29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fí, co neexistuje. A není to vidět? Nejsou to současně hned i vycpávky? Vždy jsem katalog sledovávala, ale nějak jsem tam něco podobného neviděla. Nepotí se pod tím kůže? Pocení mám dost pod prsy...
Není tady
Vím jistě, že se to dá po tom ramínku posunovat a že je to průsvitné, ale nevím jestli je to vidět ani nevím jestli se pod tím potí, já to nepotřebuju, já mám jak se říká "mínusky"....ono to snad není vidět, protože je to pod tím ramínkem. Zkus se podívat na netu jestli tam mají taky ten katalog se zdravotními potřebami?
Není tady
Musim napsal(a):
Počkej, podivam se doma, mám to někde napsané. Vždy zapomenu. Ale prodavačka-sama prsatá mne začala něco říkat o číslu 6 a já říkám, NE TO NE, to nemám. A ví, že nic většího od č.5 slyšet nechci. Možná zkousnu č.6, ale větší u sebe bych už nevydejchala... Kdyby to ještě nebyla taková váha... Když vidím, jak visí, tak si říkám, nafackovat s nima, tak tomu druhému zalehnou uši....přinejlepšim....
Musim, mě to celé připadá jako nedorozumění. Píšeš, že máš číslo 5 a o vyšším nechceš slyšet. Ale to číslo, příp. velikost košíčku E, která tomu pravděpodobně odpovídá, samo o sobě vůbec nic neznamená, smysl má jen ve spojení s obvodem pod prsy. Podprsenku 80E sama nosím a, snad proto, že pocházím z velmi "prsaté" rodiny, mě fakt nikdy v životě nenapadlo, že mám ta prsa veliká. Navíc je tohle je ještě rozměr, na který se dá i v Česku normálně koupit pěkné prádlo a nabídka se pořád lepší, i když je fakt, že bydlím v Praze, jak to je v menších městech, nemůžu moc posoudit. A jen tak na okraj - zkusila ses někdy pořádně změřit? Pod prsy při výdechu opravdu těsně, to proto, že krejčovská míra je pevná a obvod podprsenky pružný a navíc se, většinou dost rychle, trochu vytahá a přes prsa volně, přes to nejširší místo, nejlépe v nějaké dobře padnoucí, nevyztužené podprsence. Spodní obvod je vždycky dobré zaokrouhlit dolů, u velmi štíhlých žen, která na zádech nemají žádný tuk, raději opatrně, u silnějších klidně o 10 čísel, protože ta tuková tkáň se snadno smrskne. Při dostatečně těsném obvodu se přestanou zařezávat ramínka, protože dobře padnoucí podprda má držet na té konstrukci a ne na ramínkách. A pak to chce taky nebát se e-shopů, na rozdíl od kamenných obchodů, kde člověk může narazit na prodavačku, která mu řekne, že na "taková" prsa se nic nevyrábí, jsou v nich většinou lidé vstřícní, na mejly odpovídají obratem, dovedou poradit s velikostí a v souladu se zákonem je samozřejmě možnost prádlo vyměnit nebo vrátit. Podle mé zkušenosti je prádlo v e-obchodech levnější než v kamenných, takže se to vyplatí i s poštovným a balným, a to i v anglických obchodech, o kterých se píše třeba na trillianině blogu. Takže přeji, abyste se naučily mít svá prsa rády a příjemné nakupování a všechny zdravím, K.
Není tady
Já si kdysi tak ve čtvrtý třídě přála mít velký prsa a jaksi jsem to trochu přehnala, mám pocit, že nikdy nepřestanou růst! Když na mě prodavačka v krámu vybalila jestli nechci už velikost "F" málem jsem omdlela, podrsenky si kupuju pořád stejný, akorát v jinejch barvách. Chytaj mě křeče a pan doktor mi na to už párkrát odvětil : "Jak mě to může v 18 letech bolet?" Přitom doktorka řikala, že to mám z prsou ... O operaci už uvažuju dlouho, ale asi bych byla vděčná za úhradu pojišťovnou ... Kde bych na to vzala ... :-(
Není tady
ahojte děvčata, mám stejný problém.
Jenže nejhorší na tom je, že mám blbou doktorku a ona mi nechce napsat zdravotní důvody. Prý jsem na to moc mladá (20 let). Mám roční holčičku a po kojení mi zůstaly "věšáky", který musím vždy narulovat do podprsenky, abych vůbec mohla mezi lidi. Dokonce mě to donutilo sáhnout hluboko do kapsy a koupila jsem si pořádnou podprsenku za 1200 Kč. Je to velikost F. Když to uviděla moje máma, tak si to dala na hlavu jako čepičku a smála se mi, že to snad ani není možné, že takovou velikost nosím
Nemůžu už ani spát na břiše prostě nic, ani malou pořádně pochovat. Myslela jsem, že když zhubnu, tak mi prsa taky slezou, ale opak byl pravdou. Kupuji si čím dál větší košíčky
Na gynekologii mi akorát řekli, že na zklidnění si mám koupit Pupalku. Copak mi pupalka zmenší prsa?
A zkontrolují mi prý hormony a to bylo vše
Už jsem z toho bezradná a nevím co stím, protože opravdu mi už dochází trpělivost. Dříve mi to nevadilo, ale od doby, kdy je mám "vygajdaný" až skoro u pasu, tak to už je hrůza. Doktorka mi říkala, že by mi pojišťovna stejně operaci nezaplatila. Že prý jsem moc mladá, ale právě proto by mi to snad měli zaplatit ne?
Kdyby mi tak někdo dokázal pomoc
Není tady
Nomisku, nezoufej. Je to pravda, že jsi mladá a tak ta naděje, že se prsa po kojení zase aspoň ve velké míře vrátí do původního, pěkného tvaru, není tak malá. Chce to mazat dobrými, zpevňujícími krémy, nosit dobrou podprsenku, tj. pod prsy pěkně těsnou, s košíčky takovými, aby se do nich vešel celý prs a nic z nich nikde nepřetékalo, s kosticí takovou, aby nikde netlačila a obkreslovala celý prs /vepředu má ležet na hrudní kosti, dole pod prsy, z té vnější strany má směřovat doprostřed podpaží/ a trochu trpělivosti. Chápu, co píšeš, že se necítíš v pohodě, ale operaci bych na Tvém místě brala až jako poslední možnost, na kterou je vždycky dost času ... Přeji vše dobré, Kika
Není tady
kika, co píšeš tak se snažím dělat, ale moc to nepomáhá Cvičila jsem a taky to nezabíralo.
Zpevňující krémy jsem též zkoušela, ale také nic. Vyzkoušela jsem toho hodně i to hubnutí. Mám dole 10 kilo a prsa mám spíš větší než menší.
Tak jsem myslela, že by to byla moje poslední šance.
No mám štěstí, že nemám chlapa, protože kdybych se měla před nějakým vysléknout, tak by asi utekl
Není tady
Nomisku, jak už jsem psala, na operaci můžeš vždycky, předtím bych se přece jen ještě obrnila trpělivostí a v rámci možností bych se rozmazlovala perfektním spodním prádlem ... Pokud jde o ty chlapy - ne, že bych nechápala, že se člověk stydí, ale na druhou stranu si myslím, že když se normální zamilovaný chlap s Tebou octne poprvé v ložnici, je tak natěšenej, že takové věci vůbec neřeší a normální chlap, se kterým člověk žije dlouho a má s ním pěkný vztah, takové věci, jako trochu povislejší prsa, vůbec nevnímá. Ještě jednou přeji trpělivost a pěkné dny.
Není tady
kika, to máš pravdu.... Ale jsem asi typ člověka, co musí mít vše vyřešené co nejdříve :supr:Tobě taky přeji krásné dny:storstark:
Není tady
Nomisku, nepíšeš jak velký si kupuješ objem ( já jsem na nějakých 75 G-H). TO je také důležité. Jinak z estetického důvodu Ti to nikdo nenapíše ani nezaplatí. A i když Ti to proplatí pojišťovna, tak Ty musíš také něco přidat. Přečti si začátek diskuze, tam holky radí co je potřeba, např mít dlouhodobé bolesti zad ( díky přetížení prsou), vyjádření neurologa, dříve bylo snad i vyjádření psychologa že s tím máš problémy - ale to snad už není, tedy doufám. Také se tyto operace dělají až když je jasné že další děti mít nebudeš což ve dvaceti není jisté. To byl musel být závažný důvod udělat to takto brzy.
Uvažuji o tom že začnu Dr upozorňovat že mě bolí záda ....
Není tady
spunt, tak to já své doktorce říkám už od doby, kdy se malá narodila, že mě bolí záda... bolívaly mě i před tím, ale nevěnovala jsem tomu pozornost. No dítko bych ještě jedno ráda ale tak ve 30 až budu mít na veškerý luxus pro mimi to se potom nedá kojit? Nebo proč se každý ohlíží na dítě..... A snad zmenšení nemá vliv na otěhotnění, ne?
Není tady
Na otěhotnění to opravdu nemá vliv. Na kojení by nemělo, ale nezaručí Ti to. A také bys pak mohla chtít jít po druhém těhu na další plastiku.
A kde Tě bolí záda? Poslala Tě někam k odborníkovi?
Není tady
ještě před těhotenstvím jsem hodně cvičívala Takový to posilování na zemi, takový to aerobikový........ A když jsem třeba chtěla posilovat boční břišní svalstvo, tak mě chytly záda a bylo po cvičení. Po porodu jsem šla už ají k doktorce, protože jsem se nemohla někdy ani v posteli otočit, jak mě chytaly. Jenže ona mi napsala masti, který jsem stejně nepoužívala...... Jo a nějaký prášky na bolest. Doktorka mi řekla, že je to z toho, že nosím stále malou.
Nějak jsem to prostě protrpěla, a pak už se raději nezmiňovala, jelikož na mě vždycky čučela, jako kdybych si vymýšlela.....Tak jsem to vzala:kapitulation: Záda mě bolívají na páteři a přijde mi, že jsou to obratle, které jsou u posledních žeber.... popisuji to asi špatně, ale popisuji to, jak to cítím
U odborníka jsem nebyla.... Akorát mě tenkrát chtěla poslat na rehabilitace, ale jelikož jsem sama s malou, tak mi neměl kdo malou pohlídat, takže jsem nemohla chodit ani na rehabilitace.... Tím to jednoduše zkončilo
Není tady
NOmisku, k tomu mám jednu věc trochu mimo.
A to k tomu posilování.
Když chceš posilovat břicho, musíš posilovat záda a naopak, jinak to vede k šíleným bolestem.Můžeš si naposilovat jen jednu ruku, ale záda a břicho musíš souběžně.
A pokud Tě bolí bederní páteř, tak je to spíše od nošení malé, tím si projde skoro každá maminka. Škoda těch rehabilitací, protože tam Tě většinou prohlédne další Dr. a hlavně se krásně uvolníš..... Pokud na tom nejsi zrovna špatně finančně, tak se zkus poptat, jestli někde poblíž nemáte jesličky, ty běžně poskytují maminkám možnost hlídání na část dne, než si např vyřídí návštěvu u lékaře. U nás to prý stojí okolo 50 Kč na hodinu.
A zkoušela jsi posilovat po skončení kojení prsní svalstvo? To také trošku pomůže, tedy samozřejmě žeTi to neubere dvě velikosti .
Není tady
Nomisku, na záda je dobrá taky joga, třeba taková ta torzní cvičení, jak na židli, tak vleže, mě moc pomáhají. Ale já nejsem doktor, já jsem jen z velmi prsaté rodiny a protože jsem měla takové období, že jsem zoufale sháněla podprsenku na svoje vnady, narazila jsem na takové super polské diskusní forum, kde jsem se o podprdách dozvěděla snad úplně všechno a teď to každému cpu , už jsem to jednou psala i tady. Tím, že jsem z té prsaté rodiny, mám taky asi trochu jinou optiku, košíček F podle mne nejsou žádná velká prsa:), ta jsou akorát. Dobrá podprsenka na záda taky pomůže. Schválně se zkus změřit, pod prsy velmi těsně, při výdechu, číslo zaokrouhlit dolů, přes prsa volně, přes to nejširší místo, a pak si podle toho obvodu pod najít v nějakých velikostních tabulkách odpovídající velikost košíčku. Ten těsný obvod pod prsy je velmi důležitý, je to totíž on, kdo prsa drží, nejsou to ramínka, jak se řada žen domnívá. Když je opravdu fest, ramenům a zádům vůbec se velice uleví. Dobrou noc přeje Kika
Není tady
To musím potvrdit. Kika má pravdu.Strašně dlouho jsem nosila podprsenky s větším obvodem protože jsem nemohla nic sehnat, běžně jsem měla zarytá ramínky, bolavá záda..... CO mám podprsenku co sedí, je to nesrovnatelné.
Ale ve velikosti F je docela dobrý výběr snad ve všech obvyklých objemech, ne? I když v 65cm asi těžko Kolik máš?
Není tady
Spunto, to je fakt, že se u nás podprdy s obvodem 65 neseženou, ale to neznamená, že se nevyrábějí, schválně se koukni na bravissimotečkacom, teď v novinkách tam mají fakt skvostné prádýlko, od obodu 60, do velikosti K a existuje ještě celá řada dalších obchůdků, třeba brastoptečkacom nebo lawtonslingerietečkacom, v těch posledních dvou to ani není tak drahé, 12, 15 liber, to je s poštovným a balným cca 600, polovina toho, co u nás stoji felina, anita a spol.
Není tady
Tedy Kiko, já jsem zírala, moc mě mrzí že tu není takovýto obchod. Tedy zatím jsem viděla jen ceny okolo 25 liber, ale ty podprsenky byly moc pěkné, a ty velikosti že jsem jen valila oči.
Ještě to tam okouknu.
Dík moc.
Není tady
Spunto, jasně, těch 25 liber je spousta peněz, ale vlastně jsem to sem včera napsala jako reakci na to, co uvedla Nomisek, že si koupila podprdu za 1200, když to spočítáš, vychází to v podstatě nastejno a je to stejná cena, jako u nás stojí ty feliny, triumphy a spol. A pokud jsi z Prahy, i tady jsem narazila na vlaštovky, co sem tohleto prádýlko dovážejí. Jednak na Žižkově, ten obchod se jmenuje Chilli coco a je na rohu Biskupcové a Želivského, z té strany, co je na rohu ČSOB a jednak obchůdek v Martinské /doprava od ul. Na Perštýně/, malý krámek, ve kterém jsou dvě Angličanky, co neumí slovo česky, ale když jsem jim tedy nějak vysvětlila, že chci velikost 70G, přinesly mi 10 modelů, v ceně od 850 kč
Není tady
noooooooooooooooo téééééééééééééééééda
To teda koukám, na těch stránkách jsou opravdu super modýlky...... Božínku, já si snad nikdy nenechám prsa zmenšit U nás mám docela problém, aby mi vůbec něco našli a tady. No prostě supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Může mi někdo poradit, jak se to dá objednat? A už jste to některá zkoušela? A jak chtějí platit?
To víte, jsem sice ze školy krátce, ale na hodině angličtiny jsem asi moc neposlouchala:rodna:
Není tady
Nomisku, tím nadšením jsi mi udělala radost:). Já na jednu stranu naprosto chápu, že se někdo odhodlá k operaci, když to svoje tělo nemá rád, neakceptuje, necítí se v něm dobře a brání mu to v plnohodnotném životě, ale na druhou stranu mě vždycky hrozně štve, že někdo přemýšlí o plastice, která samozřejmě není zadarmo, není bez bolesti a bez rizika, jenom proto, že na sebe nemůže sehnat prádlo a oblečení. Já sama jsem si ještě v těch anglických obchodech netroufla, ale to jen proto, že až teď mám platební kartu visa /ještě přijímají mastercard/. Předtím jsem měla maestro a s tou to nešlo. Já anglicky neumím, ale vlastně než jsem na to přišla, že tu moji kartu nechtějí, dovedlo mě to až k tomu poslednímu kroku. Probíhá to tak, že si to s karty odečtou sami, většina těch obchodů je fakt ověřených, spolehlivých, holky z toho polského fora u nich běžně nakupují. S vrácením nebo výměnou není žádný problém, peníze taky bez problému přijdou na kartu zpátky. Pro začátek je podle mě nejlepší lawtonslingerietečkacom, sice tam ty nádherné modely nemají, ale v těch slevách to tam fakt nevyjde draho, nejlepší způsob, jak se vyhnout nějakému totálnímu zklamání je objednat si aspoň 3, každou od jiného výrobce a trochu jiné velikosti, to by v tom byl čert, aby vám aspoň jedna nepadla a navíc se vám třeba může stát, že poprvé v životě budete mít na sobě podprsenku, která vám bude velká. Kdybyste měly problém s tím anglickým číslováním, pro orientaci je dobrá tabulka v oddělení przymierzalnia na bellissimatečkacomtečkapl.
Pěkný večer přeje Kika
Není tady
Kiko u mě je to bohužel už i o těch bolestech zad a hrbení se atd... ale samozřejmě i o tom prádle. A hlavně o těch nehorázných cenách za nic moc prádlo u nás.
Já nejdřív vyzkouším ty obchody v Praze, bohužel podprsenku potřebuji víc než akutně a na víc než jednu nemám. Jestli budu mít hlídání příští úterý tak cestou zpátky od zubaře se tam nahrnu jak velká voda.
Jsi zlatá. Zachránila jsi nás.
Je pravda že se na jednu stranu plastiky bojím, a že kdyby mi teď někdo řekl běž já Ti to zaplatím chvilku bych přemýšlela.
Nomísku, jaký si tedy kupuješ objem?
Není tady
Spunte, budu moc ráda, když pak dáš vědět, jak jsi pochodila. Přeji šťastný lov a dobrou noc, Kika
Není tady
spunt, kupovala jsem si dříve 80. Ale teď, jak jsem si koupila tu skvělou od Feliny, tak ta je 75 F, ale myslím, že mě docela stahuje. No ale ono to až tak ani nevadí, aspoň mi nemají kudy proklouznout
kika, je to tam suproví, ale mám doela obavy z obchodů z tak daleka, nemůžu je jet seřvat. Do nedávna jsem také nevěřila ani internetovému obchodu, ale po poznání mimibazaru, jsem změnila svůj postoj
Uvidíme, jak spunt dopadne v tom obchůdku. Třeba si dám cestu do Prahy, i když to mám na 3 hodiny cesty (musím jet totiž vlakem, protože ve velkoměstě s autem bych asi zešílela)
spunte přeji ti také úspěšný lov a něco moc hezkého vyber, ať můžeme závidět
Není tady
Spunte, jsem zvědavá, vypravila ses pro tu podprdu? Jak jsi pochodila? Zdravím, Kika
Není tady