tak prostě nějaká úleva je možná ať si kdo chce co chce říká.
PS: a tchýni nenávidím ještě víc 
Není tady
Každopádně jsme z toho oba s manželem nešťastní, sice 8 hodin volnosti je 8 hodin volnosti, mysleli jsme že už budeme mít "zdravý" dítě, ale pořád ještě ne a to hodně deptá. Takže ani těch 8 hodin neutěší.
Nejhorší na tom všem je, že spousta kamarádek v okolí má 1-2 měsíční prcky a vědomí, že budou umět všechno dřív jak Anička je prostě nesnesitelný pocit. A nevím jak se k tomu postavit. Nevidět je vůbec? Pochopí to, že když se pochlubí tím co už jejich prcek umí nám vlastně ubližuje? To je asi ten nejzásadnější problém, který teď řeším. Vím, že nejdůležitější je, že snad někdy bude mít Anička zdravé kyčle, ale.......
Není tady
Ještě dotaz na PavluH, jak "starší" dítko naučit být na bříšku? Jak ji motivovat? Hračky moc nefungují, sice se po nich natahuje, ale po chvíli začne dělat "letadlo" a strašně se rozčilovat. Jak jste jí učili se přetáčet? Dávali jste jí nožičky pod bříško?
Jednu fotku co jsi mi posílala přes SZ, tak tam tvoje cácorka seděla - to se naučila sama, nebo jste ji posazovali vy?
Předem díky.
Není tady
Katji, je mi líto, že to není ještě úplně OK...
Hele, s těma kamarádkama - asi bych je teda přestala vídat než budete s Aničkou úplně OK. Protože jestli tě to takhle ničí, tak co s tím jinýho.. Já když jsem přišla o bříško a ostatní kamarádky buď zdárně těhotněly nebo pokračovaly v těhotenství, tak já jsem je absolutně nemohla vidět ani o nich slyšet nic, úplně jsem zpřetrhala všechny vazby do doby než jsem zase byla těhotná... je to v podstatě to samý. A jestli vědí, že ti tím ubližují? Myslím, že ne, protože pak by to nedělaly.. jenže ony si to neuvědomují, když to nezažily.. je to fakt dost podobný s tím příkladem mým.. taky pochybuju, že by mi někdo zámerně chtěl ubližovat, ačkoliv jsem to tak cítila hodně často.. Takže moje rada - neříkám, že ideální- je teď se s nima nevídat...
Přeji hodně sil a štěstí, myslím na vás 
Není tady
Luli,
je to těžký jsou to fakt nej kamarádky, jedna má 2 měsíční Barborku a druhá má 1 měsíční Verunku. Vím, že mi to nedělají naschvál, chápu jako každá máma mají potřebu všem sdělit jak jsou jejich prcci šikovní, v podstatě to stejný co všechny ženský tady na BB a Letňatech, nikomu nic nezazlívám, ale bolí to. No...
A vysvětlovat jim, že mi to nemají říkat to je blbý. Z mé strany to je šílená závist, samozřejmě nikomu nepřeji nic zlýho.
Aničku miluju víc než kohokoliv nebo cokoliv na světě. Ta blbá genetická vada nám ukradla to nejkrásnější období, kdy se dítě vše přirozeně učí, my ležely pořád na zádech. Já pořád žila z toho, že jednou už konečně budeme bez třmenů a všechno doženeme, ale pořád se to oddaluje. Teď už to snad bude lepší, budeme pravidelně cvičit, v těch 8 hodinách snad něco doženeme. Jen se děsím těch večerů, kdy jí budu třmeny zpátky nasazovat. Už to není to mimino, co snášelo vše co se s ním udělalo. Už se dívá a ví co přijde a hystericky řve......
A tchýně kráva (i když za to samozřejmě nemůže) se vždycky culí a říká "však vám to někdy sundají, já sama jsem měla strojek..."
Takže zase bude 3měsíční období, kdy si budu říkat, ještě se Anička 84x vyspí (to číslo je samo o sobě depresivní) a bude "zdravá".... a budu čekat "na Godota".... snad někdy přijde....(vím, že nikdy nepřišel...)
Upravil(a) KatjaCat (30. 1. 2010 13:36)
Není tady