|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Axi napsal(a):
pomněnka napsal(a):
No může se stát, že když se dva vezmou jsou oba ještě nedospělí "jelita" a po dobu manželství jeden vyzraje a druhý stagnuje
To jo, ale pak si odpustím ty plky a upřímně si přiznám, že jsme "byli jelita" a nebyli jsme dostatečně synchronní ve vývoji. Upřímně řečeno si nedovedu představit, že bych byl tak pyšný, a dovolil si odpouštět něco svojí partnerce (která je zároveň moje manželka a matka mých dětí).
No ono to odpuštění má kořeny v nás samých 
Není tady
že bych byl tak pyšný, a dovolil si odpouštět něco svojí partnerce
Řekla bych, že odpustit druhému je spíš způsob, jak se sám vyrovnat s jeho "prohřeškem" - nebo spíš s tím, co my za prohřešek považujeme. Ono to často bývá tak, že prohřešivšímu se je naše odpuštění celkem fuk...
Není tady
Vidět v odpuštění pýchu je tak trochu slabé v kramflecích. Odpouštím- li někomu, zbavuji sebe nadřazenosti a "chápu"- dokážu prožít v mysli a prokousat se tím- pochybení druhého. Myslím tedy skutečné odpouštění. Nikoliv milostivé shlídnutí z výšky vlastní dokonalosti.
Neznám nikoho dokonalého.
Teda samozřejmě kromě sebe 

Upravil(a) zuzi777a (19. 2. 2010 8:54)
Není tady

Druhá vec je, kedy vôbec JE čo odpúšťať... a tu vidím ja osobne ten priestor pre pýchu. Napríklad odpúšťať druhému "chyby", ktoré mal aj keď som sa s ním zoznámila(a prípadne si ho vzala), je fakt smiešne, asi ako odpustiť mu modré oči a plešinu.
A odpustiť niekomu, že sa zamiloval do niekoho iného ako do mňa, tiež zaváňa egouškom a nadutosťou...
Odpustiť správanie VOČI MNE, ktoré nie je kóšer - to už je iná kategória...
Není tady
Tercila napsal(a):
Ale bl.bost smutek, Pisateli
, mně moje práce baví, byla mým snem a je mým koníčkem a je dobře placená.
Já jsem se jen pozastavila nad tím, že nějak moc mužů hlásá blud podobný tomu, co jsi tady vyplodil: že ženy chtějí po mužích peníze. Jistě, některé asi ano, ale obecně takhle smýšlet v dnešní době, kdy nejsme závislé na "živitelích" rodiny, asi nelze.
Navíc se domnívám, že žena poměrně lehce a brzy odhalí "černou herku natřenou na bílo".
Ale možná jsem Ti špatně rozuměla.
Myslím si, že jsme si špatně porozuměli. Ono já vím moc dobře že obě pohlaví jsou vyčů*** a chtějí to své. přitom z vlastní praxe vidím, jak mnohé ženy skutečně po svých mužích chtějí víc než jim mohou muži poskytnout. Víš terci, já jsem pro rovnost. Znám ženu, která měla 3x víc jak choť tak při dělění chtěla vše a mužíka chtěla aby odešel jen v tom co má na sobě. Ano jsou i tací muži hlavně pak v době kdy platí alimenty. šlo mi spíše o jistou´oboustraně zakořeněnou frázi nad kterou se má spíš víc filozofovat než brát hloubě a vztáhnout na sebe.
Není tady
Selima napsal(a):
Druhá vec je, kedy vôbec JE čo odpúšťať... a tu vidím ja osobne ten priestor pre pýchu. Napríklad odpúšťať druhému "chyby", ktoré mal aj keď som sa s ním zoznámila(a prípadne si ho vzala), je fakt smiešne, asi ako odpustiť mu modré oči a plešinu.
A odpustiť niekomu, že sa zamiloval do niekoho iného ako do mňa, tiež zaváňa egouškom a nadutosťou...
Odpustiť správanie VOČI MNE, ktoré nie je kóšer - to už je iná kategória...
To vytučněné je přesně to, co dělá problém pochopit některým zdejším .
Většina "podvedených" je schopna přejít, byť s povzdechem, zamilování partnera do jiné osoby. Stane se. K odpuštění zbývají ty nechutné lživé konstrukce, které v 99% případů čerstvé zamilování partnera doprovází.
Není tady
mnohé ženy skutečně po svých mužích chtějí víc než jim mohou muži poskytnout...
... zatímco mnozí muži mají utkvelou představu, že jako "živitelé" už nic dalšího nemusí a to, co poskytují ženy (stejně či víc) výdělečně činné jako oni, v lepším případě přehlížejí jako cosi nedůležitého, v horším pak vyžadují.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
mada77 napsal(a):
Zuzi, já mám obrovskou výhodu, že mám dvě malé děti, ty mi nedávají moc prostoru na černé myšlenky a večer padám na ústa
Jinak jsem taky trochu jedůvka, ale vím, že v tomhle případě by to bylo spíš na škodu.
M ví, že by další podobná věc byla asi konečná, tak buď to bylo poprvé a naposledy nebo to příště bude dělat " kultivovaně" a nikdo se nic nedozví. Nebo do toho šlápne jak slon v porcelánu a pak to budu řešit. Víc možností mě nenapadáVidím lehkou podobnost - jsi schopná si z "toho" do jisté míry dělat šprťouchlata. To se mi líbí. Já to tak dělám se vším, co mě kdy hodlalo porazit. První nádech je ještě s brekem, druhý se vztekem, třetí už s jedůvkou a jistým druhem nadhledu...až do smíření se se stavem věcí. Myslím, že i tak se dá přežít.....

Není tady

zuzi777a napsal(a):
Většina "podvedených" je schopna přejít, byť s povzdechem, zamilování partnera do jiné osoby. Stane se. K odpuštění zbývají ty nechutné lživé konstrukce, které v 99% případů čerstvé zamilování partnera doprovází.
Hmm, tak vymysli, jak být nevěrný a nelhat, a Nobelova cena Tě nemine... 
Už vidím, jak manžel volá z předsíně na manželku: "Miláčku, já si skočím za milenkou, jo?"
A ženuška mu odpoví: "Jen běž, já zatím udělám večeři" 
Není tady
jak být nevěrný a nelhat
Tak si pomalu sumíruj dopis do Švédska... 
Podívej, já léta tvrdím, že lhát se nemá - jen se nemusí říkat ta pravda celá. Navíc mám zkušenost, že holá pravda je často pro okolí mnohem hůř uvěřitelná, než sebelepší lež. Takže "ženuška odpoví: "Jen běž, já zatím udělám večeři" a v duchu si pomyslí "Zase táhne na ryby... do dílničky... do hospody..." - teda pokud není chorbně podezřívavá - taková i manžela v sádrovým lůžku osočí, že si přerazil obratle proto, aby mohl koukat po setřičkách

Není tady
V několika názorech tu zaznělo, jak chápu odpuštění já. Odpustit i sama sobě, že jsem možná měla nereálné ideály ve formě láska až za hrob
Odpustit chování v době nevěry. Odpustit ty chvilky, kdy byl někde místo, aby se třeba věnoval svému dítěti. Ale tyhle pocity ve mě vzbouzejí spíš lítost než zlost. Ty chvíle, kdy mi problikávalo hlavou varovné světýlko a já se snažila se uchlácholit a podezřívala se z vyšinutí 
Jinak ohledně toho, co tu Pisatel načal: ano, každý máme nějaké ideály a představy. Já myslím, že nejsem z těch, co by spoléhaly jen na partnera
A ač na mateřské, moje příjmy jsou vyšší než mého M.
Není tady
helena napsal(a):
jak být nevěrný a nelhat
Tak si pomalu sumíruj dopis do Švédska... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Podívej, já léta tvrdím, že lhát se nemá - jen se nemusí říkat ta pravda celá. Navíc mám zkušenost, že holá pravda je často pro okolí mnohem hůř uvěřitelná, než sebelepší lež. Takže "ženuška odpoví: "Jen běž, já zatím udělám večeři" a v duchu si pomyslí "Zase táhne na ryby... do dílničky... do hospody..." - teda pokud není chorbně podezřívavá - taková i manžela v sádrovým lůžku osočí, že si přerazil obratle proto, aby mohl koukat po setřičkách http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Hezké, hezké Helí, ale tak si kladu otázku co nás vede k nevěře. Je to chyba v nás mužích, že jdeme o dům dál, a nebo ve vás že nás vlastně o dům dál vyženete?
Já bych tak nějak si dovolil upozornit, že přijít domu a dělit choti s kytkou v ruce, že děkuji odcházím, že už mě nebaví a jdu o dům dál, asi bych skončil jako nesvéprávný v nějaké dobře zapomenuté léčebně pro slabomyslné.
Není lepší řešení udětal tu taškařici o "nevěře"?
Není tady
Pisatel napsal(a):
helena napsal(a):
jak být nevěrný a nelhat
Tak si pomalu sumíruj dopis do Švédska... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Podívej, já léta tvrdím, že lhát se nemá - jen se nemusí říkat ta pravda celá. Navíc mám zkušenost, že holá pravda je často pro okolí mnohem hůř uvěřitelná, než sebelepší lež. Takže "ženuška odpoví: "Jen běž, já zatím udělám večeři" a v duchu si pomyslí "Zase táhne na ryby... do dílničky... do hospody..." - teda pokud není chorbně podezřívavá - taková i manžela v sádrovým lůžku osočí, že si přerazil obratle proto, aby mohl koukat po setřičkách http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.pngHezké, hezké Helí, ale tak si kladu otázku co nás vede k nevěře. Je to chyba v nás mužích, že jdeme o dům dál, a nebo ve vás že nás vlastně o dům dál vyženete?
Já bych tak nějak si dovolil upozornit, že přijít domu a dělit choti s kytkou v ruce, že děkuji odcházím, že už mě nebaví a jdu o dům dál, asi bych skončil jako nesvéprávný v nějaké dobře zapomenuté léčebně pro slabomyslné.Není lepší řešení udětal tu taškařici o "nevěře"?
To je zase myšlenka dne otce Fura
zajímalo by mě jestli má drahá polovička taky tak dumá,co vede k nevěře mě
.
Není tady

Pisatel napsal(a):
Hezké, hezké Helí, ale tak si kladu otázku co nás vede k nevěře.
Jukni do poklopce, třeba na to přijdeš...

Není tady
Mikeš napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Hezké, hezké Helí, ale tak si kladu otázku co nás vede k nevěře.
![]()
![]()
Hele Mikeš mě mozek do poklopce nespadl. 
Není tady
werena30 napsal(a):
.
A už můžeš otevřít oko? 
Není tady
přijít domu a dělit choti s kytkou v ruce, že děkuji odcházím, že už mě nebaví a jdu o dům dál, asi bych skončil jako nesvéprávný v nějaké dobře zapomenuté léčebně pro slabomyslné
No, jestli si můžu vybrat, tak radši kytku, než milenku
Neblbni, kocoure - jeho zajímá "co nás vede k nevěře" - ne jeho do deprese 
Taky mě to ondyno napadlo... a pak jsem dospěla k názoru, že zřejmě nikoli, protože dumání na složitější téma, než je večeře či pohádka v televizi je příliš zatěžující 
Není tady
Rozesmáli jste mě- to je fajn, v pátek po obědě!
S otázkou : Co vede muže k nevěře?
Mikešovo nabádání Pisatele o juknutí do gatí, mě připomnělo situaci u nás:
Když jsem se svého muže zeptala , CO ho vedlo k nevěře, tak odvětil, cituji: že byl vůl... 

Tak a teď mi pánové řekněte, CO přimělo kastrovaného býčka k akci???
Já to víííííím-
jste hračičkové. Půjčené ( ukořistěné autíčko) chvíli líp vrčí! 

Není tady

Helí,
si mě rozesmála
Tak to máš doma dobrý. Já si nemůžu udělat ani srandu. Když jsem řekla, že po dobu malování se odstěhuji k nám na intr, tak čuměl jak puk s tím, že se chci stěhovat snad napořád 
Není tady
Axi napsal(a):
Dospělá a sebevědomá ženská si neiniciovaného chlapce za manžela nikdy nevezme. Ta si vezme dospělého a sebevědomého chlapa. Úvahy o vyžírání, dostávání přes ústa a odpouštění mi ve výše uvedeném kontextu přijdou velmi nevkusné.
No ..tak to byla odvaha 
Ono se totiž nabídne ihned vlastní obsazení rolí.
a pak budeš bit 
Není tady
helena napsal(a):
Řekla bych, že odpustit druhému je spíš způsob, jak se sám vyrovnat s jeho "prohřeškem" - nebo spíš s tím, co my za prohřešek považujeme. Ono to často bývá tak, že prohřešivšímu se je naše odpuštění celkem fuk...
Ano, ale já bych otázku odpuštění řešila pouze sama v sobě. Přijít k němu a říci: "já ti odpouštím" jsem velkorysá - to mi připadá stejně "vlídné" jako když královna Alžeběta rozpráví s traktoristy - to bylo na jedné fotce - pěkně seděla, o něco výš než oni a s benevolentím úsměvem lehounce pokývla hlavou na zanamení souhlasu. 
A můžu i odpouštět sama sobě- to, jak jsem si život zařídila..
Není tady
pomněnka napsal(a):
Helí,
![]()
![]()
si mě rozesmála
Tak to máš doma dobrý. Já si nemůžu udělat ani srandu. Když jsem řekla, že po dobu malování se odstěhuji k nám na intr, tak čuměl jak puk s tím, že se chci stěhovat snad napořád
No se nediv, že byl paf, obyčejně se manželky stěhují k mamince 

Není tady
Wiki napsal(a):
helena napsal(a):
Řekla bych, že odpustit druhému je spíš způsob, jak se sám vyrovnat s jeho "prohřeškem" - nebo spíš s tím, co my za prohřešek považujeme. Ono to často bývá tak, že prohřešivšímu se je naše odpuštění celkem fuk...Ano, ale já bych otázku odpuštění řešila pouze sama v sobě. Přijít k němu a říci: "já ti odpouštím" jsem velkorysá - to mi připadá stejně "vlídné" jako když královna Alžeběta rozpráví s traktoristy - to bylo na jedné fotce - pěkně seděla, o něco výš než oni a s benevolentím úsměvem lehounce pokývla hlavou na zanamení souhlasu.
A můžu i odpouštět sama sobě- to, jak jsem si život zařídila..
Mě přijde hlasité (občas teatrální) odpouštění jako volání o pomoc toho odpouštějícího.
V případě stavu "po" nevěře mi stejně teatrální přijdou opakované sliby věrnosti. Pokud mám něco v srdci, nějak to nepotřebuji hlasitě ventilovat a nechci to ani po partnerovi. I když přiznám, že on tu potřebu slibování : já už budu hodný maminko
chvíli měl. Teprve z mých vyděšených pohledů poznal, že to fakt k životu nepotřebuji. 
Není tady
helena napsal(a):
přijít domu a dělit choti s kytkou v ruce, že děkuji odcházím, že už mě nebaví a jdu o dům dál, asi bych skončil jako nesvéprávný v nějaké dobře zapomenuté léčebně pro slabomyslné
No, jestli si můžu vybrat, tak radši kytku, než milenku http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
No a kdo ti za to může, že nejsi na milenky? Já snad?
P.S. a kdo tu mluvil při "čestném odchodu", že noata bene je v tom milenka. Necpi nás do stavu že jen mi jsme nevěrníci
Neblbni, kocoure - jeho zajímá "co nás vede k nevěře" - ne jeho do deprese http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Taky mě to ondyno napadlo... a pak jsem dospěla k názoru, že zřejmě nikoli, protože dumání na složitější téma, než je večeře či pohádka v televizi je příliš zatěžující http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Jistě drahá, že se pleteš. Víš mjak tyto nepodstatné věci zatěžují jednu mozkovou hemisféru, když jsme nasměřováni na to zásadní např. vyřešit kdo bude hrát dnes v noci proti Litvě? A hlavně zda si vzpomenete a nás pány domu probudíte?

Není tady
zuzi777a napsal(a):
Wiki napsal(a):
helena napsal(a):
Řekla bych, že odpustit druhému je spíš způsob, jak se sám vyrovnat s jeho "prohřeškem" - nebo spíš s tím, co my za prohřešek považujeme. Ono to často bývá tak, že prohřešivšímu se je naše odpuštění celkem fuk...Ano, ale já bych otázku odpuštění řešila pouze sama v sobě. Přijít k němu a říci: "já ti odpouštím" jsem velkorysá - to mi připadá stejně "vlídné" jako když královna Alžeběta rozpráví s traktoristy - to bylo na jedné fotce - pěkně seděla, o něco výš než oni a s benevolentím úsměvem lehounce pokývla hlavou na zanamení souhlasu.
A můžu i odpouštět sama sobě- to, jak jsem si život zařídila..Mě přijde hlasité (občas teatrální) odpouštění jako volání o pomoc toho odpouštějícího.
V případě stavu "po" nevěře mi stejně teatrální přijdou opakované sliby věrnosti. Pokud mám něco v srdci, nějak to nepotřebuji hlasitě ventilovat a nechci to ani po partnerovi. I když přiznám, že on tu potřebu slibování : já už budu hodný maminkochvíli měl. Teprve z mých vyděšených pohledů poznal, že to fakt k životu nepotřebuji.
Ano, je to tak, Zachytávání se nějakých stébélek, strach, obavy...nejistota..
Není tady