29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nedoma napsal(a):
Mimochodem, totožnost netřeba zjišťovat přes operátora, stačí (z jiného čísla zavolat) "Dobrý den, odpojíme vám číslo, neuhradil jste poslední tři faktury, cože? Uhradil? Tak si to zkontrolujeme, jméno, adresa..."
Ano, můžu potvrdit, tato cesta funguje!
Kdysi jsme měli dlužníka, co neuhradil fakturu na 26 tisíc, ale zmizel z místa bydliště, zapíral se a nebyl k nalezení. Naštěstí jsme vypátrali jeho rodiče. Domluvili jsme se předem a kolega jim zavolal: "Dobrý den, prosím, není u vás Láďa? My jsme kámoši, a já ho dlouho neviděl a ztratil jsem na něj kontakt." A rodiče hned bezelstně vysypali: "No on Láďa se před časem oženil, a vzal si jméno manželky a odstěhoval se, tak proto ho asi nemůžete najít... A bydlí v té a té ulici toto popisné číslo, a mobil na něj je ...... tak mu zavolejte, to bude rád."
Blossom napsal(a):
Nedoma napsal(a):
Mimochodem, totožnost netřeba zjišťovat přes operátora, stačí (z jiného čísla zavolat) "Dobrý den, odpojíme vám číslo, neuhradil jste poslední tři faktury, cože? Uhradil? Tak si to zkontrolujeme, jméno, adresa..."
![]()
![]()
![]()
Ano, můžu potvrdit, tato cesta funguje!
Kdysi jsme měli dlužníka, co neuhradil fakturu na 26 tisíc, ale zmizel z místa bydliště, zapíral se a nebyl k nalezení. Naštěstí jsme vypátrali jeho rodiče. Domluvili jsme se předem a kolega jim zavolal: "Dobrý den, prosím, není u vás Láďa? My jsme kámoši, a já ho dlouho neviděl a ztratil jsem na něj kontakt." A rodiče hned bezelstně vysypali: "No on Láďa se před časem oženil, a vzal si jméno manželky a odstěhoval se, tak proto ho asi nemůžete najít... A bydlí v té a té ulici toto popisné číslo, a mobil na něj je ...... tak mu zavolejte, to bude rád."![]()
![]()
Tak to je dobrý .
Není tady
rainbow napsal(a):
Ano...... bylo mi to potvrzeno jednak na tomhle fóru v příspěvku Adry a jednak i známými, že v současné době je to tak, že pokud nedojde přímo k napadení před svědky, policie nedělá nic.
Alespoň, že od toho 01. 01. 2010 se bude jednat o trestný čin a asi můžeme být rádi.
Ale přesto bych to na té policii nahlásila, a protokol s nimi vyplnila. Ono je jasné, že pán není normální , a že je i dost pravděpodobné, že toto možná dělal nebo dělá i jiným ženám.
Takže i když s tím policajti ve tvém případě nebudou třeba dělat nic, už tam ten záznam o něm bude, a jestli se na ně někdy v budoucnu obrátí jiná žena s podobným problémem, už budou vědět, s kým mají tu čest.
A jemu bych poté, co bych to sepsala napolicii, toto oznámila SMSkou nadepsanou Milý pane XY (uvést jeho pravé jméno) a věřím, že by pak dal pokoj tobě i jiným.
Upravil(a) Blossom (14. 8. 2009 9:17)
Klubko napsal(a):
Neříká se tomu stalking? Myslím že od 1. 1. 2010 by toto chování mělo být trestné a jde "pachatele" stíhat.
Něco podobného má teď sestra mé kolegyně v práci. Ale tam jde o bývalého partnera. Rozešla se s ním, a on jí teď vyhrožuje. Četla jsem ty sms, no hrůza. Že jí podpálí auto, že jí zničí v práci, že si na ní někde počká a uvidí. To už je normální vyhrožování.
Jenže občas chování PČR je prostě děsný. Berou to jako domácí "kočkování" a ať si prý v tom udělají s bývalým jasno.
Jo je to stalking. A bohužel stalker občas i zabije (je to asi dva roky co u nás zastřelil chlap nějakou pronásledovanou kolegyni z práce, která ho nechtěla). Takže pokud jsou ty smsky fakt hodně hustý, tak bych to řešila. Už proto, kdyby mě v naprosto extrémním případě našli někde s nataženýma bačkorama, tak aby věděli po kom jít.
Jinak mě ještě napadá, že kdyby mě někdo takhle systematicky obtěžoval a PČR s tím nic nedělala, tak že bych možná (za předpokladu že bych zanalajeho totožnost) dělala peklo já jemu - dala to na vědomí jeho manželce, zaměstnavateli, rodičům, známým - aby co nejvíc lidí o problému vědělo a případně zasáhlo.
Není tady
U nás sa našťastie teraz polícia via czaoberá nielen domácim násilím, ale aj akýmikoľvke vyhrážkami, ale nato s amsuelo stať niekoľk tragických prípadov , po ktorých zmenili zákon a právomoci, ba povinnosti polície.
Není tady
rainbow napsal(a):
Už vím, kdo to je - bývalý "sexuální přítel" mojí kamarádky a kolegyně z práce, se kterým se sblížila, když byla v rozvodovém řízení, ale brzo to ukončila. ...
...Je mu přes padesát, pracuje v jednom státním podniku a jeho žena je učitelka na ZŠ. Opravdu ideální podmínky k tomu, jak udělat pěknej skandál. Je to nechutný a dělá se mi z toho nanic.
... tak tomu se říká klasický profil úchyla
Já bych sehrála divadýlko a zavolala bych mu coby psychiatrická klinika, oddělení sexuologie:
"Dobrý den, pane Vopička ... obrátila se na nás jedna z Vašich obětí, které soustavně posíláte oplzlé SMS (a teď bych doslovně citovala jednu z perel). Pane Vopičko, jste si vědom toho, že jste se tím dopustil trestného činu? Uvažoval jste někdy nad tím, že Vaše chování není tak úplně obvyklé a vyhledáte odbornou psychiatricko-sexuologickou léčbu ... atd. atd."
Jo!!!!!
A napadl mě ďábelský nápad - v mnoha rádiích existují speciální pořady, určené pro nachytávání lidí.
Co takhle zavolat do některého z nich, zadat potřebné indicie a nechat toho vobejdu se vlastnoručně uškvířit na rozhlasových vlnách ?????
Není tady
A není ten mobil nakonec služební? V tom případě by bylo zajímavé obrátit se na zaměstnavatele - "vím, že číslo patří vašemu podniku, ale neznám konkrétního držitele..."
Není tady
... tím hůř pro úchyla ...
Není tady
Nevím jak jinde policie, ale jednou jsem s něčím podobným na policii šla a poslali mi do háje.
Přitom viděli, že jsem strachy po..
Není tady