|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

mashanka napsal(a):
A co je na tom k divení, podporovat a politovat člověka, který má problém ? Zkusím poradit, povzbudit,.... když to nepomůže a zjistím, že je to k ničemu, polituji a jdu si po svém.
No to jsem napsala špatně .........jasně , pomáhat ano ,ale jmenovat věci správnými jmény..........jinak se z toho nevyhrabou ..........
Já myslím že u tý tvý kámošky je to kvartální alkoholismus........a že to nebezpečný je, měla jsem takovou kolegyni a občas ani nepřišla do práce , když se rozpila ........pak měsíc fungovala v poho.....
Upravil(a) Rozmarila (24. 8. 2009 8:42)
Není tady

Jo, nazývat věci pravými jmény, to se tady neodpouští, to vím dost dobře - je to považováno za napadání a souzení - asi proto nejsem moc oblíbená -
Tohle ona nemá - Pracujeme v turnusu - ví rok dopředu, co kdy má, kdy je volno, apod. Nikdy se nestalo, že by třeba i jen přišla pozdě nebo zavolala, že jí je třeba špatně (že by třeba měla podezření, že má ještě něco v sobě). Všechno je v pohodě. Jen mě děsí ta kvanta, která zkonzumuje. Přecejen, je to žena - myslím, že ženy snesou méně - ale ona chlastá jak námořník. Netroufám si odhadnout, co by se dělo, kdyby si třeba měsíc nemohla dát pivo - to by se teprve ukázalo, jestli je nebo není závislá. Ale ona říká, že ne - prý by prostě měla na něj chuť a normálně by se na něj těšila, jako se někdo jiný těší po operaci slepáku, když je na dietě, na řízek se salátem
Upravil(a) mashanka (24. 8. 2009 8:51)
Není tady

No Mashanko a tím to právě začíná, nenápadně , plíživě,
teď se jenom těší, pak už se nebude moci dočkat, až si dá, a pokud pije 10 piv a pak ještě panáky, TAK TO BYCH POVAŽOVALA ZA VELKÝ PROBLÉM!!! 
Rozmařilá, Ty jsi zjevně nikdy nebyla v situaci, kdys nevěděla, jestli to partner přežije, mě se to stalo před lety a tak, když mi nedávno odešel na léčbu, asi se ve mě něco dost divně hnulo a byla jsem z toho celá vyšinutá. Proto pořád opakuju, že diagnózu nechám na svou psycholožku, jenže ta je měsíc na dovolené a bude až v září. Vím co z lidí udělá závislost, vím jak je to pro partnera vyčerpávající, ale ze sebe samotné nemám pocit, že bych byla závislá, spíš je to znovuzamilování, protože když vidíš, jak se ti ten notorik, ta onuce, mění před očima zase zpět k tomu skvělému chlapovi, kterým byl předtím, tak není divu, že jsem se do něj zase zbláznila jak malá.
Nevidím na tom nic špatného, myslíš, že se nehodí být i po 20 letech manželství zamilovaný ? Myslíš, že pak už to musí být jen zvyk?
Jo a pravda, psychické problémy mám, deprese, ale ty jsou taky v odborné péči a hádej, kdo mi je způsobil
A i přesto ho miluju, celoživotně nemocný Ti prostě tohle způsobí, třeba když je někdo postižený, vidím to v lékárně dnes a denně, jak vypadají Ti, co se o něj starají a co berou za léky. Teď asi řekneš, že mám blbý příklady, ale závislost je dlouhodobá psychická nemoc, tak proč to nesrovnávat, jen počátek je jiný, za závislost si může každý sám, poněvadž je to jen jeho rozhodnutí, jestli sahne po lahvi nebo to vyřeší jinak. 
Není tady

A co se týče nazývání věcí pravými jmény, já jsem pro, ale zase druhá strana musí počítat s tím, že ten dotyčný, pokud s Tvým názorem nesouhlasí, se ozve. Během diskuse pak může dojít k tomu, že jsi ten problém nazvala správně, ale taky nemusí. Nevím tudíž, proč by se nazývání věcí pravým jménem zrovna na tomto fóru nemělo odpouštět.
Není tady

Rosamunda napsal(a):
A co se týče nazývání věcí pravými jmény, já jsem pro, ale zase druhá strana musí počítat s tím, že ten dotyčný, pokud s Tvým názorem nesouhlasí, se ozve. Během diskuse pak může dojít k tomu, že jsi ten problém nazvala správně, ale taky nemusí. Nevím tudíž, proč by se nazývání věcí pravým jménem zrovna na tomto fóru nemělo odpouštět.
Já věci nazývám pravými jmény.......ty jsi jednoznačně naprosto rozhozenej a labilní člověk, každodenní boj s depkou ......kdyby tvůj muž tohle všechno zavinil, tak bys po něm nebrečela okamžitě, jak vytáhne paty z domova a neprosila ho denně o sex(psalas na sexu).............jestli to co jsi psala na alkoholismu děláš 10 let doma, tak se nediv, že pije .......neví si rady a řeší to takhle hloupě , s jinou ženou by možná vůbec nepil.....
Musíš hlavně máknout na sobě .......a ne řešit jeho ......jeho alkoholismus bude možná jen výsledek toho všeho...když se sebereš ty , zlepší se i on.......
Není tady
to je sprostý a ubohý.
Není tady

Rozmařilá a ty jsi na tyhle věci nějaký studovaný odborník? To co jsem psala na sexu bylo taky po tom šampusu, to já Ti vykládám občas takový "vjeci", že se druhý den ani sama nestačím divit, někdy jsem chytrá jak rádio, někdy mám plačtivou a pak mě chytají takovýhle nesmyslný nápady. Ale od toho, myslím si tedy já- ta nechutně závislá, co způsobila Munďákovo pití
(JÉŽIŠ, TO JE ALE BLBOST, ZPŮSOBIT NĚČÍ PITÍ, ON SE TAK PŘECE ROZHODL SÁM)- tu ta fóra jsou, že když se člověk nemá kde vykecat, tak jde sem a pak se tu i něco dozví, jak dál nebo jestli to měl někdo taky tak atd.
Jinak to co tu píšu jsou moje pocity ale rozhodně s tím za ním neběhám jak pejsek a nežadoním, prostě mi jen schází a díky tomu, kolik stresů a traumat mám za sebou, tak se to takhle projevilo.... A abys byla spokojená, ve středu jdu k doktorce, tak Ti pak napíšu, jestli i ona namě tu závislost shledala, když Ty to víš všechno hned z 1,5 měsíce mého psaní
a ona mě zná už 5 let a ví jak to všechno bylo.
Není tady

PPavlaa napsal(a):
to je sprostý a ubohý.
Sprostý je jí v tom nechat ......a neříct jí pravdu .......ona je rozhozená a nemocná a ničí tím celou svou rodinu ...........
Není tady

Já nevím jestli on na má podíl a jaký .........ale rozhozená jsi .........na alkoholikách píšeš celý týdny a bez šampusu a je to zjevný na první pohled ..........já mám za sebou leta psychoterapie a pobytu mezi nemocnýma lidma.........ty hlavně řeš sebe , nejde jen o tu závislost na něm,ale i o to jak jsi labilní, nahoru dolů nahoru dolů ........víš jakou energii vysíláš doma a jak je těžký s tím žít ........to jak píšeš tady je jednoznačný ........
Kdyby byl takovej strašnej ožrala, tak bys na něm tak nevisela a nechtěla bys sex s ním víc než on..............a naopak......plkkud na mě někdo visí , tak na sex s ním nemám vůbec chut .......
Není tady

Rozmarila napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
to je sprostý a ubohý.
Sprostý je jí v tom nechat ......a neříct jí pravdu .......ona je rozhozená a nemocná a ničí tím celou svou rodinu ...........
Cákryš, Rozmařilá, Ty jsi opravdu Chuck Norris, teda takovouhle diagnózu, když mě znáš asi týden, načetla jsi něco co píšu cca měsíc a půl a houby víš , co tomu předcházelo, to bych si teda netroufla ani náhodou. Asi holt podle sebe soudím tebe.
Nestává se Ti, že když koukáš do slunce, tak mrkne?
Není tady

No vida, co se zní klube, ještě i zakuklená sexuoložka, nebude to těmi růžovými ptáky? Když jsi tak moudrá a co takhle sex s alkoholikem, víš o tom vůbec něco? Myslíš si, že to jde, když je týden co týden minimálně 1 den na šrot a tři dny se z toho vzpamatovává a pak má výčitky další tři dny? To asi nejni ideální konstelace na intimity, nemyslíš? Proto ty výkřiky na sexu, ono to totiž trvá 4 roky, to jeho pití a já žiju jak jeptiška 
Není tady

Já žasnu ...
Rozmarila, o soužití s alkoholikem víš úplné fň. Rosamunda Ti z nějakého - mně neznámého - důvodu nepadla do oka a jdeš do ní neférovejma podpásovkama 
Není tady

Kiaro, díky
. Já jí nepadla do oka, protože jsem si dovolila se ozvat na její a Mashančin názor, že ony by si alkoholika nikdy nevzaly, protože poznají, jestli ten dotyčný bude nebo nebude alkoholik. S Mashankou jsme si to vysvětlily, ale Rozmařilá nechápe a nechápe...
Upravil(a) Rosamunda (24. 8. 2009 16:54)
Není tady

Rosamunda napsal(a):
Rozmařilá a ty jsi na tyhle věci nějaký studovaný odborník? To co jsem psala na sexu bylo taky po tom šampusu, to já Ti vykládám občas takový "vjeci", že se druhý den ani sama nestačím divit, někdy jsem chytrá jak rádio, někdy mám plačtivou a pak mě chytají takovýhle nesmyslný nápady. Ale od toho, myslím si tedy já- ta nechutně závislá, co způsobila Munďákovo pití
(JÉŽIŠ, TO JE ALE BLBOST, ZPŮSOBIT NĚČÍ PITÍ, ON SE TAK PŘECE ROZHODL SÁM)- tu ta fóra jsou, že když se člověk nemá kde vykecat, tak jde sem a pak se tu i něco dozví, jak dál nebo jestli to měl někdo taky tak atd.
Jinak to co tu píšu jsou moje pocity ale rozhodně s tím za ním neběhám jak pejsek a nežadoním, prostě mi jen schází a díky tomu, kolik stresů a traumat mám za sebou, tak se to takhle projevilo.... A abys byla spokojená, ve středu jdu k doktorce, tak Ti pak napíšu, jestli i ona namě tu závislost shledala, když Ty to víš všechno hned z 1,5 měsíce mého psanía ona mě zná už 5 let a ví jak to všechno bylo.
Zbytočné hádať sa s psychotikom...
Len zaželať čo najúčinnejšiu liečbu a držať palce. 
Není tady

Kiara napsal(a):
Já žasnu ...
![]()
Rozmarila, o soužití s alkoholikem víš úplné fň. Rosamunda Ti z nějakého - mně neznámého - důvodu nepadla do oka a jdeš do ní neférovejma podpásovkama
A jak jsi přišla na to že mi nepadla do oka ??Já jen píšu co vidím, že má za problém a ona na to reaguje citlivě ........tím ovšem vůbec nic nevyřeší ..........jen bude oddalovat řešení ........jde o to jestli chce jen odsouhlasit svůj názor, nebo zlepšit situaci doma ....
Upravil(a) Rozmarila (24. 8. 2009 17:07)
Není tady
Rozmarila totiž každého, kdo si dovolí nesouhlasit s ní, nazve rozhozeným, nevyrovnaným, labilním člověkem, který má řešit nejdřív sebe, který sám má problém a když ten dotyčný zavítá i na duchovní, ještě nezapomene dodat, že je duchovně totálně nevyspělý
Už je to taková ohraná písnička ty její fráze, pořád se to opakuje, o každém, kdo se ji nezalíbí napíše to samé. Mě taky posílala skoro do léčebny, pač jsem totálně zakomplexovaná a nevyrovnaná
Jasně, taky jsem ji do těch míst poslala, ale to proto, že ji pustili příliš brzo a nevyléčenou 
Teď koukám, že už si moc nevystačí a potřebuje si vymýšlet pomluvy o partnerech alkoholicích a ztroskotaných dětech nebo co
Si říkám, jestli už to není náhodou na paragraf, něco jako šíření pomluvy atp. 
Rozmarilko, a teď se do mě pusť, ať se Babinet ještě víc pobaví, když tě teda nikdo nezabanoval. A možná bys s těmi výmysly mohla dělat v bulváru, to by ses sakra dobře uživila 

Není tady

Rozmařilá, mě se taky všechno dařilo a byli jsme OBA spokojení, jenže až do určité chvíle. Ano, jsem rozhozená, ale rozhodně nikoho nevysávám ani nedusím atd. atd., kdo by tak nebyl rozhozený po 4 letech života s alkoholikem.
Jenže Ty mi připadáš, jako že o tom nechceš nic slyšet a obviňuješ mě, že já jsem způsobila jeho pití. NIKDO nemůže způsobit alkoholismus nikomu, to je právě hlavní argument těch závislých: "Vy jste na mě zlí a tak já musím pít!" Jenže tady všichni nebo většina z nás víme, že to tak není, kdyby to řešili ti naši závisláci jinak, tak bychom tu o tom nemusely psát. A sebe samozřejmě řeším, protože on mě tak "zkopnul", že si někdy připadám jak Windows před reinstalací, taky bych potřebovala \format c:, aby se mi to porovnalo nebo aspoń defrag a scandisk, jenže si bohužel nemůžu dovolit odejít na 3 měsíce někam na léčení ba ani do lázní, tak se o to snažím aspoń trochu tady,
abych zase byla ta sebejistá a rozhodná Rosamunda jako dřív. 
Není tady

... moc dlouho asi ne ...
buď by ji někdo defenestroval z okna redakce, nebo by velice záhy čelila žalobě na ochranu osobnosti. I bulvár má - na rozdíl od anonymního portálu - totiž svoje určité meze 
Není tady

Tak děvčata a já pádím do banky, mějte se, večer se zas kouknu, co jste vymyslely. Pa,pa, adios, čau! 
Není tady

Lúthien napsal(a):
Rozmarila totiž každého, kdo si dovolí nesouhlasit s ní, nazve rozhozeným, nevyrovnaným, labilním člověkem, který má řešit nejdřív sebe, který sám má problém a když ten dotyčný zavítá i na duchovní, ještě nezapomene dodat, že je duchovně totálně nevyspělý
Už je to taková ohraná písnička ty její fráze, pořád se to opakuje, o každém, kdo se ji nezalíbí napíše to samé. Mě taky posílala skoro do léčebny, pač jsem totálně zakomplexovaná a nevyrovnaná
Jasně, taky jsem ji do těch míst poslala, ale to proto, že ji pustili příliš brzo a nevyléčenou
Teď koukám, že už si moc nevystačí a potřebuje si vymýšlet pomluvy o partnerech alkoholicích a ztroskotaných dětech nebo coSi říkám, jestli už to není náhodou na paragraf, něco jako šíření pomluvy atp.
Rozmarilko, a teď se do mě pusť, ať se Babinet ještě víc pobaví, když tě teda nikdo nezabanoval. A možná bys s těmi výmysly mohla dělat v bulváru, to by ses sakra dobře uživila
To nejsou žádné výmysly ale fakta........ty jsi mi nadávala do magorů , tak jsem řekla, že je divný, že člověk který tu zdůraznuje jak je duchovně na výši, vzápětí tak sprostě nadává ........hihi.......no a od tý doby se mi mstíš.......a slídíš za mnou jako zrovna ted.....zjevně jsi duchovně daleko fakt .......ale aspoň je legranda ......:)Magor je taky na paragraf....hihi
Upravil(a) Rozmarila (24. 8. 2009 17:40)
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Rozmařilá, mě se taky všechno dařilo a byli jsme OBA spokojení, jenže až do určité chvíle. Ano, jsem rozhozená, ale rozhodně nikoho nevysávám ani nedusím atd. atd., kdo by tak nebyl rozhozený po 4 letech života s alkoholikem.
Jenže Ty mi připadáš, jako že o tom nechceš nic slyšet a obviňuješ mě, že já jsem způsobila jeho pití. NIKDO nemůže způsobit alkoholismus nikomu, to je právě hlavní argument těch závislých: "Vy jste na mě zlí a tak já musím pít!" Jenže tady všichni nebo většina z nás víme, že to tak není, kdyby to řešili ti naši závisláci jinak, tak bychom tu o tom nemusely psát. A sebe samozřejmě řeším, protože on mě tak "zkopnul", že si někdy připadám jak Windows před reinstalací, taky bych potřebovala \format c:, aby se mi to porovnalo nebo aspoń defrag a scandisk, jenže si bohužel nemůžu dovolit odejít na 3 měsíce někam na léčení ba ani do lázní, tak se o to snažím aspoń trochu tady,
abych zase byla ta sebejistá a rozhodná Rosamunda jako dřív.
Rosamundo, když si budeš brát osobně Rozmarininy kecy, tak z tebe sebejesitá a rozhodná Rosamunda nebude 
Taky si myslím, že nkdo nemůže nikomu způsobit alkoholismus. Připadá mi to jako do nebe volající nesmysl. Jestli budu závislá na kávičce, o tom taky přece rozhoduju sama, ne?
Každý si podle mě může za závislost sám, je jen jeho problém, že se k tomu nechá událostmi dohnat a že se místo alkoholu z toho třeba nevyběhá. Ale pomoci si pak sám většinou nemůže. A když má kolem sebe lidi, kteří jsou ochotni ho nakopnout, podat pomocnou ruku, tak proč ne? To přece není žádná závislost na tom chlapovi nebo něco podobného. Mimochodem už to, že šel Munďák do léčebny, je obrovský pokrok, osobně neznám alkoholika, který by si připustil, že je alkoholik. Včetně mého táty. Ten by radši někomu rozbil h..u, než to přiznal. A přitom, kdyby se nám tenkrát podařilo ho dokopat do léčebny, tak mu taky pomůžu všema deseti. Umím si představit, že by se mi vynořily zpátky láskyplné city k němu, stejně jako se vynořily tvoje city k Munďákovi, Rosamundo 
Je pochopitelné, že po 4 letech života s alkoholikem nejsi úplně v pohodě a jestli potřebuješ psychologa, tak budiž. Ale rozhodně to neznamená, že ty máš ten problém, že ty za všechno můžeš, že ty se máš nejdřív léčit! Fakt tady asi někdo spadl na hlavu 

Není tady
Rozmarila napsal(a):
Lúthien napsal(a):
Teď koukám, že už si moc nevystačí a potřebuje si vymýšlet pomluvy o partnerech alkoholicích a ztroskotaných dětech nebo coSi říkám, jestli už to není náhodou na paragraf, něco jako šíření pomluvy atp.
Rozmarilko, a teď se do mě pusť, ať se Babinet ještě víc pobaví, když tě teda nikdo nezabanoval. A možná bys s těmi výmysly mohla dělat v bulváru, to by ses sakra dobře uživilaTo nejsou žádné výmysly ale fakta........ty jsi mi nadávala do magorů , tak jsem řekla, že je divný, že člověk který tu zdůraznuje jak je duchovně na výši, vzápětí tak sprostě nadává ........hihi.......no a od tý doby se mi mstíš.......a slídíš za mnou jako zrovna ted.....zjevně jsi duchovně daleko fakt .......ale aspoň je legranda ......:)Magor je taky na paragraf....hihi
Neslídím za tebou, ty slídíš po Babinetu a shazuješ, zesměšňuješ a srážíš sebevědomí lidem, kteří tě ještě neznají a kteří tu hledají pomoc, nebo se chtějí vykecat. Tvůj problém, tyhle tvoje činy bude soudit někdo jiný a ne my 

Není tady

Já jim pomáhám Lu a že ty to nejsi schopná vidět mě neudivuje ...........uvidíš že po čase se ukáže, že jsem měla pravdu s Ros..........
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Já jim pomáhám Lu a že ty to nejsi schopná vidět mě neudivuje ...........uvidíš že po čase se ukáže, že jsem měla pravdu s Ros..........
No jistě, já jsem zapomněla, že sis udělila patent na všechny vědomosti, objevy a obory a na hlavně na moji (nejen moji) osobu
Ubohá Rozmarilo...

Není tady

Lúthien napsal(a):
Rozmarila napsal(a):
No jistě, já jsem zapomněla, že sis udělila patent na všechny vědomosti, objevy a obory a na hlavně na moji (nejen moji) osobu
Ubohá Rozmarilo...
O tvoji osobu se nikdo nezajímá.........přesto za mnou všude slídíš a píšeš jen do mě Rozmarilo .........jsi prázdný sud ..........řeš skutečné problémy lidi tady a ne pořád jen sebe a svou křivdu ......nehledě na to, že duchovně založenej člověk by se k takovýmu slídění nikdy nesnížil.........ty si na to jen hraješ ........
Není tady