29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 … 35 36 37 38 39 … 41
Veran - tak pěkně odpočívej a děkuju za povzbuzení
budu držet palce ať cesta uteče a na monitoru už jsou pořádný kopce
Není tady
Asi se rozloučím, včera jsem chytla pracovní a uklízecí amok (vydrbala jsem půl baráku včetně části oken a celou koupelnu, lezla jsem tam jak pako po kolenou, no evidentně mi to bylo h...o platný ), max. mi bylo v noci blbě, návaly, zima, horko, V. na mě házel mokrý ručníky jako priesnitze, bolesti žaludku, zvracení ...
Teď je mi trochu líp, tak chci stihnout pohnout s jednou zakázkou a pak asi ještě zalehnu, než se vypravím na CTG.
Všem pokud možno krásný den
Není tady
Definitiv napsal(a):
Veran - tak pěkně odpočívej
a děkuju za povzbuzení
budu držet palce ať cesta uteče a na monitoru už jsou pořádný kopce
Děkuju , jsi moc hodná
Není tady
Ahoj Verann - nakukuju jestli třeba už není maličkej na světě...a pořád ještě 2v1 Nemáš naplánovaný cř? Divím se že nechávaji KP u prvorodičky skoro až do termínu
Není tady
Veran - jen pěkně odpočívej práce na zakázce ti alespoň zkrátí to nekonečný čekání
pak si dej dvacet a tradá na to
Zato já jsem dneska na přesdržku ještě že doma nikdo není
a s tou zakázou jsi měla pravdu, teď se rýsuje jedna lepší, ale přiznám se že včera večer jsem měla takovou depici, že jsem si říkala jaká jsem kráva nebeská, že jsem se dala na podnikání
No, musím to překonat, však ono to půjde
Není tady
Ahoj Veranko, vytáhla jsem včera kniho o těhu a porodu od M.Mikulandové a ta tam píše o zvracení při porodu, že je to "vagový reflex", protože v děložním čípku má zakončení nervus vagus a jak se čípek otevírá tak to vyvolává u někoho zvracení, tak třeba jak už je prcík dole a tlačí tam tak zvracíš už teď.
Není tady
Snažil - ahoj Říkali, že by bylo pro mne i pro prcka lepší, aby se porod rozjel sám (kv. hormonům) doma, pak po příjezdu bych ale šla na CS. A že prý mne SNAD přenášet nenechají. Jenže já už teď mám pomalu pocit, že to nějak moc neřeší. Pořád ještě nejsem vedená v porodnici, na CTG i kontroly jezdím furt ke svý gyndr, která mě chce převést do porodnice až po uplynutí 40 tt od MS. Všude tvrdí, že u KP i CS trochu záleží i na velikosti mimina, ale nikoho nezajímá, že už teď je o týden větší čili odpovídá začátku 41 tt
Musím přiznat, že jsem z toho trochu rozladěná, ale asi je to tím, že poslední dny mě festvně trápí nevolnosti, zvracení, te´d i trochu návaly atd.
A co vy? jak se doma sžíváte?
Není tady
Luci27 napsal(a):
Ahoj Veranko, vytáhla jsem včera kniho o těhu a porodu od M.Mikulandové a ta tam píše o zvracení při porodu, že je to "vagový reflex", protože v děložním čípku má zakončení nervus vagus a jak se čípek otevírá tak to vyvolává u někoho zvracení, tak třeba jak už je prcík dole a tlačí tam tak zvracíš už teď.
Luci, díky, no já nevím. Mně to spíš připadá, že prostě tlačí hlavičkou na žaludek a jak je ta hlavička velká, tak mi holt nezbejvá místo na žaludek a jídlo a to se vrací zpět do jícnu. Ale kéž bys měla pravdu... bohužel se to nedozvím, dokud to nepřijde, protože moje dr mě odmítá od 36 tt vyšetřovat s tím, že "už je to stejnak jedno"
Není tady
Není tady
ahoj holky, tak se zs po delsi dobe hlasim. cetla jsem vas kazdy den, ale tak nejak jsem nemela co napsat. leda tak to ze uz jsem konecne doma, skoncila jsem v praci, takze si to uzivam a lebedim v posteli nebo na gauci.
za to dneska jsem si toho naplanovala az moc. rano 2 hodiny v jazykovce, pak dlouhy obed s manzelem a jeho kolegou, pak ze teda pujud dokoupit posledni veci pro malou. no ale po ceste jsem narazila na pedikuru a manikuru. haha. takze jsem si hodku lebedila. a pak teda nakupovani. jeste ze jsem si sebou vzala ten svuj nakupni vozicek z ikey. pripadam si sice jak babicka. ale je nad zlato. narvala jsem ho k prasknuti.
koupila jsem nejaky detsky prasek na prani - ach jo, meli jich tam asi 30. tak jsem se nemohla rozhodnout. tak jsem to nechala na prodavackach. tak uvidime co to bude a snad se mala neosype.
konecne tak muzu zacit prat.
ach jo 4 dny se neozvu a pak slohovka. sorac.
jinak teda preju vsem zlepseni nalady - dejte si nanuka!!! ja uz mela dva
Není tady
Ahojda Tak u mě pořád nic
včera v porodnici na monitoru nic, tak rodit se ještě nebude, nejvíc naprdnutá byla tchýně, že jsem pořád 2v1
Zuzi: držím pěsti na kontrole
jinak já dneska spala jak miminko zato včera celý den jsem byla k.o. ráno od 4 vzhůru strašně mě řezalo vlevo dole v břiše, mi to tam Vojtíšek nějak v noci přerovnal či co a ještě jsem kulhala, protože to vypadalo, že mi upadne pravá noha
a pak mě od poledne do zalehnutí bolela hlava, a pak jsem spala celou noc
Já teda chodím na WC v noci jen jednou :super: zato přes den chodím tak 2x do hodiny
Recept na cuketu - my jí máme nejraději obalovanou, jinak jí cpu do všecho do číny, k masu do polívky a cuketová nádivka je tak ňam ňam - teplá i studená
Nádivka z cukety
(2 dávky – do velkého pekáče; 1 hrnek = ¼ l)
3 hrnky cukety (nastrouhané na hrubém struhadle )
½ hrnku strouhaného sýra
1 hrnek dětské krupičky
½ hrnku strouhanky
¼ hrnku oleje
¼ kg měkkého salámu (nastrouhat)
1 prášek do pečiva
1 lžička soli
1 l. majoránky
2 lžíce petrželky nebo pažitky
trochu pepře
5-6 stroužků česneku
5 žloutků a z bílků sníh
= vše smíchat a dát upéct do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku
Upravil(a) hrozinka (2. 9. 2009 12:01)
Není tady
Hrozi - díky za typ na recept. Je vidět, že neznáš mé kuchařské umění, páč jinak bys mi řekla, abychom jí raději sežrali syrovou , páč jinak je jí pro mě škoda. Všechno zničím
. Ale i přesto díky.
Verann - díky za typ na večeři, máš recht. To je nejrychlejší a nejlepší. Jinak naprosto souhlasím. Dnešní změna počasí mi taky dává zabrat . A navíc jsem si přeležela jednu stranu těla, takže taková ta pitomá bolest. Fuj.
Zrovna tu byla kamarádka s výslužkou na svatbu, tam razíme v sobotu. Už se moc těším, co si tedy vezmu na sebe, to nevím, ale těším se. A když mě viděl dneska ženich, tak mi povídá, přestaň se už cpát. Jo a jeden kamarád mi povídá, abych se přestala cpát tím bůčkem, že už to na mě začíná být fakt vidět. No nejsou zlatí?
Není tady
Jo prosím ještě o jednu radu. Nějak jsem začala trpět zácpou. Vím na prosto přesně, co mi to způsobuje. Jsou to rajčata, ale já je miluju a kráva je žeru porád. Nevíte, co na to zabírá? Nějaký švestky zapít mlíkem?
Není tady
Ališ: tak mě švestky ani mlíko nepomohlo, a zácpu mi způsobuje to železo co mám na chudokrevnost, tak si ho dávám jen občas a to jsem zas pak unavená, takže s tím ti moc neporadím, a jinak ta nádivka se povedla každýmu, je tam přesně kolik čeho a je pak ňam ňam.
Tak já jdu taky něco spáchat k obídku asi to bude lečo s chlebíkem
Není tady
Ahoj Jani asi Ti, kteří jsou teď na řadě. děkujeme za optání. Já se na Vás chodím koukat do maminek. Pěkně Vám Ti mrňousci rostou.
Není tady
Ahoj holky
Ališ já si se zácpou také docela toto těhotenství a mě na to nejlépe zabírá vláknina z lékárny (Psyllium) a pak také glycerinové čípky. Jinak samozřejmě můžeš vyzkoušet i švestky jak sušené, tak kompotované
Není tady
ahojky čekatelky
tak jsem se zase na skok dostala k netu. Ale je to na prd když toho dočítám víc houby si pamatuju.
Def s tou výpovědí bych ti helfla ale už je asi pozdě viď. když si psala předevčírem našla jsem to až teď. A neklesej na mysli, vždycky může být h§ř, nezapomeň
Hrozi na tu autosedačku jsem ještě nekoukala, včera jsem celý den ležela kašel se mě nepouští je to děsně otravný. nemáte nějakou babskou radu na odhlenění??? ale psí sádlo fakt nedám to prý pomáhá nejvíc
Verušky slohovka je nádherná, snad to půjde takhle lehce všem
Verann ani se ti nedivím že už toho máš plné zuby, taky bych měla. Tak prostě řekni té své doktorce že do té nemocnice chceš už teď. A nenech si to vymluvit.
s tou sociálkou vám vůbec nezávidím, já musím říct že mě chodila nemocenská pravidelně do 14 dnů od odevzdání lístku na peníze. teď uvidíme co mateřská
Zuzi já už sice maliník koupila ale ještě nezačala pít. A ten mycí gel od nivei s pumpičkou jsem sehnala v pohodě v dm.
taky se hlásím do klubu nespavců, je to děsnej opruz, fakt jak má člověk načerpat sílu když nemůže spát, nechápu
mějte se zatím pupkatě, já se zase objevím
Není tady
veran dik za tip na vecu - uz jsem se tema smazenkama nacpala ... a pote jsem zjistila ze uz definitivne nemam pupik - uz je z neho placka a ne dolicek. tak cekam ze za par dni vykoukne...
jinak ten recept na tu cuketa - teda mnam mnam. hrozi, myslis ze to muzu zkusit z lilku? asi jo, ne? ale nemam detskou krupicku mam to zkusit bez ni?
Není tady
Zuzi - mám stejný problém. Nemám dětskou krupičku a lilek bych tam určo nacpala.
Já pupík taky nemám, mám z něj placičku, ale jsou chvíle, kdy se mi zase udělá maličký dolíček. Myslím, že mi ani nevyleze.
Není tady
Hola hoj, tak nespavost k mým problémům teda nepatří de¨neska jsem vyjímečně spala do osmi a teď jsem si ještě hodinku a půl schrupla
a můžu říct že mi to dost zlepšilo náladu
ale i přes to jsem dneska taková jako nedopečená
na zácpu švestky, lilek klidně použít a čím nahradit krupičkuM? hmmm, co třebas namočenou houskou (jako když člověk dělá sekanou)? za zkoušku se nic nedá. Ale že mi děláte chutě, nádivky bych si dala...a půáč jsem lezbužník ještě bych k ní přidala mandličky
Gall - a ty jsi právnica či co? jestli jo a jestli jsi mi to říkala, tak se omlouvám, já mám dneska vážně vymleto
Jo a pupík mám ještě zalezlej a pozoruju na něm změny když se tam Piškot posouvá....občas ho decentně vykopne ven ale náušnici pořád mám :lol.
