Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#976 12. 10. 2009 10:45

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 2.

Vladena napsal(a):

Rosamundo, Tebe chápu. Ušla si společně s manželem dlouhou cestu. Ty jsi v jiné situaci. Znám situaci myšky,ale to snad není třeba na začátku vztahu!?? Jinak nechápu holky, co se nastěhují k partnerovi a nepočítají se situací, že se mohou také odstěhovat, když to nebude klapat. Nečetla jsem pozorně celé vlákno,ale určitě její rodiče volbu partnera neschvalují, mají k tomu své slovo a dělat u babičky takzvané přepadovky v případě,že partner přijde opilý, mi k ní přijde nefér. Píše, že asi 2x týdně to znamená, že přiletí pozdě večer,rozrušená,babička nebude spát až do rána- co ta její holka musí vytrpět apod.Přece se ke své babičce nemůže takto chovat ......a tahat ji do svého problému. Řešení zase osmiletého děcka. Jak tak počítám: 2x týdně hospoda,2 dny potom spolu nemluví, takže ze sedmi dnů připadají 3 dny normální...tillfreds Jinak v pátém ročníku má určitě právo na kolej!
Od Eldoráda mi mezi řádky vyplývá,že kdyby nepoznala nynějšího partnera s bydlením v RD, tak snad ani nemůže studovat!! Výmluvu na psa neberu,manželky se dostanou do mnohem horších situací, malé děcka na krku a musí to řešit.

Mně spíš Vlaďko připadá, že ona je z něj taqk vyvedená z míry, že vůbec neví co chce a co má dělat. A tenhle pocit myslím máme všechny a je jedno, jestli jsme ve vztahu půl roku nebo 20 let. Navíc nevíme, co se stalo mezi Eldorádou a její rodinou a proč nemůže za žádnou cenu žít se svou sestrou a tak je radši s alkoholikem a taky nevíme jaké má zdravotní problémy, což je pro samostatné bydlení možná i dost limitující a možná je to limitující i pro přivydělání si ke studiu, ale to vařím z vody, protože nevíme o co jde.

Out from the dark into the light !

Není tady

#977 12. 10. 2009 10:47

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Vero ahoj, jak se máš? smile

Není tady

#978 12. 10. 2009 11:11

mona1
♥♥♥♥---

agewa napsal(a):

spíš si myslím, že má pocit, že jí tu nikdo nechápe, jsme na ní zlý a nerozumíme jí.

třeba se svěřila příteli, že ji "holky na babinetu" poradily aby mu řekla, že se má jít léčit a on ji řekl, to co kdysi řekl bývalý mě a si toto - "jsi blbá, když se radíš na babinetu, oni tomu nerozumím, nežijí s námi, měla bys používat svoji hlvu, já nemám problém, máš ho ty, a proto se chodíš radit na babinet, příjdeš mi ubohá, atak dále a tak dále............" i mě to hle řekl, taky jsem se na chvíli odmlčela, ale později se vrátila, protože jak víte bylo to všechno tak neúnosné, že jsem zase začala hledat pomoc tady, protože jsem přišla na to, že mi tady rozumíte a že to nebyl můj problém ale jeho, třeba na to eldorádo příjde časem taky, je to pro ní nové, myslela, že ji tady řekneme, "neboj holka všechno bude dobré, on přestane a bude šťatstní", ale to co si tu přečetla se ji ani trošku nelíbilo, ona na to časem taky příjde, ach jo, už teď je mi ji líto, tak se tu holky držte, stále vás čtu, a získávám nové a nové poznatky.
U mě nic nového není, akorát to, že mi vyhovuje "samota", jen s dětmi, jsou to zlatíčka, bez nich by ta samota asi byla zlá, ale takhle není, zatím - jak to bude dál - ví Bůh, ale ted jsem spokojená a to mi zatím stačí..

Není tady

#979 12. 10. 2009 11:54

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Vero,
ahoj, jak se daří?
Máš ještě chuť sem chodit?
Já si tě moc ráda přečtu - tečky.... netečky.....jsou mi ukradené...smile

Není tady

#980 12. 10. 2009 12:23

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

mona1 napsal(a):

spíš si myslím, že má pocit, že jí tu nikdo nechápe, jsme na ní zlý a nerozumíme jí.

myslela, že ji tady řekneme, "neboj holka všechno bude dobré, on přestane a bude šťastní", ale to co si tu přečetla se ji ani trošku nelíbilo, ona na to časem taky příjde, ach jo, už teď je mi ji líto, tak se tu holky držte, stále vás čtu, a získávám nové a nové poznatky.Pokud chce vyprávět pohádku o šťastném konci nemůže chodit na téma: Alkoholici a jejich partneři stolt.Možná, že  se někde blýská na šťastný život po několika letech trápení.....kdo ví!? Mám dva kluky a mají své byty.Zažila jsem též studentky. Je záhada či pravidlo, že všechny si nerozuměly s rodinou a uměly tak namazat chleba s paštikou. Jaká shoda! Později se ukázalo, že to byla chyba děvčat a děvčata prostě doma nechtěla poslouchat a chtěla být samostatná. Samostatnost, ale nebyla jejich vlastností! Eldorado přesně ví kde je pravda, my můžeme pouze hádat, takže psaní nás všech splnilo svůj účel. Pofoukáníčko nebo kázáníčko o vlastní hrdosti. A děvčatům,které už zvolily v životě špatnou cestu či vybraly špatného partnera držím palce!! Všechny!!! Neboť, která z nás dala na babské rady.dumbom To je dobře,že mládí je tak hloupé....lidstvo by zřejmě vymřelo.....
P.S. Používám také tečky,neboť to vyjadřuje smyslový posun...větu nedořečenou...mihotavou,nedokončenou myšlenku.....můžeš si přebrat. big_smile

Upravil(a) Vladena (12. 10. 2009 12:23)

Není tady

#981 12. 10. 2009 14:21

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Pokud chce vyprávět pohádku o šťastném konci nemůže chodit na téma: Alkoholici a jejich partneři.

Tak tak, u nás se sice na ten šťastný konec snad blýská, ale máme před sebou ještě hromadu práce. V neděli jsem přesouvala Munďákovu tašku, vypadla mi z ruky a něco v ní křuchlo. Tak se tam podívám a našla jsem troje nové hodinky! mad Celý týden mi vypráví jak by chtěl nové hodinky i když dvoje má a teď najdu tohle v neděli ráno v 5.30. Už jsem neusnula a hned jak vstal jsem na něj šla, co to je. Vysvětloval mi, že to koupil od spolupacientů za pár šupů, že je to zřejmě kradené, ale že oni neměli peníze, tak že tam leccos takhle prodávali a to mi vypráví najednou po 3 měsících. Nějak se mi tomu nechce věřit, spíš mám obavu, že jak jsem ho ve čtvrtek poslala s tržbou do banky, tak si něco ulil a koupil si tty hodinky, ale proč proboha troje? A navíc nevím kolik přesně měl do té banky dát, takže to klidně může být pravda jak říká on. Tak jsem mu vysvětlila, že chci aby mi vše říkal rovnou, když něco koupí, abychom se pak zbytečně nedohadovali, ale až do večera jsem z toho byla nesvá. Můžete mi říct, co si o tom myslíte? Máte někdo podobnou zkušenost? Jsem z toho otrávená ještě teď a do toho ty problémy v práci, no dneska nic moc. sad

Není tady

#982 12. 10. 2009 14:37

eldorado
♥♥-----

Ahoj všem, vaše příspěvky jsem přelouskala po víkendu, měla jsem spoustu práce a taky jsem si chtěla dát trochu odstup, urovnat si své myšlenky. S přítelem jsme si znovu a důkladněji promluvili. Já jsem jasně řekla, že s alkoholikem žít nechci, že se musí léčit. Teď myslím oba zvlášť přemýšlíme, ajk dál, jakou zvolit možnost léčby, koho kontaktovat.
To Blossom - ano, odhadla jsi situaci naprosto přesně. Zdravotní komplikace limitují moji možnost přivýdělku, ano, nejsem ideální podnájemníksmile
Jinak k situaci doma - u rodičů nejde o konflikt můj a rodičů, s těma není problém, ani o problémy mezi nimi a přítelem. Řekněme že z něj neskáčou nadšením, ale rozhodně to neni tak, že by ho vůbec nepřijali. O problémech s alkoholem ovšem neví. To je ale myslém zatím nemusí zajímat. Já mám svůj život, žiju si ho po svém Rodiče respektují moji volbu způsobu života, na studium mi přispívají... Na kolej nárok nemám - studuji ve stejném městě jako mám trvalé bydliště (u rodičů).
Se sestrou je to problém, který by asi patřil na jiné vlákno psycvhologické diskuze. Prostě si absolutně nerozumíme. Když to malinko (ale jen malinko) přeženu, tak kdybych měla zase bydlet s ní, tak jí snad zabiju:) Ne, samozřejmě přeháním. Nejedná se u nás o žádný konflikt na život a na smrt, že bychom se spolu vůbec nebavili, ale moje sestra má dle mého názoru vlastních problémů celou horu, to že má problémy si neuvědomuje nebo to nechce řešit. Vinou její přecitlivělé povahy a zkratkovitého jedníání doslova týrá zbytek rodiny, je hubatá na babičky, drzá. Je o něco starší než já, také studuje, ale to je vše co máme společného. V přítomnosti sestry prostě žít nechci. OPravdu je to tak, že než žít s ní, radši žít tady. Svým chováním nutí okolí do pozice, kterou já již nebudu pro sestru dělat. (je to ten typ, co nutí jeí okolí tolerovat chyby a vydírá okolí takovým to nikdo mě nemá rád, jsem taková chudinka)
Rosamundo, ty si to vystihla přesně. Jsem z toho všeho úplně hotová a zatím prostě nechápu. Nejde mi do hlavy, jak někdo může řešit cokoliv pitím. Nerozumím tomu.
A ještě, přítel nechodí pít do hospod, nikdy mě neuhodil. A Vladeno, já umín namazat chleba s paštikou, dokonce upeču i paštiku vlastní. Nejde o to, že bych se neuměla postarat (o sebe nebo domácnost). SPíš ale máme s přítelovou maminkou naprosto odlišný názor na cokoliv co se týká domácnosti. Já prostě jinak (rozuměj špatně) věším prádlo, myju nádobí, luxuju... A protože žijuv její domácnosti, musím se snažit dodržovat její pravidla, Tyto pravidla ale přítelova maminka odmítá nastavit. Když řeknu, tak se domluvíme, že o víkendu budeme vařit jeden vy a druhý den já, tak v neděli (můj den) vstanu a např. pokud chci dělat kuře, tak kuře je v pekáči v trioubě. Prostě nejsou nastavena žádná pravidla, ale je vyžadováno jejich dodržování.

Není tady

#983 12. 10. 2009 15:20

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

taky jsem si chtěla dát trochu odstup, urovnat si své myšlenky.

Eldorádo, to je hodně důležité, to urovnání myšlenek. Při tak zásadním rozhodnutí, jako je řešení alkoholismu v rodině, je třeba si dát oddech a vše řádně promyslet, hlavně si ujasdnit na co máš a na co ne, abys nedala ultimátum a pak ho nemohla dodržet. Mně se to stalo několikrát a je to  k ničemu, jen mi to stálo spoustu dalších sil. Aspoň, že se Tvůj přítel léčit chce, ale musíš kout železo dokud je žhavé, hned s ním dojdi do AT poradny, to je tak asi to nejlepší, co se dá napoprvé udělat.

Není tady

#984 12. 10. 2009 16:11

vera
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Vero,
ahoj, jak se daří?

ne,Wiki, moc chuti nemám.............ale ty a spol. a toto vlákno .......to je mi blízké

taky díky tobě jsem tam, kde jsem..........po x letech spávám......nacházím klid
a M jsem přesunula do jiného světa.............nepřeji mu nic zlého........ale je mi skoro lhostejný................často mi telefonuje..........hm...brečí......i u dcery...je strašně slabý.........dřív aspon chodil na AA, ted nikam.........říká, že nemusí..........že už nepije..........pořád stejné.........ale poslední měsíc jsem ho nepřistihla opilého.........poznám to i po telefonu....moc bych mu přála, aby se našel..........

Není tady

#985 12. 10. 2009 16:32

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

Wiki napsal(a):

Vero,
ahoj, jak se daří?

ne,Wiki, moc chuti nemám.............ale ty a spol. a toto vlákno .......to je mi blízké

taky díky tobě jsem tam, kde jsem..........po x letech spávám......nacházím klid
a M jsem přesunula do jiného světa.............nepřeji mu nic zlého........ale je mi skoro lhostejný................často mi telefonuje..........hm...brečí......i u dcery...je strašně slabý.........dřív aspon chodil na AA, ted nikam.........říká, že nemusí..........že už nepije..........pořád stejné.........ale poslední měsíc jsem ho nepřistihla opilého.........poznám to i po telefonu....moc bych mu přála, aby se našel..........

No aspoň snad nějaký posun k lepšímu. Ty k němu ještě něco cítíš nebo už je to pro Tebe uzavřené?

Není tady

#986 12. 10. 2009 16:41

Blossom
Host

Ros, ptáš se, co si o tom myslíme, o Munďákovi a hodinkách.
Upřímně říkám, z toho mála, co vím, mi přijde, že je koupil spíš teď z té tržby,a ne od spolupacientů tehdy.
Ono ani kdyby je opravdu koupil od spolupacientů, tak tu něco nehraje: Proč troje najednou? Proč kupuje něco, co sám ví, že je asi kradený? A proč by ti o tom doposud neřekl? A proč by tedy aspoň jedny z nich nenosil?

Mám pocit, že ta touha NAKUPOVAT Munďákovi opravdu nahradila touhu PÍT. Být tebou, asi bych se na tento problém cíleně zeptala psycholožky a případně psychiatrů specializovaných na závislosti. A do té doby bych asi počítala tržby přesně a měla přesný přehled o tom, kolik jakých peněz kde máme a kolik kdy záhadně ubylo... sad

Po tom, co zde bylo o nakupovacích choutkách vícero partnerů zdejších přispěvatelek po skončení léčby řečeno, začínám se stále víc domnívat, že je to jakási přesmyčka v lidském mozku, která prostě aspoň tou nakupovací mánií přebíjí tu touhu pít.

Další věc je, co s tím... Poradila bych se s psychology, abych tomu mechanismu lépe rozuměla, a požádala bych je o radu. Je to dost blbá situace, ale pořád je to lepší, než kdyby zas pil...
Jinak - jak už jsem mnohokrát psala, u nás se BM pozvolna vracel k normálu, v řádu měsíců. Věřím, že i u vás se to bude pozvolna zlepšovat a že na rozdíl od nás Munďák abstinovat vydrží.  pussa

#987 12. 10. 2009 16:54

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Blossom, mám z toho úplně stejný pocit, asi mu prostě přeskočilo, protože jinak to nechápu. Zřejmě měl takové nutkání si něco koupit až to nezvládl. Jenže teď mi není jasné kolik za to utratil, kdyby si koupil něco u Vietnamců, tak to přežiju, ale jestli to koupil za 3-4.000 jedny, tak ho asi zastřelím nebo mu utrhnu uši i s hlavou. Kluci měli staré rozbité mobily a to bylo řečí, že nemáme peníze a že ať si přispějí sami a pak by udělal takovouhle pitomost? No asi klidně, protože sobectví zkřížené s touhou se za abstinenci odměnit a mít se rád = užít si co to jde, je vražedná kombinace. Tak to abych dala všechny peníze do trezoru a nedala mu klíč....jenže to je taky blbost, páč to nejde, to bych už zase rozhodovala za něj co může a co ne a to by měl proboha vědět sám, tak to jsem zase pěkně v pr..., chjoo!

Upravil(a) Rosamunda (12. 10. 2009 16:55)

Není tady

#988 12. 10. 2009 17:04

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Eldorado, děkuji za příspěvek. Je vidět, že si jej psala se srovnanou hlavou bez emocí na zápo*né příspěvky -konkrétně na moje zkušenosti se studentkami. Byla jsi upřímná, takže i já Ti nastíním svůj pohled z druhé strany. Jsem asi v letech tvé skorotchýně, takže mohu. Tak já babajaga bych si asi pomyslela, že máš slušnou rodinu, holky jsou obě chytré a studují VŠ. Co by mně zřejmě nešlo dohromady, jak se nemůžeš tak snést s tvojí sestrou, když ona je též vysokoškolačka a proč rodiče s vámi a vašema hádkama neudělají krátký proces.tillfreds Vše ber s rezervou, neboť to jsou jen informace,která jsi zde poskytla. Vadilo by mi, že když má syn velkého psa, ty přitáhneš ještě druhého. Píšu expresivně, tak jak bych si to doopravdy myslela.,, Syn je mizera a chlastá (nějak jsem se ztratila v příspěvku kde a kolik) a snad ho ta holka podrží. Že bude se mnou v jedné kuchyni?-to zrovna velkou radost nemám. Občas lítám po ránu neupravená (v noční košili), hned se mi nechce po obědě uklízet nádobí a těšila jsem se ,že si dám po obědě šlofíčka.Kam zas dala ten hrnec???smile Koupelna je malá a teď nás tam bude více.Nejlépe by bylo kdyby se scházeli a bydleli každý zvlášť. A pokud chtějí bydlet dohromady,ať na víkendy chodějí k nim, ať mám také nějaké soukromí". Eldorado,přečti si vlákno na nářek na tchýně. Žádná mladá si nějak nechce druhou pouštět do hrnců, šuplat ve svém bytě. Bohužel to platí i obráceně. Takže pokud tvá ,,tchýně" navrhne,že zítra budeš vařit kuře Ty a ráno bude již v troubě, tak v ní přerostla touha být ve svém bytě svou paní. Prostě nejsme dokonalé a nastavíme pravidla pro obě stejně, ale:,,Já tu bydlím, já si na všechno ušetřila,prostě já,já...a já chci mít už pokoj,kluk chlastá, já to vidím a stejně ten vztah asi skončí."
Doufám, že jsem tě pobavila i další čtenářky. Ale tvoje skorotchýně je celkem zlatá! Jsou i horší.....big_smilebig_smilebig_smile

Upravil(a) Vladena (12. 10. 2009 17:11)

Není tady

#989 12. 10. 2009 17:24

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Eldorado, děkuji za příspěvek. Je vidět, že si jej psala se srovnanou hlavou bez emocí na zápo*né příspěvky -konkrétně na moje zkušenosti se studentkami. Byla jsi upřímná, takže i já Ti nastíním svůj pohled z druhé strany. Jsem asi v letech tvé skorotchýně, takže mohu. Tak já babajaga bych si asi pomyslela, že máš slušnou rodinu, holky jsou obě chytré a studují VŠ. Co by mně zřejmě nešlo dohromady, jak se nemůžeš tak snést s tvojí sestrou, když ona je též vysokoškolačka a proč rodiče s vámi a vašema hádkama neudělají krátký proces.tillfreds Vše ber s rezervou, neboť to jsou jen informace,která jsi zde poskytla. Vadilo by mi, že když má syn velkého psa, ty přitáhneš ještě druhého. Píšu expresivně, tak jak bych si to doopravdy myslela.,, Syn je mizera a chlastá (nějak jsem se ztratila v příspěvku kde a kolik) a snad ho ta holka podrží. Že bude se mnou v jedné kuchyni?-to zrovna velkou radost nemám. Občas lítám po ránu neupravená (v noční košili), hned se mi nechce po obědě uklízet nádobí a těšila jsem se ,že si dám po obědě šlofíčka.Kam zas dala ten hrnec???smile Koupelna je malá a teď nás tam bude více.Nejlépe by bylo kdyby se scházeli a bydleli každý zvlášť. A pokud chtějí bydlet dohromady,ať na víkendy chodějí k nim, ať mám také nějaké soukromí". Eldorado,přečti si vlákno na nářek na tchýně. Žádná mladá si nějak nechce druhou pouštět do hrnců, šuplat ve svém bytě. Bohužel to platí i obráceně. Takže pokud tvá ,,tchýně" navrhne,že zítra budeš vařit kuře Ty a ráno bude již v troubě, tak v ní přerostla touha být ve svém bytě svou paní. Prostě nejsme dokonalé a nastavíme pravidla pro obě stejně, ale:,,Já tu bydlím, já si na všechno ušetřila,prostě já,já...a já chci mít už pokoj,kluk chlastá, já to vidím a stejně ten vztah asi skončí."
Doufám, že jsem tě pobavila i další čtenářky. Ale tvoje skorotchýně je celkem zlatá! Jsou i horší.....big_smilebig_smilebig_smile

big_smilebig_smilebig_smile hezký, jen jestli je ta skorotchýně opravdu zlatá, toť otázka. vissla

Není tady

#990 12. 10. 2009 17:30

Blossom
Host

Ros, nemyslím, že bys byla v pr... To bys byla, kdyby Munďák znovu začal pít. Ale jak tě znám, tak i tak by to bylo už jen chvíli.
Víš, mám z tebe pocit, že ty už se neztratíš. Že jsi hodně vnitřně silná ženská. Jinými slovy - nemám o tebe strach, ať se děje cokoli.
Ale teď to vyznívá pesimisticky, ačkoli to podle mě takové není. Ber to jako jistou nepříjemnost na cestě za normálním životem.

