Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 8. 2009 11:44

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Registrovaný: 15. 6. 2006
Příspěvky: 16367
Web

Jak správně grilovat?

Toť otázka... na uhlí, plynu, elektrice... mám ráda, když to smrdí čmoudem... používat tácky, grilovat v alobalu? Jaké uhlí nebo raději brikety? Co příprava grilu? Moc mi tohle nejde, maso mívám vysušené nebo spálené.


http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

 

#2 11. 8. 2009 13:38

janísek
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 7. 3. 2007
Příspěvky: 600

Re: Jak správně grilovat?

Nejsem teda žádnej odborník..
ale nejradši mám maso grilované na uhlí, podle mě na plynu nebo elektrice chybí ta správná vůně... wink
maso grilujeme samotné, hermelíny naložené a zabalené do alobalu..zeleninu samotnou...

Není tady

 

#3 11. 8. 2009 16:26

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko
Registrovaný: 5. 4. 2006
Příspěvky: 4803

Re: Jak správně grilovat?

Můžeš grilovat i na kameni (žula) a pod tím zatopit uhlím.

Není tady

 

#4 11. 8. 2009 21:40

lojzik
♥♥-----
Registrovaný: 14. 7. 2006
Příspěvky: 61

Re: Jak správně grilovat?

já mám nejraději grilování na ohýnku nebo na dřevěném uhlí. nedávno jsem však vyhrála s helmansem rakletový gril a musím přiznat, že mě grilování na něm docela příjemně překvapilo.

Není tady

 

#5 14. 8. 2009 21:30

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Registrovaný: 15. 6. 2006
Příspěvky: 16367
Web

Re: Jak správně grilovat?

Lojzik a jak to funguje? Já mám taky radši očouzený smile ale zase nesnášim, jak ten omastek kape na oheň a ten pak spaluje maso.


http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

 

#6 14. 8. 2009 23:02

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Jak správně grilovat?

Když grilujeme na roštu,používáme dříví  a grilujeme na těch grilovacích táckách ,aby to pávě nehytalo a nehořelo .pokud tam kápne omastek.
a pak máme ještě jeden gril , tam se sype dřevěné uhlí po straně a a maso je napíchané na jehlici,kterou točíme..
kámen máme a ten nás nějak nechyt,není to vono!!!
sakra a teď mám chuť na špízy.. smile


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#7 15. 8. 2009 20:20

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava
Registrovaný: 15. 7. 2009
Příspěvky: 327

Re: Jak správně grilovat?

markéta napsal(a):

Lojzik a jak to funguje? Já mám taky radši očouzený smile ale zase nesnášim, jak ten omastek kape na oheň a ten pak spaluje maso.

Omastek nekape, pokud se používá maso libové (nadarmo neříkají, že tučné se nehodí).
K potírání je nejlépe používat směs piva a grilovacího koření - když to ukápne, uhlí nevzplane, nehoří.
Pivo dává grilovanému masu navíc jemnou chuť. I kuře takto potírané je fantastické.
Dětem to neškodí, alkohol to neobsahuje a chutná to i dětem.
Negrilujte příliš blízko nad žhavým uhlím, pomalé grilování je lepší. Maso pak není spálené, je štavnaté. tummenupp
(mimochodem, smrad spáleného masa je něco naprosto strašného, zvláště pro sousedy, kteří s vámi nejí avšak musejí to čuchat).
dumbom

Není tady

 

#8 15. 8. 2009 22:26

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Registrovaný: 15. 6. 2006
Příspěvky: 16367
Web

Re: Jak správně grilovat?

Třísko maso nakládám a to jinak než do oleje nejde... teda neumim si představit, jak mi to v tom kvasí usch je fakt, že teď jsem zkoušela jogurt a paráda, ale pálil se... ty grilovací tácky jsou úžasná věc! Pivo je na potírání ale perfektní, to je fakt tummenupp
Jo a hasíte případná požár? já mám vodu v petce s dírkou, ale z toho je dost páry a to myslím masu nesvědčí. Taky pak lítají kousky popílku na maso.


http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

 

#9 16. 8. 2009 10:42

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava
Registrovaný: 15. 7. 2009
Příspěvky: 327

Re: Jak správně grilovat?

markéta napsal(a):

Třísko maso nakládám a to jinak než do oleje nejde... teda neumim si představit, jak mi to v tom kvasí usch je fakt, že teď jsem zkoušela jogurt a paráda, ale pálil se...

To jsi mě špatně pochopila - nakládat do oleje - potírat pivem! ..... (tedy - i do piva lze kápnout pár kapek oleje, ale jen tak málo, aby to nepodporovalo hoření, když to ukápne na uhlí).
tummenupp stolt
A s jogurtem jsem to taky zkoušela, nepálí se to, pokud grilujete zvolna.
Většina lidí má tendenci spěchat - je to podobné, jako při opékání špekáčků - s tím rozdílem, že smrad ze spálených špekáčků necítíte (v teple stoupajícím z plamenů hořícího táboráku dokonale shoří i zplodiny ze spáleného špekáčku - doutnající uhlíky grilu to však nedokážou - smrad ze spáleného masa se proto line nerušeně kolem.... což nechceme, že?!).
Proto GRILUJTE pomalu, aby maso nehořelo, nepálilo se... tummenupp stolt ... VYPLATÍ se to ! - Mňam. stolt
Důležité hledisko zdravotní - v mase spáleném je mnohem mnohem více karcinogenních látek než v mase pomalu a dobře ugrilovaném.

Upravil(a) tříska (16. 8. 2009 11:11)

Není tady

 

#10 19. 8. 2009 14:39

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno
Registrovaný: 25. 6. 2009
Příspěvky: 767

Re: Jak správně grilovat?

Hele, lidi, nemáte někdo ponětí, jak grilovat správně ve vestavné troubě BEKO ? ... (cim 310000 tx)
Je k tomu návod, z něhož nejsme ale vůbec moudří.
Prý funkce grilování s ventilátorem i gril.bez vent. - jenže ten ventilátor se po čase roztočí stejně... dumbom
Tahle trouba má ventilátor, který se sám spouští, jak se trouba ohřeje - nechat ho ventilovat?
Trouba má i otočnou tyč, ke grilování kuřete (asi) - je ale těžké ji zajistit, aby nevyjížděla z díry, do níž se zastrkává (chvíli se otáčí - ale pak se přestává točit).
Neznáte někdo nějakou šikovnou fintu jak ji zafixovat?
Není to v tom návodu vůbec nijak jednoznačně uvedeno... Chjo! - Proto bych rád nějaké konkrétní zkušenosti s touto troubou. Díky!

Upravil(a) Vachu (19. 8. 2009 15:38)

Není tady

 

#11 19. 8. 2009 14:59

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 19475
Web

Re: Jak správně grilovat?

Market - nakládej klidně do oleje, jen před samotným grilováním nech maso okapat, aby z něj netekl omastek wink co se týče kropítka používáme rozprašovač na kytky wink uhasí v pohodě, dá se regulovat a když zvolíš menší prou tak nelítá popel
Jinak jak už bylo správně řečeno - maso grilovat dlouho!!!!!!!!!! Je obvyklou chybou hodit něco na gril, ošolíchat to z jedný a z druhý strany a mrsknout s tím na talíř - tak přesně takhle ne hmm maso se nepropeče a zůstává syrové, rozhodně bych ho nikdy nedávala dětem, pro děti je nejlepší maso třebas uvařit a pak ogrilovat, nebo ho jinak tepelně upravit předem. Důležitý je taky rovnoměrně rozpálený uhlí, ždáný přikládání dřeva a podovbně....
Ve škola vždycky říkali, že radši grilovat výš a dýl, než nízko a chvilinku - jo, byla to samo přednáška z nějakejch chorob co ze špatně zpracovanýho masa můžeš dostat lol


MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

 

#12 10. 4. 2010 12:55

lojzik
♥♥-----
Registrovaný: 14. 7. 2006
Příspěvky: 61

Re: Jak správně grilovat?

markéta napsal(a):

Lojzik a jak to funguje? Já mám taky radši očouzený smile ale zase nesnášim, jak ten omastek kape na oheň a ten pak spaluje maso.

omlouvám se za pozdní odpověď, ale nebyla jsem schopná se nějak najítsmile
rakletový gril je v podstatě taková pánvička nad elektrickou spirálou, takže je to super na domácí grilování. holky si na něj grilují rády zeleninu a v takovým malých pánvičkách nechávají rozpustit sýr. k tomu jim dám kečup (jejich oblíbený hellmanns- když nám ten gril dal:))

Není tady

 

#13 21. 1. 2012 21:30

Rybička
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 505

Re: Jak správně grilovat?

V létě jsme byli tátovi koupit příslušenství ke grilu k narozeninám v Praze kousek od Stírky (Kobylisy) a tam jsme dostali od pána přednášku o správném grilování, až jsme koukali. Ono záleží i na tom, jak má člověk pokličku. Kéž bych si zapamatovala aspoň půlku z toho, co pán říkal, strašně zajímavé a pro nás nové informace. Kdyby někdo chtěl napsat, kde to bylo, tak písnu do SZ, odkaz by mi asi vymazali. Myslím, že to stojí za to si tam pro tu přednášku dojet. smile

Upravil(a) Rybička (21. 1. 2012 21:31)

Není tady

 

#14 12. 2. 2012 17:46

Ing. Iva Veselá
Partner Babinet.cz
Registrovaný: 31. 3. 2008
Příspěvky: 128

Re: Jak správně grilovat?

Jen chci napsat, že pokud používáte klasický gril, tak třeba maso grilovat hlavně tak, aby šťáva nestékala do rozpáleného uhlí. Takto se bílkoviny mění na karcinogenní látky, které se kouřem vrací zpět do masa, tak dávejte pozor :-/

Není tady

 

#15 29. 10. 2013 14:34

JohankaDl
♥♥-----
Registrovaný: 5. 2. 2013
Příspěvky: 70

Re: Jak správně grilovat?

Ono plyn, elektrika i uhlí mají svoje výhody (viz http://ocimazeny.cz/537/kdyz-zena-griluje/ smile ), já osobně mám nejraději uhlí, kdy si sednem na terase, má to skvělou atmosféru a taky chuť je taková skvělá - očouzená... smile

Upravil(a) JohankaDl (29. 10. 2013 14:35)

Není tady

 

#16 9. 5. 2015 19:36

Zdena88
♥------
Registrovaný: 3. 2. 2015
Příspěvky: 20

Re: Jak správně grilovat?

Před nedavnem jsme si ke grili Weber poridili gril na pizzu, teda pizza se opravdu neda srovnavat s tim když ji delate doma v troube, takhle je vynikajici…:-) Hodi se hlavne pro grily na dreven uhli..:-)

Není tady

 

#17 25. 5. 2015 18:51

Barburka
♥------
Registrovaný: 10. 5. 2015
Příspěvky: 16

Re: Jak správně grilovat?

Pani, to zni zajimave a jak dlouho se tam ta pizza dela? A není trochu jiny, predci jen v troube to ma teplotu z obou stran.

Není tady

 

#18 17. 6. 2015 11:23

Zdena88
♥------
Registrovaný: 3. 2. 2015
Příspěvky: 20

Re: Jak správně grilovat?

No od te doby co to mame doma, tak mi prijde ta pizza z truby docela vysusena, takhle ji mame vlacnou a je udelana rovnomerne..:-)

Není tady

 

#19 17. 6. 2015 13:26

Jaku
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 10. 2011
Příspěvky: 2761

Re: Jak správně grilovat?

Zdena88 napsal(a):

No od te doby co to mame doma, tak mi prijde ta pizza z truby docela vysusena, takhle ji mame vlacnou a je udelana rovnomerne..:-)

my si pizzu objednáváme na dovoz domů  je taky supeer,vláčná a chutnější už jen proto,že se s tím nemusím patlat doma. tongue

Není tady

 

#20 28. 6. 2015 12:18

Zdena88
♥------
Registrovaný: 3. 2. 2015
Příspěvky: 20

Re: Jak správně grilovat?

No ale pizza doma je doma, to se podle me neda srovnat s nejakou dovezenou..:-) Clovek vi vse co si tam dal, a vyjde nekolikrat levneji a je i drive hotova! smile

Není tady

 

#21 3. 7. 2015 14:35

jarka.modra
♥♥-----
Registrovaný: 8. 6. 2015
Příspěvky: 60

Re: Jak správně grilovat?

kdyz grilovat tak je k tomu potreba poradne masicko smile taky mam rada kdyz maso voni od ohned a chutna uplne jinak ma to neco do sebe. nejlepsi maso co jsem zatim sehnala bylo v praze v reznictvi v pankrackem rynku vyborne libove masicko. deti maji radi kureci-nalozila jsem do oleje s trochou koreni fantazie

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů