Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 26. 8. 2009 15:27

Rozmarila
Zablokovaný

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 2.

Anda napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

Jakej výsledek ?Ty sem chodíš aby ses někam posunula ?Někdo možná ano.......ale já sem chodím abych ukojila svou potřebu se vyjádřit a možná trochu lidi "poučovat"...........kdybych zastavovala lidi na ulici, tak by mě hnali ,ale diskuze je na to,abych mohla vyjádřit svůj  názor njako každý , tak si to užívám......a pravda je,
že se tu dozvím i mnoho důležitých věcí pro sebe ........

Tak jinak - když někoho poučuju, že něco dělá špatně, že já to tak před 15ti lety dělala taky,  posunula jsem se dál a mohu na ty chyby upozornit, bylo by fajn uvést, kde se právě nacházím.

Ale to s tím nesouvisí kde ted jsem....já mám jinou dg.........ovšem ta situace vypadala podobně.......já jsem ničila celou rodinu ..........a podle toho co tu Ros píše, tak taky není v poho.........kdo za to může, ale odtud nepoznáme .......

Mě stačilo začít brát lék a byla jsem venku ,ale depresáci berou léky a stejně mívají záchvaty depky......to se nedá srovnávat , ovšem tvrdit mě nic není a za všechno může on, není řešení .........

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#152 26. 8. 2009 15:42

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

Anda napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

Jakej výsledek ?Ty sem chodíš aby ses někam posunula ?Někdo možná ano.......ale já sem chodím abych ukojila svou potřebu se vyjádřit a možná trochu lidi "poučovat"...........kdybych zastavovala lidi na ulici, tak by mě hnali ,ale diskuze je na to,abych mohla vyjádřit svůj  názor njako každý , tak si to užívám......a pravda je,
že se tu dozvím i mnoho důležitých věcí pro sebe ........

Tak jinak - když někoho poučuju, že něco dělá špatně, že já to tak před 15ti lety dělala taky,  posunula jsem se dál a mohu na ty chyby upozornit, bylo by fajn uvést, kde se právě nacházím.

Ale to s tím nesouvisí kde ted jsem....já mám jinou dg.........ovšem ta situace vypadala podobně.......já jsem ničila celou rodinu ..........a podle toho co tu Ros píše, tak taky není v poho.........kdo za to může, ale odtud nepoznáme .......

Mě stačilo začít brát lék a byla jsem venku ,ale depresáci berou léky a stejně mívají záchvaty depky......to se nedá srovnávat , ovšem tvrdit mě nic není a za všechno může on, není řešení .........

Jo, takže tys dodrbala rodinné vztahy díky diagnóze psychotik. Fajn. A radíš kočce, která má manžela alkoholika. Vyloženě tu souvislost vidím,

Není tady

#153 26. 8. 2009 15:55

Rozmarila
Zablokovaný

To že je Ros labilní a depresivní  vidí všichni(a závislá na manželovi) .........a se mnou to vůbec nesouvisí .........je taková i beze mně......máš to marný .........to je prostě můj názor a hotovo.........a to že ted dělá, jak je všechno skvělý a jak se cítí dobře, jen moje tvrzení potvrzuje .......než jsem to tu psala, tak tonula v depkách.......

Jen nechápu, proč všichni děláte že jsem si to vymyslela já ........tím jí fakt nepomůžete

Není tady

#154 26. 8. 2009 16:09

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Připadá mi vtipné, holky, že tady donekonečna vyčítáte Rozmařilé to, co děláte samy - poučujete, posmíváte se, víte nejlíp, jak se MÁ diskutovat, co je VHODNÉ napsat a co ne.
Nevíte vy to náhodou nejlíp ? big_smile

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#155 26. 8. 2009 17:00

Anda
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

Připadá mi vtipné, holky, že tady donekonečna vyčítáte Rozmařilé to, co děláte samy - poučujete, posmíváte se, víte nejlíp, jak se MÁ diskutovat, co je VHODNÉ napsat a co ne.
Nevíte vy to náhodou nejlíp ? big_smile

To ani tak ne. Jen si myslím, že na hrubý pytel má přijít hrubá záplata.

Není tady

#156 26. 8. 2009 17:02

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

To že je Ros labilní a depresivní  vidí všichni(a závislá na manželovi) .........a se mnou to vůbec nesouvisí .........je taková i beze mně......máš to marný .........to je prostě můj názor a hotovo.........a to že ted dělá, jak je všechno skvělý a jak se cítí dobře, jen moje tvrzení potvrzuje .......než jsem to tu psala, tak tonula v depkách.......