Začínám být přesvědčená, že ti naši za tu nakupovací obsesi nějak nemůžou, nebo co. Že to snad je součást procesu doléčování. Já vím - blbá součást, nepříjemná. Že to snad opravdu není projev jejich sobectví vůči svým bližním, ale nějaké nutkání, zaplnit to prázdné místo po pití...
Jedině tak to dává smysl i mě, jedině takto se dá pochopit, že se můj BM choval po léčebně, jak se choval. Dodnes jsem to nechápala. Teď už snad aspoň trochu...

No, jak říkám - člověk se si říká - tak už jen kousek zbývá na tu horu, to už vydržím, to už dolezu...a na té hoře uvidí tu další, vyšší za ní.... sad

Ros, zavolej do léčebny a zkuse se cíleně na toto - souvislost s nakupovací mánií - zeptat. Snad ti to vysvětlí a poradí.
Když se tato souvislost zjevila i nám laikům, na těch několika případech tady z babinetu, tak přeci odborníci tenhle jev  musejí znát taky a měli by taky i poradit. Myslím na tebe, Ros. hjarta

#991 12. 10. 2009 17:50

Blossom
Host

Eldorádo, žít na malém prostoru (v bytě 2 + 1) je psychický nápor pro všechny strany. Pro tebe, stejně jako pro tvou skorotchýni. Taková situace se dá vydržet jen dočasně a provizorně.
Víš, já miluju svou dceru, ale kdyby měla s partnerem (kterého mám mimochodem taky velmi ráda) bydlet se mnou ve 2 + 1, tak se z toho asi zblázním.
A rovněž miluju svou maminku - nejlepší maminku pod sluncem, ale opět - kdybych s ní měla teď v dospělosti bydlet na malém prostoru, tak by to bylo na budku - pro obě.

Ber to tak, že je to naprosté provizorium, a jakmile to půjde, tak to řeš a jdi bydlet samostatně.

Jinak chápu, že si teď musíš nejdřív trochu srovnat myšlenky.
Ale jsem přesvědčená, a nejsem tomu ráda, nejbližší budoucnost se bude odvíjet i u vás podle Kiarou nastíněného schénmatu...
I u nás to tak nějak bylo. A i u nás manžel nechodil vůbec do hospod, a nikdy mě ani děti neuhodil. On pil podobně jako ten tvůj - měl to poschovávané všude možně a stále doplňoval hladinku.
Ale pozor - i u něj se agresivita časem stupňovala, tedy myslím ta slovní. protože jakmile po 5 letech mého (marného) boje dostoupila určité hladiny, dál už jsem to dojít prostě nenechala.
Pravda je, že k takovému rozhodnutí musí člověk dojít vnitřně sám. Ne proto, že "holky na babinetu říkaly".

Přeju ti, ať se netrápíš dlouho a ať ti život ukáže hezčí stránku - s někým jiným, hodným a nepijícím. Že by to mohlo být pěkné s tvým současným bohužel nevěřím.
Snaž se řešit postupně všechny problémy co máš (máš jich dost najednou, bohužel). Aspoň to ekonomické se vyřeší s dokončením školy, no a to ostatní už musíš ty sama.

#992 12. 10. 2009 17:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Ono se říká: dva kohouti na dvoře a dvě hospodyně v komoře se prostě nesnesou ... a je to svatá pravda pravdoucí stolt Já - když jsem se chtěla jako mladá slečna doma učit vařit od matky, tak to prostě nešlo: všechno jsem dělala špatně, byla jsem podle ní nemehlo, matka se na mě "nemohla koukat, jak to dělám" atd. atd. a výsledek byl ten, že jsem se naučila vařit teprve až "ve svém" metodou pokusů a omylů big_smile Tolik jenom k Vladěně a jejímu podivování se nad tím, že si některé studentky dokážou tak akorát namazat chleba s paštikou - jestli to holky měly doma podobné jako já, nikdo je k ničemu nevedl a od sporáku je naopak odháněl, taky se nedivím. Nakonec od toho "osamostatnění"  a "postavení se na vlastní nohy" je: poznat, že zadarmo nelítají nikomu pečení holubi do huby a holt se naučím pomalinku a postupně vařit od nejjednodušších jídel, nebo mi z instatních polívek, polotovarů a fastfůdů začne být brzo špatně smile
Stručně řečeno - já jsem si v tomto směru "oddychla", až když jsem se konečně ocitla ve svém a byla svojí vlastní paní stolt a protože už mám velké děti, lze předpokládat, že na mě velice záhy spadne role tchyně.
A skutečně si neumím představit jak by to klapalo, kdybych se měla dělit doma byť jen o koupelnu s příslušenstvím, natož o kuchyni ... spíš bych páreček hrdliček u sebe nechala bydlet "na dobu určitou", během které bych je pobízela, ať si honem rychle najdou svoje vlastní bydlení big_smile navíc si dost dobře neumím představit cizí osobu, která by se hrnula do baráku 2+1 ke tchyni-abstinující alkoholičce a jejím pěti kočkám lol
Ona ta moje pohnutá story má občas taky něco do sebe big_smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#993 12. 10. 2009 18:43

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda, Blossom: já vám nevím ... co se týče Munďákova excesu s nakupovací mánií a hodinkami, mám pro to vysvětlení - většina pacientů vyleze s přesvědčením, že se za prodělané martýrium v léčebně musejí nějak "odškodnit". Ono součástí léčby je i snaha pacienty naučit, aby si občas dokázali sami pro sebe udělat radost a naučili se "odměňovat" i sami sebe. Potud je to v naprostém pořádku, jenomže terapeuti přirozeně dodávají, že odměny, poskytované sobě samotným nesmějí jít na úkor vlastního partnera nebo rodiny - a tenhle dovětek někteří lidé rádi "přeslechnou", nebo si nějakým špatným řízením osudu zapamatují jen tu první půlku a druhá se jim pak jaksi vykouří z hlavy hmm
A bohužel k tomuhle "dělání si radosti na cizí účet" mají sklon především chlapi - hračičkové. V každém chlapovi, ať je mu 8, 15, 20, 40+ zůstává kus toho malého Jarouška, který miluje autíčka-hodinky-mončičáky (dosaďte cokoliv), rád si hraje, ukazuje je kamarádům, vede s nimi o nich zasvěcené sáhodlouhé rozhovory a vlastní-li je v dostatečném množství, je na vrcholku blaha. Pokud Jaroušek popíjel, hračičky byly až daleko za hranicemi jeho zájmu, první bylo pití. Když se Jaroušek vzpamatoval a otřepal, zjistil, že pití teda ne, vzpomněl si, že ho kromě pití kdysi bavila i spousta jiných věcí a rozhodl se, že si teď "bude dělat radost tak, jak mu to říkali v léčebně" když půjde a hrrrrr ... nakoupí si HNED TEĎ x-mončičáků, x-hodinek, auto za x-statisíců a nahradí tak endorfiny, které mu zprvopočátku přinášelo pití za endorfiny, které mu přináší jeho nákupní horečky.
Já nevím, Rosamundo - já to sice tak nějak dokážu popsat a vysvětlit, co se asi tak momentálně Munďákovi v té hlavě chumelí a proč to dělá, ale v současné chvíli nedokážu jako laik navrhnout konkrétní postup, jak mu to utnout. Strašně těžko se dokazuje špatný úmysl, že si záměrně koupil nadstandardní věci na úkor společného hospodaření, to za prvé. Když po něm půjdeš (a to budeš muset, pokud nechceš tolerovat rozfrncávání peněz, potřebných na důležitější věci), musíš se připravit na tvrdý střet s tím, že se to Munďákovi nebude líbit a velice pravděpodobně dojde k první krizovce, to za druhé. Ovšem musíš jednat - nemůžeš na to konto, že se manžel vrátil před nedávnem z léčebny brát na Munďáka celoživotní ohledy a nechat ho, ať si abstinenci až do smrti kompenzuje nákupy finančně neúnosných debilit.
Držím Ti palce ... nebude to jednoduché ... pussa

Upravil(a) Kiara (12. 10. 2009 18:46)

Není tady

#994 12. 10. 2009 18:49

vera
♥♥♥♥♥♥-

Ros, já to mám uzavřené......naprosto
ale nepřeju mu nic zlého........on se zatím chová velice velkoryse.......slušně......my si vlastně pořád nutíme majetek a peníze.....nikdo nic nechce.......zatím

Není tady

#995 12. 10. 2009 18:59

Marthina
♥♥♥----

Eldorado, psala jsi, že už jsi delší dobu pozorovala, že má partner problémy s pitím. Stejně tak to musela pozorovat i jeho máma. Jaký má ona na to názor? Vůbec jsi se nezmiňovala o jeho otci. Neměl náhodou taky problémy s alkoholem?
Asi se dokážu vcítit do Tvé situace, kdy neumíš najít rychle nějaké přijatelné řešení. Zkus si však v klidu sama sebe představit za pět, deset let. Jak vidíš svůj život? Protože jsi normální mladá žena, tak si s velkou pravděpodobností budeš představovat perspektivně vlastní domácnost, jedno, dvě..(třeba i více) děti, milujícího partnera. No jako asi všechny z nás, které jsme o zhruba dvacet let zkušeností starší. Když se do toho pocitu v budoucnosti přesuneš, tak si do toho zkus reálně představit současně rozpitého partnera? Pak si sama poctivě přiznej - to bys přece nepřála ani svému úhlavnímu nepříteli a natož sobě.
O tom jaká je pravděpodobnost vyléčení a doživotní abstinence  bychom se mohly dohadovat. Hledala jsem na různých webech, ale důvěryhodnou statistiku (zejména v oblasti léčby mužů) jsem nenašla.

Já mít Tvůj věk a současné zkušenosti, tak se ohlížím po jiném partnerovi a zejména bydlení. Držím palce!

Není tady

#996 12. 10. 2009 19:13

Marthina
♥♥♥----

Rosamundo s těmi hodinkami je to blbé. Mě spíš zaráží, že Ti manžel asi s největší pravděpodobností lhal. Lež já tedy bytostně nesnáším a nemám pro ni pochopení. To by mi víc vadilo, než kdyby přišel a přiznal se k nákupu tří hodinek... Tak mě napadá otázka - jak se snaží manžel najít si novou práci?

Mimochodem já u partnera nákupní horečku po léčbě nezaznamenala, ale dost možná je to i tím, že my oba nemáme shoppování nějak v krvi. Ale možná je to i otázka dostuponosti financí. Kdybych mu dala kartu ke svému účtu, tak bych se možná divila :-)

Není tady

#997 12. 10. 2009 19:24

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Marthina napsal(a):

... Ale možná je to i otázka dostuponosti financí. Kdybych mu dala kartu ke svému účtu, tak bych se možná divila :-)

... a o tom to je - bohužel ... hmm

Není tady

#998 12. 10. 2009 19:31

Marthina
♥♥♥----

Kiara napsal(a):

Marthina napsal(a):

... Ale možná je to i otázka dostuponosti financí. Kdybych mu dala kartu ke svému účtu, tak bych se možná divila :-)

... a o tom to je - bohužel ... hmm

Kiaro, mě někdy zaráží jak Ty vše s největší jistotou víš.  Snad i víc než Ti, kterých se to bytostně týká  big_smile
Víš, že jsi někdy dost radikální?

Není tady

#999 12. 10. 2009 20:02

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Nevidím v příspěvku Kairy žádné ,,radikálno". Prostě obyčejné konstatování......takto může reagovat každý!

Není tady

#1000 12. 10. 2009 20:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Marthino, já nemám patent na rozum, nevím všechno, jsou věci, kterým nerozumím a o kterých vím naprostý fň smile Pokud Ti připadám někdy příliš radikální, OK - někdy je to potřeba, zaujmout radikální postoj a do něčeho "říznout". Ber to jako dobře míněné rady od ženské, která si taky lecčím prošla, taky ležela na zemi a ryla nosem v blátě a nebýt radikální, nesmlouvavá a tvrdá především sama na sebe, ležela bych v tom blátě až doteď a naříkala bych, jak je možný že se ne-a-ne z něho zase zvednout, jak je možný, že mi všichni ubližujou a jak je možný, že mi nikdo nechce podat pomocnou ruku wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí