|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Azalka napsal(a):
dobré ráno
bubu myslím že odstříkat 30 je dost, ale v porodnici mi řákali nějakej ten den po porodu, že by měl vypít tu 30 nejmémě
holky někdo tu psal o těch slznejch kanálcích ... já jenom že malej má jedno očičko pořád zalepený .. teda jen trochu .. ale oproti druhému je to znát. ...
jdu k dr. až v úterý, tak se na to musím zeptat .. ach jo doufám, že nás to mine..
No azalí mame to my, sice to už má ohodně lepší ale hnis mu z něj pořád teče ve 3 měsících jdeme asi na to proplachování slznejch kanálků kapeme optalmo.a děláme masáže a po masážích je to o hodně lepší 
Není tady
My jsme taky kapaly ophtalmo, teď už je to dobrý, a když se mi to nezdá, tak ještě občas kápnu..
Zzany, nebála ses, že se ten kočárek pod tím vaším koblížkem propadne?
moc jim to tam sluší, to musí bejt Nellynka blahem bez sebe z takový živý panenky
to jen tak nějaká holčička nemá 
Angel, ty dohazovačko, tak co kontrola? Třeba už to máš za sebou viď?
Přála bych ti to 
Dey, Libun, co vy? Dey tu pár dní už nebyla nebo se mi to zdá?
Tinuš, vítej doma, teda malej je parádně vlasatej
to snad není možný
a už takhle byl teda docela macík a tos taky nebyla pořádně v termínu, no ještě že tak, jinak by byl asi ještě dost poporostl a to by byla teprve fuška co 
My s těma prdíkama furt super, musím to zaklepat. To je strašný, když pláčou a člověk jim pomoct pořádně nemůže, srdce by mi to urvalo
Žanet, holky jsou si fakt podobný
JInak jsem všem prošla fotečky a musím říct, že letňátka se krásně vyvedly
samý fešáci a fešandy 
Taky jsem konečně přidala nějaký fotečky 
Tak zatím, jdeme ven 
Není tady
tak jsem zpět z 5 min procházky, malého jsem nabalila at mu není zima, dala do kočárku a vyrazila, ušla jsem asi 100 m , zvedl se vítr a najednou se spustil takový slejvák, že jsem měla hned mokré rifle, ale zas jsem vyzkoušela plštěnku na kočárek 

Není tady
Zan ty máš doma krásného puclíka
, kolik už váží ?
Lulu koukám, že máme stejný šátek , jen se mi stalo, že jak tam mám Tobiho dýl, tak se mi tam tak zkroutí, že je jak paragraf, asi budu muset víc šátek utahovat
a letnata jsou opravdu všechny moc vyvedené 
Upravil(a) janabas (12. 8. 2009 16:37)
Není tady
Čauky,hlásím se stále 2v1.Dneska krom vaření a vytírání relaxuju.:sova:Dopoledne jsem navařila hrnec guláše a zítra budu dělat svíčkovou.Musím nadělat zásoby na dobu po porodu.
Angel,kde jsi,jak si dopadla na kontrole?A Dey už tu opravdu dlouho nebyla.Asi budu opravdu poslední s letňátkem.
Není tady
ahoooj zlatíčka.... ne nemám to za sebou a ani se to nechystá
takže pokud neporodim v termínu tak jdu další týden na vyvolání 24.8.09 budu mít šmudlu nejpozději u sebe.....ale kadaňská nemocnice moooc fajn! strašně všichni milý....
Pak sem byla u štěpy mamky, hlídala malýho Jozífka (10m) tak sme si hráli a chodili a povídali
a sem z něj utahaná...je skvělej, furt se na mě kření a natahuje ručičky 
Je fakt, že tu Dey dlouho nebyla 
Teď sem snědla asi 10 rajčat 
Není tady
janabas napsal(a):
Zan ty máš doma krásného puclíka
, kolik už váží ?
Lulu koukám, že máme stejný šátek , jen se mi stalo, že jak tam mám Tobiho dýl, tak se mi tam tak zkroutí, že je jak paragraf, asi budu muset víc šátek utahovat
a letnata jsou opravdu všechny moc vyvedené
jani já nevím my doma nemáme malou dětskou váhu ale přes 5kg má určitě
jen se bojim aby nám dr.na kontrole ve 3.měsících nevynadala to bude mít tak 6kg tipuju teda no ale nevím jak to mám ovlivnit aby takovej nebyl když jen kojím 
Není tady
lulana napsal(a):
My jsme taky kapaly ophtalmo, teď už je to dobrý, a když se mi to nezdá, tak ještě občas kápnu..
Zzany, nebála ses, že se ten kočárek pod tím vaším koblížkem propadne?moc jim to tam sluší, to musí bejt Nellynka blahem bez sebe z takový živý panenky
to jen tak nějaká holčička nemá
Angel, ty dohazovačko, tak co kontrola? Třeba už to máš za sebou viď?Přála bych ti to
Dey, Libun, co vy? Dey tu pár dní už nebyla nebo se mi to zdá?
Tinuš, vítej doma, teda malej je parádně vlasatejto snad není možný
a už takhle byl teda docela macík a tos taky nebyla pořádně v termínu, no ještě že tak, jinak by byl asi ještě dost poporostl a to by byla teprve fuška co
My s těma prdíkama furt super, musím to zaklepat. To je strašný, když pláčou a člověk jim pomoct pořádně nemůže, srdce by mi to urvalo![]()
Žanet, holky jsou si fakt podobný![]()
JInak jsem všem prošla fotečky a musím říct, že letňátka se krásně vyvedlysamý fešáci a fešandy
Taky jsem konečně přidala nějaký fotečky
Tak zatím, jdeme ven
ne nebala to je kočárek na pannenky Takko a je bytelnej a náš mladej teda taky 
Upravil(a) Zzann (12. 8. 2009 20:26)
Není tady
Zdravim z rodne Moravy
Cesta byla dobra, obcas sprchlo, tak akorat.
Prita dnes zadal mamku o mou ruku, nevedel, co se rika a mamka z toho byla taky hodne v soku, taky nevedela ,co se rika, ze si myslela, ze uz se to ani v dnesni dobe nedela, no sranda docela 
Filipek celou cestu prospal, meli jsme prestavku v Brne, tak sem ho nakojila a pokracovali jsme dal.
Lulu-Terezka ma ocka jako trnky a libi se mi v kuratkovem oblecku 
Angi-tak dej vedet, co kamoska. No a snad si to Stepanek rozmysli sam, jeste mate tyden.
Zann-z vahy malyho si nic nedelej, ten muj puclik uz se mozna taky blizi 6 kilo, v 6-ti nedeli mel 5.2 kg, ma vsude faldicky, kojena mimi si vezmou kolik potrebuji.
Bubu- vitej doma a neplas, vsechno je OK. Mlicka mas tak akorat a v kazde plince nemusi byt nacurane.
Není tady
Dobré ráno,kde jste všechny??
Asi máte tolik času jako já,napsat něco se mi povede jen vyjímečně.
Ja jsem začala zase s kojením z prsa a už to vypadá dobře,až na malo mlíka,ale nemám už tak dorasované bradavky jak jsem měla,možná to opravdu dělala ta odsávačka,to jsem měla praskliny do krve uplně hluboké.
Pauli,tak vítej na moravě,v sobotu ma být pěkně,tak at se vám všechno vydaří,držím palečky.
Ted snad ještě stihnu dát nějaké fotečky na mmb.
Není tady
Paulina napsal(a):
Zdravim z rodne Moravy
Cesta byla dobra, obcas sprchlo, tak akorat.
Prita dnes zadal mamku o mou ruku, nevedel, co se rika a mamka z toho byla taky hodne v soku, taky nevedela ,co se rika, ze si myslela, ze uz se to ani v dnesni dobe nedela, no sranda docela
Filipek celou cestu prospal, meli jsme prestavku v Brne, tak sem ho nakojila a pokracovali jsme dal.
Lulu-Terezka ma ocka jako trnky a libi se mi v kuratkovem oblecku
Angi-tak dej vedet, co kamoska. No a snad si to Stepanek rozmysli sam, jeste mate tyden.
Zann-z vahy malyho si nic nedelej, ten muj puclik uz se mozna taky blizi 6 kilo, v 6-ti nedeli mel 5.2 kg, ma vsude faldicky, kojena mimi si vezmou kolik potrebuji.
Bubu- vitej doma a neplas, vsechno je OK. Mlicka mas tak akorat a v kazde plince nemusi byt nacurane.
No jo pauli ale kolik měl Filda při narození?náš měl 2.89kg 
Není tady
Tak jsem stihla vložit aspon nějaké fotečky. http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotogra … bum=108474
Není tady
AHojte, Katko já tu mám čas kouknout jen při odsávání, což je celkem často 
jinak mě popraskaly bradavky po jednom dni užívání el. odsávačky od medely, teĎ mám avent odsávačku, bradavky jsou taky citlivé, ale bez prasklin
a hlásí částečný úspěch- kojím při každém krmení - někdy vysosne 20, v průměru těch 30-40, někdy se povede i 60 a k tomu ho dokrmím nutrošem a ještě denně odstříkám tak 150-200ml, takže kdyby tozůstalo aspoň takhle tak budu navýsost spokojená - tak držte palce
Není tady
No vidíš Jani
ještě žes to tenkrát nevzdala, nakonec z tebe bude chodící mlíkárna
gratuluju a držím palce dál!
Tak já jsem teď luli uvázala do pravé kolíbky podle videa od heri, jako celkem to jde, ale malilinko vyosená je, takže příště jí zkusím dát výš k rameni jako je chlapeček na videu, teď už jí mordovat nebudu, když si tak hezky spinká
Jani, taky ti v tom šátku Tobík tak chrochtá? Nevím jestli luli chrochtá blahem nebo jak je tam zmáčklá
Možná asi obojím 
Pauli, tobě přeju, ať se vám zítřejší svatební den (a i noc
) vydaří přesně podle představ a ať jste celý život tak šťastní a spokojení jako teď 
Holky nezdá se vám, že tu nebyla megadlouho Anisek?
Není tady
Ahoj holky,
zdravíme. Včera jsme večer měli šílený koncert, nakonec jsme to už nevydrželi a pomohli té naší berušce rektální rourkou, pořádně se pokadila a vyprděla a přes noc spokojeně spala cca 7 hod.
Jinak jsme byly v poradně a už máme 4,08 kg a měříme 53 cm
....
Dneska mi snad dojde ta elektronická odsávačka, taky se mi zvedá produkce mlíka, mám cca 400 ml denně. Dneska ráno jsem už 2x odsávala po 90 a 80 ml. Tak snad to už tak zůstane....
Jinak těhule, přeju ať vám to co nejdřív začne
.
Není tady
no tak jsem to zakřikla, ted po hodině u prsu jen 20
jinak angel ty jsi super dohazovačka
Lulu mě se Tobík nějak v tom šátku divně zkroutí, dnes to vyzkouším podle toho videa od heri a uvidíme
Není tady
Jani, nám v porodnici říkali, že nemá smysl mít mimčo u prsu dýl jak půl hodiny, že už pak nevypije skoro nic a jenom si tam dumlá.. Mě se luli taky s tím někdy crcá, ale stejnak jí tam nechám i přes tu půl hoďku, když vidím, že ještě nemá dost. A někdy je hotová za 10 minut a má stovku v sobě.. A někdy zas i za hodinu víc jak třeba 30 nedá, ale dožene to pak při dalším kojení, kdy sevětšinou i přihlásí dřív. Prostě není to tak, že by mi při každým kojení lupla stovku.. S váhou už jste nás předběhli
my měly v úterý večer 3630g, takže to vychází cca na 150g týdně nárůst, což je asi spíš při spodní hranici, ale neřeším to, mlíčka mám dost, kdyby chtěla víc, tak si může vzít, je spokojená a to je hlavní, přeci kdyby měla hlad, tak se ozve 
Není tady
Dobré poledne!! 
Včera jsme byli v poradně a Jonášek už má 55 cm a 3,860 kg...už jsme přibrali víc jak kilo od porodní váhy!! 
S těma očičkama na čištění slzných kanálků jsme byli my...malý měl stále zalepená očička, jedno víc jedno méně, dětská doktorka nám napsala kapičky, které nezabraly, pak nás poslala na oční, kde jsme opět dostali kapky, očička se zlepšila, ale stále to nebylo ono, tak mu vyčistili kanálky a teď máme konečně pokoj a krásná očička...to čištění bylo hrozné, ale opravdu to zabralo...
probiotické kapky dávám už víc jak týden a žádné větší zlepšení teda nevidím...doktorka nám říkala, že efekt se prdíky trpí a musíme být trpěliví, výtěr ze zadečku dopadl dobře, nic naštěstí nezjistili...
Holky, jak to děláte, že vám prcci spí 7 hodin??????
Jonáš spí přes noc tak max. 4-4,5 hod., a po té hned zase 3 hod...Už se zase těším, až se někdy v budoucnu pořádně vyspím...
Teď toho naspím max. 4-6 hod. za noc a to ještě s přestávkama na krmení...
Mám ještě malinkatý dotaz, budíte miminka přes den,když spinkají, aby jedli po těch 3-4 hodinách?? Nebo je necháváte spát do probuzení??
Není tady
Ahoj Keksi , já budím
v opačným případě by mi kolikrát praskly prsa ve švech 
Upravil(a) lulana (13. 8. 2009 12:12)
Není tady
Ahojte holky,
čtu vás denně a když máme zaplej pc, tak pokaždý nahlídnu, jen nemám dvě ruce abych psala
Moc si toho nepamatuju, co ste písali, ale aspon něco:
Keks, já nebudím, když spinká tak se pak vzbudí sama když má hlad. A i v noci jí nechávám jak si řekne. Budila jsem jen v porodnici, pže sme měli žloutenku a byla spavá.
Katji, tak takhle přesně sme to měli my. Po pomoci rourkou spala třeba těch 7h
Ted už sem rourku omezila, ale stejně je občas ještě potřeba.
Jani, gratuluju k úspěchu, že kojíš každý krmení je super
a že vypil 20, on si to zas při příštím krmení třeba vynahradí.
ještě Žanet, ty máš ty holky fakt jak přes kopírák
takhle já mám 3 bráchy, od mala tak do 10 let z fotek nepoznáš kterej je kterej a pak v pubertě dostal každej svou specifickou podobu.
Angel ty seš teda dohazovačka
u nás je krize 
už nevím co s tou mou beruškou dělat, v úterý to začalo, předtím byla dá se říct hodný miminko. Nechce spát, prdí a tlačí, jí. Neví co by. Když zažehnám prdíky, tak stejně brečí, nechce dudlík a už ani chovat a to mi předtím na hrudi vydržela tak dlouho. Bojkotuje mi i ten čaj. A kojení? Dřív se odtahovala že prděla, ted se mi po pár minutách odtahuje rukama nohama odstrkuje, důvod nevim a pak hledá a chce dál jíst. Takže je kojení další náš boj. Mlíčka mám spousty a ona ho nechce nebo co. Když H. není doma tak nic neudělám, pže nemám to srdce nechat jí brečet třeba v postýlce, tak s ní chodím, houpu se s ní v židli u pc, vždycky na chvíli zabere něco jinýho. Třeba ted je chvíli v lehátku a škytá - čaj mi ale odmítá a řve jak tygr. A začala takhle i v noci, takže jak si předtím natahovala intervaly tak mám smůlu a je vzhůru tak 3x 4x za noc. Já vím, že to nedělá naschvál, že jí něco je, ale nejhorší je, že já nevím co
Přebalená, nakojená a stejně křičí.
Do toho blbý kecy ostatních, že je to moje vina, že jsem si jí naučila na chování a ted se toho nezbavim, že jí uspávám v náručí, kdybych měla šátek tak je to ještě horší. Nejhorší je, že tenhle názor si nechal nakecat i H. takže se na mě kvůli tomu mračí.
Tak sem se vám tu z toho vypsala. Ono možná nebude tak hrozně, vidím to možná moc černě, ale když jsou těžký noci, tak jsem pak celá protivná nevyspalá a pesimistická 
A ještě abyste se zasmáli, když ono to moc k smíchu neni:
jak sem už třetí noc totálně KO, tak sem jí chtěla kojit, byla sem rozespalá a H. na mě, že jí mám napřed přebalit a pocvičit nožičkama, at se vyprdí. Tak sem tak stála u toho přebalováku, prso venku z košile a najednou mám mokrý nohy. Než mě došlo, že je to mlíko, sem hledala, jestli mě malá nepočurala. A H. se mi celou dobu smál.
Prostě idyla. Já se taky těším, až se někdy v budoucnosti vyspím, mě by stačilo i třeba těch 5hodin jako to beruška dělala na začátku.
Není tady
Ahoj Lul, dík za odpověď !!
Já sice už téměř nekojím, bohužel
, ale malého taky budím přes den..jen v noci ho nechávám spát a to spí stejně max. ty 4-4,5 hod...někdy mám pocit, že má trošku přehozený režim a víc spí přes den, než právě v noci...někdy máme v polovině noci cvičeníčko, že sice nemá bolesti bříška, ale nechce se mu spát, tak ho třeba 2 hodiny houpu, hraju si s ním a pomalu uspávám....
ještě mi posledních pár dnů dělá ráno to, že se tak na půl probudí a třeba celou hodinu se protahuje, tlačí, zívá, ale nevyžaduje krmení...
Není tady
Jinak v úterý poradna dobrý.
Máme 4600g takže sme přibrali jen 280 za 12dní, ale nemáme to tak brát, pže minulý vážení bylo na jiný váze /naše dr. měla dovču/ tak to není objektivní. No a od porodu sme poporostli o 4cm na dýlku - což sem tušila, když nám začali být věcičky krátký. Už nosíme jen málo 56, většinu už máme 62.
a jak nám malá krásně pase a zvedá hlavu, tak doktorce ukázala houby, rozplácla se jak žába a křičela na celý kolo. Ale jinak jsme zdravý 
ještě Jani, hezky si to napsala, že byste mi to na nějakém srazu ukázali. Moc hezká myšlenka, ale pro mě asi nereálný abych někam na sraz cestovala. A šátek asi nebude, aby mě furt někdo buzeroval, že si učím dítě na nošení. To radši budu doma sedět na zadku a chovat jí na hrudi.
Není tady
Keksi, mě to malá dělá taky, ona teda ví, kdy je noc a má spát, ani neotevře oči a protahuje se a tlačí
a pak spí dál.
Teda tyhle poslední dny ne, to máme křik a moc toho nenaspí ani ona ani my 
Není tady
Lusinko, mě malý v poslední době dělá u prsa to stejné, co tobě..ne vždy, ale čím dál víc často..prostě mě odstrkuje ručkama, kope mě, přitom hledá, ale nemůže se pořádně přisát...když to udělá, za chvilku se začne kroutit a prso vyplivuje...nevím..někdy je úplně vzorný a někdy tohle...už jsem si myslela, že jsem ztratila mlíko úplně, proto to dělá, ale když si mačkám prsa, stále něco bez problému teče...
Já si myslím, že malé nic není, jen třeba není naladěná, některá miminka prostě brečí a mají své nálady..a určitě za to nemůžeš!!! Není to tvoje vina...Mě taky všichni říkají, ať malého nehoupu, že ho na to zvyknu, ale když má bolení bříška, které má často, tak ho nemůžu nechat přece ležet, když vím, že někdy zabírá jen to, že ho stočím v náručí do klubíčka...a navíc malý se mi hrozně zalyká, když brečí...kolikrát mám strach, aby vůbec popadl dech..
Není tady