Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 3. 8. 2009 15:18

zenetka
♥♥♥----

Taky jste tak rozežraní jako my?

Poslední dobou se mi zdá, že vláčím domů pořád větší a větší tašky s jídlem a vařím jak pro regiment. Včera jsem dělala třeba k večeři sloní žrádlo (pomazánka), bylo toho přes kilo,k tomu nějaká zelenina, a pro nás 5 to ani nestačilo. Když dělám nějakou omáčku, koupím tak kilo a půl masa,v bláhové naději, že zbyde i na druhý den. No, zbyde, ale tak pro tři stěží. Kilo pangase k obědu zmizí jako nic. Polévku dělám do pětilitrového hrnce, syn si dá pět šest talířů a druhý den o polévku div nelosujeme.
Možná nevím, co bych chtěla, když byly děti malé, zase jsem byla nešťastná, že nechtějí jíst.
Jak je to u Vás?

Není tady

#2 3. 8. 2009 15:31

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Taky jste tak rozežraní jako my?

Zenetko, u nás je to stejný, když byli kluci malí, záviděla jsem kámošce, že její děti jí. Dnes mí kluci nejí, ale žerou jako kyseliny. Taky mám pocit, že vozím domů z obchodu čím dál víc žrádla a rychle to izí. ALe už to začínám utínat, tolika žrát se nebude, leze to do peněž a jíst se má na hlad, ne z nudy a proto, že mají na všechno chuť.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#3 3. 8. 2009 15:32

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

šišmár va lol tak to ej teda solidní lol když vezmu sobotní a nedělní  obědy - jsme čtyři: děda, máma, já a přítel. Teď jsem dělala čočku na kyselo s párkem, vajíčkema  okurkou - dělala jsem z půl kila čočky a zbylo toho docela dost (pro dva lidi určitě), počet párků...hmm, moment - tři telecí, pět vídeňských a tři spišské (všechno bráno v nohách), k tomu pět vajíček a opečená cibulka (taky pět). Párků bylo koupeno víc, takže zbylo i na dnešní oběd.
Jinak přes týden vařím pro dva a skoro bych řekla že přítel toho sní mnohem víc, než při nedělním obědě lol asi se před mámou krotí lol takže to samý jídlo dělám z 250g čočky a sní se celý va
Masa máme spotřebu malou, neb já ho nejím, tak ho ani moc nekupuju lol kdyžtak třebas uzený, aby bylo na polívku a pak z něj něco vytvořím.
Polévky dělám nejmíň pět litrů, zaprvé mám na ně teď chuť a za druhé, je to vděčný jídlo lol vydrží nám maximálně tři dny wink

Jinak, jestli máš děti ve vývinu, není to nic neobvyklýho, zrovna nedávno mi přítel (a jeho maminka) vypravoval, že snědl k obědu kliděn dvanáct knedlíků va a můj bratranec byl to samá v bledě modrým - ještě to zajedl šiškou štrůdlu.... lol

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#4 3. 8. 2009 17:06

x256987
Host

Ona se spousta jídel ani nedá dělat v malém - zkuste uvařit dvě porce sekané nebo svíčkové  lol   Je pravda, že z receptu na 4 porce nám po nedělním obědu k zamražení nebo do kastrůlku na pondělí zbyde obvykle už jen jedna porce. Aspoň nejíme pořád to samé big_smile

My jsme mlsouni, tak se snažím nahrazovat kvantitu kvalitou a místo patnácti deka salámu si dát dva plátky sušené šunky. A na nákup se jde, až ani s největší vynalézavostí nelze ze zásob nic vymyslet. Když je v lednici hromada sýrů a uzenin, málokoho večer napadne, jak je krásné dát si chleba s máslem a k tomu rajče. Když je koupených deset jogurtů, sní se během týdne deset, když jsou tam čtyři, sní se čtyři, a žijem wink

#5 3. 8. 2009 20:53

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

My jsme dva a spotřeba je dost šílená. Přítelovi jedna večeře nestačí, obvykle má dvě a k té večeři musí mít pořádný flák masa, jinak to pro něj prostě není ono.
Je fakt, že když vaří on, tak je to skutečně o omáčkách a hodně masa, takže se střídáme, aby to bylo trochu pestřejší. Sice jí všechno ale i tak občas narážím. Prostě je to masovej typ.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#6 4. 8. 2009 0:36

lea64
♥♥♥♥♥♥-

My jsme tři dospělí. To je příšerné, co se u nás projí peněz, večně bouchají dvířka od ledničky. Můj muž navíc rád nakupuje potraviny a nosí toho fakt hodně. Zase toho většinu sní, dospělý syn je zase mlsný a před plnou ledničkou si stěžuje že tam nic není.smile

Není tady

#7 4. 8. 2009 7:16

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

lea64 napsal(a):

..................................... a před plnou ledničkou si stěžuje že tam nic není.smile

Jo, to slyším taky často, koukají do toho jako do výkladní skíně, až budu kupovat novou lednici, tak se skleněnýma dveřma, aby ten rozhled měli jednodušší a nemuseli tam furt větrat lollollol
Jen si nepamatuju, že bych jako děcko pořád rekognoskovala lednici. Dostala jsem chleba máslem, se sýrem, nebo s něčím a bylo.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#8 4. 8. 2009 11:17

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

lea64 napsal(a):

..................................... a před plnou ledničkou si stěžuje že tam nic není.smile

Jo, to slyším taky často, koukají do toho jako do výkladní skíně, až budu kupovat novou lednici, tak se skleněnýma dveřma, aby ten rozhled měli jednodušší a nemuseli tam furt větrat lollollol
Jen si nepamatuju, že bych jako děcko pořád rekognoskovala lednici. Dostala jsem chleba máslem, se sýrem, nebo s něčím a bylo.

Když jsme byli děti, nebyl takový výběr potravin jako dnes, dneska to má i krásné obaly. Náš mladý by asi za nás zemřel hlady.sad

Není tady

#9 23. 12. 2009 15:17

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

zenetka napsal(a):

Poslední dobou se mi zdá, že vláčím domů pořád větší a větší tašky s jídlem a vařím jak pro regiment. Včera jsem dělala třeba k večeři sloní žrádlo (pomazánka), bylo toho přes kilo,k tomu nějaká zelenina, a pro nás 5 to ani nestačilo .. Možná nevím, co bych chtěla, když byly děti malé, zase jsem byla nešťastná, že nechtějí jíst.
Jak je to u Vás?

Zenetko, když jsou děti na rozhraní dětství a dospělosti - tak se na jídle asi moc ušetřit nedá.
Mladý organismus potřebuje PŘÍSUN živin - a popravdě - spíše záleží na množství (aby jídla bylo dost).

Pokud už je člověku přes 40, tak je třeba se krotit - jinak se tělo začne rozjíždět do šířky.
Někomu to problémy nedělá, protože po 40-ce často nastupují trvalé trávící problémy.
Asi už jde o opotřebení organismu dumbom kapitulation

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí