Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 3. 9. 2009 9:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Taky nevěra...

Stalo sa a už s aneodstane. Ak sa teraz chová pekne, tak by som sa fakt snažila neriešiť, nerýpať sa v tom a prirpaviť mimču pekný štart do života. Slečna zúfalkyňa je slobodný človek a písať si môže čo chce, ale skús si povedať, že VÁS sa to netýka. Je to o nej a jej pocitoch. stolt Držím päste.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#152 3. 9. 2009 14:45

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj mado,
mám jen poznámku- nevím, zda slečna byla vrána, ale rozhodně je plná emocí a nebojí se je projevovat (až hysterie?). X "že ze mě vyzařuje nějaká vrozená (dominance???)- přísnost???"
O tom bych po přemýšlela.

Zas abychom to neviděly v obláčcích a pak bum. Občas to tak bývá: manželka- základ, milenka- vzrůšo.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#153 3. 9. 2009 15:31

mada77
♥♥-----

Nharte, nemyslím, že mám problém s vyjadřováním svých emocí, ale je pravda, že nejsem typ, co chlapovi 3x denně říká, jak moc ho miluje apod. A pokud mě někdo odmítne, tak už jen moje hrdost by mi nedovolila se snížit k nějakému dolézání a tak. Prostě jsme dospělí lidé a pokud s emnou někdo chce být, je to jeho svobodné rozhodnutí. Pokud nebude chtít, je to takyjeho rozhodnutí a já se s tím budu muset poprat v sobě a přijmout ho. Takhle to mám nastavené já. Rozhodně bych se neztrapňovala podobnými výlevy na netu. Já jsem pro přímé jednání na rovinu, nemám ráda takové ty kličky a náznaky, raději věci řeším na rovinu. Pokud tomu někdo říká přímost nebo přísnost, tak je to jeho pojmenování. Necítím se ani jako dominantní osobnost, spíš je to o tom, že vím, že jako člověk mám svou cenu, už pár nemilých životních zkušeností mám za sebou a prostě spíš stojím nohama pevně na zemi. Co vím, je slečna sex. založena submisivně, nevím jak moc se toto promítá i do běžného osobního života, ale asi to všechno nějak souvisí se vším.

Není tady

#154 3. 9. 2009 16:32

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Mado, je to zajímavé, co jsi teď napsala. Máš to srovnané- respektive  určitě jsi vyrovnaná, vyzrálá osobnost. O tom žádná.
A proto si zareju v tom, co mě pálí do očí:

dynamika- kompatibilita, hrdost-pýcha=) na to požor wink. Nehmatetelné, nevědomé věci, přesto pro vztah zásadní.

Není tady

#155 3. 9. 2009 17:00

mada77
♥♥-----

Já bych hrdost s pýchou moc nespojovala. Stejně tak by se našli lidé, kteří by mi řekli..ty mu to chceš odpustit? To nemáš svou hrdost? Kdybych měla takovou hrdost - pýchu a nemohla si představit, že to lze zpracovat třeba i ve prospěch našeho vztahu, tak o té variantě vůbec nepřemýšlím a udělala bych hrdé-pyšné rozhodnutí. Pokud by se M rozhodl odejít, respektovala bych to.

Není tady

#156 3. 9. 2009 17:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja to mám podobne, ale už mi pár ľudí povedlao, že som občas "príliš tvrdá" - práve kvôli tej hrdosti. Aby sa za tou hrdosťou neskrývalo len zle maskované ego. wink Ale to možno len projektujem seba, neviem. Len ťa upozorňujem, že niekedy aj pzoitívna vec či vlastnosť(hrdosť nes.p.o.r.ne je pozitívna) sa môže zvrhnúť v neičo skôr kontraproduktívne.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#157 3. 9. 2009 17:35

mada77
♥♥-----

Ale já to nemyslela v tom stylu, že mám svou hrdost a přes to vlak nejede. Jen, že pokud by mě někdo odmítl, rozhodně bych se nepodbízela, tak to bylo myšleno. Jinak pokud chcem máknout na našem vztahu, tak tu " hrdost " ( teď myšleno negativně ) musím a chci potlačit především já. Kdybych M opravdu nemilovala a nedávala našemu vztahu šanci, vybodla bych se na nějaké trápení.
Já třeba mám kamarádku o které já říkám, že nemá svou hrdost a nezná svou cenu. Nikdy neuměla být sama, vždy musela mít alespoň "někoho", ikdyž to stálo zaprd a trápila se. Vždycky byla taková ta čekanka, co seděla doma a čekala jestli ten její se náhodou neozve. Ikdyž jsme měly naplánovanou akci a ten její se ozval, tu naši akci hned rušila. To je taky extrém tohle. Já myslela takovou tu zdravou hrdost, vědět co ještě zvládnu a co už je pro mě naprosto neúnosné, nevnucovat se, nepodbízet, nedělat ze sebe levné zboží. Není to tak, že bych dávala okolí najevo, že já jsem hvězda a sedněte si ze mě všichni na zadek dumbom

Není tady

#158 3. 9. 2009 17:39

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Nemyslím tím, že hrdost rovná se pýcha. Spíš tím myslím pozor na kontinuum hrdost- pýcha. Milenka je totiž zjevně spíše na pólu submisivní, nehrdá- ty dominantní, hrdá (viděno perspektivou manžela). A také je tu rozpor- něco cítím, ale hrdost (či pýcha?) mi nedovolí. Já bych nedala hrdosti přednost před láskou, ale zároveň bych se neponižovala- kupodivu to není protimluv:).

Hlavní je ale otázka, zda ty chceš žít s mužem, který vám tohle přinesl do života. A od toho bych vedle svoje úvahy. Je hezké, že ti vyhovuje přímé, nemanipulativní jednání- co vyhovuje tvému muži?  Jedna věc je jistá- v partnerství jde také o to nepřímé- skryté, nejen o to přímé-vědomé.

Není tady

#159 3. 9. 2009 17:42

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Taky by se to dalo shrnout- našel si takovou, co si z NĚJ na ten zadek sedla.

Jsou to spíš takové úvahy, co mi z toho tvého psání lezou.. vztah je nekonečné vyvažování. wink

Není tady

#160 3. 9. 2009 20:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak zas si priznajme, že ľahšie sa sadá na zadok po pár týždňoch, keď ešte nevieš, že milému smrdia nohy, grgá pri jedle a v noci chrápe... A ráno je najlepšie dve hodiny sa mu neprihovárať, kým sa z neho nestane znovu človek... lol Pri občasnom "ukradnutom sexe" sa to nerieši a sadanie si na zadok ide oveľa ľahšie. Otázka znie, aké to môže mať trvanie.

Brita

Není tady

#161 3. 9. 2009 20:15

mada77
♥♥-----

Seli, přesně tummenupp No, po 4 letech se nesedá na zadek tak lehce, ale myslím, že to že si toho druhého vážíš, umíš pochválit atd. je přirozenější ( po této době) a upřímnější. To pravé sedání na zadek bych musela předstírat a nebylo by to přirozené. Ano, po pár týdnech se dá celkem slušně poplést hlava a i si na ten zadek sednout, ale za jak dlouho tohle vyprchá?
Nharte, já v podstatě souhlasím s tím, co píšeš. Ani nedávám přednost hrdosti před láskou ;)Ano, do života ti mohou vstoupit různé věci, ale už jsem v životě zažila opravdu horší, ikdyž je fakt, že tohle mi podkoplo nohy. Sakra to bolí a ještě dlouho bude a jen čas ukáže jestli jsme to překonali nebo ne. Každopádně snad nemám sklony k tomu vztah kazit nějakým předhazováním, rýpáním a obviňováním, ale musím to brát hodně racionálně, neosobně. Snažím se to brát spíš racionálně než emotivně.
Jaké chování vyhovuje mému muži? No mohu jen předpokládat, že muži mají radši jednání na rovinu, ale můžu se na to manžela zeptat, pokud bude chtít odpovědět.
Snažím se na sobě zapracovat, ale nevěřím tomu, že se člověk úplně zgruntu může trvale změnit. Některé věci máš v sobě a těžko se předělávají. Pokud já jsem se nikdy neplazila někomu u nohou, tak asi těžko bych přirozeně něco takového teď začala dělat.
Já nemám patent na rozum, vztahy, manžela a lidi kolem sebe, já nevím jestli tahle situace někdy v budoucnu znova nepřijde, ale pokud bych se tím už odteď trápila, tohle všechno by bylo k ničemu. Já mohu ovlivnit jen sama sebe, svoje myšlenky, postoje, snažit se i na tom "zlém" najít nějaké pozitivum, které by mě obohatilo.
S manželem je to vlastn můj nejdelší vztah, pořád se učím.

Není tady

#162 3. 9. 2009 23:27

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Mado, určitě jsem to nemyslela tak, že se máš někde plazit, či měnit...doufám, že tak to nebylo pochopeno.

Racionálně se chovat je prima, ale emoce neobloudíš. Ani ty, ani on.

Já osobně si sedám na zadek spíš v dlouhodobém vztahu- po letech, a to zcela upřímně.
(Na začátku vztahu lehám na záda a nestíhám sedání na zadek big_smile.)

Není tady

#163 4. 9. 2009 9:25

mada77
♥♥-----

Nharte napsal(a):

Mado, určitě jsem to nemyslela tak, že se máš někde plazit, či měnit...doufám, že tak to nebylo pochopeno.

Racionálně se chovat je prima, ale emoce neobloudíš. Ani ty, ani on.

Já osobně si sedám na zadek spíš v dlouhodobém vztahu- po letech, a to zcela upřímně.
(Na začátku vztahu lehám na záda a nestíhám sedání na zadek big_smile.)

Tak to já ráda lehám na záda i teď vissla
Emoce jsou, ale pro mě je teď v mém stavu lepší se v nich moc nehrabat, ikdyž hlavou mi to lítá pořád.
Příští týden skočíme do té poradny tummenupp

Není tady

#164 16. 9. 2009 10:51

mada77
♥♥-----

Ahojte, tak poradna se nekonala, chořeli jsme. Včera jsem měla depku jak blázen, prostě jsem měla pocit, že se m nevěnuje tak, jak bych si představovala- prostě úplná kravina, já si chtěla jít lehnout, ale chtěla jsem, aby šel se mnou a přitulil se a on chtěl koukat na televizi. Ležela jsem sama v posteli a přepadaly mě hrozné stavy úzkosti, všechno se mi zas vrátilo a já propadla nějaké beznaději. Asi to začlo tím, že když byl ve vaně, viděla jsem, že mu přišla sms a pak to začalo.....Do dvou do rána jsem čučela do stropu, stokrát jsem chtěla vstát z postele a prolustrovat telefon. prostě hrozný nutkání, ale nakonec jsem to neudělala - byla jsem jak ochrnutá. Chjo, myslela jsem, že bude už líp, ale je to přesně ta houpačka.

Není tady

#165 16. 9. 2009 12:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Je líp... nepodľahla si. tummenupp To je fakt super, na godlike . mmch - prečo si sa nešla pritúliť k nemu k tej televízii? wink ja telku nemám, ale keby som mala rozpozeraný film na DVD, tak by sa KTOKOĽVEK musel hodne namáhať, aby ma od neho odtrhol... stolt Jedine, že by sa ku mne pridal.

Brita

Není tady

#166 16. 9. 2009 17:14

mada77
♥♥-----

Seli, protože bylo už po jedenácté hodině a ten film mě zas tak nebral, chtěla jsem se natáhnout a relaxovat, povídat si, přitulit se roll  No jo, nepodlehla jsem, ale ty stavy tedy jsou hrozný mad
Mě prostě rozhodí i jen to, že mu přijde sms, bliká mu tam světýlko jako upozornění a už se mi to začne v tý hlavě motat. Říkám si, neblázni, je to jen výpis z banky nebo prostě nějaká blbost, ALE prostě mi to v tý hlavě hlodá i jiným směrem no, nemůžu si pomoct. Říkám si, prď na jeho telefon, vůbec si ho nevšímej, stejně by ses tam nic pravděpodobně nedozvěděla a nebo dozvěděla a zas by ses plazila v bahně a jak bys to řešila... ale ty myšlenky mě prostě napadají.

Upravil(a) mada77 (16. 9. 2009 17:16)

Není tady

#167 16. 9. 2009 17:39

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Mado a mluvíte o tom spolu ? Já nemyslím rozebírat milenku atd ...ale ví on, že jsi nejistá a zmatená a že máš takovýhle pocity jaký popisuješ tady ? Ví to ? Víš jestli jen neudržuješ klid a mír umělel a on má pak pocit, že už je vše vyřešeno.

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#168 16. 9. 2009 19:24

mada77
♥♥-----

Amri, já mu včera řekla, že mi není dobře, on asi myslel, že fyzicky a nějak se po tom nepídil,takže jsem to nechala být. Ono na druhou stranu nevím jestli by se chlap těšil domů, kdyby mu ženská často předahzovala, jak špatně se cítí roll Nechtěla jsem se v tom znovu a znovu hrabat jestli mi rozumíš.

Není tady

#169 16. 9. 2009 20:31

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Mado já Ti rozumím a je mi jasný jak to myslíš. Ale z vlastní zkušenosti Ti musím říct, že ono "nepředhazování" stejně jednou bácne a něco vybublá- a třeba ve chvíli kdy to nejmíň sama čekáš. Ono promluvit si v klidu- nebo spíš sdělit jak mi je když .... je něco jinýho než předhazování, řešení a vyčítání. Řekla bych. že jde o formu sdělení.

Není tady

#170 17. 9. 2009 22:05

mada77
♥♥-----

Amri, máš úplnou pravdu. Ale pokud já jsem ve stavu nějaký úzkosti, tak se obávám, že zrovna v tu chvíli nejsem schopna mluvit bez emocí, tudíž by to možná vyznělo jako předhazování, řešení atd. No a když je mi dobře, tak tu potřebu sdělovat svoje pocity ( negativní ) nemám. No je to těžký.

Není tady

#171 17. 9. 2009 22:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja sa učím normálne požiadať o to, čo v tej chvíli potrebujem (objať, pritúliť sa mlčky, alebo naopak riešiť. smile. Nie nasilu a do zbláznenia, samozrejme, ale ak to neurobím, som nespokojná a to nemáva dobré konce. Keď si slušne (a nenas.ra.t.o) zavčasu po viem o to, čo chcem, väčšinou to dostanem v príjemnej podobe a spokojné sú obe strany. wink

Brita

Není tady

#172 18. 9. 2009 10:08

OZ
♥♥-----

Amriana napsal(a):

Mado já Ti rozumím a je mi jasný jak to myslíš. Ale z vlastní zkušenosti Ti musím říct, že ono "nepředhazování" stejně jednou bácne a něco vybublá- a třeba ve chvíli kdy to nejmíň sama čekáš. Ono promluvit si v klidu- nebo spíš sdělit jak mi je když .... je něco jinýho než předhazování, řešení a vyčítání. Řekla bych. že jde o formu sdělení.

Mado, mám podobnou zkušenost. V poctivý snaze nehrotit zbytečně situaci jsem se snažila tyhle slabý chvilky řešit jen sama se sebou, ale dospěla jsem k názoru, že já prostě nejsem tak nastavená - že když svůj problém nekomunikuju, mám pocit, že ho neřeším.. Takže dělám to jediné pro mě možné - mluvíme o tom. Řeknu si o debatu. 

Ano, manžel měl - a určitě občas ještě má - pocit, že ho moje slabý chvilky konfrontujou s minulostí - prostě se mu pokouším pořád dokola říct, že nejde o něj, ale o mě. Že říkám věci, se kterými potřebuju pomoc. Pro sebe. Není to úplně jednoduchý, ale je to stav, ve kterým mluvíme, vnímáme jeden druhýho, sledujeme vzájemný postoje, rozhodujeme se - každej podle svýho a zvlášť, ale zatím jsme se vždycky dobrali kompromisu. Tohle se teď u nás děje po dlouhých letech - a cítím se v tom překvapivě dobře. Má to takový plovoucí pravidla a hranice a je třeba se v nich pohybovat hodně opatrně - a hodně poctivě....

Když se člověk nepřipravil na svou šanci, tak jej jeho šance pouze zesměšní.
Pablo Picasso

Není tady

#173 18. 9. 2009 10:24

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

mada77 napsal(a):

Amri, máš úplnou pravdu. Ale pokud já jsem ve stavu nějaký úzkosti, tak se obávám, že zrovna v tu chvíli nejsem schopna mluvit bez emocí, tudíž by to možná vyznělo jako předhazování, řešení atd. No a když je mi dobře, tak tu potřebu sdělovat svoje pocity ( negativní ) nemám. No je to těžký.

Mado a nešlo by to teda jinak ? Místo vyslovení příčiny - proč je Ti úzko říct jen : je mi úzko, mám strach, je mi smutno - prostě jak se cítíš?
Já si to představuju nějak takhle : Přitul mě, je mi úzko...Proč ? To nechci řešit, zeptej se mě na to až mi bude líp- jen mě přitiskni ... Tečka ..bez rozebírání důvodu.
Šlo by to ?

Není tady

#174 18. 9. 2009 14:05

mada77
♥♥-----

Amri určitě šlo wink
U nás je problém, že manžel ikdyž změnil už práci, přeci jen přijíždí až k večeru, dejme tomu kolem šesté. Pak se chvíli věnuje dítěti a pak přijde kolotoč koupání, krmení, uspávání. Pak si většinou dáme véču a já vidím, že už toho má po celém dni dost a nechci " prudit " nějakým řešením. Prostě se těžko hledá ta správná chvilka na debatu roll

Není tady

#175 19. 9. 2009 8:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

"Prudit debatou" nie je to isté ako povedať "Je mi úzko, objemi mě"... To prvé by som odložila na nejaký víkend(možno bezdetný? , ak sa dá...), to druhé možno hocikedy, keď máš chuť zaplašiť akutálne besy.

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí