18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
kdy u se tady řeí prsa, já mám opačný problém. Mám jedno dítko, chtěla bych druhé a potom uvauji o plastice. Mám malý objem okolo zad a tak moje velká prsa při dotazu v obchodě se spodním prádlem vypadají giganticky. Kupuju si (nebo spíe scháním) podprsenku velikosti 75 F. Na to se větina prodavaček trapně usměje se slovy " to nevedeme" a podobně. Dokonce mi i řekli e tak velký prsa snad nejsou
Nebo začínají na 1200 za kus a na to z mateřské nemám
Občas z toho bolí záda, nejen podprsenky , ale i plavky a ostatní oblečení se patně kupuje.
Chtěla jsem se zeptat, zda v tomto případě alespoň něco připlácí pojiovna a kolik to celé stojí. A jak to vypadá kdy se změní váha nahoru, či dolů. Jaké s tím máte zkuenosti, doporučíte mi na to etřit, nebo se trápit.
Co jsem tak četla o plastikách při zvětení prsou, tak 50 tisíc asi nikdy pro sebe mít nebudu
Děkuju
Není tady
Ahoj Spunt.Já sama zkuenosti nemám,ale moje vagrová je po této operaci asi 5 měsíců.Měla velikost koíčků G a teď má asi tak C.Je moc spokojená,dobře se jí ve zhojilo a nelituje.Ona platila pouze 5000 Kč jako nějakou nadaci,spíe dobrovolný příspěvek a pak taky asi 2000 Kč za ubytování,dělali jí to v soukromém zařízení.Víc neplatila,protoe měla potvrzení od lékaře z ortopedie,trpěla toti kvůli těm velkým prsům bolestmi zad a tak jí operace byla provedena zdarma ze zdravotních důvodů.Jinak by bývala platila tak o 30000 Kč víc.Myslím,e i ve tvém případě s drobnějí postavou a tak velkými prsy musí bolesti zad mít,tak neváhej,u teď začni sbírat potvrzení od ortopedů a a odrodí a odkojí,tak se na to vrhni a jdi do toho.Přeju úspěch a hodně zdraví,pa Iva.
Není tady
Ahoj Ivule, ano mám bolesti zad.
Jsem ráda e ze zravotních důvodů na to připlácí. Protoe těch 5 tisíc dám dohromady (teda snad), ale 30 určitě ne.
Děkuju za podporu a určitě do toho půjdu.
Není tady
Ivule ma pravdu, kdyz je to ze zdravotnich duvodu, tak je to podstatne levnejsi. Mozna by se prsa zmensila i zhubnutim, ale tak o 1 velikost, takze to by ti asi moc nepomohlo. Je to rizikove i tim, ze se to nemusi uplne dokonale zhojit nebo se muze neco pokazit, ale nekdy nezbyva nic jineho nez to risknout. Myslim, ze bys do toho mela jit a tak ti drzim palecky!!!
Není tady
To je fakt, kdy ti lékař napíe zdravotní důvody, co by měl, pokud je má, tak to hradí pojitovna,větinu částky.
A s tím hubnutím nevím. Já kdy přiberu vude a pak shodím, tak na prsou mi to vdycky zůstane. Take se musím hodně hlídat, jinak ta velikost jde dolů max. o číslo a to ani není znát na F.
Není tady
no, nechci vas moc desit, ale jedna pravnicka mi vypravela o sve klientce, mlade holcine, ktera mela doporuceni na zmenseni, platila to pojistovna a ve vysledku se to nepovedlo, jizvy ma ve vystrihu ze koukaji z tricka a v zivote nebude moct kojit...tak nevim...ja bych to ale asi riskla...sama bych chtela mensi....mam vel 75E(F)! Zada boli, behat se neda, podprsenky se blbe shanej a kdyz uz, tak osklivy nebo silene drahy....hlavni problem je v mensim obvodu...a chlapi nevim...nikdo nerekl nic negativniho, ale sam od sebe je pochvalil jen jeden...
Není tady
Já jsem taky dříve hodně uvaovala o zmenení prsou, ale čím jsem starí, tím jsem smířenějí. Fakt záleí na výběru prádla.
Není tady
Geisha, tvoje pravnicka placa nesmysly. K tomu, aby byly jeji klientce videt ve vystihu jizvy a koukaly ji z tricka by musela mit venku cele bradavky. Jinak to neni naprosto mozne!! Nejvyssi jizva na hrudniku je na bradavce a nize. Nad bradavkou NIKDY zadna jizva neni. Obvykla metoda je kotvovy tvar jizev (oblouk pod prsem (v zahybu), kolmo k bradavce a bradavka).
Spunt: Snizeni telesne vahy neudela skoro zadny rozdil. Neboj se, hlavne si najdi doporuceni na dobreho plastickeho chirurga a vyrid si doporuceni od sveho lekare, aby to chirurgovi vyplatila pojistovna. Jeste jsem neslysela o nikom kdo by nebyl po redukci nespokojeny.
V pripade, ze se rozhodnes, tak az potom co budes mit vsechny naplanovane deti. Dalsim tehotenstvim by se ti prsa zase zmenily.
Není tady
ahoj holky,
ja deti nemam a zatim neplanuju, ale na operaci se chystam. V CR pradlo ani nesezenu a cena 2000 za podprsenku je pro me zlata, kupuju... no posledni byla 75 H.
Co se operace tyce, jsem staromodni a srab, ale uz me v tom podporil i pritel - vidi, jaky s tim jsou trable a holt uz me taky podporuje.
Doted jsem byla srab, ale asi vcera jsem se rozhodla, ze se nehodlam utrapit a ve svejch dvaceti si chci jeste zivot uzivat.
drze palce :-)
No, kdyz jsem cetla diskusi o prsech, taky mne napadlo, zebych je dala zmensit. Po tehotenstvi dle meho chapani zustali giganticke, kojila jsem dva roky a doufala, jak po skonceni se vrati do puvodniho c.3. Nic, kdyz mne prodavacka neco rikala o č.5, ba 6, tak jsem to nechtela slyset, jakou velikost to vlastne mam.
Kupuji si specielni zmensujici, kdyz mam stesti, tak to stoji 780 czk. Bohuzel,sedi mi pouze jeden typ, takze jiz 7,5 let (co nekojim) mam vzdy tu samou,akorat si menim barvy-zluta, bila, modra.... Muj problem je, ze vahou prs pravidelne se lame kostice!!!!tedy kovova. Abych usetrila, kupuji nahradni /cca 20 czk!!!! a to bylo c. 124 nebo 134, co ted mam...) ty tam dam anebo beru zbylou jednu ze starsi. Jenomze, i kdyz se zasiju, stejne se snazi ruzne vylezat ven.
Taky mam potize ze zady, spise krcni. Kdyz si nastavim raminka na "prsa vys", tak to boli a tahne a to mam sirsi raminka, aby se vaha lepsi nesla.
Zacinam tedy myslet na zmenseni, ale mam i nadvahu, tak nevim, zda by mne to doktor napsal. Asi se bojim operace, mam za sebou jine, vazne a nechce se mne zbytecne? nechat uspat.
Není tady
Ahoj spunte, já pracuju na neurologii a ji několikrát jsme tam měly eny s nadměrnými prsy, které bolí páteř a lékařka jim bez problémů vystavila potvrzení, e je vhodné zmenení. A neplatily za zmenení nic. Ze zdravotních důvodů to hradí pojiovna.
Není tady
Jesi ma pravdu. Ale moc vam devcata radim zacit s jakymikoliv problemy chodit k lekari hned "zitra" aby meli zaznamy za delsi dobu, ne az kdyz budete potrebovat doporuceni. K tomu aby platila pojistovna, musi byt vse dokumentovano po delsi dobu. Problemy jsou hlavne bolesti v zadech, vyrazky nebo opruzeniny pod prsy, zarezavani raminek do ramen a kozni problemy tam. Velmi dulezite jsou take psychologicke problemy (tj. neschopnost/stud najit partnera, problemy v sexualnim zivote, zapojovat se do spolecenskeho zivota, koupit jak pradlo tak obleceni, neschopnost sportovat a dalsi). Zacnete co nejdrive upozornovat lekare na sve problemy a nenechavejte to na posledni chvili. Riskujete tim to, ze zdravotni pojistovna usoudi, ze si jen stezujete aby zaplatili ucet. Cim vice let budete mit problemy tim to bude pro vasi situaci lepsi.
Hodne stesti.
Není tady
Tedy, moc jste mě tu potěily.
Jesi, Jarmilo, děkuju za rady. Se scháněním prádla mám problémy a je mi opravdu trapně vejít do prodejny, říct si o svou velikost a dozvědět se e se něco takového ani neije.
Na jednom cvičení mě opravdu napadla cvičitelka se slovy jestli to není nezdravé mít tak veliká prsa. Nebudu tvrdit, e jsem se tomu jen zasmála, doma jsem to obrečela......
Problém je i ve společnosti, donedávna jsem si nedovolila vzít tričko na tělo. Výstřihy jsou u mě zapovězené, uila jsem si dost i bez nich, někteří chlapi se chovají dost po*ně a v 15 mi to bylo dost líto.
Právě čekám druhé mimčo, třetí neplánujem, tak pomalu začnu upozorňovat na své potíe a jakmile se troku zbavím toho co jsem přibrala a přestanu kojit, pokusím se si to zajistit.
Zatím mi nezbyde nic jiného ne se podívat na stránky co doporučil Martin a doufat e na nějakou podprsenku zbyde z porodného ( i kdy Martine, děkuji moc za tvá vlídná slova,moc mě to potěilo)
Není tady
Ja mam velikost D75 a jsem od svych 15ti let presvedcena, ze az odrodim a odkojim mastim do nemocnice, aby mi zmensili prsa. Vubec si neumim predstavit, ze bych je snad mela jeste vetsi, takze spunte ja te taky podporuji, proste ceho je moc toho je prilis a zvlast pro nas co to nosime!
Není tady
Cizinko, ono je to právě hrozné v létě ( jak sama ví). I kdy co bych dala za tvou velikost
Nosit se s tím nic moc, pořád někdo očumuje, bolí záda, krk, ramena......
Jsi moc hodná e jsi napsala. Jen co přestanu kojit začnu do toho výce rýpat. I kdy na bolesti si budu stěovat hned jak se k nějakému Dr dostanu.
Ale přiznám se e z toho mám strach
Není tady
Ja mam taky strach a manza se netvari nadsene na jizvu ve tvaru kotvy. Kamoska me odrazovala ze kvuli te jizve stejne nebudu moc nosit topless na plazi, ale to ja nemuzu ani ted, protoze gravitace je u takto velkych prsou jasna.... Ale stejne do toho chci jit, jestli se mi teda kojenim ty prsa nejak nezmensi, ale asi by stejne byla jako psi usi
Není tady
Holky, určitě si stěujte na bolesti zad kvůli velikosti prsou, ona toti v takovém případě přispívá pojiovna na plastiku.
Není tady
Také přemýlím o zmenení... bolesti zad u mě trápí témeř denně a fakt u mě to nebaví... jen se chci zeptat - jaké jsou Vae dalí zkuenosti? Absolvovala jste některá zmenení prsou a pak byla těhotná a kojila? Jak se změnila Vae prsa? Nemám děti a v blízké době neplánuji, nechce se mi se zmenením čekat a na potom... pak budu mít jiné starosti... A já si chci uívat a sportovat u teď
Není tady
Holčičko, větinou se to dělá a po dětech..... ale pokud má opravdu moooc veliká prsa a zdravotní problémy udělají ti to dříve, ale nikdo ti nezaručí jak budou prsa vypadat po dětech
Ale ty děcka za to stojí
Není tady
Jestli se mi podaří zhubnout po porodu, tak budu vypadat asi takhle
A to si tu plastiku docela zaslouím,ne ?
Není tady
tak to je dost dobrý obrázek... Asi to fakt nechám být... kdy jsem se dčetla, jak se mohou roztáhnout jizvy a jiné věci, tak za to mi to fakt nestojí... radi budu vráet do kvalitního prádla (75F).
Není tady
Holčičko, 75 F sice stojí dost peněz a schání se těce, nikde jsem nenarazila pod tisícovku, ale raději bych to nechala a po dětech.
Já jsem teď na nějakých 80 G nebo H, nevím, podprsenku si půjdu koupit a před létem, teď nemám na to si jen tak jít 2-3 koupit a po zhubnutí ( ve které doufám) jít koupit dalí..... Zatím mám jednu kdy jdu k lékaři a donáím kojící....
Není tady
Já si vynikající prádlo nakoupila v Anglii u Marks and Spencers - myslím, e by u měl být i nějaký obchod i v ČR. Tam měli nádherné prádlo od těch nejobyčejnějích a po luxusní kousky, snad ve vech velikostech co si člověk dovedl představit, připadala jsem si jako v ráji, bohuel u jsem opět v ČR a tady se podobné ráje nekonají, a kdy jo, tak to stojí nehorázné peníze. Ach jo.
Není tady
Četla jsem tu některé starí zprávy ohledně proplácení zmenení prsou. Obvodní lékařka mi řekla, e ona naposledy u své päcientky ví o proplacení zákroku před 3 roky a to jí pojitovna uznala 5000 kč a jetě musela jít k operatérovi, kterého navrhne pojitovna. Já jsem se tedy rozhodla pojitovnu vynechat a vybrat si operatéra, ke kterému budu mít důvěru. Operace mě stála 30 000kč a nelituju. Jsem velice spokojená. Primářka co mě operovala úřaduje ve Zlíně a říkala, e indikaci přes pojitovnu u taky neměla několik let. Samotnou operaci i následné hojení proívám a podezřele bezproblémově. Operovali mě 28.11. 2006, dodnes nosím podprsenku ve dne v noci, ale na konci ledna u to skončí. měla jsem přes prsa 120cm a podprsenky jsem si nechávala ít 90/H nebo 85/I, podle střihu. Při operaci mi z kadého prsa odstranili 860g a dneska mám přes prsa 107cm a spodní prádlo 85/D. Nejkrasnějí na tom je, e kdy si sundám podprsenku nic mi nikam nepadá a dokonce si vidím bradavky(kdo ví o čem mluvím, pochopí). Vřele doporučuju vem, co o tom uvaují- jdete do toho, stojí to za to!!!!!! Chodím do jablíček a tady jsem moc málo, pokud máte dotazy napite mi klidně na mail, nebo i tady, ale odpověd přes mail dostanete asi dřív. Tak zatím.......
Není tady
Ahoj, no sice to za ty peníze stojí, ale já jsem právě na mateřské a penízky nemáme. Nemám občas ani na to co bych chtěla pro holky, nato 30 tisíc.
Je pravda e ne 5 tisíc a aby do toho kecaly, to je lepí nic, já ale myslela e dávají víc.
HOdně jsem slyela e v Praze chválí Bulovku...
No uvidíme, nejdřív zkusím zhubnout po porodu a pak zjiovat podmínky. Myslela jsem e kdyby pojiovna dávala víc, stihla bych to ne se vrátím do práce .
Upravil(a) spunt (23. 1. 2007 21:29)
Není tady