27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
To nevim,jestli bude tak jednoduche, prtoze mam 15-ti mesicni mimi. Za doktorem stejne budu muset jit a tam uz se pak uvidi.
Není tady
migréna-je potrebné odstráni prekyslenie organizmu
migrénové bolesti hlavy je moné prirovna k bolestiam revmatickým.Bolesti môu nasta po konzumáciivežkého mnostva ovocia, kávy alebo čokolády a po sladkostiach.Ak za deň vypijete niekolko káv a naviac ich osladíte pripravujete optimálne podmienky pre migrénu.Keď idete z migrény do migrény a neviete si odpusti sladenú kávu, tak u zajtra sladte karamelom
karamel-pre vae zdravie je najlepie,ak budete repný cukor uíva vo forme karamelu,takto pripravený cukor sa stáva zásaditým a z ludského organizmu neuberá minerály potrebné pre dalie spracovanie
na panvicu dáme 2-3 lyice vody, 1 dkg omastku a pol kila krytálového cukru,varíme tak dlho, pokial nebude ma svetlohnedú farbu,potom ho prelejeme na pripravenú plochu a ete za tepla nakrájame na primerané kocky-tak pouívame na sladenie alebo pri únave v práci-ochránite sa pred prekyslením alúdka
Není tady
Na migrény trpím, ale musím říci, e posledních několik let pouze jednou za měsíc, tak dva dny pří menstruaci. Dříve to bylo dvakrát do týdne. Se změnou ivotosprávy (chtěli jsme miminko) a s hormonální léčbou to přelo. Nemůe ti to způsobovat hormonální antikoncepce? Mě to ani ve snu nenapadlo. protoe máme rodiné dispozice a zjistila jsem to zcela náhodně, kdy jsem se snaila otěhotnět. Kdy má bolesti hlavy dva týdny, to není opravdu normální. Kdy jsem je měla tří dny, tak jsem trpěla jako pes a řeila to práky, ale po čase si na ně tělo zvyklo a navíc mě z nich bolel aludek. Přeji aby jsi zjistila proč a jak na to.
Pavlík: Ona má tu bolest 2 měsíce!!! a doktor s tím nic nedělá, to práky bere 2 týdny a nezabírají.. chudinka. Je to strané.
Není tady
Já hormonální antikoncepci nemůu vůbec - zkouela jsem to dvakrát a vdy mi nastoupily takové migrény, e jsem v noci chodila po balkóně jako lev v kleci a uvaovala: "Skočit - neskočit?" Nejpozději po třech týdnech kadodenního trápení jsem to vysadila, a bolí hlava klidně partnera
Není tady
Pajdinko,také mě pořád bolela hlava a pak zjistili,e mám zánět dutin.Dutiny mi propíchli a byl pokoj.Teď,pro změnu,mě občas bolí hlava,ale od krční páteře.Nahřeju si krk,promasíruji a mám pokoj.
Není tady
Ahoj Pajdinko,já jsem taky" zaslouilá migrenička",hlava třetívá třeba 5-7 dní v kuse,trpín na to u od 10 let.Máme to bohuel dědičné.Nic nepomáhá,jen silné léky na předpis,po kterých je mi zle.Jene u asi 5 měsíců jím obyčejné magnesium ( v tabletách,volně dostupné v lékárně za lcelkem levný peníz) a musím říct,e to asi snad zabírá.Poslední asi 2 měsíce mě bolí hlava tak 1 den v měsíci(oproti dřívějím třeba 15-20 dnům). Povauji to pro sebe za obrovský úspech a jsem si jistá,e je to tím magneziem.jen k tvému problému - taky si jako větina myslím,e to u tebe není migréna.určitě je to něco jiného,třeba banálního,ale takové "hledání příčiny" obvykle je na dlouhé lokte,take se prosím tě nenech odbýt,trvej na Ct,.... je to tvoje zdraví,má malé dítě a umím si představit,jak tě při úpo*ných bolestech ta péče o něj zmáhá(taky jsem to zaila). Lékaři jsou často k cizím potíím laxní,bohuel,take je to na tobě co si prosadí. Přeji hodně těstía hlavně a u má pokoj od bolestí!!!!!!
Jo jetě perlička- taky jsem chodila k neurologovi,ten mi vdycky jen poklepal kladívkem na kolena,nechal mě sahat si prstem na nos,dívat se doprava a doleva,.......samé kraviny.A taky mě na CT neposlal i kdy mi to slíbil.Já u jsem tam pak přestala chodit,neb to bylo k ničemu a hlavně jsem taky měla malé dítě,take byl problém dojídět za jiným někam dál.
Dcera mojí známé trpěla na migrény. Nepomáhaly léky, nic, take tak půlku měsíce strávila doma s migrénou (zvracení atd.)..Pak se známá odhodlala k léčitelce, která diagnostikovala dceři zánět lučníku. Nasadili lučníkářskou dietu a problémy přestaly....u se vrátila téměř k normální stravě, ale opatrně. Kdy sní něco, co drádí lučník, projeví se jí migréna....já sice spí chodím dřív k "normálnímu" doktorovi, ale kdy klasická medicína zklamává, proč nezkusit něco jiného. A navíc - ono opravdu je v těle vechno propojené se vím, co klasická doktořina nějak ignoruje (podle mě tedy)....PS: Dívce je teď 14 let, trpěla od malička...
Není tady
Nedavno jsem byla u lecitele, ktery meri hodnoty jednotlivych organu v tele. Vsechno jsem mela vporadku az na viry v tele, kterych jsem mela kritickou hodnotu. Poslal me na krev, ale moje obvodni lekarka to zamitla, ze maji limity! Pro me by bylo toto vysetreni docela dulezite, protoze asi pred 2 lety jsem prechodila boreliozu, a i kdyz jsemj byla na krev a zjistili hranicni hodnoty (=pozitivni nalez), tak mi doktorka nepredepsala antibiotika. I neurolog se domnival, ze to muzu mit z toho, ale i pres doporuceni se na me v nemocnici vykaslali.
Budu asi menit doktorku, protoze ta moje mi ted odmita napsat prasky, co mi doporucil neurolog a ktere jsou stejne na predpis.
Je v tom zdravotnictvi pekny neporadek, co?
Není tady
Moje zkuenost: také jsem trpěla, nejednou můj manal 3x do měsíce volal záchranku- stav který se podobal záchvatu eplepsie, infarktu... spánek v zatemněné místnosti atd nep. omáhal. Po vyetření neurologa včetně CT hlavy, EEG se zjistilo e magnezium - hořčík který obaluje nervy mi chybí. Nervy jsou tak holé a a více reagují na změny počasí, stresy atd. Hořčík obalí nervy jako maso kosti. Stavy které jsem proívala a měla z nich straný strach e se objeví znovu byly hrozné. Kdy se objevily poprvé, myslela jsem si e jsem dostala infarkt, pocit e končí ivot a já. A pak straný strach e se objeví znovu.Mohla bych o tom napsat moná do jiného tématu. A stačilo tak málo, křeče které postihují nejen lýtka (tím to začalo)ale i svalstvo celého těle( srdce, plíce...) zapříčinilo nedostatek magnezia. Vápník ho na sebe váe, proto jsem musela uívat i ho, protoe samotný hořčík bohuel "veel" ale i "odeel" z mého těla ven. Je to u skoro 10 let a jětě dnes mám hrůzu z toho e se to vrátí - bolest, závra, třes celého těla. po kolenou se doplazit na pohovku, záchranka, dýchání do sáčku ( aby se tělo nepřekysličilo-hyperventilace) injekce...
Stále uívám magnezium. Magnezka-nápoj ten moje tělo nevstřebá, pouze urychlí "můj krok" a střeva.
Je to tak, kadé tělo je jiné, mé přijme hořčík v podobě tablet, ale v přírodní formě zeleniny nebo nápoje ne.
Ja jsem takove problemy nemela. Pouze ta bolest hlavy, ktera ani po mesici uzivani magnesia neustupuje.
Není tady
Pajdinko,pokud to migréna není(a já si myslím e není), tak ti to magnézium asi moc nepomůe.Taky neukodí,ale určitě nehne s bolestí hlavy.Trvej dál na důkladnějích vyetřeních.A kdyby to náhodou migréna byla,tak mě magnézko začalo zabírat a tak po 1.5 - 2 měsících braní. Hodně těstí. Nona.
Pajdinko, zkus z jídelníčku vynechat ve, co obsahuje bílý rafinovaný cukr z cukrové řepy,najdi si také nějakého maséra, který ti pořádně namasíruje krční páteř. Na odblokování krční páteře také zabírá pořádně si protočit palce na nohách.
Upravil(a) llenka (20. 3. 2006 13:26)
Není tady
Chodim na masaze. Mela jsem zatvrdle svaly, ale ted se to uvolnilo a bolesti hlavy jsou porad stejne, ne li horsi. Ale uz se to trochu hybe dopredu - jsem na 15.5.objednana na CT a mozna pujdu i na virologii!!! Nejhorsi na tom je, ze vsechno resi moje gynekolozka, ktera s tim nema co delat, ale stve ji pristup lekaru, tak se s tim snazi neco udelat. Je moc hodna.
Není tady
Pajdinko, masáe tě zákonitě rozhodí, proívám teď toté, ale úleva by měla nastoupit. Je to dlouhobobá záleitost, já s tím akutně bojuji od prosince a z týdne mi je pravidelně 3-4 dny zle. Vydr! Dostala jsem se dokonce do centra proti bolesti a doktor mi řekl,a se teple oblékám a vezmu si paralen. Myslím, e to nemusím ani komentovat!
Není tady
Já mám migrénu u přez 25let.A měla jsem ji stále,kdy mě 1-2dny za měsíc nebolela hlava ,byl to zázrak.Take se nedivím dvouměsíčním bolestem.Ale fakt záleí na doktorovi.Nejlepí bylo,kdy mě doktor řekl-lehněte si a ve tmě a v klidu vás to za pár dní přejde-já měla čtyři malý děcka:O))))!!Před 5rokama jsem se dostala k mladýmu doktorovi a kdy jsem mu řekla,co a jak,hned jsem la na vechny moný vyetření.No mám ji poděděnou a taky od krční páteře(to hlavně!!!)No a na masáe nemůu vůbec,to mě vdycky tak rozhodilo,e jsem nemohla ani slézt z postele.Práky mě taky nezabíraly,a tady ten mladej mě dal Rivotril a při záchvatech Napsyn(ten jen kdy u nemůu)a na motání hlavy Betahirex.
Není tady
JO a taky mě hodně pomohla akupunktura a homeopatika,ale byla to pro mě finanční zátě.Take dokud mě zabírají práky,tak si ju nechávám v záloze.
Není tady
Ja uvidim, jak se to vyvine dale. U nas v rodine nikdo migrenu nema. Mozna bych zasla nekde na krcni pater, ale nevim. Nemam zas az tolik penez - male dite a materska 4 tisice. Jsem rada, ze s tim vystacim na ten mesic.
Není tady
pajdinko..kdy bolí hlava tak je to fakt děs...uplně tě chápu.nevím jestli ti nějak pomůe moje rada,ale....Jedna moje kamarádka mívá děsný bolesti od zubů..i kdy jí zuby nebolí tak jí íleně rozbolí hlava,zajde si k zubařce a ta jí vdycky najde nějaký problémek.....tak nevím moná..zatím papaáá
Není tady
Ahoj, já taky moc dobře vím, co je to migréna. Zkusila jsem neurologa:skurt:, ale ten mi řekl, e kdy to mám v rodině (brácha tím trpí od dětství, já a od cca 20 let), tak si mám zvyknout nosit práky pořád u sebe a jak pocítím první příznaky, tak do sebe klidně i dva brufeny kopnout, na nic nečekat. To se mi ale moc nelíbilo, z práků se mi dělá někdy patně a hlavně tolik chemie:usch:... Tak jsem pak zkusila paní doktorku :gloria:co dělá čínskou medicínu a ta mi poradila (pokud je to od páteře) masírovat reflexní ploky mezi začátky prstů na rukou, ale dost silně. Přidala nějaká homopatika. Pomohlo mi to, migrénu u teď nemám ani zdaleka tak často:vissla:. Kdy mě ale chytne nějaký akutní záchvat (třeba ze stresu, z příliné únavy očí,.. ze slunce,..
.) tak si dám 1 - 2 Neocephyly (homeopat.) a čelo, spánky a zátylek natřu takovou tou modou silně mentolovou mastí Ice... (velký kelímek za cca 100 Kč) a za chvilku je po bolesti. Důleitý je také stále čerstvý vzduch a hodně pít. Drím pěsti, a kadá najdete tu pravou pomoc. E.
Zrejme v takovem stadiu jsou potravinove doplnky mozna mene ucinne, ale zkusila bych kopretinu rimbabu, obsahuje ji pripravek flavomigran. Cetla jsem o tom na doktor-dzravi.cz nebo snad nekde jinde uz nevim. Pokud s tim nekdo mate zkusenosti, tak prispejte.
Není tady