29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám už přes rok doma potkana, přinesla jsem si ho malinkého, ale nepodařilo se mi ho odnaučit kousání. Je sice velice šikovný a zvědavý, ale jakmile člověk strčí ruku do akvárka - má po prstech. Vzít se dá jenom za ocásek, jinak bych taky byla pokousaná. Je mi líto, když vidím, jak jiní potkani chodí na procházky schovaní v kapse nebo spí s páníčkem v posteli . Ale na nějakou převýchovu bude nejspíš už pozdě, že? Jestli máte někdo nějaké zkušenosti, sem s nimi! Díky
Není tady
Marto,náš první potkan mi připomíná toho tvého.Kdykoliv se strčila ruka do akvária byla pokousaná.Nyní máme druhýho půl roku a je to o něčem jiném,prostě pravý opak.Četla jsem,že vůbec nezáleží jestli ho má člověk od malička nebo už jako dospělého.Je to pouze na jeho povaze.Bohužel co máme tohoto potkana,tak se nechce vůbec mazlit.Jednou jsem ho pustila po bytě a od té doby chce šmejdit po bytě.Kdykoliv zavolám jeho jménem přiběhne jako pejsek až k nohám a začne se šplhat po nich.Tohle kdyby mi někdo vyprávěl neuvěřím,protože bych řekla hloupá myš.Není pravda každé to zvířátko má svojí inteligenci.Ještě máme andulku a ta je taky jiná co byli ti ostatní.Přeji ti,aby tě nekousal,ale bohužel je to v tom zvířátku.Holt až si pořídíš jiného bude to určitě pravý opak.Papa J
Taky mame takoveho potkana.Dneska dcera s velkou trpělivosti s rukou v kleci mu davala syr......Poprve ji nekousl musi se mu asi davat dobrutky z ruky.Potkan třeba zmněni nazor.
Není tady
Hm, asi jej někdo nešetrně "drapsnul" a on se rukou bojí, tak hryzne. To s těmi dobrotami mi přijde, jako fajn nápad. Pozná, že ruka není nebezpečná, naopak, že z toho může něco kápnout a třeba se polepší... Oni jsou opravdu hodně chytří, tak proč to nezkusit?
Není tady
To už jsem zkoušela několikrát - nejdřív hryznul do prstu a pak si laskavě vzal třeba ten sýr . Ale díky za radu!
Není tady
Máme doma už třetího potkana, první dva nekousali, ten poslední ano. Přitom se ke všem přistupovalo stejně. Tahle poslední Terezka si nejdříve vybrala jako svého pána jednoho z mých synů a toho jediného nekousala. Mohl si s ní hrát a mazlit. Když se ale právě vykoupal, byla pěkně nervozní, pořád okolo něho běhala a olizovala ho. Asi necítila jeho přirozenou vůni. Dnes je jí už 2,5 roku a začala už kousat i jeho. Je už to prostě stará nervozní babička.
Není tady
Kousne když se jí sáhne do klece, když ale odklopíme celou klec a ona si sama vyleze na ruku, tak je v pohodě. Možná jí vadí zásahy do jejího vlastního prostoru.
Není tady
Určitě je to prostě v něm, ale může mu vadit i to tahání za ocáse, protože na to sou potkani dost choulostiví a hlavně, když je chytáš za ocásek, tak se jim může slíknout z kůže.
Ale nedokážu si představit, že sou i takový potkani jako ten tvuj.... Ti moji by neokusli nikdy v životě ( ať jim stříham drápky, koupu je a dovádim s nima) tak nikdy...
A ty ho máš ze zvěráku, nebo od chovatele? Protže dobrej chovatel ti i řekne jaký povahový vlastnosti mládě zdědí po rodičích. Já mám třeba dva potkánky z www.navel.wz.cz a nemůžu si je vynachválit. Pravda jeden je trochu fláknutějěí, všechno okouše a vyvádí samý lumpárny, ale je taky milej a přítulnej. Ale ten druhej to ja absolutní zlatíčko. Nechá se drbat na bříšku a spí na zádech, když ho drbeš tak tě líže a okusuje (způsobem jako by ti chtěl vykousat blešky z kožichu- jemně) v posteli spí vedle mě přitulenej třeba hodiny a hodiny, když procházim bytem, tak chodí za mnou. A když strčim ruku do klece do domečku, tak se k ní přitule lehnou si na ní a spěj dál.
S tímhle už asi nic nenaděláš, jen jak psala jitta4, nevytahuj ji dokud sama nevyleze ( a lepší by bylo jí pořídit klec, terárko pro potkany moc vhodný není)
Ale až si budeš pořizovat novýho potkánka, mrkni se na http://www.navel.wz.cz/domu.htm a řekni, že bys chtěla nějákýho s velmi dobrýma povahovýma vlastnostma a máš vystaráno.....
Není tady
Dostala jsem ho od sestry jako dárek, byl ze zverimexu a možná tam s nim nezacházeli moc dobře. Ale poslední dobou hodně pelíchá, na břiše je skoro holej, takže dlouho asi nevydrží . Ale díky za rady
Není tady
M napsal(a):
Dostala jsem ho od sestry jako dárek, byl ze zverimexu a možná tam s nim nezacházeli moc dobře. Ale poslední dobou hodně pelíchá, na břiše je skoro holej, takže dlouho asi nevydrží
. Ale díky za rady
To jsem opravdu nevedela,ze potkani maji na sobe peri.A nesnasi ti nahodou taky vajicka?
Vsichni sme snad pochopili, že jí ten potkan líná, tak je to snad jedno ne?
Není tady
mortuus_sum napsal(a):
Vsichni sme snad pochopili, že jí ten potkan líná, tak je to snad jedno ne?
Kdyz uz tady nekdo chce byt chytry tak se vsim vsudy ne?Asi jses posranej kdyz ses tak chytrej.
Eva B: Děkuji ti za připomínku, ale nemusíš se hned sprostě osočovat na ostatní!
Není tady
M napsal(a):
Dostala jsem ho od sestry jako dárek, byl ze zverimexu a možná tam s nim nezacházeli moc dobře. Ale poslední dobou hodně pelíchá, na břiše je skoro holej, takže dlouho asi nevydrží
. Ale díky za rady
Ahoj,
my už máme potkana druhýho a vždy byl hrozný miláček. Myslím si, že je to hodně chytré zvířátko a chce hlavně hodně kontaktu s vámi a lásky. Já i moji dvě děti jsme ho denně brali, hráli si s ním, mazlili se, pouštěli ho na "procházky" a on se nám odvděčoval svojí láskou. Je moc přítulný, slyší na své ¨jméno (Fanoušek). Jak říkám náš miláček. Sranda je, že potkan stál asi 25,- Kč, ale jeho neplechy nás stály už minimálně 3 tis., ale nedám na něj dopustit. Hodně trpělivosti, stojí za to. Pavka
Ještě jednou děkuju, ale už žádnou z vašich rad nevyzkouším. Před pár dny umřel. Byla jsem v nemocnici po operaci a naši mi to ani nechtěli říct, ale hloupě jsem se zeptala, jestli ho nezapomínají krmit. Tak mi to táta řekl (neumřel z toho, že by ho nekrmili). Dnes mě pustili a v pokoji je teď takové tísnivé ticho....
Není tady
M napsal(a):
Ještě jednou děkuju, ale už žádnou z vašich rad nevyzkouším. Před pár dny umřel. Byla jsem v nemocnici po operaci a naši mi to ani nechtěli říct, ale hloupě jsem se zeptala, jestli ho nezapomínají krmit. Tak mi to táta řekl (neumřel z toho, že by ho nekrmili). Dnes mě pustili a v pokoji je teď takové tísnivé ticho....
To je mi strašně moc líto:grater: ale nechtěla by jsi zkusit za pár dní si pořídit nového potkánka? Určitě ti zaplní to prázdné místo v srdíčku:hjarta:
PS: Pojď se podívat na fórum o potkanech a možná, že budeš chytřejší www.potkani-forum.keep.cz
Asi zasahuju už trochu pozdě, ale nezdá se mi, že by jeho smrt způsobila některá z rad. Jakmile jsi viděla, že začíná takto podivně línat, měla jsi s ním jít k veterináři. Jinak my máme doma potkana a kouše jen občas, podle nálady :-/
Není tady
Mám dotaz - jak velkou klec potřebuje potkan? Máme křečky, psa a syn teď zatoužil po potkanovi. Mám obavu, že se za chvíli do bytu nevejdeme. Ale chtěla bych vědět, kolik prostoru potkan potřebuje, aby byl spokojený.
Není tady