Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 25. 8. 2009 17:11

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 2.

Ahoj Wiki, minulou sobotu jsem ho byla navštívit a takhle odhodlaného jsem ho neviděla ani nepamatuju. Připadá mi čím dál tím odhodlanější. Tys tu někde psala, že jsi pak sama nechápala, proč jsi to dělala a on je na tom teď skoro stejně. Říká, že to nemá vůbec za potřebí, kalit si ten fajn život a že ho ani nenapadá nějaké pití, že je to naprostá blbost. Oni mu tam taky hodně pomohli s depresí a zvládáním stresových situací, aby se při každé pitomosti nehroutil jak domeček z karet a nesahl po pití.  Chodí tam na relaxační cvičení proti stresu a myslím, že mu to ohromně prospívá. No a v plánu má teď příští úterý postoupit do 3. stupně a přijet domů na 1. dovolenku, moc se na něj všichni těšíme. Když jsem se ho ptala jestli nemá pochybnosti, že postoupí, tak tvrdil, že nee, že není důvod. Tak uvidíme, ale kdybyste viděly jak strašně se změnil... když tam nastupoval, tak byl skoro jak kus hadru, připadalo mi, že ho vláčím za sebou...teď už bych si nic takového nedovolila myslet, když na sobě tak zapracoval.
Jinak já jsem se ani moc neobhajovala, myslela jsem že mám sparing partnera na cvičení v sebeobraně, protože se potřebuju trochu víc umět ohradit a dát najevo svůj názor, jenže jsem se trefila vedle. Chvíli to šlo, ale pak mě to přestalo bavit, protože už mi ten rozhovor nic nepřinášel. Tak jsem ji hodila do ignoru , ať si klidně píše dál co chce.

Out from the dark into the light !

Není tady

#127 25. 8. 2009 17:46

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ano, Ros..mu došlo, to co mělo, protože tam (v léčebně) nemluví o ničem jiném..tak k tomu došel. Doma by neměl čas se zamyslet a nedal by si šanci pořešit důvod, aniž by si ho nezamlžil alkoholem. Každý na to dojde- KDO CHCE. Otázka jeho vůle - zda-li tak bude pokračovat i venku.

Oni jsou tam teď jako ve vatičce. I když to vypadá krutě (rozcvičky, bodování, úklid, práce...atd atd), ale jsou tam jako ve skleníku. Všechno se točí kolem nich. A to "venku" nebude.
Ale když to bude chtít zvládnout - tak to zvládne. A obzvláště jestli je tak nadupanej a nabitej...smile. Pochval ho. smile

Já bych to udělala jak psala Bloss. Já bych na tvém místě taky nepila (potom doma), pokud ti to nebude vadit,  a byli bychom oba nechuťáci abstinenti. Přece jen, když by doma alkohol neměl, je tam překážka (jít do obchodu). Ale taky vím, že člověka v určitou chvíli nazastaví NIC. Snažila bych se být ohleduplná a nestavěla mu překážky.

Já osobně - na druhé straně- to vůbec nevyžaduju (nějak mi to bylo a je jedno), dokonce i partnerovi pivo sama koupím, když nakupuju

Ross - ještě jednou tummenupp. a myslím na vás!
Hlídám to tady !! v MB !!! smile

Není tady

#128 25. 8. 2009 17:53

mashanka
Zablokovaný

Britana napsal(a):

Mashanka,každý musí na sobe pořád makat..POZOR...jen  Rozmarila NE.Já souhlasím s Rozmarilou,že  nepoptřebuje na sobě už makat.Ona totiž už má domakáno.Víš to? Víš to Marshanko?Za nedlouho,bude se bavit na Babinetu sama se sebou,protože postupně vyignoruje nás všechny.Hlavně,že je s ní spokojen její psychiatr.

Teď se ale projevuješ ještě hůř, než ona - posmíváš se.

Každý si svá trápení ventiluje jinak. Někdo dělá chytrého (prý já smile ), někdo napadá, někdo je sprostý, někdo skuhrá - každý prostě dělá to, co mu pomůže. Já se na nikoho nezlobím. Ostatně, je to jen chat - každý se tu projevuje tak, jaký by si přál být nebo říká to, co si v normálním životě říct netroufne. Každý potřebuje mít pocit, že ho někdo chápe....... proč v tom pořád pitvat ? Já to beru s nadhledem - stejně víme z každého problému jen to, co dotyčný říct chce a druhá strana mince je neznámá. Prostě, napíšu svůj názor, podiskutuji, když mám chuť, a pak si jdu žít svůj život. Abych byla z Babinetu na nějaký nick naštvaná, to se mi ještě nestalo.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#129 25. 8. 2009 17:55

