Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 8. 2009 8:55

beruska_007
♥------

Zásnuby

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc... S přítelem plánujeme letos zásnuby, a já bych mu chtěla koupit taky prstýnek... Hodinky jsem mu dala k narozeninám, řetízek dostal k výročí a náramky moc nenosí, tak už mi zbává ten prstýnek. Problém je v tom, že vůbec nemám představu, jak by takový zásnubní prstýnek pro muže měl vypadat. Mohl by mi prosím někdo poradit? Moc děkuji

Není tady

#2 18. 8. 2009 13:39

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Re: Zásnuby

Obecne ma byt zasnubni prsten jednodussi nez snubni, pro zenu podle tradice ma mit bily nebo modry kaminek, no a jelikoz asi chlap nebude hyrit ornamenty a kaminky, nakonec ti z toho stejne vyjde "proste krouzek". Muzes tam nechat vyryt datum zasnoubeni treba.

Není tady

#3 25. 8. 2009 14:47

amba
♥♥♥♥♥--

Zásnubní prstýnky by měly být dva stejné, pro ženu i muže, oba s bílým kamínkem. Stejné prstýnky oznamují, že jejich nositelé k sobě patří. Podobně jako snubní prstýnky.
Jednotlivý prstýnek je dárek jen pro jednoho a nepovažovala bych ho za prstýnek zásnubní.

Není tady

#4 28. 8. 2009 11:12

beruska_007
♥------

No já nevím, ale nějak pochybuju, že by přítel nosil prstýnek s kamínkem... A i když už jsem zkoukla hodně zlatnictví, tak jsem nikde nenašla verzi dvou zásnubních prstýnků pro oba, natož aby ten pánský byl s kamínkem... Tohle opravdu syším poprvé

Není tady

#5 29. 8. 2009 16:46

amba
♥♥♥♥♥--

Tak se zeptej někde ve zlatnictví, oni ti jistě poradí. V každém případě by měly být zásnubní prstýnky dva stejné pro oba snoubence, podobně jako snubní pro manžele.  Ano, i pánské prstýnky bývají s kamínkem, někdy i s kamenem. Asi je nemají vystavené za výlohou, vevnitř je mají určitě. Je lepší se podívat ve zlatnictví, ne v nějakém obchodě, kde prodávají všechno možné.

Není tady

#6 30. 8. 2009 17:49

Britana
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Nebo je také někde zvyk,že se koupí snubní prstýnky a při zásnubách se dávají na pravou ruku a při svatbě se přehodí na ruku levou. Nejhezčí ale je,když při zásnubách chlap koupí ženě prstýnek s bílým kamenem a žena mu dá ...pusu. Ha

Upravil(a) Britana (30. 8. 2009 17:56)

Není tady

#7 6. 8. 2010 8:16

nuninka2222
♥------

Dobrý den, taky jsem tohle řešila. A pomohli mi s tím ve zlatnictví. Podívejte se na nepovolená reklama Tam jsem našla spoustu prstenů. A na jejich stránkách na ně najdete i kontakt. Když si tam zajdete rádi Vám poradí. Zkuste to:)

Upravil(a) tina (21. 9. 2010 21:33)

Není tady

#8 21. 9. 2010 14:57

betty3
♥------

Dobrý den na nepovolená reklama mají opravdu krásné zásnubní prstýnky. Můžu je taky jenom doporučit. Mrkněte na to smile

Upravil(a) tina (21. 9. 2010 21:33)

Není tady

#9 1. 10. 2010 13:23

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Velvary
Web

My máme zásnubní prstýnky z chirurgické ocele a máme oba dva s kamínkem. Jen příteli nedávno vypadl. Máme také výhodu v tom, že máme stejnou velikost, takže nebyl problém aby měl úplně stejný jako já.

Není tady

#10 25. 4. 2011 16:49

fagi
♥------

Mě by se pro chlapa líbil třeba takovej http://www.snubaky.eu/snubni-prsteny-bk35/. S kamínkem se mi moc nelíbí, i když jsem je viděla taky. A s tím datem zasnoubení to je hezký nápad wink

Není tady

#11 9. 11. 2014 19:20

PavcaM
♥------

Holky já si pamatuju že moje maminka s tátou i baička s dědou měli zásnubní prstýnky oba dva a oba byli úplně stejné. Dnes už se to ale nenosí každopádně vím že chlapům zůstali prstýnky doma ve šperkovnicích a dnes je mají jako nové a ženy je mají již roky poznamenané... Ale pokud na tom trváš, tak by možná stálo za to obrátit se na odborníka a zavolat Lukáši rýdlovi, podívej se na jejich web www.prsteny.cz. Pracuje se všmi druhy zlata i s platinou. Aje možné že by pro tvé účely vymyslel něco originálního...

Není tady

#12 18. 12. 2014 14:37

Miruš
♥------

Souhlasím s Pavčou, taky bych se zašla pozeptat odborníka. Takoví ti osobní tvůrci prstenů jako je třeba ten LukᚠRýdl většinou mají dost dobrý přehled co se týče materiálu i funkčnosti a trvanlivosti takových prstenů. Navíc mám třeba zkušenost tu, že když si člověk koupí prstýnek skutečně od samotného výrobce, nikoli někde ve zlatnictví, tak při opravách a podobném servisu je to otázka jen pár dní, protože ten výrobce přesně ví, jak daný prstýnek vyráběl, takže se nestane, že by vám ho nedej bože ještě více poškodil.

Není tady

#13 12. 3. 2016 19:31

Zvídalka
♥------

Vzpomínám že můj manžel jednu dobu tehdy chodil se mnou po obchodech a vždy nenápadně se ptal, jaký prsten se mi líbí, ale já byla strašně vybíravá. Zdáli se mi nějak všechny a stejné brdo. A pak když se mě tehdy zeptal při zásnubách zda si ho vezmu, tak mě dal krásný prstýnek (žádný drahý) který sám vymyslel, nakreslil a dal na zakázku. A je doopravdy takový, jak bych si ho vysnila, kdybych ho viděla v obchodě. Takže se mi líbí že je to také takové osobní, jeho kousek (myšlenky a fantazie) jsou spjaté s tímto prstýnkem. smile

Není tady

#14 24. 3. 2016 14:02

Radkka
♥♥♥----

taky si můžeš prstýnek vymyslet podle sebe a nechat si jej vyrobit smile dobrý zlatník ti udělá šperk jaký chceš

Není tady

#15 21. 6. 2016 15:12

dobromil523
♥------

Ahoj je pravda, že spousta dobrých zlatníků vyrobí zásnubní prsten na zakázku podle vašich představ. Manžel mě pořídil zásnubní prsten v Brně ve zlatnictví Bisakua já jsem z něj byla tak uchvácená, že jsme tam koupili i snubní prsteny.

Není tady

#16 6. 9. 2016 15:43

Lenkaj
♥------

Zajímalo by mě, jaký prsten jste nakonec vybrala, mohla byste sem dát třeba fotku nebo odkaz? Mám totiž podezření (vážné), že letos v říjnu na naše výročí se přítel chystá mě požádat o ruku a vzhledem k tomu faktu bych mu nechtěla dát jen nějakou bonboniéru a večeři, co tak běžně k výročí dávám, ale taky něco na oplátku a měla jsem v merku hodinky, ale prsten vlastně nezní špatně. A co se týče inspirace, tak jsem právě koukala na stránky www.prsteny.cz, kde se (sice mezi snubními prstýnky, ale to je v zásadě jedno) vždy zobrazuje mužská i ženská varianta a když jsem si to tak prohlížela, tak mi přišlo, že pak po svatbě ten chlap vlastně bude mít dva snubáky? Protože ženský k zásnubám většinou dostávají prstýnek s výrazným kamenem, ale snubní bývají jednodušší, ale když chlap bude mít oba dva jednoduché, tak si to právě neumím moc představit, tak prosím případnou inspiraci.

Není tady

#17 10. 11. 2016 15:55

Marie13
♥------

My jsme měli udělaný originální prstýnky přímo "na míru". Určitě takových designerů přes šperky bude hodně, má to svoje kouzlo, že nikdo jiný to mít nebude.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí