6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc... S přítelem plánujeme letos zásnuby, a já bych mu chtěla koupit taky prstýnek... Hodinky jsem mu dala k narozeninám, řetízek dostal k výročí a náramky moc nenosí, tak u mi zbává ten prstýnek. Problém je v tom, e vůbec nemám představu, jak by takový zásnubní prstýnek pro mue měl vypadat. Mohl by mi prosím někdo poradit? Moc děkuji
Není tady
Obecne ma byt zasnubni prsten jednodussi nez snubni, pro zenu podle tradice ma mit bily nebo modry kaminek, no a jelikoz asi chlap nebude hyrit ornamenty a kaminky, nakonec ti z toho stejne vyjde "proste krouzek". Muzes tam nechat vyryt datum zasnoubeni treba.
Není tady
Zásnubní prstýnky by měly být dva stejné, pro enu i mue, oba s bílým kamínkem. Stejné prstýnky oznamují, e jejich nositelé k sobě patří. Podobně jako snubní prstýnky.
Jednotlivý prstýnek je dárek jen pro jednoho a nepovaovala bych ho za prstýnek zásnubní.
Není tady
No já nevím, ale nějak pochybuju, e by přítel nosil prstýnek s kamínkem... A i kdy u jsem zkoukla hodně zlatnictví, tak jsem nikde nenala verzi dvou zásnubních prstýnků pro oba, nato aby ten pánský byl s kamínkem... Tohle opravdu syím poprvé
Není tady
Tak se zeptej někde ve zlatnictví, oni ti jistě poradí. V kadém případě by měly být zásnubní prstýnky dva stejné pro oba snoubence, podobně jako snubní pro manele. Ano, i pánské prstýnky bývají s kamínkem, někdy i s kamenem. Asi je nemají vystavené za výlohou, vevnitř je mají určitě. Je lepí se podívat ve zlatnictví, ne v nějakém obchodě, kde prodávají vechno moné.
Není tady
Nebo je také někde zvyk,e se koupí snubní prstýnky a při zásnubách se dávají na pravou ruku a při svatbě se přehodí na ruku levou. Nejhezčí ale je,kdy při zásnubách chlap koupí eně prstýnek s bílým kamenem a ena mu dá ...pusu. Ha
Upravil(a) Britana (30. 8. 2009 17:56)
Není tady
Dobrý den, taky jsem tohle řeila. A pomohli mi s tím ve zlatnictví. Podívejte se na nepovolená reklama Tam jsem nala spoustu prstenů. A na jejich stránkách na ně najdete i kontakt. Kdy si tam zajdete rádi Vám poradí. Zkuste to:)
Upravil(a) tina (21. 9. 2010 21:33)
Není tady
Dobrý den na nepovolená reklama mají opravdu krásné zásnubní prstýnky. Můu je taky jenom doporučit. Mrkněte na to
Upravil(a) tina (21. 9. 2010 21:33)
Není tady
Mě by se pro chlapa líbil třeba takovej http://www.snubaky.eu/snubni-prsteny-bk35/. S kamínkem se mi moc nelíbí, i kdy jsem je viděla taky. A s tím datem zasnoubení to je hezký nápad
Není tady
Holky já si pamatuju e moje maminka s tátou i baička s dědou měli zásnubní prstýnky oba dva a oba byli úplně stejné. Dnes u se to ale nenosí kadopádně vím e chlapům zůstali prstýnky doma ve perkovnicích a dnes je mají jako nové a eny je mají ji roky poznamenané... Ale pokud na tom trvá, tak by moná stálo za to obrátit se na odborníka a zavolat Lukái rýdlovi, podívej se na jejich web www.prsteny.cz. Pracuje se vmi druhy zlata i s platinou. Aje moné e by pro tvé účely vymyslel něco originálního...
Není tady
Souhlasím s Pavčou, taky bych se zala pozeptat odborníka. Takoví ti osobní tvůrci prstenů jako je třeba ten Luká Rýdl větinou mají dost dobrý přehled co se týče materiálu i funkčnosti a trvanlivosti takových prstenů. Navíc mám třeba zkuenost tu, e kdy si člověk koupí prstýnek skutečně od samotného výrobce, nikoli někde ve zlatnictví, tak při opravách a podobném servisu je to otázka jen pár dní, protoe ten výrobce přesně ví, jak daný prstýnek vyráběl, take se nestane, e by vám ho nedej boe jetě více pokodil.
Není tady
Vzpomínám e můj manel jednu dobu tehdy chodil se mnou po obchodech a vdy nenápadně se ptal, jaký prsten se mi líbí, ale já byla straně vybíravá. Zdáli se mi nějak vechny a stejné brdo. A pak kdy se mě tehdy zeptal při zásnubách zda si ho vezmu, tak mě dal krásný prstýnek (ádný drahý) který sám vymyslel, nakreslil a dal na zakázku. A je doopravdy takový, jak bych si ho vysnila, kdybych ho viděla v obchodě. Take se mi líbí e je to také takové osobní, jeho kousek (mylenky a fantazie) jsou spjaté s tímto prstýnkem.
Není tady
taky si můe prstýnek vymyslet podle sebe a nechat si jej vyrobit dobrý zlatník ti udělá perk jaký chce
Není tady
Ahoj je pravda, e spousta dobrých zlatníků vyrobí zásnubní prsten na zakázku podle vaich představ. Manel mě pořídil zásnubní prsten v Brně ve zlatnictví Bisakua já jsem z něj byla tak uchvácená, e jsme tam koupili i snubní prsteny.
Není tady
Zajímalo by mě, jaký prsten jste nakonec vybrala, mohla byste sem dát třeba fotku nebo odkaz? Mám toti podezření (váné), e letos v říjnu na nae výročí se přítel chystá mě poádat o ruku a vzhledem k tomu faktu bych mu nechtěla dát jen nějakou bonboniéru a večeři, co tak běně k výročí dávám, ale taky něco na oplátku a měla jsem v merku hodinky, ale prsten vlastně nezní patně. A co se týče inspirace, tak jsem právě koukala na stránky www.prsteny.cz, kde se (sice mezi snubními prstýnky, ale to je v zásadě jedno) vdy zobrazuje muská i enská varianta a kdy jsem si to tak prohlíela, tak mi přilo, e pak po svatbě ten chlap vlastně bude mít dva snubáky? Protoe enský k zásnubám větinou dostávají prstýnek s výrazným kamenem, ale snubní bývají jednoduí, ale kdy chlap bude mít oba dva jednoduché, tak si to právě neumím moc představit, tak prosím případnou inspiraci.
Není tady
My jsme měli udělaný originální prstýnky přímo "na míru". Určitě takových designerů přes perky bude hodně, má to svoje kouzlo, e nikdo jiný to mít nebude.
Není tady