29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vítejte u Podzimňátek 2009!
Chcete-li zařadit na tuto nástěnku, opravit anebo přidat některé údaje, pošlete mi prosím SZ a nebojte se mne pořádně kvůli tomu uhánět
PODZIMNÍ MIMINKA NA SVĚTĚ
- 30. 6. se Petřičce80 s předstihem (v 33. tt) narodil Míšánek. Měl 2100 g a 44 cm. Oba jsou naštěstí zdraví a v pořádku. Petricko80 - moc a moc gratulujeme
TÍMTO JSOU PODZIMŇÁTKA OFICIÁLNĚ NA CESTĚ Z HUB!
- 17.8. se Snažilence s předstihem (v 37. tt) narodil Vítek s váhou 2,94 kg. Musel na chvilku do inkubátoru, ale už je v pořádku a s maminkou už jsou oba doma. Snažilenko - moc gratulujeme
- 28. 8. se na den přesně dle termínu Verusce72 narodila krásná dcerka Lucinka s mírami 3440 g a 48 cm. Gratulujeme a přejeme vše nejlepší
DALŠÍ AKTUALITY
- zasnena bude mít holčičku
- Lusyl hlásí změnu pohlaví Dle 4D UTZ to není kluk, ale holčička
- Zdenca hlásí první ťukance dvojčátek v 19 tt
- Ivuše bude mít holčičku
- Kattyynka oznamuje holčičku
- Kattyynka hlásí pohyby od 16+3
- 12. 6. se k nám ještě přidala zasněná - my fakt trhneme rekord v počtu členek
- Přes veškeré přesvědčení to Lusyl nevydržela, mrkla do zprávy od Mudrů a .... je to kluk
- A už se roztancovala i dvojčátka Lenule12, a to v 19+2! [/b]
- Hanuscb hlásí hned dvojí radost: vrtící se holčičku
- nenunka potvrzuje dalšího prince princovatýho
- I Ališa se konečně dočkala pořádných kopanečků
- Definitiv a Lusyl se nám krásně rozvrtěly
- hrozinka potvrzuje kluka jako buka
- Kattyynka šla na cerkláž, držíme palce
- Gall čeká chlapečka
- přidala se k nám ještě Luci27, která na 90 % čeká holčičku
- Snažilenka ohlásila chlapečka
- S novým týdnem nová překvapení: Zdenca ve 12 tt hlásí najednou dvojčátka - prostě se tam to druhé schovávalo
- Kattyynky jeden brouček svůj boj bohužel vzdal, ale druhý je velký bojovník a krásně se vyvíjí. Držíme palce
- Zuzanka007 také hlásí pohyby v 18 tt - se nám to tu pěkně všechno rozhýbalo
- Hrozinka hlásí pohyby od 18+0 a vznikly Zimňátka - takže už jsme ofiko pořádný těhule!
- Luluc potvrzuje na 100 % dalšího chlapečka a pohyby od 17+4
- Petrička80 potvrzuje kluka a ECHO i genet. UTZ jsou v pořádku
- přidaly se k nám Ivuše a Ališa : supr: - aspirujeme na nejpočetnější chlívek
- Veranna potvrzuje na 100% chlapečka a pohyby od 17+1
- 30. 3. Zdenca má a přidala se k nám evisska
- Veruska72 potvrzuje na 100% holčičku
- Kattyynka hlásí dvě bublinky Další dvojčátka už se srdíčky čeká lenule 12
- Naše řady rozšířila zuzacka, která žije v Číně, takže budeme mít i jedno zahraniční Podzimňátko
- Zdenca a Kattyynka našly 9. 3. 2009 krásné // Zdenco a Kattyy, moc a moc gratulujeme
- Definitiv našla 22. 2. 2009 krásné, tučné a údajně opět zcela nečekané // (Ačkoliv už druhý den OVU rozhlašovala na BB, že je 100% těhu
) Defi - moc a moc gratulujeme
- naší Sářici bohužel těhotenství nevyšlo. Sáří, myslíme na tebe a držíme palce, aby ses brzy dala dohromady, aby další pokus vyšel a ty jsi zase vířila vody na aukcích a bazarech
- stále a pořád zahříváme místo na bidýlku dalším snažilkám a zejména našim dlouhodobkám!
CO TO BUDE, AŽ TO BUDE - a nebijte mne, já si taky jako malá hrála víc s autama Holčičku čeká:
- Veruska72
- Luci27
- Zuzanka007
- pírko (není potvrzené)
- hanuscb
- kattyynka
- Ivuše
- Lusyl
- zasnena Chlapečka čeká:
- Veranna
- Petricka80
- luluc
- Ališa
- Snažilenka
- Gall
- hrozinka
Překvápko čeká:
- Definitiv
NAŠE FLOTILA
- Bébécar Stylo AT v barvě G820 (luluc): http://www.detskyraj.cz/images/sklady_p … e_g820.jpg
- Chicco, Trio Tour 4, varianta Mistral (Veruska72): http://img.mimishop.cz/batolata/0/a343278.jpg
- Cam Cortina X3 Tris Evolution (Gall): http://www.a-zbaby.cz/img/goods/default/684.jpg
- Firkon Vario set (Veranna): http://www.batolatko.cz/files/products/ … B11%5D.jpg
- Teutonia Team Alu S4 2009 sportovní kočárek 3620 (Lenule 12): http://www.spuntik.cz/imgcache/pk01891_ … 125335.jpg
- Depemo Travel, barva č. 34 (Definitiv): http://www.depemo.cz/foto_sortiment/foto_7822.jpg
- Easy Walker Duo (Zdenca): http://www.kocarky.cz/veasy-walker/duo-walker.jpg
- XLander X1 (Ališa): http://www.prejetesi.cz/images/product/t_17247_01.jpg
- X-Lander XT (Ivuše): http://img.mimishop.cz/delfinek/0/a362095.jpg
- Firkon Verano (Luci27): http://www.batolatko.cz/files/products/ … 5B5%5D.jpg
- Quinny Buzz 3 (zuzacka): http://detskezbozi.com/inshop/kocarky/s … zz-3.html#
- Cam Cortina 3x Evolution 2009 (hanuscb): http://www.slune-cz.cz/images-variant-c … ew_800.jpg
-X Lander XA 2008 (Zuzanka007): http://detskezbozi.com/inshop/pictures/ … _green.jpg
- Mutsy 4 Rider (hrozinka): http://www.babytime.cz/images/sklady/Lu … --big.jpg, http://mutsy.libfin.cz/images/4rider/college_kaki.jpg
PODZIMNÍ MAMINKY A TĚHULKY DLE DATA PORODU
Petricka80
Info: 29 let, snažení volným průběhem a po 15 měsících s překvapením //. Doma princezna Natálka (2 roky)
Poslední MS: 20. 11. 08: 4. 1. 2009
První pohyby :
Odhadovaný termín porodu: 28. 8. 09
Skutečný termín porodu: 30. 6. 09
Web:
Vybraná jména:Michael
Snažilenka
Info: 33 let, doma Natálka(9), Daneček(1,5), zadařilo se na první pokus, všechny děti za pomoci Clostilbegytu
Poslední MS: 8. 12. 2008: 30. 1. 2009
První pohyby :
Odhadovaný termín porodu: 14. 9. 2009
Skutečný termín porodu: 17. 8. 2009
Vybraná jména:Vítek
Veruska72
Info: 36 let (v červnu 37), děti 13 (dcera) a 16 (syn), zadařilo se 4. cyklus po revizi
Poslední MS: 21. 11. 08: 19. 1. 2009
První pohyby :od 18tt zřetelné, pravidelné pohyby
Odhadovaný termín porodu: 28. 8. 2009
Skutečný termín porodu: 28.8 2009
Web:
Vybraná jména: Lucinka
Veranna
Info: 30 let, snažení od února 08, v říjnu 08 ZT ve 13. tt (Turnerův syndrom), 31. 12. 08 //; trombofilní mutace MTHFR na heterozygotu; nízký TK, syndrom dolní duté žíly
Poslední MS: 2. 12. 08: 29. 1. 09
První pohyby : 17+1 jasné pohyby vnímané i přes ruku
Odhadovaný termín porodu: 7. 9. 09
Skutečný termín porodu:
Web: www.veranna.com/vavab
Vybraná jména: zatím neřešíme
luluc
Info: 29 let, snažení bylo od října 08, doma už jedna cácorka Anetka (nar. 13. 3. 07, dva roky)
Poslední MS: 16. 12. 08: na UTZ v 6+2
První pohyby :17+4
Odhadovaný termín porodu: 18. 9. 09
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Davídek
hrozinka
Info: 28 let, povedlo se napoprvé v prosinci 2008
Poslední MS:13. 12. 2008:2. 2. 2009
První pohyby : 18+0
Odhadovaný termín porodu:19. 9. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Zuzka, Vojtík
Zuzanka007
Info: 28 let, 1 x IVF, 2 x KET (nezdary psát nechceme, myslíme pozitivně zadařilo se po 2,5 letech přirozeně
Poslední MS: 10. 12. 2008: 2. 2. 2009
První pohyby : 18 tt
Odhadovaný termín porodu: 23. 9. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Sofie, Šimon
Luci27
Info: snažení 11 měsíců
Poslední MS: 19. 12. 08: 6+6
První pohyby :19+5
Odhadovaný termín porodu: 24. 9. 09
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména:
Nenunka
Info: 26 let, zadařilo se hned po vysazení HA, doma Vojtík 2 roky (10.10.06)
Poslední MS:28. 12. 08:16. 02. 09
První pohyby :13+5
Odhadovaný termín porodu:04. 10. 09
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména:Jindřich
Gall
Info: 31 let, M.Crohn 8 let, snažení od 6/07, nakonec se povedlo na 1. IUI
Poslední MS:3. 1. 2009:19. 2. 2009
První pohyby :18+2
Odhadovaný termín porodu:7. 10. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména:Anežka, Vojtíšek
Ališa
Info: let 29, snažení: v roce 2005 a 2007 neúspěšné pokusy, teď nám to trvalo 8 měsíců
Poslední MS:5. 1. 2009:
První pohyby :20+1
odhadovaný termín porodu:12. a 18. 10. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: David
zuzacka
Info: HA vysazena 03/08, ale nebyl na snažení čas Novoroční předsevzetí se ale vyplnilo rychle
Žijeme v Číně, takže nás teď čekají velké starosti s výběrem doktora a porodnice
Poslední MS: 12. 01. 2009:
První pohyby :
Odhadovaný termín porodu: 16. 10. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Philippa
lenule12
Info: 29 let, snažení od května 2006, září 08 revize, podařilo se po 1. KETu a vypadá to, že to budou dvojčátka
Poslední MS: 17. 1. 09:
5. 3. 09
První pohyby :19+2
Odhadovaný termín porodu: 24. 10. 09
Skutečný termín porodu:
Web: http://www.lmr.webnode.cz/
Vybraná jména:Vojtíšek/Matěj, Adélka/Kačenka
zasnena
Info: 31 let, povedlo se napoprvé po vysazení HA v 11/08
Poslední MS: 18. 1. 2009: 6 tt
První pohyby :19 tt
Odhadovaný termín porodu: 23. 10. 2009 dle UZ, 25.10.2009 dle PM
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Tomáš, Malvína
lusyl
Info: druhé těhotenství, snažení cca 2,5roku
Poslední MS: 16. 1. 09: 7+2
První pohyby :17+4
Odhadovaný termín porodu: 23. 10. 09, dle UTZ 26. 10. 09
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: necháme se překvapit, co to bude
hanuscb
Info: 32 let, plánované těhotenství, vyšlo po 5 měsících snažení
Poslední MS:21. 1. 2009:
První pohyby : 18 tt
Odhadovaný termín porodu:28 n. 26. 10. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména:
Definitiv
Info: HA vysazena v 03/08, naostro asi půl roku
Poslední MS: 26. 1. 2009: 12. 3. 2009 (v 6+3)
První pohyby :16+1
Odhadovaný termín porodu: 2. 11. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména:
ivuše
Info: 29let, snažení o první dítko 2,5 roku
Poslední MS:26. 01. 2009:v 6. tt
První pohyby :16+5
Odhadovaný termín porodu:02. 11. 2009 (pravděpodobně císařským řezem o 3 týdny dříve)
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Adélka, Adámek
Zdenca
Info: doma máme jednoho skoropuberťáka - 11 let, snažili jsme se rok, 1x neuspěšné IUI, nakonec přirozeně a ve 12 tt ještě zjišťujeme, že to vlastně budou dvojčátka
Poslední MS: 10. 2. 2009: 30. 3. 2009
První pohyby : 19 tt
Odhadovaný termín porodu: 16. 11 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Anička + Martínek
kattyynka
Info: 34 let, doma dva puboši 15 let (syn) a 13 let (dcera), snaženíčko o třetího prcka od srpna 2007, zadařilo se v 2/09
Poslední MS:11. 2. 2009:2. 4. 2009
První pohyby :16+3
Odhadovaný termín porodu:17. 11. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:http://kattyynka.rajce.idnes.cz/
Vybraná jména:
Další podzimní těhulky, které k nám ale moc nechodí...
Chiquitita
Info: Doma Kačenka (2 a čtvrt roku), teď takové překvapení, ale měli jsme radost, protože jsme to tento rok stejně plánovali
Poslední MS:3. 12. 2008:
První pohyby :
Termín porodu:9. 9. 2009
Web:
Vybraná jména:
evisska
Info: 28 rokov, 1 dieta, snažili sme sa asi 1,5 roka prirodzene, ale podarilo sa po prvom mesiaci nasadenia Clostilbegytu
Poslední MS: 12. 2. 2009:
První pohyby :
Termín porodu: 19. 11. 2009
Web:
Vybraná jména: pro kluka Denisko
piksla
Info:
Poslední MS::
První pohyby :
Termín porodu:
Web:
Vybraná jména:
pírko
Info: 29 let (v dubnu krásných 30), doma máme syna Matěje, nar. 4.11. 2005 50cm 3450g
Poslední MS: 24. 12. 2008: 19. 2. 2009 (tj. 8+1)
První pohyby :15. tt
Termín porodu: 30. 9. 2009
Web:
Vybraná jména: pro princeznu Terezka, pro prince zatím neznámé
Vybrané informace k základní výbavě pro miminka
Výbava pro miminko
- je to jen jeden z mnoha seznamů na internetu (pro další si klidně zkuste vygooglovat "výbava pro miminko" a samy uvidíte:). Zdál se mi ale nejobsáhlejší. Nicméně obsahuje hodně osobních rad, se kterými můžeme, ale nemusíme souhlasit. Můžeme to tedy brát třeba jen jako návrh na další diskuze
Výbava do porodnice
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
Monitor dechu
A jak vlastně funguje monitor dechu
Tabulka dětských velikostí
A pár instruktážních videí
jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Informace pro těhulky do porodnice
www.veranna.com/co_do_porodky.doc
www.veranna.com/porodni_plan.doc
www.veranna.com/porodni-plan-definitiv.doc
Upravil(a) Veranna (2. 9. 2009 17:20)
Není tady
Přeju do nového chlívku vše nejnej, zdravé těhule i mimina, možná už i lehké a bezproblémové porody
Není tady
Taky preju do noveho domecku jen sama pozitiva a kdyz uz porody ,tak vse naprosto v poradku
Není tady
No a kopiruju sem prispevek ,co jsem si nevsimla ,ze uz je prekecano
Ahojky ,tak jsem propasla dobu ,kdy tu i nekdo byl
Zdeni paleni zahy mam uz uplne kazdy den a kazdou noc ,pomaha mi na nej mliko .. mam teda poradnou spotrebu ,ze si uz pomalu zacinam rikat ,jestli me zaha nepali naopak z mlika
Jinak nocni pretaceni a vstavani na wc je cim dal bolestivejsi ,hrozne me zlobi ta stydka kost ,jedina chvile kdy skacu z postele velmi rychle je pri kreci do nohou to by clovek nerekl jaka je to materstvi sranda
Luluc jste v poradku ,vse ok?
Petulko kontrola se ti blizi ,tak moc drzim pesticky Ty beres utros ,ne?Aspon se ti podari cast tech nevolnosti zaspat
Ivusko ty a tvuj kolotoc nad postylku ale tenhle je vazne hezky
Z toho pobolivani urcite nemej strach ,i kdyz hlasit se to musi ,ze
Holky tady je tma jak v pytli ,cely den zatzeno ,jsem zvedava ,jestli si vubec o vikendu oblecu ty krasne saticky ..
Jinak dnes dorazily papiry na tu pujcku koukam jak puk ,zitra valim na mesto obehat co nam chybi a honem zase poslat zpet .. kez to stihnem!
