|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

No psiska teda taky nejak pritahuju ... v pondeli jsem spechala na autobus ,presne jsem to mela vypocitany .. samozrejme mi ujel ,protoze jsem potkala obrovskyho vlcaka bez dozoru a musela si ho obejit obloukem
Celou dobu v dohledu na me tak cucel ,ze jsem si vyhlizela strom kam se budu skrabat 
Není tady
Zuzi - mě nic nekouslo ani nepamatuju
krom psa teda
ten se včera v zápalu boje dost rpzvášnil a najednou koukám, že mi okusuje ruku
jo a pár hodin předtím sedím na křesle s područkama a najednou slyším takový divný škrábání jako...tak hledám, poslouchám a nakonec se otočím, pes sedí slrčenej za křeslem a na férovku okusuje ty dřevěný područky co trčí dozadu
no magor holt 
Není tady
Zuzi, mně to tedy nepřijde, ale D. ten má snad nějakou výbornou krev, toho každý rok poštípá strašná spousta vos. Díky bohu na to nejni alergickej.
Ona právě měla dovolenou, takže mi to vystavila s datem 23. jen mě to prostě zarazilo, to víte já jsem prostě zvyklá mít vše OK, takže jsem tam hned volala. Já vím, že maj ze mě radost. Jinak od 31.8. nastupuju na mateřskou, tak to jsem pak zvědavá na její vyplácení. Ale my nepatříme pod Prahu, Rokycany jsou strašně maličký a Plzeň to samé, takže z toho moc strach nemám.
Holky, víte co jsem zpozorovala, že mi teď dala prsa pokoj v tom smyslu, že dřív když jsem spala a ležela na boku, tak mi z nich kapalo a teď nějaký 4 dny nic. Já mám někdy období, kdy je mám nalitá a někdy ne. Tak teď mám období, kdy je mám normání a ani je nemám moc citlivé, vždycky se mi to takhle střídá.
Není tady
Tedy s těma psíkama je to docela sranda. Zpozorovala jsem, že když jsem měla měsíčky, tak ke mě ty potvůrky lezly jako divý a teď celý těhotenství to samý, já už nevím, co na mě vidí nebo ze mě cítí. Vždyť jsem čistotná 
Není tady

No neni nic trapnejsiho ,nez kdyz to mam a prijde ke me nejaky pes a strci mi cumak mezi nohy
Def a co pejsek jak snasi odlouceni?Uz jste tu fenku nechali uspat ,ze?
Není tady
Def a holky: já byla předevčírem v lékárně, že koupím teploměr pro miminko - kámoška doporučovala tu rychloběžku - a víte co, EU nám je zakázala kvůli jedovatý rtuti, takže teď už si koupíme maximálně digi a samo, s příplatkem 
A to tu ten náš obyč. teploměr budem schovávat jak svátost, protože přítel se ničím jiným nezměří
a jestli ho rozbije má smolíka
Není tady
Zuzi, to je přesně ta situace.
Luci - ono totiž když už jde všechno OK, tak to skončí a začne něco nového zase na novo. To je zákon schválnosti.
Není tady
Zuzi
Řízek je holka
a Amálka je taky
my jsme doma byly vždycky samý ženský
Ještě tu teď máme na hlídání Dalouška (říká se mu taky Šašek, Fous či Smraďoch
) a to je překvapivě taky holka
Jinak všichni pejskové jsou v pohodě, Amča si toho asi ani nevšimla, i když to byla její ségra, Říza se přestěhoval k nám nahoru, páč je máma na dovolený, tak nemůže spát dole s ní v lůožnici
a Daloušek občas teskně vyje
(stýská se mu po páníčcích, který jsou s mámou na dovče a nebo taky sliší houkat sanitku, jak kdy
)
A s tím očůcháváním rozkroku, to dělají všichni psy a vždycky, prostě jim voníme
a ne jen v době mestruace, Řízek je třeba naprostej trhač kalhotek
jakmile někde nechám kalhotky (no, jsem strašná, ale myslím použitý
) tak mi z nich vyrobí epesní model bez rozkroku

Není tady

Def s tema kalhotkama to je gol
Nezapomenu kdyz nam prisla navsteva a nas jezevcik ze same radosti donesl moje POUZITE kalhotky a jeste cekal ,az si to od nej nekdo vezme
to byl trapas 
Není tady
def: tak Řízek (nebo paní Řízková) je fakt řízek - už vidím, jak cupuje gaťky takovýho psíka bych potřebovala na přítele a aby to praktikoval i na ponožky
by se za týden divil, že nemá so na sebe 
Aspoň můžeš zdůvodnit častější nákup sexy prádélka, když ti to starší likvidátorka protřídí 
Není tady
def: tak Řízek (nebo paní Řízková) je fakt řízek - už vidím, jak cupuje gaťky takovýho psíka bych potřebovala na přítele a aby to praktikoval i na ponožky
by se za týden divil, že nemá so na sebe 
Aspoň můžeš zdůvodnit častější nákup sexy prádélka, když ti to starší likvidátorka protřídí 
Není tady
Zuzi - jo to jsou taky epesní kousky
ještě je hodně dobrá při sexu, kduyž jí člověk zapomene odesparovat
což třebas u nás v garosnce jde dost dobře
takže sex ve třech ještě s něčím velmi chlupatým co tě kouše do paty je prostě ideálka 
Hrozi - je fakt že na fusky nejde, ale mohla bych jí to zkusit naučit
ale naštěstí mám chlapa vychovaný¨ho (asi z domova, ode mě to nebude
) takže ten snad uklízí víc než já 
Holky musím letět k tomu zubákovi
pááá
Není tady
Zuzi - jo to jsou taky epesní kousky
ještě je hodně dobrá při sexu, kduyž jí člověk zapomene odesparovat
což třebas u nás v garosnce jde dost dobře
takže sex ve třech ještě s něčím velmi chlupatým co tě kouše do paty je prostě ideálka 
Hrozi - je fakt že na fusky nejde, ale mohla bych jí to zkusit naučit
ale naštěstí mám chlapa vychovaný¨ho (asi z domova, ode mě to nebude
) takže ten snad uklízí víc než já 
Holky musím letět k tomu zubákovi
pááá
Není tady
Ahoj holky,
včera jsem seděla nad překladem víc jak 9 hodin a pak jsem si nadávala - křeče v břiše i v zádech
Už budu muset omezit trochu i tu práci, už nezvládám tak dlouho sedět.
Defi - tu značku křesla nevím, ale zkusím pohledat na netu obrázek, ju?
Jinak jsem zpět z dnešní poradny. Vše dle pohledu z vnějšku ok, jen mně dr. rozhodila pár věcma:
1) už mne vnitřně nevyšetřovala, prý už je to teď jedno, když nemám problémy
(takže nevím, jak to "dole" postupuje)
2) rozhodně by mi nedoporučovala KP rodit spontánně
3) na pásy jdu až ve středu, ač jsem říkala, že mám poslíky téměř obden
4) prý v porodnici nikoho nebude zajímat, že dle posledního UTz je cvrček o týden větší (tj te´d v 38 týdnu), že vše záleží na UTz z toho 13. tt, takže musím posunou metřík o týden zpět
A já myslela, že naopak právě velikost plodu bude důležitá pro stanovení toho, zda můžu nebo nemůžu rodit koncem pánevním

Takže jsem dnes 36+3, ale prcek je 37+3 - bordel, co?
Dr. je velmi opatrná, to vím, velmi pečlivá, však víte, že jsem musela spoustu běžných vyšetření absolvovat u ní dvakrát i třikrát, prostě prý pro jistotu. Navíc naznačovala, že má pacientku, která nedávno rodila KP a došlo ke komplikacím.
Na druhou stranu v úterý v porodnici, kde chci rodit, říkali, že by se tomu rozhodně měla dát šance, že CS není žádná výhra ani pro matku, ani pro mimino (obtížnějí adaptace na prostředí, vyšší výskyt respiračních problémů...) Ta moje porodnice je údajně 2. nejmodernější v ČR, specializace na komplikovaný porody, super mdoenrí vybavení apod.
Já vím, že to teď nevyřeším, že musím počkat, až se porod rozjede sám a pak se uvidí (stejnak s největší pravděpodobností bude prcek moc velkej na to, aby vůbec uvažovali o spontánním potratu - hranice je 3500 g), al stejnak nad tím dumám... nic nevydumám, jasan, uvidí se. Jen mne rozčiluje ten naprosto rozdílný přístup lékařů - jeden říká v pohom, druhý nikdy.
A pak lidi kolem mě: "jé, CS je pohodka, to není porod, to tě jen fiknou a seš v poho. Ty budeš prd vědět, co je bolest! To za tebe všechno udělaj doktoři.... Se bojíš bolesti, co? "

Připadám si, že jsem někde zklamala, nedotáhla to do konce, ěnkde udělala chybu 
Prosím, nepište mi slova útěchy nebo tak. Já vím - hormony, blbý kecy, moc se v tom babrám atd.
Mně to přejde, vím to 
Jdu uklízet, to mně 100% rozptýlí 
Není tady
Ahoj Very, myslím, že směrodatnější je co si myslí v porodnici, věřím, že tvá dr. je dobrá ,ale předpokládám že přece jen sedí v ordinaci a přímo s porody nebude mít tolik zkušeností ne?
Není tady
Verann. Tak nejdřív. Vůbec nic si nevyčítej. Za to prostě nemůžeš. Mluvila jsem nedávno s holčinou, která rodila CS a říkala, že to potom taky pekelně bolí, , co by dala za to, aby mohla rodit normálně. Takže těmi kecy, jako že se bojíš porodu atd. se vůbec, ale vůbec netrap. To může říct jenom s prominutím totální magor a debil. V každém případě taky nevím, jak bych reagovala na ty odlišné názory lékařů. Je tedy fakt, že na tom Locháči jsou fakt kapacity, takže těm bych asi důvěřovala víc. Přece jen s tím mají daleko víc zkušeností.
Pokud Ti tedy řeknou, že tím CS by to bylo lepší, nestresuj se tím prosím Tě. Udělala si pro to maximum a stresovat se proto, žes nepřivedla mimčo na svět normálně, ale tímhle způsobem je hloupost. Důležitá seš ty, jak se rozhodneš, tak, aby to pro Tebe bylo nejlepší a ne, co si myslí ostatní. Určitě pláčou v okamžiku, kdy si zadřou třísku nebo se jim udělá pupínek na zadku.
A že si to nedotáhla do konce? No, to jsem se tedy zasmála. Jak je to dávno, co Tě strašili předčasným porodem a teď? Dosáhla si takového stádia těhotenství, že to určitě doktoři ani nečekali. Takže z mého pohledu si to dotáhla naprosto skvěle i kdybys porodila dneska večer.
Takže zkus zahnat tyhle ošklivé myšlenky, ty lidi, co Ti říkají takové věci si představuj ve spodním prádle (což bude určitě legračnější) a mysli jen na to, že za chvíli budeš mít u sebe miminko a je jedno, jakou cestou se narodí, hlavně bude zdravé, krásné a bude Vám nosit jenom štěstí.
Jo a přestaň tak makat, mám z Tebe komplexy, 9 hodin sedět v kuse bych určitě nedala, to by mě vezli rovnou.
Není tady
Ahoj holky, dekuju:pussa: Jste zlate. Ja se v tom placam a chvíi mi trva, nez si urovnam myslenky a zkrotim hormony. Uz jsem ok.
Luci, nad tim taky premyslim. Moje dr ma bohatou ordinacni praxi, ale porodnickou mozna ne. Vazim si ji, ale budu se ridit radami porodnika.
Jinak jsem jeste chtela rict, ze si tu sice takhle knouram, ale ze to rozhodne mimcu nevycitam!! Ma nejaky duvod.
Taky jsem vdecna, ze jsme tak daleko, ze budeme mit miminko atd. Jen furt doufam i v tu sladkou teclu na konci.
Na Virtualni porodnici se muj oblibenec dr. Koucky kloni ke spont. Porodu, jest´ize jsou podminky ok. Bojim se toho rozhodovani. Tak si rikam, at ma radsi nad tech 3500 g a bude jasno 
Není tady
A jeste posledni vec: ja totiz musǐ nasypat popel na hlavu sama sobe, prot. Pred casem jsem si taky myslela, ze CS je "pohodka" sice nekdy jako jedina moznost, ale pohodova:dumbom: takze se musim vsem cisarovnam omluvit.
Není tady
Verannko, u nás v porodnici dělají císaře při KP automaticky, prý si v tomhle případě není radno zahrávat ...
(je to tak v řadě porodnic, ale to předpokládám dávno víš...)
Četla jsi slovovku tuším od Andri? Psala ji asi až rok po porodu.
Jinak něco povzbudivého.... Moje kamarádka z porodnice měla nástup na císaře kvůli KP a prcek se asi hodinu před termínem otočil.... Takže pak ještě přenášela a potom rodila "normálně".
Každopádně moc přeju ať se porod obejde bez komplikací u tebe i u miminka.
Upravil(a) yellow108 (14. 8. 2009 16:44)
Tak mi to nedalo a našla jsem to... Je to od Andri na sedmé straně s názvem O rok opožděná slohovka.
Ale je to fakt hodně drsný.... Odkaz na rozkliknutí sem raději ani dávat nebudu.
Bááááf
tož to jsem doma
a uondaná jak pes
Hlásím stav od zubaře
respektive zubní hygienistky: tak za prvé, je to moc pěkná baba
krásně opálená, v tom bílím jí to sekne, zuby jí jen září a má ty nejmodřejší oči na světě
že já kráva jsem tam minulý týden přehlásila svýho chlapa
jinak čištění ultrazvukem nebolí nijak strašně, je to nepříjemný, ale jde to. Když se Vám (ehm, po roce) začně šťourat kartáíčkem v mezizubních prostorech, je to horší
to je jak když Vám něco zaleze mezi zuby a ne a ne to dostat ven, dáseň nateče a máte chuť se tam pořád šťourat jazykem
nakonec mi leštila zuby takovou gumovou vecí která se nebezpečně rychle točí
plus k tomu používá nějakou pastu, řekla bych lehce brusnýho typu
závěrem jsem si měla vypláchnou pusu ústní vodou, která na ty krvavý dásně štípá jak sviň
ještě mě upozornila ať jí držím v puse hodně dlouho, aby mohla zapůsobit a ať "bublám"
no jasně že když to člověk dvakrát prožene skrz zuby tak to napění a teče mu to i ušima
komedie
přo placení (lidi já tam nechala 1500,-
) jsem vyfásla dva typy mezizubních kartáčků (malej a ještě menší), ústní vodu (ultra special, nejspíš pašovanej a k dostání jen v lékárně
) a speciální pastu. Samožřejmostí byl nácvik čištění zubů na fešných umělých klofákách
a předvedení jak si umím zastrčit mezizubní kartáček
zkrátka neberte to za ty prachy

A proč to celý píšu (kromě toho že chci bejt strašně vtipná
) páč slečna hygienistka mi dnes udala třetí důvod proč je péče o zuby v těhotenství tak důležitá a to je ten, že miminko po narození nemá ústní mikrofloru a získává jí od svých nejbližších (viva olizování dudlíků, později lžiček, cucání dětských prstíků a podobně
) a jakmile máte vy problém se zuby, okamžitě mu ho tím předáte a ono se s ním může potýkat celý život
! Tím se vysvětluje záhada mojí kamarádky jejíž syn (dnes pět let) má ze zubů akorát žlutý pahýlky a to poctivě čistí po KAŽDÝM jídle
a týká se to jak kazů, tak zánětů 
Takže za sebe - doporučuju se podívat na zoubek nejen sobě, ale i partnerovi
a ostatní holt nenechat slintat na dítě 
Upravil(a) Definitiv (14. 8. 2009 17:58)
Není tady
Def fááákt?
Tak to je super, páč přítel má zuby jak lev, bílé, velké, rovné asi jako ty falešné klofáky, cos čistila dneska a já s nima taky nemám žádný problémy, akorát mě trápily moudráci, no asi jsem byla chytrá až moc, tak mi je museli vytrhnout. Tak to je dobrá zpráva pro dnešní den. 
Holky, to moje pako doma má od rána kocovinu jak blázen
, tak to jel ve dvě hodiny vyjet na kole a ještě se nevrátil. Doufám, že leží někde v příkopě a je mu tam zle. 
Není tady
Ahojky, zdravím všechny 
Jani, užij si prázdniny na táboře
Luxus chajdy zní dobře, stan už si nějak neumím představit
Ráno by museli povolat jeřáb, aby mě z něj vytáhli

Jinak komára jsem letos ještě nepotkala, což je super, takže mě nic nepožralo a jsem moc ráda, že letos nemají tendence s námi bydlet pod jednou střechou a vůbec nám do bytu nejdou 
Verann, s tím termínem mi to bylo jasný. I když se jedná o KP, tak nelze, aby šli malýho "vyhánět" z bříška dle dřívějšího vlastně neopodstatněného termínu ještě "nedopečeného", když se může ještě u Tebe vyhřívat v pupíku, kde mu je nejlíp, byť si tam sedí prdkou dolů
Jinak dej na názor odborníků porodnice, prostě až přijde porod sám, tak na to juknou, jestli náhodou není prcek hlavou dolů a udělají utz, aktuální odhad váhy, ještě omrknou Tebe a tvé rozměry a rozhodnou se určitě po domluvě s Tebou, jak na to půjdete
Co vím, tak v naší porodnici taky KP neradi, jdou automaticky do CŘ, ale kamarádka dělá v krajské nemocnici PA, je fakt moc šikovná ve svém oboru a oni KP vždy zkouší klasicky, pokud proporce rodičky a váha dítěte odpovídají tomu, že by to i šlo
Držím moc palce 
Def, tak dentistka - opálená, modrooká a zářivý chrup, holka, nechceš toho svýho chlapa ještě nahlásit k nějaký míň nebezpečnější
Peněz jsi tam tedy nechala dost, ale když to pomůže od problému, tak co by ne...
Já mám tedy s krvácením dásní problém taky a dost velký, moje zubařka tvrdí, že to je zatím normoš a že zánět tam žádný není a že to je hormony a těhu. Tak jí ještě chvíli budu věřit a když se to nesrovná, začínám to řešit, přijít o zuby ve třiceti fakt nechci 
Jinak na to olizování dudlíků, pusinkování a ocucávání něčeho, co si dítko strká do pusy, na to mě upozorňovala při narození Any i naše pediatrička, takže vím. Ale určo by to spoustu lidí nenapadlo, mě asi taky ne, přijde mi to tedy nechutný, ale to že se přenáší i kazy a jíné ústní problémy, tak to bych sama nevymyslela... Ale je fakt, že jsem na to byla alergická, někdy měla ségra tendence třeba Any vzít dudana a provokovat, že jí ho jako bude dudat ona a to jsem vždy rostla z kůže a ségru spucla, ať není jak prase 
Jinak dopol jsme šly s Any prochajdu, vzala jsem kočár, šla jsem městem něco vyzvednout, krutě mi tvrdlo břicho, do toho ms křeče do břicha i do zad, no fakt chuťovka, sem tam jsem to musela v předklonu prodýchnout, takže cestu zpět už jsem nedala a musel pro nás přijet manžel autem. Takže ponaučení pro příště, nikam se necpat, radši se lážo plážo courat kolem domu a nebo být na zahradě a netrhat rekordy, protože už na to fakt nemám. Doma jsem si sedla a bylo po křečích a poslech 
Hezký večer 
Není tady