Není tady
Ahojky ,konecne doma
Very promin ,ze jsem ti neodepsla na sms ,vsimla jsem si ji az ted Monitor byl v poradku ,pro jistotu delsi nez minule a srdicko Sofinky pracuje jak ma
takze tohle byla hlavne kontrola a na dalsi monitor mam naklusat az v utery ... to uz bude asi manzel poprve na dva dny pryc ,tak se zrejme postehuju zase k nasim ,at tu nejsem sama ...
Doufam,ze u tebe na kontorle vse ok a prineses nejake pro tebe povzbudive zpravy
Luluc ja jsem dnes taky nejaka pripravena hned nekoho sprdnout Ted jsem se snazila protahnout po chodniku kolem omladiny ,na zadech batohy .. nereagovalo to na "s dovolenim" tak jsme ho bez dovoleni za ten batoh normalne odzdouchla ,cimze jsme vyvolala vseobecne veseli "ty vole ,hi hi ha ha "
Zuzacko tak si to doma hezky uzivej Nanuky jsou bezva ,vcera mi manzel koupil kyblik cokoladove zmrzky ,mnaaam
Hrozinko tchyne je nejaka divna ,ne a co jako mas delat abys nebyla 2v1?
S tim kulhanim je to neprijemne ,tak at to prejde ja kulhala skoro mesic v kuse ,ale ted uz je to dobry
To zelezo mi taky zpusobuje zacpu ,ale pomaha mi hodne pit a jogurty a hlavne MELOUN!
Hrozinko urcite to zelezo radeji ber kazdy den ,ja ho taky brala jak jsem si vzpomela a dost se mi zhorsil krevni obraz ,tak ted ho beru uz porad ,pry se to do porodu jeste dost zhorsuje .. tak at mame silu
Leni tak lazara ti vuuubec nezavidim ,to si teda ted asi uzivas ,co
Gall tady je asi proste Nivea s pumpickou nedostatkove zbozi dnes jsem ji zase neobjevila ,ale jeste je cas
Neco noveho s remeslniky?Jak jim to jde od ruky?
No dnes mi sefova zjistila ,ze ucetni opet jeste neodeslala moje ukonceni neschopenky a to ho tam mam tri tydny nezda se vam ,ze TOHLE PROSTE NENI MOZNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Navic penize za cervenec stale nikde a i dnes si jen vzaly devcata na socialce moje cislo i pres durazne ne ,chci to vedet hned ,ne ona to musi pohledat ... takze tohle je po pate ,nebo seste a vysledek jen narustajici ucet za telefon a primou umerou narusta i moje na.sranost
Do prkna ,za co budu kupovat umelou vyzivu ,kdyz se mi z tech nervu ani nespusti mliko
Není tady
Ahoj Zuzanko
chtěla jsem ti popřát do posledních dnů s bříškem hodně sil a pohody, není možný jak to utíká.. A až přijde den D, tak abyste si to hezky užili a všechno bylo v nejlepším pořádku
Sofinka je krásný jméno, druhá naše holčička by se tak asi jmenovala My máme Terezii, tak by se mi Sofie k tomu docela hodilo
Jo a co to focení? Dopadlo to určitě Já jsem se taky chtěla nechat zvěčnit profi s bříškem, ale nějak jsme to už nezvládli.. No aspoň nějaký fotky máme jako památku a příště se určitě necháme blejsknout i s luli
Tak holky podzimky, zlomte vaz, hodně štěstí, tfuj tfuj tfuj a brzo v maminkách
Není tady
Stránky: 1 … 35 36 37 38 39 … 41