Rozmarila
Zablokovaný

No oni tak úplně ve vatičce nejsou ..........je tam drsná terapie a je to tak, že člověk je donucenej zabývat se i druhýma lidma a tím přestane řešit sebe a zvedne se psychicky .........já jsem leta jezdila do Kosmonos na S9, zažila jsem lidi, který přivezli na nosítkách a za 4 dny byli jako rybky..........to dělá ta skupina, ta energie lidí okolo(a to že nepije).........u těch alkoholů to bude podobnej princip ........ s alkoholiky sme kamarádili v parku .........taky dobře vím, že kluci tam lezli přes plot do hospůdky(alkoholici)smile

Upravil(a) Rozmarila (25. 8. 2009 18:05)

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#130 25. 8. 2009 18:00

Rozmarila
Zablokovaný

Mash ............ale já taky dělám chytrou .....ráda poučuju, pze mám pocit, že to nemůžu tak nechat ....že musím zachránit toho psa, toho člověka, tu situaci .......můj masér říká, že se proměňuju v protivnou babu, co pořád rozdává rady a do každýho něco hučí ......ale já si nemůžu pomoct, když to vím lípsmilesmilesmile

To nemá s trápením nic společnýho, když mám trápení, řeším to tam kde mám ......nemám ve zvyku si něco nalhávat........

Není tady

#131 25. 8. 2009 18:07

mashanka
Zablokovaný

Tomu rozumím. Možná by ale tvé rady lidi brali líp, kdybys občas trochu zapřemýšlela nad formulací. Když chceš někoho zachránit, je potřeba brát ohled na to, co a jak je schopen strávit a prostě mu to svoje moudro naservírovat na takovém podnosu, který se mu bude líbit - a to je hodně těžké - občas to člověk přepískne a výsledek je spíš to, že dotyčného naštve a urazí, než že by mu pomohl

Pokud to děláš skutečně pro něj a ne jen pro svůj dobrý pocit, chce to trochu přemýšlet, než člověk něco řekne

Upravil(a) mashanka (25. 8. 2009 18:09)

Není tady

#132 25. 8. 2009 18:12

Rozmarila
Zablokovaný

mashanka napsal(a):

Tomu rozumím. Možná by ale tvé rady lidi brali líp, kdybys občas trochu zapřemýšlela nad formulací. Když chceš někoho zachránit, je potřeba brát ohled na to, co a jak je schopen strávit a prostě mu to svoje moudro naservírovat na takovém podnosu, který se mu bude líbit - a to je hodně těžké - občas to člověk přepískne a výsledek je spíš to, že dotyčného naštve a urazí, než že by mu pomohl

Jasně .......ale tohle Berani dělají , mlj soused se chová stejně jako já a jeho děti ho maj plný zuby (já pokud jde o děti, tak brzdímsmile)
Bohužel většina lidí není stejně připravená tu pravdu přijmout .....at na to jdeš medově nebo jedově.........a mně hrozně rozčiluje, jak to neví a škodí si tím..........proto ta prudkost , naléhavost ..........u sebe podobnou věc určitě vůbec nevidím , když jí dělám.....

Není tady

#133 25. 8. 2009 18:24

mashanka
Zablokovaný

a mě hrozně rozčiluje, jak to neví a škodí si tím......... TAK TOMU HODNĚ ROZUMÍM lol storstark

Jsem taky Beran - dokonce s Měsícem ve Lvu - ještě, že ascendent mám v Raku, jinak by se mnou asi nevydržel ani můj kaktus na poličce big_smile

Ale není to jen o znamení - hodně dělá sociální inteligence - ta je (nebo není) vrozená. fakt je, že někteří lidé jsou ve své dobré víře nesnesitelní - ale nemohou za to - myslí to dobře, jen to neumí podat

Upravil(a) mashanka (25. 8. 2009 18:32)

Není tady

#134 26. 8. 2009 10:26

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

Mash ............ale já taky dělám chytrou .....ráda poučuju, pze mám pocit, že to nemůžu tak nechat ....že musím zachránit toho psa, toho člověka, tu situaci .......můj masér říká, že se proměňuju v protivnou babu, co pořád rozdává rady a do každýho něco hučí ......ale já si nemůžu pomoct, když to vím lípsmilesmilesmile

To nemá s trápením nic společnýho, když mám trápení, řeším to tam kde mám ......nemám ve zvyku si něco nalhávat........

to zní spíš jako namyšlenost, promin. Jak to můžeš vědět líp...nežiješ život toho člověka.
A poučovat.....z jakého titulu?že musíš někoho zachránit? a víš, že on to chce,?

Není tady

#135 26. 8. 2009 10:52

mashanka
Zablokovaný

Tuhle vlastnost  si člověk nevybral - má to vrozené. Ale pokud chce, může to ovládat a korigovat.

Jak můžeš vědět líp, než 2 leté dítě, že když sáhne na kamna, spálí se ?????? Prostě to víš líp. A s dospělými to může být někdy podobné. Důležité je, necpat jim svá moudra násilím a neotesaně

Není tady

#136 26. 8. 2009 11:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ráda poučuju, pze mám pocit, že to nemůžu tak nechat .... ale já si nemůžu pomoct, když to vím líp
A kde bereš tu jistotu, že "víš"? Z tvého hlediska možná... ale ten, komu se vnucuješ, to může vidět jinak...
Líp to věděli tak akorát rodiče a pančelka v první třídě http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#137 26. 8. 2009 11:57

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

Tuhle vlastnost  si člověk nevybral - má to vrozené. Ale pokud chce, může to ovládat a korigovat.

Jak můžeš vědět líp, než 2 leté dítě, že když sáhne na kamna, spálí se ?????? Prostě to víš líp. A s dospělými to může být někdy podobné. Důležité je, necpat jim svá moudra násilím a neotesaně

jo, kdyby všechno bylo tak jednoznačné, jako že když si sáhneš na kamna, tak se spálíš. jenže život je o hodně "barevnější".
mmch., když ty kamna nebudou horký, taky se nespálí, že?

Není tady

#138 26. 8. 2009 12:14

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Nojo, no, když to ví líp.... tak tímhle, myslím, ještě nikdo nikomu nepomohl, že by něco věděl líp, souhlas s Helenou.

Není tady

#139 26. 8. 2009 12:19

Rozmarila
Zablokovaný

agewa napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

to zní spíš jako namyšlenost, promin. Jak to můžeš vědět líp...nežiješ život toho člověka.
A poučovat.....z jakého titulu?že musíš někoho zachránit? a víš, že on to chce,?

No zní to jako namyšlenost(kromě toho jsem jsem to napsala jako nadsázku), ale když vidíš situaci , kterou jsi žila před 15 lety .....tak neřekneš nic a budeš mlčet jo?To zas nechápu já........a když ten člověk pomoct nechce , tak at se neventiluje na forech, pze riskuje , že to lidi budou komenovat , to co píše.......Mnoho věcí, který vidím na Babi jsem žila taky a mám potřebu tomu člověku tu napsat i druhým lidem...........od toho je tu diskuze.........aby lidi vyjadřovali názory a ne na sebe mlčeli .........
A fascinuje mně, jak lidi píšou na forech , dyt o tom člověku nemůžeš nic vědět, přitom tu píše celý týdny detaily.........hodně věcí se dá poznat už tady a vůbec toho člověka nemusím znát osobně.....

Upravil(a) Rozmarila (26. 8. 2009 12:29)

Není tady

#140 26. 8. 2009 12:23

Rozmarila
Zablokovaný

helena napsal(a):

ráda poučuju, pze mám pocit, že to nemůžu tak nechat .... ale já si nemůžu pomoct, když to vím líp
A kde bereš tu jistotu, že "víš"? Z tvého hlediska možná... ale ten, komu se vnucuješ, to může vidět jinak...
Líp to věděli tak akorát rodiče a pančelka v první třídě http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Ale tuhle větu jsem napsala jako nadsázku ......a dala k ní hromadu smajlíků a ty ses toho chytla jako šance.......ty vždycky vypíchneš detail a rozvedeš a odejdeš úplně jinam ........tou větou jsem si sama ze sebe dělala srandu jak jsem přemoudřelá .........

Není tady

#141 26. 8. 2009 13:04

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

ale evfidentně to děláš, protože TY máš pocit, TY , že musíš zachránit.....Ty, ne že by se tě někdo ptal na tvůj názor. a podle slov tvého maséra nevolíš formu, která by byla těm ostatním ku prospěchu

Není tady

#142 26. 8. 2009 13:11

Rozmarila
Zablokovaný

agewa napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

ale evfidentně to děláš, protože TY máš pocit, TY , že musíš zachránit.....Ty, ne že by se tě někdo ptal na tvůj názor. a podle slov tvého maséra nevolíš formu, která by byla těm ostatním ku prospěchu

Pochop prosímtě že na diskuzi se diskutuje a může přijít kdokoliv a napsat svůj pocit .......od toho je to diskuze .......nepotřebuju, aby se mě někdo ptal na názor , právě proto chodím na diskuze, abych se mohla vyjádřit .....a můžu mít pravdu a nemusím.........a jestli to ten člověk přijme , to už je jeho problém......každý má právo volby......bud na to reagovat,nebo to ignorovat nebo si z toho vzít, co se mu hodí, takže někomu to pomoct může  .................

Upravil(a) Rozmarila (26. 8. 2009 13:12)

Není tady

#143 26. 8. 2009 14:28

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

agewa napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

No zní to jako namyšlenost(kromě toho jsem jsem to napsala jako nadsázku), ale když vidíš situaci , kterou jsi žila před 15 lety .....tak neřekneš nic a budeš mlčet jo?To zas nechápu já........a když ten člověk pomoct nechce , tak at se neventiluje na forech, pze riskuje , že to lidi budou komenovat , to co píše.......Mnoho věcí, který vidím na Babi jsem žila taky a mám potřebu tomu člověku tu napsat i druhým lidem...........od toho je tu diskuze.........aby lidi vyjadřovali názory a ne na sebe mlčeli .........
A fascinuje mně, jak lidi píšou na forech , dyt o tom člověku nemůžeš nic vědět, přitom tu píše celý týdny detaily.........hodně věcí se dá poznat už tady a vůbec toho člověka nemusím znát osobně.....

Fajn, Rozmarilo.. A výsledek Tvého posunu je jaký? Aby teda bylo jasné, kam se člověk propracuje, když se bude ubírat Tvým směrem. Mladej, růžovej š...n a příležitostné pařbičky? Promiň, ale mně to připadá dost málo

Není tady

#144 26. 8. 2009 14:34

Rozmarila
Zablokovaný

Jakej výsledek ?Ty sem chodíš aby ses někam posunula ?Někdo možná ano.......ale já sem chodím abych ukojila svou potřebu se vyjádřit a možná trochu lidi "poučovat"...........kdybych zastavovala lidi na ulici, tak by mě hnali ,ale diskuze je na to,abych mohla vyjádřit svůj  názor njako každý , tak si to užívám......a pravda je,
že se tu dozvím i mnoho důležitých věcí pro sebe ........

Není tady

#145 26. 8. 2009 14:44

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

Jakej výsledek ?Ty sem chodíš aby ses někam posunula ?Někdo možná ano.......ale já sem chodím abych ukojila svou potřebu se vyjádřit a možná trochu lidi "poučovat"...........kdybych zastavovala lidi na ulici, tak by mě hnali ,ale diskuze je na to,abych mohla vyjádřit svůj  názor njako každý , tak si to užívám......a pravda je,

trochu poučovat? lolz tvých přispěvku přímo čiší radost ostatním čumáček vymáchat v jejich problému, protože ty samozřejmě víš líp, co a jak by měli dělat.
a pak jim omílat , jak ty máš všechno dokonalý.

Není tady

#146 26. 8. 2009 14:49

Blossom
Host

Znáte tuhle písničku?

Dám vám jednu k nezaplacení:
neřešte to pane, tohle nemá řešení....  vissla

#147 26. 8. 2009 14:58

Rozmarila
Zablokovaný

agewa napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

trochu poučovat? lolz tvých přispěvku přímo čiší radost ostatním čumáček vymáchat v jejich problému, protože ty samozřejmě víš líp, co a jak by měli dělat.
a pak jim omílat , jak ty máš všechno dokonalý.

Tu radost tam chceš vidět ty......já jsem tu vysvětlovala proč to dělám........a nebudu to opäkovat dokola.......přečti si to sama....
Kromě toho.................sem může přijít 50 lidí a tvrdit že to vědí líp, je to diskuze od slova diskutovat.......a už je jen na tobě, aby ses nad tím zamyslela nabo nad tím mávla rukou...........je to jedna z 50 variant, která je možná ......a ty se  snaž  to rozeznat ......a ty místo toho nadáváš těm variantám......smilesmilesmile

Upravil(a) Rozmarila (26. 8. 2009 15:05)

Není tady

#148 26. 8. 2009 15:00

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Děvčata, jdu dnes (právě teď) k té doktorce, tak posléze podám hlášení, co si o mě myslí ona a co mi poradila. smile

Není tady

#149 26. 8. 2009 15:02

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Tak to jsme všechny zvědavé na výsledek pussa

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#150 26. 8. 2009 15:10

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Rozmarila napsal(a):

Tak jinak - když někoho poučuju, že něco dělá špatně, že já to tak před 15ti lety dělala taky,  posunula jsem se dál a mohu na ty chyby upozornit, bylo by fajn uvést, kde se právě nacházím.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí