|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Stránky: 1
už asi dvě hodiny sedím a přemýšlím jak mám reagovat na tohle.Máme s manželem odjet na dovolenou je to naše první společná rodinná dovolená.Už mám téměř sbaleno,synátor se těší ale ráno volal manžel , že neví jestli pojedem nebo ne.Chtějí aby zůstal v práci(najala si ho firma ale již přes měsíc čeká na zaplacení) a odmítají mu zaplatit takže i když si zařídí záskok tak mu nechtějí dát peníze.Dovolená zarezervovaná,vše připravené a teď tohle.V první řadě mě to vytočilo .Máme mezi sebou pár nedořešených věcí a chtěli jsme změnit prostředí popovídat si vypnout atd....syn se také těší a moc.Manžel pořád tvrdil že dokud mu nezaplatí,tak už pro ně nepřimontuje ani wc a teď se chová jako jejich zaměstnanec´přitom kšeftů má dost nouze o zákazníky není.Celé prázdniny nebyl pomalu doma ztrávil s námi jedno odpoledne na koupališti nic víc a tohle nám to mělo aspoň trochu vynahradit.Jiná příležitost už nebude jak kvůli počasí tak kvůli dalším věcem.V tuhle chvíli čekám až se ozve jestli jo a nebo ne a vůbec nevím jak se mám zachovat když řekne že ne.Co byste dělali na mém místě?Já se cítím ...jsem zklamaná naštvaná a přijde mi že nám věčně jen odsouvá někam dozadu.Není schopný si na nás udělat čas.Jak by bylo vám?Měli byste pochopení?Nejsem sobec když pro tohle pochopení prostě nemám?
Není tady

sice tě chápu, ale uvědom si, že manžel chodí do práce ne pro své potěšení ,ale proto, aby zabezpečil rodinu. Takže vztek není na místě. Chápu i jeho, má u té firmy finanční závazky. Prostě manželovi řekni, že pokud si to nějak zařídí, budeš ráda, když pojede s vámi, pokud ne, pojedeš se synem sama.Případně vezmi kamarádku, mamku, tchýni...kohokoliv
Není tady
jenže to je to co nejde pokud nepojede on nepojem ani my já nemám řidičák ani auto.A o té dovolené věděl dost do předu
Není tady
La-cheri: informací je málo, moje reakce by závisela od širších okolností.
Naštvaná bych byla taky, to Tě chápu.
Nejdřív bych si s manželem sedla a řekla mu, jak se cítím. Prostě svoje pocity - ne vyčítání, ale pocity. Na vyčítání chlapi reagujou špatně. Pocity je tolik neohrožujou. - tj. "prosím vyslechni si moje pocity".
Nevím jak jste spolu dlouho, ale pokud po několika letech (píšeš syn se těší - už určitě není miminko) jste spolu nebyli NIKDY na dovolené, tak o kvalitě vztahu o něco vypovídá (ne dobrého).
Pokud firma měsíc neplatí - pokud je zaměstnanec, po 15 dnech kdy mu nezaplatí, může ihned ukončit prac. poměr a plat vymáhat (to je na právní).
Pokud je na ŽL - tj. nezaplatili mu měsíc fakturu, taky se to dá řešit. (taky na právní diskuzi).
Každopádně, to nevidím jako perspektivní firmu.
Otázka je, jestli on je živitel rodiny, nebo jestli mu můžeš říct "miláčku vykašli se na to, než si najdeš novou práci tak nás uživím sama"... nebo jestli nevyděláváš případně byste z toho ani pár měsíců nevyžili (než si najde práci novou).
No ale tohle je off topic.
Tvůj manžel je zřejmě workholik a ten má na prvním místě práci, a ne ženu (rodinu)... - ale možná, že on to cítí jinak, možná si říká - já dělám všechno pro rodinu abysme se měli dobře, a ona je naštvaná, to si nezasloužím.
Takže je potřeba manželovi říct, že víc oceníš když bude s Tebou a synem, než když přinese další peníze navíc (vlastně ani nepřinese, když firma neplatí). - tohle on musí vědět.
Když řekne že ne - vymysli jinou dovolenou, kam můžeš jenom Ty se synem. I vlakem/autobusem (dalšími prostředky) se dá jet, nemusíš jen autem.
Každopádně si s ním promluv o svých pocitech. Měl by je vědět.
Případně mu napiš dopis... dobrá metoda jak vyjádřit co cítím a přitom se nepohádat.
Jak by bylo mně? Blbě.
Pochopení - možná ano. Ale to neznamená, že bych se cítila dobře a nechtěla nic změnit.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
La-cheri: informací je málo, moje reakce by závisela od širších okolností.
Naštvaná bych byla taky, to Tě chápu.
Nejdřív bych si s manželem sedla a řekla mu, jak se cítím. Prostě svoje pocity - ne vyčítání, ale pocity. Na vyčítání chlapi reagujou špatně. Pocity je tolik neohrožujou. - tj. "prosím vyslechni si moje pocity".
Nevím jak jste spolu dlouho, ale pokud po několika letech (píšeš syn se těší - už určitě není miminko) jste spolu nebyli NIKDY na dovolené, tak o kvalitě vztahu o něco vypovídá (ne dobrého).
Pokud firma měsíc neplatí - pokud je zaměstnanec, po 15 dnech kdy mu nezaplatí, může ihned ukončit prac. poměr a plat vymáhat (to je na právní).
Pokud je na ŽL - tj. nezaplatili mu měsíc fakturu, taky se to dá řešit. (taky na právní diskuzi).
Každopádně, to nevidím jako perspektivní firmu.
Otázka je, jestli on je živitel rodiny, nebo jestli mu můžeš říct "miláčku vykašli se na to, než si najdeš novou práci tak nás uživím sama"... nebo jestli nevyděláváš případně byste z toho ani pár měsíců nevyžili (než si najde práci novou).
No ale tohle je off topic.
Tvůj manžel je zřejmě workholik a ten má na prvním místě práci, a ne ženu (rodinu)... - ale možná, že on to cítí jinak, možná si říká - já dělám všechno pro rodinu abysme se měli dobře, a ona je naštvaná, to si nezasloužím.
Takže je potřeba manželovi říct, že víc oceníš když bude s Tebou a synem, než když přinese další peníze navíc (vlastně ani nepřinese, když firma neplatí). - tohle on musí vědět.
Když řekne že ne - vymysli jinou dovolenou, kam můžeš jenom Ty se synem. I vlakem/autobusem (dalšími prostředky) se dá jet, nemusíš jen autem.
Každopádně si s ním promluv o svých pocitech. Měl by je vědět.
Případně mu napiš dopis... dobrá metoda jak vyjádřit co cítím a přitom se nepohádat.
Jak by bylo mně? Blbě.
Pochopení - možná ano. Ale to neznamená, že bych se cítila dobře a nechtěla nic změnit.
No synovi budou 2 roky jsme spolu 3 roky(prcek v plánu nebyl)
On má jako firmu takže na živnosták.Copak práci si zařídil jenže ta firma mu odmítá dát zálohu.Já jsem na mateřské takže živitelem je on i když s tím jak mu platí to je těžký no ta firma mu nezaplatila už skoro 2 měsíce a měl slíbeno že teda v pondělí mu dají zálohu(nejedná se o kšeft za pár tisíc ale o velkou zakázku) jenže nedali a odmítají.On sice peníze z ostatních kšeftů měl ale spoléhal na tohle a tamto si utratil.Že ta firma není perspektivní tam je to složitější já vím jen to co mi řekl ale také se mi nezdá že firma která si nechá dělat milionovou zakázku nemá ani na zálohu....ale tím že peníze neposlali jsem si jistá jelikož oni to posílají na účet který je můj.
Co je to off topic?
On to ví ví jak se cítím jak jsem naštvaná zklamaná....vím že on v tuhle chvílí dělá co může,volal že o práci je postaráno ale že teď jde jen o peníze.
Jenže mně to přijde o to víc sprostý protože posledních 14 dní utrácel za blbosti a teď když mu nezaplatili my kvůli tomu nepojedem nikam?Neměl být sobecký a peníze šetřit na dovču ne?Tolerovala jsem když z práce jezdil v 10 večer bez keců bylo mi jasné že to dělá pro rodinu sice sem tam jsem už vylítla že by mohl aspoň občas přijet dřív že malej na něj už není zvyklej a nějak ho nebere ale jinak jsem to neřešila a tohle mám za to?
Na jednu stranu rozhazuje peníze všude možně prohlašuje kolik hodně vydělává a pak pár hodin než máme odjet na dovču najednou řekne že nemá peníze?A vím že jediný co udělá je že půjde a bude somrovat u maminky což se mi nelíbí.Jenže co teď?
Kdyby skutečně šlo o práci o kterou už v tuhle chvíli nejde nejspíš bych to pochopila ale že jde o peníze?Po tom všem co si nakoupil?Já už nevím nechci být za semetriku to ne troufám si říct že mu toleruju víc věcí než je zdrávo ale tohle mi přijde od něj sprostý
Není tady
Citila bych se mizerne. Protoze bych na nem zavisela. ON ma/nema auto, ON ma/nema penize a ON vas vyveze/nevyveze. Strasny pomysleni.
Zda se, ze resit to nijak moc nemuzes, kdyz nemas na to na tu dovolenou nejak jinak odcestovat.
Není tady
A nemůže vás tam třeba alespoň odvézt? Nebo někdo jiný? Co to znamená "vyhazoval peníze za blbosti"? Možná má jen pocit, že když tolik pracuje, tak si taky zaslouží, aby si udělal nějakou radost jen sám pro sebe... Tím se ho nezástávám, nevíme, za co utrácí...Jen se snažím ukázat i jiný pohled na věc.
Není tady

No, já tohle zažila, nic příjemného. Odjížděli jsme později nebo vůbec, práce měla přednost před vším...
Máte nevyřešené věci, chodí domů v deset večer, utrácí za blbiny, protože on si peníze vydělal, tak proč si neudělat radost... Smutný. Mám to odžitý.
Co dělat? No, já jsem někdy rapl, vzala bych kluka a jela do pryč. Buď vlakem na zaplacené místo (čechy), nebo ke kámošce (v případě zahraniční dovolené) a rozhodně bych si s manželem promluvila. Ale mě to bylo kulový platný.
On si žil podle svýho a když měl čas, byl s rodinou. Já to tak nechtěla, plánovala si věci i bez něj a pak jsme šli od sebe.
Upravil(a) javena (18. 8. 2009 14:47)
Není tady
No mě by bylo divné to, že říkal, dokud nezaplatí....a dělá....tam něco nehraje....kdo ví, kde je pravda!?!? myslím, že kdyby to bylo fér, tak by dostal zálohu a věděli by, že jede na dovolenou. Já myslím, že ti manžel neříká pravdu. Možná ani jet nechce..... Jasně, pokud nemáš řidičák, tak asi dovolená nebude.....no to by bylo i pro mě velké zklamání, natož pro prcka......mám dojem, že máte problémy nejen v rodině, ale i v práci....
Pochopitelně, že nevíme, jak to u vás je a neznáme všechny okolnosti, těžko radit, ale.......měla by ses trochu osamostatnit, abys na něm nebyla tak moc závislá.
Není tady
Nebavilo by mě to být s takovým člověkem.Když utrácel za blbosti,připomnělas mu tu dovču,řekla mu ať tak neutrácí,že se ti to nelíbí,jde přece o společné peníze.Vím není malý kluk,který by možná poslechl.Asi to vidím postupně na ten samý konec jako u javeny a nikdo tě nebude navíc rozčilovat.
Moc se mi to ani nezdá - na jedné straně mnohamilionová zakázka jak píšeš a na str.druhé nemůže odjet na dovču?
Není tady

Myslím, že pokud vztah skřípe, dovolená ho nezlepší, naopak - budete se hádat ještě víc, než doma.
Není tady

zlato, koukla jsme do historie..u vás to už skřípe delší dobu, viď?
Proč sis ten řidičák neudělala ? O tom, že ho nemáš, se zmiňuješ už v loňském příspěvku. Já si řidičák dělala, když synovi bylo 5 let a dceři 2 roky.
Není tady

být na tvém místě, zajistím si odvoz na dovolenou jinak. Už jen proto, že budeš mít hned lepší pocit z toho, že nejsi na manželovi závislá ve všem. Pokud zůstaneš doma, budeš naštvaná i sama na sebe.
Pro tvého muže je rodina až na druhém místě..tak už mu ukaž, že to zvládneš i bez něj
Není tady
La_cheri napsal(a):
jenže to je to co nejde pokud nepojede on nepojem ani my já nemám řidičák ani auto.A o té dovolené věděl dost do předu
Jezdí vlaky a autobusy. To jsou jenom výmluvy, proč ne. Ale určitě lze najít, jak Ano.
Já bych jela se synem, pokud by si to muž nezařídil. Ale pokud nemáš peníze, tak není bohužel o čem rozhodovat.
Dočetla jsem příspěvek o řidičáku. Mně je 46 a řidičák nemám, nemáme ani auto. A přesto si na dovolené jezdím. Ani když byly děti malé a auto jsme neměli, nebyly peníze, doma jsme neseděli, jezdili jsme na dovču vlakem, i do zahraničí. Dovolená není záležitostí auta a řidičáku. Kdysi auta nebyly a kdo chtěl, na dovolenou si jel. 
Po znovupřečtení si myslím, že u vás není problémem momentální dovolená - nedovolená, ale je toho mnohem víc a složitějšího. To byste měli vyřešit především.
Upravil(a) majkafa (18. 8. 2009 18:01)
majkafa napsal(a):
Po znovupřečtení si myslím, že u vás není problémem momentální dovolená - nedovolená, ale je toho mnohem víc a složitějšího. To byste měli vyřešit především.
Když si přečteš La-cheri pozorněji, tak zjistíš, že v rodině se valí jeden problém za druhým
.
Není tady
La_cheri: také se mi nezdá že firma která si nechá dělat milionovou zakázku nemá ani na zálohu....
Z vlastních podnikatelských zkušeností mohu potvrdit, že to tak opravdu být může.
A co jsou to "blbosti", za které utrácí?
Ono se u vás všechno mohlo fakt seběhnout tak, že je v tom manžel "nevinně". Ale asi si v nejbližší době přece jen sedněte a popovídejte.
Že mu předložíš u dobrýho kafe svoje náhledy a návrhy na další soužití, kvůli tomu nejsi semetrika. Taky ale počítej s tím, že Tě nemusí okamžitě pochopit. Však uvidíš.
A řidičák si udělej - jak můžou být v dnešní době lidi bez papírů???
Ty nejezdíš sama vyřizovat úřední záležitosti, nejezdíš s dítkem k lékaři, nejezdíš na SVOJE nákupy atd.? Se vším tím čekáš, až manžel přijede z práce nebo třeba využíváš autobus? Ale to pak musíš mít všechno nalajnováno podle jízdního řádu (to bych umřela)
. Nemyslím to špatně, jen se tu upřímně divím.... Tedy pokud nejsi z většího města.
Zrovna teď si moje dcera (17) dělá u vedlejšího stolu jen tak testy z autoškoly - no prázdniny, nudí se
a nemůže se dočkat řidičáku. V 70tých letech byla moje máma jediná řidička na našem malém sídlišti - byla jsem na ni hrdá..... 
A ještě jednu věc v souvislosti s nedostatkem mužova času při podnikání - absolvovala jsem několik dovolených sama s dcerou a vůbec mi to nevadilo (vždycky se našel nějaký ochotný muž, který mi pomohl sundat ze střechy auta lyže)
, ale garantuji Ti, že jakmile s úsměvem odmávneš svému choti při cestě na SVOJI dovolenou, postará se, aby jel příště i on
. Pokud ovšem máte jen ty časové problémy....
Moc Ti držím palce, všecko zvládneš. Třeba teď máte jen to pověstné špatné období.... To bude dobrý
.
Není tady
Tercilo, klíďo můžou být lidé v dnešní době "bez papírů". Já třeba zcela dobrovolně, pro mě by bylo trestem, kdybych byla řidička a musela jezdit autem, není to u mě záležitost financí. A vše to vyřízování se dá zvládnout v pohodě. Když se chce, všechno jde. V klidu, žádná traumata. Mí rodiče v životě auto neměli, bydlí na malé vesnici a žijí docela fajn. 
Auto je jenom zvyk, ne životní nutnost. Jistě, život s ním je pohodlnější, někdy, když nemusíš hledat, kde parkovat, třeba. Jezdit hromadnou dopravou má taky své výhody. A když nestihnu tenhle vlak, pojede druhý, no ne? 
Když manžel od nás odešel, taky jsem měla pocit, že být bez auta je konec světa, že hlady a na nevyřízené záležitosti umřeme. Svatá prostoto, jak já byla blbá. Je tak prima mít o starost míň a mít dokonce život levnější, když auto nemám. 

mi nedalo.
Btw obě mé děti řidičák mají. 
Upravil(a) majkafa (18. 8. 2009 19:22)

Mám řidičák asi 20 let, ale nerada řídím a navíc po úraze mám s tím i trochu problém. Se synem jsem byla sama na dovolené mockrát, s cestovkou autobusem nebo letadlem.
Není tady
majkafa: "Tercilo, klíďo můžou být lidé v dnešní době "bez papírů". Já třeba zcela dobrovolně,
Ale samozřejmě, majko, já tomu rozumím, moje kámošky taky nechtějí jezdit, on je opravdu ten provoz dnes dost hustý atd. atd.... Je to jen můj pohled, já jsem zase vždycky snila o "kariéře" řidičky kamiónu
a o závodech aut do vrchu (soukromé si samozřejmě jezdím) a představa, že budu pokorně čekat, až se mi manžel vrátí s autem z práce, abychom mohli zajet kamkoliv, ta je pro mě ... nepředstavitelná - s tím autem jsem svobodná.
Ale chápu tě
.
Není tady
Lea: " Se synem jsem byla sama na dovolené mockrát, s cestovkou autobusem nebo letadlem."
Hmm, autobus já nemůžu. Ale už vím, že bych klidně zvládla nějaké Chorvatsko autem i sama. Nejsem typ, co drží mapu hore nohama
. A s dobrým autem není čeho se bát.
Letos jsem v Maďarsku v noci klasicky táhla kolonu aut já
....manžel vedle mě pokuřoval se slovy "kdyby ti chlapi za tebou věděli, že je vede baba"......
Mám ráda rychlou jízdu - bezpečnou samozřejmě.
Já to právě jako starost vůbec nevnímám; kdybych mohla, jezdila bych i do schodů a nákupy z auta vymysleli "mekdonaldi" vyloženě pro mě
. Už aby byl benzín levnější
.
Tím za sebe končím nudné motoristické téma, prostě La_cheri musí udělat něco, co jí dá tu vnitřní "svobodu", ať je to cokoliv
.
Upravil(a) Tercila (18. 8. 2009 20:41)
Není tady

Pročetla jsem si minulá vlákna, tšch problémů je tam hromada. Pro začátek bych jela s klukem sama.
Není tady
Tak jsem se taky koukla do historie... zajímalo by mě, co se změnilo za tu dobu k lepšímu?
Říjen/listopad 2008: milenec/před rozvodem/žijeme odděleně/nedává peníze/ponižuje/chlastá/nemáte sex/zadlužil se - zapomněla jsem na něco podstatného?
Takže problém typu "nepojedeme na dovolenou" mi nepřijde tak podstatný, jako výše uvedené. Ale možná že už se to spravilo?
La-cheri - kde je nejv. problém TEĎ?
V předchozí diskuzi píšeš, že jsi na něm závislá v jedné věci - nemáš řidičák. V tomhle Tě chápu. Já sice řidičák mám, ale neřídím. Nemusím - bydlím v Praze, MHD funguje.
Nicméně, pokud tohle je jediný, co Tě drží/drželo u manžela, je to málo.
Navíc mi přijde divný, že píšeš "já nemám auto, to má manžel". Když jste manželé, není to tak, že "máme auto"? - právnicky to sice je tak, že pokud měl manžel auto před svatbou, je to jeho majetek. Můj manžel měl taky auto před svatbou a právnicky je to jeho majetek... - ale stejně to auto beru jako "naše"... (i když ho řídí jenom on).
Auto si myslím je jen zástupný problém. Celá ČR je dost dobře zabezpečená systémem autobusů, vlaků a MHD ve městech. Většinou není problém se někam dostat, pokud teda nežiješ vysloveně někde na samotě.
Další řešení je, udělej si řidičák.
A jak píšou holky, buď manžel na dovču pojede, nebo ne. Pokud ne, jeď sama, i kdyby to mělo být ke kamarádce vedle do vesnice.
Není tady
Stránky: 1