Jen nechápu, proč všichni děláte že jsem si to vymyslela já ........tím jí fakt nepomůžete

Kdo všichni vidí? Nenašla jsem tu jedinou zmínku o labilovi. Teda aspoň ne směrem k Rosamundě.

Není tady

#157 26. 8. 2009 17:07

Rozmarila
Zablokovaný

tak seš slepá .........a už neotravuj, je to pořád dokola ......

Není tady

#158 26. 8. 2009 17:32

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

tak seš slepá .........a už neotravuj, je to pořád dokola ......

Proč tak zle?

Tvoje vlastní slova....
,ale diskuze je na to,abych mohla vyjádřit svůj  názor njako každý , tak si to užívám......a pravda je,

Kromě toho.................sem může přijít 50 lidí a tvrdit že to vědí líp, je to diskuze od slova diskutovat.......a už je jen na tobě, aby ses nad tím zamyslela nabo nad tím mávla rukou...........je to jedna z 50 variant, která je možná ......a ty se  snaž  to rozeznat ......a ty místo toho nadáváš těm variantám......

nebo to platí jen pro tebe?

Není tady

#159 26. 8. 2009 17:32

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Děvčata, právě jdu od primářky, víc až z PC, mám jen PDA a z něj mi to fakt nejde.Rozmařilou to asi nepotěší, hi,hi

Out from the dark into the light !

Není tady

#160 26. 8. 2009 17:41

mashanka
Zablokovaný

Anda napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

Kdo všichni vidí? Nenašla jsem tu jedinou zmínku o labilovi. Teda aspoň ne směrem k Rosamundě.

to, že se někdo o něčem nezmíní, může mít několik důvodů. To, že to nevidí, je jen jeden z nich.

Není tady

#161 26. 8. 2009 17:46

Blossom
Host

Ros, prosím, co je to PDA?

A co vy ostatní tady - Hanule, Mona?
Myslím na vás. Napište, jak jde život, ať se vrátíme konečně k tématu od těch všech nekonečných offtopic ....

#162 26. 8. 2009 17:48

mashanka
Zablokovaný

kapesní počítače - nic na dlouhé litanie

Není tady

#163 26. 8. 2009 17:55

Blossom
Host

mashanka napsal(a):

kapesní počítače - nic na dlouhé litanie

Mashanko dík za vysvětlení. tummenupp

Teď tu sedím u počítače a šklebím se na celé kolo: Já to pochopila původně tak, že PDA je asi nějaká diagnóza, kterou primářka Rosamundě  řekla... lol lol lol

#164 26. 8. 2009 18:02

mashanka
Zablokovaný

No, psala, že rozmařilá z toho nebude mít radost, tak to asi bude spíš normální big_smile

Není tady

#165 26. 8. 2009 18:17

Rozmarila
Zablokovaný

Rosamunda napsal(a):

Děvčata, právě jdu od primářky, víc až z PC, mám jen PDA a z něj mi to fakt nejde.Rozmařilou to asi nepotěší, hi,hi

Naopak já budu mít obrovskou radost ..........já dokážu zázraky............napíšu rozhozeným lidem, že jsou rozhození a závislí na manželovi  a jako mávnutím kouzelným proutkem jsou fit .........cvičí a všechno je super:)smile........napíšu Crabatovi, že se vytahuje...........sice dostanu na zadničku asi od 50 lidí smilesmile.....ale od té chvíle si Crabat přestává hrát na gurua:)smile .....napíšu Veverce, že je hloupá, když jí její bohatý přítel tahá do lesa za sexem.....a od té chvíle jezdí pravidelně do drahého hotelu:)smile.......a tak mohu pokračovat pořád..............a pak že nemám dobrý vliv na lidi smilesmilesmilesmile

Není tady

#166 26. 8. 2009 18:22

mashanka
Zablokovaný

big_smile

Není tady

#167 26. 8. 2009 19:47

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Nazdar dífky, ta Roz zase boduje co? lol Hlavně jak si tu honí triko, že ona pomáhá a že ona jinak nemůže, že to prostě musí říct A OBVZLÁŠŤ NEJLÉPE SE TO ŘÍKÁ, KDYŽ VÍŠ, ŽE TĚ DOTYČNÝ IGNORUJE, to je pomoc jak stehno, to mi pomohlo asi jako mrtvýmu zimník. fuckyou Jinak abys zase Roz netvrdila, že jsem k té primářce šla proto, žes mě tu napadla a snažila se mi vnutit svůj pokřivený názor, NIKOLIV, JÁ JSEM BYLA OBJEDNANÁ UŽ 14 DNÍ PŘEDTÍM, aby sis to nepřikládala za svůj úspěch a nechubila se cizím peřím.
Primářka PL Sadská, u níž se léčím na deprese a potíže po soužití s tím mým alkoholikem, mě dnes pochválila, jak jsem na sobě zapracovala. Když jsem se jí ptala na případnou závislost (ne kvůli Roz, on to tu už někdo asi před měsícem zmínil, někdo, kdo opravdu pomáhá a nechce se jen vykecat), ptala se , kde jsem k tomu přišla, tak jsem jí, řekla, že na něj pořád musím myslet, že ho pořád mám někde vzadu v hlavě a ona na to, že když jsme spolu tak úzce spojeni (pracujeme spolu v lékárně, doma jsme také pořád spolu) a když je toto naše 1. delší odloučení, což je, tak jí to nepřipadá vůbec divné a že jde o zcela normální reakci na úplně novou situaci. Taky mě pochválila, že jsem se zbavila té svazující paniky, která mě postihla po jeho odchodu, ale naštěstí jsem se s tím už podle ní i podle mě vyrovnala, prostě jsem si zvykla. styrka
Takže Roz, závislá ani labilní nejsem, rodinu neničím, manžela nevysávám.... Myslíš, že je úsudek celosvětově uznávané psychiatričky dostatečný nebo ....? A musím Ti říct, že z tebe nemám pocit, že bys mi chtěla pomoci, spíš mi přijde, že když jsem se podivila, jak můžeš říci, že zcela jasně poznáš, že Tvůj nastávající partner nikdy nebude závislý, Tě tak vytočilo, že jsi měla potřebu mi to "ukázat" a tak jsi se mě snažila srazit tím, že jsem závislá a labilní a nestyděla ses i tvrdit, že se doprošuju na manželovi sexu (i když TOHLE SIS VYMYSLELA, já tam nic takového nepsala). Můžu Ti říci, že TAKHLE POMOC NEVYPADÁ.usch
Jen by mě zajímalo, co si tím chceš dokázat nebo že by ses jen potřebovala z něčeho vykecat? Že by podle sebe soudím tebe?

Není tady

#168 26. 8. 2009 19:51

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

sex v lese má supr šmrnc narozdíl od tuctového hotelu - můj názor smile
A jinak to mě fakt pobavilo - v dobrém lol Díky!

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#169 26. 8. 2009 21:38

mona1
♥♥♥♥---

ahojky, tak jsem zase tu, holky já vám nenapíši nic veselého, ale v první řadě chci napsat, všem kdo o alkoholismu nemá ani páru at se jde bodnout a nepíše sem, protože ty vaše rady nerady jsou stejně k ničemu, běžte se handrkovat někam jinam, my si tady vzájemně radíme,nebo spíše si vyléváme srdíčko,a jestli se vám to nelíbí, tak to nečtěte, a nepište sem, je nám jasné, že to není lehké, že alkoholismus je hnus, ale každá chceme věřit, že bude lépe. ikdyž v podvědomí víme, že je to prakticky předem ztraceno.
Ros. moc ti to přeju a abych pravdu řekla, potají závidím, a držím moc a moc palečky abyste to oba zvládly.
U nás je to totálně v pr.... opět se ožral, opět sedl za volant a opět ho chytli, no a opět je tu maření soudního rozhodnutí, opět vazba a tak dále.................................................................................
TAkže do léčebny nestačil nastoupit, zabásly ho a tím to haslo..............
Tečka...... co jiného říct.
Předem prosím Rozmarilá - nekomentuj můj příspěvek, nestojím ti o tom.děkuji. víš houby co se v člvoěku odehrává a jak mu je.

Není tady

#170 26. 8. 2009 21:59

majkafa
Host

Rosamundo, křičíš to najednou příliš nahlas, že nejsi závislá. Paní doktorka ti může v rámci terapie říct leccos, a -  i ona je jenom člověk. Možná bys měla trošku brzdit, než za každou cenu vítězit nad někým, jako je Rozmarila. Btw i od lidí, co nám nejsou sympatičtí, se můžeme mnohému naučit.

mona1 ty tu píšeš s tím, že čekáš mazání medu kolem pusy? Chceš si zakrývat pravdu sama před sebou? Bojíš se jí podívat do očí? Zrovna ty nemáš co ztratit, můžeš jen získat, když se s tímto člověkem rozejdeš. Tak už se na to podívej reálně. Ještě se ptám - proč mluvíš za jiné a ne jenom za sebe? Máš od nich zmocnění? va Třeba jiné ženy tady opravdu hledají radu a ne jenom mazání medu kolem pusy.

Btw tohle je otevřené fórum, může psát každý,kdo chce a co chce a ne, co mu jiný nařídí.

Upravil(a) majkafa (26. 8. 2009 22:05)

#171 26. 8. 2009 22:13

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Mono, je mi mooc líto, že to takhle skončilo, grater ale vzhledem k tomu, že už jsi ho odstěhovala (nebo snad ne?), pokus se od něj teď nějak osvobodit. Vím, že se to lépe radí, než udělá, já taky myslela, že ho budu muset vyhodit a nedovedla jsem si to v jednu chvíli představit a ve druhou chvíli mě to tak všechno štvalo, že bych ho nejradši vynesla v zubech hned. mad A pokud tvůj "přítel" znovu sedí kvůli chlastu, usch tak když je teď pryč, bylo by nejlepší, kdybys mu vzkázala, že pokud se nezačne, ihned po propuštění nebo nejlépe rovnou ve vězení, léčit, už tebe ani dceru neuvidí. A pokud to dokážeš, přeruš s ním veškeré kontakty, neber mu telefon i kdyby Ti volal, nepiš mu, ať vidí, že to myslíš vážně, že už tě neukecá. A případně si o tom svém problému taky promluv s nějakým odborníkem (pscholog, psychiatr), on ti pomůže se od něj odpoutat, protože vztah k alkoholikovi, který se nechce léčit, je příšerně vyčerpávající a myslím že on Ti nestojí za to aby Tvé děti měly mámu na zhroucení. Vždyť je tolik normálních chlapů...
Já se teď od toho svého taky musela odloupnout, není to sranda, ale chce to se nevzdávat. Moc na tebe myslím. pussa

Není tady

#172 26. 8. 2009 22:14

Blossom
Host

Mono, ono je to smutné a nerada to píšu, ale začíná být z praktického hlediska skoro jedno, kde se zrovna ten tvůj nachází, zda v base, nebo dobrovolně-nedobrovolně v léčebně, nebo někde jinde.
Je mi to líto, ale podle mě on je už ztracený člověk, a nedopadne to s ním dobře. Nemůžeš to odvrátit, ty ani nikdo jiný, mohl by jen on a on to neudělá, už je v tom příliš hluboko.
Ty se zkus nějak psychicky odpoutat, a být od něj co nejdál (ta basa tohle  svým způsobem už "vyřešila" sad )
Ty a tvé děti máte život před sebou, mysli na děti a na sebe. To není sobectví, to je pud sebezáchovy.
Přeju hodně síly, budeš ji potřebovat. A zároveň věřím, že to zvládneš. Jednou ti bude líp a na toto budeš vzpomínat jak na zlý sen.

#173 26. 8. 2009 22:25

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Já nijak nekřičím, Majko, já se pouze adekvátně ohrazuji před invektivami Rozmařilé. Kdyby tu přád nemlela dokola, jak já jsem závislá, nemožná, labilní atd. atd., tak bych proti ní nic neměla, ale když se tu pořád ohání tím ,jak mi chce pomoci a pak mě pomlouvá, když ví, že ji nečtu, tak to je jen normální sebeobrana. Nevím, jestli jí to dojde, nejspíš ne, ale já nad ní vítězit nechci a ani nepotřebuju, jen jsem byla zvědavá, co řekne na soud mojí doktorky. I když asi nic, protože to taky klidně může kdokoli vzít tak, že jsem si vše vymyslela, že žádná primářka není a já že se tu hroutím v slzách. Ale vzhledem k tomu, že si tu každý může psát co chce, jak jsi řekla, tak prostě píšu o pocitu, jaký z Rozmařilé mám. Nejspíš asi potřebuje pomoc ona sama, jenže to zatím neví. A učit se od ní? Není co. Od Tebe, od Blossom, od Wiki, od Mashanky a jiných se dá leccos naučit, ale od někoho, kdo Tě neustále přesvědčuje, že jen ON má tu pravou pravdu a Ty o sobě vlastně nic nevíš a dozvíš se to jen díky tomu dotyčnému, který má tu pravou pravdu, od takového člověka si já nic vzít nemůžu, protože mi nemá co nabídnout. sad

Není tady

#174 26. 8. 2009 22:27

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

A vůbec, já už Rozmařilou řešit nechci, já si chci normálně povídat k věci a ne se s o ní pořád dohadovat.

Není tady

#175 27. 8. 2009 5:56

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Děvčata, ignore je dobrý vynález, ale pak tu nezůstane nic konkrétního k tématu, jak to tak sleduji. Nějak se v tom ztrácím, můžete navázat na téma alkoholismu?
Kde jste to přestali?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí