|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Kdysi mi vyprávěla maminka, že čáp létá po světě a rozdává miminka.
Někdy kluk, jindy zas holčička.
Čeká nás to největší štěstí na světě, není nic hezčího, než úsměv dítěte.

holčičku bude mít: ... 
chlapečka bude mít: ...
překvapení budeme mít od: Katya, AndreaBA
Naše maminky:
přejem hodně zdravíčka 
Tiffi má Vanessku
Adule má Davídka
Kukusa má Adámka
Amriana má Martínka
Žanet má Simonku
Ivka75 má Jonáška
Aluska má Ellenku
Paulina má Filípka
Nona má Vendulku
KatkaD má Kryštůvka
Zzann má Tadeáška
Pavlík2697 má Jůlinku
Enn má Elišku
Lusinka má Kristýnku
Verunka má Samuelka
PetaZ má Adámka
Mirka755 má Ondráška
Keks má Jonáška
Lulana má Terezku
Anisek0 má Anetku
KatjaCat má Aničku
Darina má Karolínku
Janabas má Tobiáška
Azalka má Mikoláška
Tinuška má Štěpánka
Klea má Jakoubka
Bubuku má Davídka
Angel má Štěpánka
Dey má Dianku
Libunda má Štěpánka

AndreaBA
30 let, snaženíčko o 1 dítě , 12.11. na testíku //
Poslední MS: 11.10.2008
Termín porodu: 18.7.2009
Ostatní: 1/12 som bola na UTZ, uz tam bola vidiet maternica a v nej vacok o rozmere 16mm :-)

Katya
27 let a miminko se podařilo na druhý pokus
Poslední MS: 27.9.2008
Termín porodu: 5.7.2009
První pohyby: 12.2. 2009
Jména pro : holčička Anička nebo Terezka, kluk Jakub nebo Honza
Oastatní: Máme za sebou AMC (2.2.): miminko v pořádku!!! (jen maminka je trochu na prášky:) ) 

Naše maminky a jejich miminka 
Adule
31 let, doma mam 2,5 leteho Martina, zadarilo se nam hned na 1. pokus
Jména pro : je to Davídek
narozen: 17.5.2009 v 11:29 hod. / 3240g a 52cm
Aluska
28 let, doma už mám 8.měsíčního syna Mathiáska. Miminko se podařilo neplánovaně 
Jména pro : je to holčičla Ellen
narozena: 4.6.2009 v 10:10 hod. / 2990g a 47 cm
Amriana
36 let, doma kluk 11 let
Jména pro : je to Martínek
Narozen: 25.5.2009 v 11:39 hod. / 3500g a 50 cm
Angel
Katka, 25 let, přítel Štěpán
Jména pro : je to Štěpánek
Narozen: 14.8.2009 v 9:30hod. / 3850g a 52 cm
Ostatní: najdete mě i na facebooku 
anisek0
21 let, snaženíčko o 1 dítko 6 měsíců
Jména pro : je to Anetka
Narozena: 24.6.2009 / 3050g a 50 cm
Azalka
29 let, povedlo se cca. po roce
Jména pro : je to Mikolášek
Narozen: 28.7.2009 v 8:55 hod. / 2500g a 47 cm
Bubuku
snazeni bylo od 11/07, 08/08 zamlkly potrat
Jména pro : je to Davídek
Narozen: 6.8.2009 v 20:05 hod. / 3530g a 53 cm
můj web: http://bubuku.rajce.idnes.cz/
Darina
29let, doma je dcera Michaela, zadarilo se po 4 měsících
Jména pro : je to holčička Karolínka
Narozena: 14.7.2009 v 17:50 hod. / 3790g a 51 cm
můj web: http://www.michaelka1.estranky.cz/
Dey
22 let, snaženíčko od srpna 2008, 4.12.08 objeveny //
Jména pro : je to Dianka
Narozena: 10.8.2009 / ???
můj web: fotoalba.cz/krysatka
Enn
26 let,snažení o 1. dítě od 12/07, 1.IVF 11/08, 2.12. //
Jména pro : je to Eliška
Narozena: 25.6.2009 / 2070g a 44cm
Ivka75
33 let, snaženíčko o 2.dítko
Jména pro : je to Jonášek
Narozen: 4.6.2009 ve 3 hod. / 3190g a 49cm
můj web: http://ivka75.rajce.idnes.cz/
Janabas
28 let, snažení o mimi od 11/2007, v 3/2008 zamlklý potrat v 11tt, stáří plodu cca 8 tt
Jména pro : je to Tobiášek
Narozen: 21.7.2009 v 14:05 hod. / 2900g a 47 cm
můj web: http://janabas.rajce.idnes.cz/
KatjaCat
31 let, snážo od 12/2007, 1. těhu skončilo v 8 tt revizí po ZT; zadařilo se 6. měsíc po revizi, 8.11. hlásí //
Jména pro : je to Anička
Narozena: 18.7.2009 v 5:35 hod. / 3700g a 51 cm
můj web: http://katerina1977.rajce.idnes.cz/
Katkad
25, doma Terezka 3 roky
Jména pro
: je to Kryštůfek
Narozen: 15.6.2009 v 5:58hod. / 4340g a 52cm
Keks
30 let
Jména pro : je to Jonášek
Narozen: 6.7.2009 v 7:45hod. / 2790g a 48cm
Klea
28 let, zadařilo se na druhý pokus, doma Terezka 1,5 rok
Jména pro : je to Jakoubek
Narozen: 26.7.2009 v 12:05 hod. / 3090g a 51 cm
Kukusa
27 let, místo Belgie, prvni dite 1mesic snazeni - holcicka Myriam (15.12.2006) nyni 2 mesice snazeni 16.9. našla //
Jména pro
: Je to Adámek
Narozen: 14.5.2009 ?
Libunda
Jména pro: je to Štěpánek
Narozen: 21.8.2009 v 10:03 hod. / 3810g a 49 cm
Lulana
29 let, 1. dítě
Jména pro
: je to Terezka
Narozena: 11.7.2009
můj web: http://lulana.rajce.idnes.cz/
Lusinka
22 let, první miminko
Jména pro
: je to Kristýnka
Narozena: 27.6.2009 v 15:52 / 3700g a 51cm
Mirka755
23 let a miminko se nám podařilo splodit 2 měsíc snažení . S manželem už máme 1,5 roční slečinku Anetku
Jména pro
je to Ondřej
Narozen: 2.7.2009 v 9:12 hod. / 3760g a 50cm
Nona
28 let, doma chlepeček 1,5 roku
Jména pro
: je to Vendulka
Narozena: 9.6.2009 v 19:54 hod. / 2900g a 50cm
Paulina
27 let, první miminko
Jména pro
: je to Filip
narozen: 8.6.2009 / 4410g a 51cm
můj web: http://paulina81.rajce.idnes.cz/
Pavlik2697
31 let, CAR Apolinář (Praha), doma 9-letá holčička (otěhotnění bez problémů), o druhé dítko snažení od 2004
Jména pro
: je to Jůlinka
Narozena: 25.6.2009 v 13.49 hod. / 3800g a 52 cm
můj web: http://pavlik2697.rajce.idnes.cz/
PetaZ
28let, první dítě Nela, druhé těhotenství ukončené pro DS, třetí těhotenství na první pokus
Jména pro : je to Adam
Narozen: 22.6.2009 v 21:20 hod. / 3420g a 49cm
Tiffi
27 let, snaženíčko o 2 dítko
Jména pro
: je to Vanesska
narozena: 8.5.2009 ve 21:55 hod. / 2800g a 49cm
můj web: http://hoffmannovi.rajce.idnes.cz/
Tinuška
30 let, snaženíčko se zadařilo na 1. pokus, doma kluk Honzík
Jména pro
: je to Štěpánek
Narozen: 6.8.2009 v 13:59 hod. / 3960g a 51 cm
můj web: http://fotoalba.centrum.cz/unewest.php?nick=mikajdove
Verunka a Vaneska
24 let, doma mám 2 roky a 3 měsíce starou dceru Vanessku, zadařilo se nám na 2. pokus
Jména pro : Je to Samuel
Narozen: 28.6.2009 v 8:52 / 3320g a 50cm
Zzann
24let,doma 4letá Nelly,zadařilo se po 14cti měsících
Jména pro : je to Tadeáš
Narozen: 14.6.2008 v 13:15 hod. / 2890g
můj web: http://zzann.rajce.idnes.cz/
Žanet
28 let, snažení o druhé mimi od dubna 2008
Jména pro
: je to Simonka
narozena: 22.5.2009 v 0:37 / 3740g a 48cm
můj web: www.zany.rajce.net
Taška s věcmi k porodu:
Porodní plán
Nápoje (vody)
Kamera nebo fotoaparát
Přípravky, které Vám pomohou při porodu, např. JOHNSON´S® Baby olej, který můžete použít pro jemnou masáž zad
Aktuální seznam adres a telefonních čísel příbuzných a přátel
Těhotenská průkazka
Osobní doklady: občanský průkaz, kartičku pojištěnce, oddací list (vdané ženy) či rodný list (svobodné ženy), případně z matriky potvrzené otcovství, které je nutné pro příjmení po otci u svobodných žen (jinak automaticky dostává dítě příjmení po matce)
Dohoda o jménu dítěte podepsaná oběma rodiči (pro výběr jména se inspirujte na Interaktivním kalendáři jmen)
Taška s věcmi pro pobyt v porodnici po porodu]
Noční košile, které se dají vpředu rozepnout (informujte se ve své porodnici, často je nutné nosit nemocniční košile)
Podprsenky na kojení (2x)
Vložky do podprsenky
Spodní kalhotky na týden nebo nejlépe jednorázové (v mnoha porodnicích je běžné propuštění dříve, ale možná se budete muset převlékat častěji nebo zůstat v porodnici déle)
Menstruační vložky (2-3 balení) - (informujte se ve své porodnici, mohou být k dispozici)
Pantofle nebo pohodlné nazouvací boty (nejlépe omyvatelné)
Teplé ponožky
Vlastní toaletní potřeby, ručníky (2x)
Hřeben a šampón
Fén (vysoušeč vlasů) – vhodný i pro sušení stehů po nástřihu hráze
Pohodlné oblečení na cestu domů (často bývají skříňky v porodnicích stísněné, proto bude možná lepší, aby Vám oblečení partner přinesl těsně před odchodem)
Plenky pro novorozence (informujte se ve své porodnici, mohou být k dispozici)
Toaletní potřeby pro novorozence (ve většině českých porodnic jsou Vám k dispozici tyto výrobky
Dětské oblečení (dupačky, košilky) a přikrývky na cestu domů – během pobytu v porodnici se běžně používá nemocniční dětské oblečení a přikrývky (často bývají skříňky v porodnicích stísněné, proto bude možná lepší, aby Vám oblečení partner přinesl těsně před odchodem)
Autosedačka (pokud pojedete z porodnice domů autem)
Mobilní telefon
Hudba 
Naše káry 
Lusinka: http://www.darababy.cz/zbozi/tako-fast-rider
Ivka75: http://www.malvik.cz/Kocarky/trojkombin … -Windoo-09
Janabas: vybrané vozítko Teutonia Spirit S3, barva 3620 - http://www.kocarky-teutonia.cz/upload/o … 1406-1.jpg
Paulina: http://www.gesslein.de/kinderwagen-f6.htm
Amriana: http://www.babydirekt.eu/combi-system-tris
Lulana: http://www.forbaby.sk/images/products/g … 921921.jpg
KatjaCat: Implast Bolder 4/206 http://www.ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=722429
Pavlík2697: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=226 … b=1Verunka a Vaneska: http://www.hracky-kocarky.cz/1449-jane- … -2009.html
výbavička pro miminko 
je nás tu už spousta a některé z náš už schánějí co vlastně potřebujeme pro naše miminko. Připravila jsem vám souhrn těch nejdůležitějších věcí. Snad vám pomůže. Pokud tam něco není, písněte, ráda doplním.
kočárek (pověrčiví nechají u rodičů) + peřinky
autosedačka 0-13 kg
týdenní sadu oblečení (č. 58 nebo 64 - velikost udává délku vašeho dítěte v cm):
8 bodíček
4 košilky
8 dupaček
2 noční košilky nebo kombinézy na spaní (dbejte na jejich praktičnost, abyste dítě v noci snadno přebalila)
2 svetříky
látkové botičky - teplé ponožky
v létě letní bodíčka + kraťasy + 4 ks ponožek + klobouček + tenkou čepičku
deku na přikrytí kdyby bylo venku chladněji
dětskou postýlku s matrací (příp. + pojízdný koš s matrací)
lůžkoviny (polštářek zpočátku 1. rok dítěti nedáváme)
2 - 3 ks ložního prádla
ochrannou látkovou bariéru (tzv. mantinel) kolem postýlky (aby dítě hlavičkou nenaráželo do dřevěného hrazení postele, příp. si do něj nezapletlo nožičky)
savá podložka pod prostěradlo pro případ úniku moče
jednorázové podložky pro přebalování dítěte
přebalovací podložku nebo přebalovací pult (samostatný nebo společný s vaničkou), příp. přebalovací komodu
vaničku na koupání
zavinovačku, nejlépe na suché zipy (je vhodné do ní dítě balit při spaní během prvních týdnů)
2 - 3 lahvičky se savičkami
1 - 2 dudlíky, příp. řetízek na upevnění k oblečení
ergonomicky tvarované štěrchátko/chrastítko (nejlépe ve tvaru činky - k dostání v drogeriích)
závěsné hračky nad postýlku - není nutné
cca 10 ks látkových plen 70 x 70 cm (příp. 60 x 60 cm), které použijeme do sedačky, postýlky a kočárku pod hlavičku pro případ ublinknutí, též k utírání úst dítěte
3 velké plenkové osušky k otření dítěte po koupání
dětskou kosmetiku a příslušenství:
mýdlo
olej k ošetření kůže v záhybech, na genitáliích, nikdy ne s azulenem - alergizuje - nejlepší je Aviril olejíček
mast nebo pleťové mléko k ošetření pokožky po koupání
krém k ošetření opruzenin
60% líh k ošetření pupíku
vatové tyčinky pro čištění uší, nosu a pupíčku - nebo buničinu
pleny pro novorozence - látkové nebo jednorázové - to je na vás
vlhké ubrousky na otírání při cestování
teploměr do vody - dle vašeho uvážení
nůžky na nehty (mohou být běžné z manikúry) - nejlépe na konci kulaté
kartáček na vlasy
zkontrolovat a doplnit lékárničku (pořídit odsávačku hlenů)
22.5.-21.6.
Lidé narození ve znamení Blíženců jsou mnohostranně nadaní a své schopnosti umí využít jak v teorii, tak v praxi. Jsou to velmi inteligentní a bystří lidí, kteří mají zájem o všechno dění, a velmi rychle se orientují v každé situaci. Jsou přístupní všem novinkám, které se na světě objeví, a protože rychle rozpoznají jejich výhody, snaží se je uvádět do života ve prospěch všech. Velmi často ale narážejí na nepochopení konzervativnějších spoluobčanů. Jsou to společenští lidé a reprezentativní osobnosti, které svým vrozeným šarmem a elánem dovedou ostatní nadchnout a ovlivnit.
23.6.-22.7.
Znamení Raka je ovládáno Měsícem, který dává lidem narozeným v tomto znamení, zvláštní, výrazně citové založení, a tím i značnou zdrženlivost až nesmělost. Jejich rozum, myšlení i chování je velmi závislé na náladách, a proto se rádi upínají na silnější osobnosti a volí si i partnery, kteří jim poskytnou oporu. Lidé narození ve znamení Raka bývají velmi umělecky založení a mnozí z nich umějí své bohaté citové vjemy sdělovat štětcem, slovem i zpěvem a i když se o nich říká, že jsou ovlivnitelní, tak ovlivňují vlastně oni své okolí a obohacují ho o kouzlo své emocí plné osobnosti.
23.7.-22.8.
Znamení Lva dává lidem, kteří se v něm narodili, zdravé sebevědomí a přirozenou autoritu. Mají vůli vládnout a ovládat druhé, ale jejich chování je velkorysé a přátelské. Tito lidé o sobě zpravidla nemají žádné pochybnosti, protože věří svým pracovním i morálním kvalitám a důvěřivě posuzují i své protějšky. Jsou to lidé hrdí a mají v úctě i hrdost svých spoluobčanů, u kterých jsou oblíbeni pro svou přímost a otevřenost. V jejich povaze je rytířskost a vrozený takt. V přítomnosti těchto lidí se každý cítí dobře a nikomu nevadí, podřídit se jejich vedení a rozhodování, protože tito lidé vyzařují klidnou převahu a nikdy se neuchylují k malichernostem.
Naše VIP 
Dadula
32 let, doma roční slečna Anetka, po 2 letém snaženíčku nakonec přirozenou cestou
snažení o druhé mimi od 03/2008
bohužel v 11tt (4.11.08) začala krvácet a o dva dny později o mimíska definitivně přišla při revizi. .....
Sudina
24.11.2008 revize po ZT v ? tt
Držíme palečky na další snaženíčko.
Medulka
13.1.2009 revize po ZT v ? tt
Určitě se zase brzy zadaří 
Jestliže budete mít nové info na nástěnku nebo bude-li třeba provést nějakou změnu, napište mi vše do SZ, a já to opravím co nejrychleji to půjde.
To samozřejmě platí i pro ty, kteří budou chtít přidat na nástěnku. Děkuji 

Upravil(a) Lusinka (21. 8. 2009 22:00)
Není tady
Pro tento chlívek zastávám Pavlíkovu funkci, tak se nelekejte
Do našeho posledního těhulkovského chlívku přeji těhulkám co nejlehčí porody a pak už jen samé krásné chvíle s mimísky. A maminkám klidné noci a co nejhodnější dětičky 
Není tady
tak do posledního těhulkovského chlívku přeju zbývajícím těhulkám co nejrychlejší porody a hlavně zdravá miminka
holky mamči - ten můj dnes už 3 týdenní drobek - toto utíká, se ani nestačím divit - se včera 2 x zakašlal u kojení mlíkem, stává se Vám to ?
jinak včera ode mě vysosnul 60, ale pak jsem za 3 hodky zkoušela odstříkat a ani kapka,až v noci
Není tady
Ahoj Jani 
to zakašlání se nám stává docela často, myslím že je to z toho jak moc hltá. vždycky na chvilku přestane a pak začne znova 
Není tady

ahoj Jani a Azali!!!!!
Jani a piješ nějaké ty kojjící čaje? Vím, že mi kamarádka vždycky říká, že po tom čaji ji prsa tečou a mohla by nakojit další dítko.

Není tady
Ahojte, AZi tak nám se to stalo prvně, asi včera oprvé teklo mlíko pořádně
Sádí, já toho kojícího čaje vypiju denně 2 litry, k tomu litr melty - taky to má pomáhat
pak jsem 2 x vypila hnusný vývar ze slepice a vína a bylin dle receptury čínské medicíny, pak ještě čínské bobule a akupunktura - a mlíka mám stále málo
holky na prdíky mi včera radila sestřička u dětské dr. probiotické kapky pro miminka, prý si to hodně maminky chválí , je to prý drahé- kolem 600, ale vydrží to dlouho, tak kdybyste chtěla některá zkusit
Není tady
Ahojky Saďourku 
no já ho taky piju, ale myslím že je to spíš všechno o pohodě
je fakt že ten můj prďolka vypije tak 50 a pak za chvilku třeba 20, ale jak psala Janička že dá třeba 100 svého a pak 60 nutroše .. uf
i když četla jsem že vlastně mlíko se tvoří při spotřebě, takže kdo ví jak to je 
Není tady
Jani prdíky už nás taky dohnaly
chci se příští týden zeptat dr. tak uvidím co řekne, zatím začínám pít ten fenykolový čaj
tak uvidím .. zatím to není u nás tak tragický ..a je to asi tím, že jsem neodolala a dala jsem si květák 
Jani já mám na tom kojícím čaji že mám pít 3x denně 250 a nemám překračovat dávku
tak nepřekračuju 
Není tady

fuj Jani, to zní nechutně, ale co by člověk pro toho pr´dolu neudělal

Není tady
Angel, no u mne to bylo prostě lup a asi půl litru (bylo jedna ráno a já byla v posteli) .. pak postupně tak trochu a sem tam víc .. a teklo to dlouho 
Není tady
jasně, čív vyšší je poptávka, tím vyšší nabídka, proto mám dle lakt. poradkyně po kojení ještě oba prsy odstříkat, což dělám, takže kojím i pdstříkávám a ještě dokrmuju, naše průměrná dávka na jedno krmení je 100, někdy jen 80 - spíš výjimečně , spíše kolem 110-130 na jedno krmení
, mám doma malého žroutíka, ale miluju ho
Není tady
Jani tak to jo
já ho taky dělám trochu řidčí 
jinak s tím mlíčkem, taky jsem přemýšlela že bubu odstříkávát, ale co jsem četla tak by mu to mělo stačit to co mám a když po kojení zkusím tak tam mlíčko ještě je ..takže snad mám dost..
mne spíš dělá starosti jak ho odnoučit na ty kloboučky na bradavky.. v porodnici mi je dali. .a he fajt že se líp chytí .. začínám to zkoušet bez ..ale to se mu moc nechce.. přitom co jsem četla tak to tahání bez kloboučků by mu mělo jít líp
asi taky zkusím nějakoj poradkyni 
Není tady
Ahojky!! 
Ozývám se zase po delší době
Ten týden, co jsem tady nebyla, byl dost hektický...stále nějaké návštěvy, pak jsme byli 3x u doktora na očním s očičkama, čistili Jonáškovi slzné kanálky
to bylo dost hrůza...tak šíleně řval a řval až se mu spustila krev z nosu, ale teď konečně už máme od ulepených očiček pokoj...ještě že se mnou byl manžel, protože já když viděla tu obrovskou jehlu, kterou zasunovali Jonáškovi do očiček, tak jsem normálně zbaběle zdrhla a malého musel držet manžel...
S krmením u nás žádná změna, stále kojím a dokrmuji z lahvičky, ale neodstřikávám, nemám už co...pravděpodobně to nebude dlouho trvat a budem na lahvičce s UV úplně...
no jsou horší věci...
Prdíky a bolavé bříško nás stále trápí...
už jsme zkusili kde co, včetně těch Probiotických kapek (cena je hrozná - 630 Kč) a výsledek téměř nulový...stejně tak ten dokrm Sensitive - nezabral...Minulý týden dělali malému výtěr ze zadečku, tak uvidíme, zítra jdeme do poradny...snad jsou to opravdu jen prdíky, mám z toho docela strach,Možná mu nesvědčí UV, zkusím se ještě poradit, jestli nemám přejít na něco jiného..
Jak jsem doma, tak mám slabší připojení, nejdou mi sem hodit moc fotečky, ale zkusím něco vymyslet...chci se se svým Jonáškem konečně pochlubit...
Není tady
Ještě se chci zeptat, mohu se šátkem na miminko začít ještě teď, když je malému už přes měsíc????? Zvykne si??
Není tady
Ahojky mamčule, tak koukám, že hlavní téma kojení....Jani, děláš pro mlíčko hodně...hlavně se nenervuj. Ono když to nepůjde tak to holt nepůjde....lepší spokojená maminka, která se nenervíkuje.
Já jsem naopak chodící mlíkárna...musim po každym kojení ještě odstříkat páč malej toho tolik nepije, ale bumbá často a už nám pěkně kyne takže jsem zvědavá dneska na převážení.
Angel, tak jak ti je ????? U Terezky mi prdla voda tak, že to vypadalo jako by mi vylili kýbl vody pod nohy. Naopak u Kubči malinkej čůrek, pak zase nic, pak silnější čůrek a po určitý době to začalo téct nepřetržitě. Dej vědět jak jsi na tom.
Není tady
Ahojík,
my máme dneska zase vyčerpávájící den, malá nechce nebo nemůže spinkat, od noci je to kolotoč tlačení a prdění, pak kojení, chvilku spí a zase znova
já vypadám jak zombie a nechci si představovat jak dojedeme na tu poradnu...jediný kdy je na chvilku v klidu je u mě na hrudníku, tak tu sedím a hraju si s nástěnkou - teda moc mi to nejde.
Hlad nemá a každou hodinu chce, aby usnula, ani dudlíka si nevezme
Aby se mi to mlíko vůbec stačilo dělat.
Jani, mě se taky párkrát zakuckala, moc hltala. Tak sem jí přizvedla a pak sme dál kojili a odtahovat od prsu se mi začla cca před 3 týdny, většinou jí a přitom tlačí a tak se odtahuje, takže přikládám pak třeba 4x v průběhu kojení. Vyplivne a hledá. Ale když už mě jen tak cumlá a vím, že už jíst nebude, tak jí dám dudlík a houpu jí. Někdy to její odtahování teda pěkně bolí
Pauli to koukám, že kojíš max 5minut, já v noci tak 10 a přes den někdy i půl hodiny.
Azalko, my jsme měli stroupek na pupíku dlouho cca 4 týdny. Kapičku zaschlý krve jsem na plíně nacházela často. Dr. říkala, že pokud to přímo nekrvácí nebo není okolo pupíku zarudlý a zhnisaný tak to nic není. Neboj, Mikolášek je ještě malej a teprv se mu pupík uzdravuje. Já byla taky vyplašená, když nám celý strup odpadl, taky spousta zaschlý krve, pupík sem sterilně přelepila a dál nekrvácel a pak se nám strup udělal znova.
Angel, nevím mě vodu píchali až na sále, ale třeba já jsem žádnou neměla, vytekl jen malý čůrek a pak všechno vychrstlo až po Kristýnce. Tak třeba to budeš mít jako Klea
Myslím na tebe.
Prdíky mi ani nepovídejte u nás nějaký den lepší a dneska třeba zase hrůza. Mě je jí tak líto berušky. Probiotický kapky sem ještě neslyšela, ale bojim se že by výsledek nebyl a já za ně dala 600,- na nás totiž nejvíc působí fenykl a rourka. A masáž bříška.
Není tady
Keksi, já uvažuju o šátku taky až ted, myslím, že si JOnášek určitě zvykne.
Akorát pořád nevim...
Jani, ty ses ptala jestli nemám někoho v okolí kdo šátkuje. bohužel. Holky v mým věku ještě děti nemaj a ta jedna co znám ho má jako modní doplněk co už jí ted omrzel - neřešila extra těhu ani se nezajímá o takový věci. A nějaký mateřský centrum tu sice je, ale já nejsem taková jak to říct "družná" a mezi novými lidmi jsem nejistá a dlouho mi to trvá, ani na to ted není energie.
a Keks já bych taky utekla, kdybych viděla takovou jehlu, já se děsím jen toho píchání naušniček a to je proti vám nic.
Tak sme spali 10min v lehátku a už jí mám zase na hrudi, dneska opravdu nemá den. No nic jdu nás chystat do tý poradny.
Papa
Není tady
Keksi já myslím, že si zvykne v šátku, kamarádka začala šátkovat ve 4 měsících, a malý jim od té doby jinak než v šátku nebo v manduce být nechce
většině dětí se šátky líbí, je to jako by si ho chovala v náručí, akorát máš volné ruce
Lusinko no tak nezbývá než abys si dojela na nějaký srazík a s holkama ti to ukážem
plánuje se srazík u podzimňat někde ve středu republiky 
Není tady
Ahojda
zatim pořád stejně, tvrdne mi břicho ale nic nebolí...půjdu vařit brokolicovou polívku asi. Jinak výtok průsvitnej, hodně "mokrej" sem tam "žilka" s krví jako kdybyste tam čárnuli fixkou, jinak nic.... dam vědět kdyby měco 
Kleuš, mě to tak přišlo, když sem byla na velký, tak ze mě "něco" teklo, taková čůrka a od tý doby nic, takže si myslim, že to nic neni....
Není tady
S tím šátkem jste mě potěšili...
Lusi, to je blbé...ty prdíky jsou fakt hrůza...a ty probdělé noci jsou na tom to nejhorší, ale snad bude lépe..u nás to někdy taky tak probíhá...všichni mi říkají, že musím vydržet, že jak se malý začne víc koulet, tak to samo přestane...
Angel, mě praskla voda v noci doma při spánku, byla celá mokrá postel, voda tekla proudem, než jsem dojela do porodnice, měla jsem úplně promočené kalhoty a voda tekla ještě při vyšetření...žádný malý čůrek...když jsem v těhotenství furt řešila, jestli mě neuniká plodovka, tak mi můj Dr. řekl, že bych to poznala tak, že to vytéká stále...
Není tady
Ohledně těch prdíků - říká se tomu tříměsíční kolika, takže ve třech měsících by měla přejít.
Jinak do nedávna jsem taky používala rourku, ale co si Simča zvykla na ten fenyklový čajíček, tak jí to teď už asi druhý týden jde samo. Čajíku vypije tak 100ml denně. Což jsem moc ráda. Jinak holky co přikrmujete UM, tak byste čajík taky nejspíš měly nasadit, jelikož UM už není na žízeň, ale na hlad. Já pravidelně přikrmuju večer a stane se, že sem tam i přes den - když se mi nestačí vytvořit mlíčko. Nejlepší to je, když spí v noci těch 4-7 hodin a to se mi hezky prsa nalijou. Horší je to přes den.
Není tady