Ja dnes objednala na kocarek tyhle prcky : http://www.dumplnyhracek.cz/detail.php?zbozi=1028156#x Mela je Mufinka na srazu na kocarku a maji naprosto nadherny zvuk jako uplne jemna zvonkohra ,tak jsem vzala segre i sobe po jednom.Malicka uz se zacina normalne zamerovat kdyz neco vidi a neverila bych tomu ,ale uz skoro tyden se smeje
napred malicko takove usklebky ,ale ted proste o tom neni pochyb ,ze je to usmev
jen to nemuzeme zachytit vcas na fotak ...
Nase mala beruska je poslednich par dni dost aktivni ,az me boli cele brisko a zebra .. skoro mam strach ,ze tam nema dostatek mista .. dost to odnasi i mocak ,skytavka je i 2-3x denne jsem takovy jedno velky chodici bricho
Gall skvele ,ze jste si to posledni kino tak uzily babicka se musela moc hezky pobavit
.. ted nevim to byla mamka ,nebo tchyne?
Není tady
Safra nemuzu te chytit na jednom miste
Jani jak se ti nosi v satku?Jak to jde ,nemas nejake fajn video ,nebo podle ceho vazes uvazy na prcka?povidej
Není tady
Zuzi ahoj,
byla to tchýně. Podívej se na nošenečky tak teď někdo dával videa na úvazy a docela dobrý. taky už jsem je zkoukla
ty hračky jsou moc pěkný. vidíš ani mě nenapadlo koupit něco na kočár
Není tady
Zuzi, no to je se mnou neskutečný-no váha no Ale už je objednanej a hotovo
Ta žirafka je roztomilá U nás taky celý den zataženo, ale i tak jsem při chození po obchodech byla zplavená
Gall, nekoupila jsem žádný původní, zamilovala jsem si nakonec řadu NATTOU, už máme sloníka, pak na té lehačce ty zvířátka jsou od nich a ještě jsem objednala na autosedačku minihrazdičku
Do nového chlívečku hodně zdraví a štěstí maminkám i miminkům a nějaké mimčo třeba, ale ještě ne moje
Není tady
Taky se přidávám, klidně už díťátko v novém chlívku, ale taky aby nebylo moje. Já chci taky, aby mělo škytavku. boleček neměl zatím žádnou, to bych určitě poznala. Já se jdu zkulturnit, jdeme zítra na ten velkej UTZ, tak ať neudělám ostudu.
Zuzi zeptám se kolik váží a měří, když na to nezapomenu Bolda se tam začíná zase převalovat, to je jeho hodina tak do devíti a pak jde spinkat. A to jdeme ráno po deváté hodině, to je taky jeho hodina, tak jsem zvědavá, co nám předvede.
Hračky na kočárek jsou moc krásný.
Holky, já mám dneska natelklý prsty na rukou, mám je jak kulíky. Kdyby bylo pořád vedro nebo zima, bylo by to OK, ale ty změny počasí mě fakt deptaj. To mi nedělá dobře.
Není tady
Hodně štěstí do nového chlívku
Není tady
Jo a ještě mě dnes udělalo velkou radost,že jsem sehnala dětskou doktorku pro Adélku, teda spíš kamarádka mi to zajistila. A je to doktorka, která hodně léčí homeopatikama Kámoška je s ní moc spokojená a ještě ji mám skoro za rohem.
Není tady
dobré ráno, Zuzi my jsem se včera dobře míjely
jinak Tobíkovi se v šátku moc líbí, ale asi to nedělám správně, po nějaké době se zkroutí, úplně obtočí kolem mě, tak už jsem psala na nošenečky, co s tím
jinak Tobík už má krásně buclaté tvářičky, už to není to ptáčátko jako po porodu, už je z něj kus chlapa
Není tady
Ahojky,
krásné ráno všem
za chvíli pádím do poradny, čekám až dorazí mamka hlídat Any
Dneska už bude asi natáčení CTG, že? no to bude poradna na dlouho...
Na nošenečky taky mrknu, abych až bude šátek, věděla jak s ním zacházet, přijde mi to děsně složitý ty úvazy
Není tady
Brý ráno tak zas další pracovní den
dneska toho mám v plánu tolik, že se mi asi rozskočí hlava
oba monitory mám úšpěšně oblepený lístěčkama na co nesmím zapomenout a pravděpodobně mi to nepomůže
ale snad alespioň polovinu stihnu a nezazdím úplně
Není tady
Dobré ránko
přeji krásný den, Luluc ať ti dobře dopadne poradna!
já toho mám taky dost a DOUFÁM že odpoledne budu vyklízet skříně do nových vakuových pytků, které DOUFÁM dneska už přijdou
zítra odjíždím prudit dětičky na tábor, zkusím to letos aspoň na týden. je to ve stanech v lese bez elektriky tak přemýšlím jestli si nemám sebou zbalit tašku do porodnice kdyby náhodou
ale nebudu to pokoušet
Není tady
Hezké dopoledne!
Luluc, držím pěsti na poradnu Já jdu dnes ve 14hod.
Gall, ať se ti tam líbí
Defi, ať to vše dobře zvládáš a odpočiň si taky
Já se taky nenudím, byla jsem v obchodě, vyvenčila psíka, měla návštěvu-babičku a vlastního taťku-babi mi zkritizovala, co šlo a nezapomněli na malý bříško Ale jinak to docela šlo. Teď se chystám překládat a občas juknu.
Není tady
Ahoj holky,
já už od 7 makám Mám na dnešek 7 normostran, pak návštěva, mezitím chci něco upéct a ještě se dojet podívat do jednoho nábytku na jídelní stůl a židle, jeden klient mi zaplatil trochu dřív, takže to možná stihneme koupit ještě před narozením prcka
Jinak v noci opět poslíci, tentokrát i do zad a pak se k tomu přidal průjem - mám pocit, že se opičím po Věrušce Ale pak jsem usnula a opakovalo se to zase až ráno, ale myslím, že se nic neděje, že jen tak "provokuje"
Není tady
Tak holky já už jsem dneska uskutečnila jeden brutální projekt
a to je otevření cvičáku pro psy
je to zatím v rozjezdu, ale už se vyrábí překážky, místo je, zájemci taky
no prča zase jednoub ráno
Není tady
Ahojky
Luluc tak at je poradna v poradku
Jani i na fotkach je videt ,ze Tobik hezky prospiva
Def na nosenecky mrknu ,diky za tip stejne by mi nejvic pomohl nejaky rychlokurz a nekdo kdo by mi to predvedl .. a asi to proste nejak nejde pres ten pupik uvazat jak bych chtela ...
Very na prujem bacha takhle to segre pokazdy zacalo
Jinak vsem pracujicim ,at vam to jde od ruky
Holky ja jsem tak otravena a nervozni jak stara panna ,nevim jestli pocasim ,sama sebou ,nebo cim
nejradsi bych se pred sebou i nekam ukryla
Jsem hnusna ,vlasy nedrzi ,je tu zima a o vikendu nevim co si na tu svatbu oblecu ,kdyz bude takove pocasi ,to jsem ty saty ani nemusela kupovat
achjoooooooo to je den
Není tady
Defi, dobrej nápad, tak informuj, jak to pak vše pokračuje
Zuzi, ty taková kočka a máš mindráky? Určitě ti to bude moct slušet na svatbě, to jsou ty hormony
Tak jsem přeložila se slovníkem slovíčka, která jsem neznala a zítra to dám do kupy a pak to musím přepisovat na pc, vytisknout a odevzdat konečně ředitelce, ať mám pokoj už od práce. Teď jdu baštit.
Není tady
Zuzi - o víkendu má bejt hezky a nestresuj se
Ivuš - zatím to pokračuje vesele
nemůžu sehnat holku kvůli počtu překážek, který mám zadat
asi zas někde jezdí na koních
tak snad jí doženu než bude večer a nidko už pracovat nebude
Není tady
Ivus ,jasne bude mi to tak sluset ,ze zastinim i nevestu ,co hlavne kdyz si pred ni stoupnu ,tak se za me schova i s zenichem
Def tady uz slunicko vykukuje ,tak treba to vyjde
Hele me ted stresuje ta blba pujcka .. potrebuju zajit na matriku nechat overit nejake podpisy na ni a nejsme schopni se domluvit ,takze az zitra .. protahuje se to a stve me ze to nemuzu urychlit ...tak jsem protivna ..
Není tady