Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 19. 8. 2009 11:57

Blossom
Host

Re: Alkoholismus - alkoholici a jejich partneři 2.

Ros, na tvém místě bych k tomu všemu přistoupila asi takto:
Munďák už nesmí doživotně ani kapku. Tak já s ním budu, třeba aspoň nějaký delší čas, solidární a nebudu pít taky, vůbec.
Nebudeš si tím tedy škodit (kombinace léky + alkohol, byť i v malém množství, škodlivá jednoznačně je), nebudeš riskovat, že bys do závislosti na pití mohla spadnout taky, a za třetí taky na vlastní kůži uvidíš, jak je těžké se pití ani nedotknout, a tak možná budeš Munďákovi lépe rozumět.

Já taky v době, kdy s tím můj BM zápasil, nepila doma nic a snažila jsem se, aby doma nebyla ani kapka. (Na nejakých akcích zcela mimo domov, třeba na srazu ze školy a tak, jsem se normálně alkoholu napila).

Sice by se to dalo možná vykládat jako ta spoluzávislost - ve smyslu, že jsem se jeho závislostí já dobrovolně nechala ve svém životním stylu omezovat.
Ale říkám si, kdyby byl BM třeba diabetik, tak bych taky domů nekupovala dorty a nemávala mu sladkostmi před nosem.

#52 19. 8. 2009 12:16

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Blossom napsal(a):

Ros, na tvém místě bych k tomu všemu přistoupila asi takto:
Munďák už nesmí doživotně ani kapku. Tak já s ním budu, třeba aspoň nějaký delší čas, solidární a nebudu pít taky, vůbec.
Nebudeš si tím tedy škodit (kombinace léky + alkohol, byť i v malém množství, škodlivá jednoznačně je), nebudeš riskovat, že bys do závislosti na pití mohla spadnout taky, a za třetí taky na vlastní kůži uvidíš, jak je těžké se pití ani nedotknout, a tak možná budeš Munďákovi lépe rozumět.
Já taky v době, kdy s tím můj BM zápasil, nepila doma nic a snažila jsem se, aby doma nebyla ani kapka. (Na nejakých akcích zcela mimo domov, třeba na srazu ze školy a tak, jsem se normálně alkoholu napila).

Sice by se to dalo možná vykládat jako ta spoluzávislost - ve smyslu, že jsem se jeho závislostí já dobrovolně nechala ve svém životním stylu omezovat.
Ale říkám si, kdyby byl BM třeba diabetik, tak bych taky domů nekupovala dorty a nemávala mu sladkostmi před nosem.

Blossom - tummenuppgodlike
Pod vytučněné pasáže se mohu jedině podepsat.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#53 19. 8. 2009 12:49

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Holky,máte obě dvě samozřejmě pravdu. Já rozhodně nehodlám, až se Munďák vrátí, před ním ani bez něj do sebe lít nějaké víno nebo šampus jak nezavřená. Nedělám to ani teď, tak proč bych s tím začínala pak. A "rizikové chování" taky nemám, prostě jsem jen jednou za uherský rok dostala chuť na šampáňo a tak mi chutnalo, že jsem to trochu přepískla. big_smile
P.S. Díky za zájem o mou osobu, pussa je to balzám na duši, když se někdo stará o to, co cítím a co dělám, obvzlášť, když to poslední roky nikoho moc nezajímalo, pro Munďáka jsem spíš byla něco jako vybavení domácnosti srovnatelné s myčkou, sporákem či lednicí, jen podstatně protivnější svými věčnými připomínkami k jeho chování. hmm Teď je to ale něco úplně jiného hlavně z jeho strany a tak jsem z něj celá zfamfrnělá!!big_smile hjarta

Upravil(a) Rosamunda (19. 8. 2009 14:33)

Out from the dark into the light !

Není tady

#54 21. 8. 2009 9:33

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Tak zítra jedeme všichni tři, já i kluci, za tátou na návštěvu. hjartabig_smile Už od přestupu do 2. stupně může na samostatné vycházky mimo léčebnu, tak už nemusíme sedět v parku na lavičce mezi úchylama jedné straně a debily na druhé straně. Můžeme všichni vyrazit na výlet, buď se půjdeme koupat, nebo pojedeme do Prachovských skal nebo na Drábské světničky. Uvidíme podle počasí. Takže ještě dnes budu muset po práci nasmažit řízky, abych se zítra nemusela honit. tongue
Jinak za 14 dní, pokud vše půjde hladce, bude mít 1. dovolenku na víkend, pokud se mu podaří postup do 3. stupně. Tak jsem na něj zvědavá, jak se bude tvářit, když bude po více jak 2 měsících zase doma. Samozřejmě že nebudu mít doma žádné alkoholické pití, před ním už ted nepiju a myslím si, že mi nezaškodí, když budu taky solidárně abstinovat. Napiju se jen na nějaké akci mimo, nebo když někam pojedu sama.

Není tady

#55 21. 8. 2009 10:13

Nuni
♥♥♥----

Přidám svou trošku - pohled z druhé strany. Dítě alkoholika - kam mi paměť sahá si ho nepamatuji  střízlivého, ostuda kam se podíváš, neustálé hádky, neustálé bití, neustálé začínání znovu. Dodnes jsem matce neodpustila, že mě nechala v tomto žít. S věkem docházím na to, že něměla sílu ho opustit. Zamozřejmě, že ani po třech léčeních se nic nezměnilo. A když umřel necítila jsem nic, samotnou mne to děsilo, ale ani lítost ani nic. Všechno co mi odkázal, toho jsem se vzdala. K čemu mi budou peníze a majetek, když mi chyběl táta. A mohu Vám říct, že určité postižení se se mnou táhne až do teď, moc nechodím na akce kde se popíjí, a nedej bože se ke mě příblíží chlap z kterého je cítit alkohol, vyvolává to ve mě katastrofální vzpomínky. A větu: byla jsem s ním kvůli Tobě, aby jsi měla tátu - tu z duše nenávidím.

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#56 21. 8. 2009 10:48

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Rosamunda napsal(a):

Tak zítra jedeme všichni tři, já i kluci, za tátou na návštěvu. hjartabig_smile Už od přestupu do 2. stupně může na samostatné vycházky mimo léčebnu, tak už nemusíme sedět v parku na lavičce mezi úchylama jedné straně a debily na druhé straně. Můžeme všichni vyrazit na výlet, buď se půjdeme koupat, nebo pojedeme do Prachovských skal nebo na Drábské světničky. Uvidíme podle počasí. Takže ještě dnes budu muset po práci nasmažit řízky, abych se zítra nemusela honit. tongue
Jinak za 14 dní, pokud vše půjde hladce, bude mít 1. dovolenku na víkend, pokud se mu podaří postup do 3. stupně. Tak jsem na něj zvědavá, jak se bude tvářit, když bude po více jak 2 měsících zase doma. Samozřejmě že nebudu mít doma žádné alkoholické pití, před ním už ted nepiju a myslím si, že mi nezaškodí, když budu taky solidárně abstinovat. Napiju se jen na nějaké akci mimo, nebo když někam pojedu sama.

Rosamundo, měla jsem to hodně podobné jako Nuni, dětství a dospívání na zešílení, ale s tím rozdílem, že jsem matce i otci (alkoholikovi) odpustila. Úleva je to úplně nepopsatelná. Jestli oni chtějí, aby jim bylo lépe, musí odpustit taky sami sobě. Myslím, že mamka už to zvládla tummenupp
Ale co jsem chtěla napsat....Moc vám držím pěsti a přeju hodně lásky a pevné vůle! Hlavně, až ho pustí domů, aby před ním nepil VŮBEC nikdo. Jsou neuvědomělí lidé, které to nenapadne nebo je jim to jedno...Budete mít ještě hodně práce, ale člověk má víc sil než si myslí! pussa

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#57 21. 8. 2009 12:11

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Lúthien, to bys mi mohla trochu poradit, jak bych to měla s nimi probrat, protože já zkoušela s nimi o tom mluvit, ale jim se moc nechce, takže vlastně nevím, co si o tom myslí, jestli mi zazlívají, že 4 roky museli žít  s alkoholikem. Prostě jsou tajemný jak hrad v Karpatech. Ty jsi prožila něco podobného, jak bys byla chtěla aby to máma řešila?

Není tady

#58 21. 8. 2009 12:30

Blossom
Host

Ros, dovolím si poznámku k větě "už nemusíme sedět v parku na lavičce mezi úchylama jedné straně a debily na druhé straně". Víš, vše se dá nazvat hnusně, takže by i někdo mohl dodat: "a ožralama na straně třetí". sad

Úchylů se zastávám jen částečně - totiž i oni jsou nemocní, jsou pacienti, a tito se aspoň léčí (horší ti, co se neléčí a běhají kolem škol a dětských hřišť.)
Mezi debily se může kdykoli zařadit kdokoli z nás, hranice mezi normalitou a nenormalitou je strašlivě tenká a někdy stačí i málo a jsi najednou na druhé straně...
A bohužel, rodí se i duševně nemocné děti a tak i kvůli nim a jejich rodičům  bych se označení "debil" vyhýbala obloukem...

Nicméně přeju ti, ať se vám společná návštěva vydaří a ať je vám spolu dobře.
Co se týká toho pojímání a prožívání dětí, zkus s kluky promluvit, a pak třeba dej vědět, jak to dopadlo. Má zkušenost - dcera se ptávala, chtěla o tom slyšet a vědět co nejvíc. Syn naopak - nechtěl vědět nic víc než to nejnutnější, při debatách na toto téma raděj odcházel.
Oni kluci bývají takoví, nechtějí to moc rozebírat, dle mé zkušenosti. Ale u nás je to i tím, že jsou děti diametrálně jiné povahy - dcera trošku až nervák, syn absolutní pohodář až flegmatik.

Já s dětmi taky za BM do léčebny jezdvala, a kupodivu - děti to tehdy braly jako jakýkoli jiný výlet, prostě v pohodě, to že je táta v léčebně vzaly prostě jako fakt. Snad to bylo i věkem - bylo jim tehdy 8 a 10 let.

#59 21. 8. 2009 12:46

majkafa
Host

Blossom napsal(a):

Ros, dovolím si poznámku k větě "už nemusíme sedět v parku na lavičce mezi úchylama jedné straně a debily na druhé straně". Víš, vše se dá nazvat hnusně, takže by i někdo mohl dodat: "a ožralama na straně třetí". sad

Úchylů se zastávám jen částečně - totiž i oni jsou nemocní, jsou pacienti, a tito se aspoň léčí (horší ti, co se neléčí a běhají kolem škol a dětských hřišť.)
Mezi debily se může kdykoli zařadit kdokoli z nás, hranice mezi normalitou a nenormalitou je strašlivě tenká a někdy stačí i málo a jsi najednou na druhé straně... A bohužel, rodí se i duševně nemocné děti a tak i kvůli nim a jejich rodičům  bych se označení "debil" vyhýbala obloukem...

Ta věta mě taky praštila do očí. Byla jsem na psychiatrii 7 týdnů, doktoři mi velmi doporučovali následně psychiatrickou léčebnu, když už mě potřebovali vyhodit z psychiatrie, protože už jsem tam byla příliš dlouho a těžce jsem se hrabala z těžké deprese.
Nepřijde mi, že jsem "debil" nebo "úchyl". Poznala jsem tam tolik zajímavých lidí. Nikdy v životě jsem si nezahrála šachy s tolika fajn lidmi, kteří jenom měli smůlu v životě a překročili tenkou linku mezi "normálností" a "debilitou" a chvilku se halt léčili na psychiatrii, než si zase život srovnali.

Jo a mezi těmi pro mě fajn lidmi bylo i několik toxikomanů a alkoholiků na detoxu před nástupem do léčebny.
Ano, byli tam i jiní, ale těch, kteří chtěli změnit sami sebe, těch, kteří měli třeba "jen" smůlu v životě, tam bylo docela dost.
A ti, co se nemocní narodili, taky za to nemůžou. Taky se označení "debil" vyhýbám.

Upravil(a) majkafa (21. 8. 2009 12:54)

#60 21. 8. 2009 13:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Rosamundo, Tvůj manžel je pacientem psychiatrické léčebny stejně tak, jako "úchylové a debilové" - pravda, jen s jinou diagnózou. V podvědomí lidí si nevybereš - ono to vyjde nastejno: ochlasta, nebo cvok, všichni jsou zavřeni v jednom zařízení smile Mně to přijde, jako když na postižené spolupacienty v léčebně na lavičce hledíš s pořádným despektem - Rosamundo, nerouhej se!!! Ne, že bych Ti to přála, ale Tvůj manžel se mohl a může propít do takového stavu, že skončí na stejné lavičce jako "debil", pokud ovšem bude schopen si na tu lavičku dojít stolt
A ještě něco: ti duševně postižení si svoji nemoc nevybrali, buď se s ní přímo narodili, nebo se u nich rozvinula během života vlivem nepříznivých okolností. Rozhodně jim nikdo nedržel nabitou pistoli u hlavy, aby si dali flašku a za ní další stolt Nehledě na to, že diagnóza "alkoholismus" může nasedat na jinou duševní nemoc, o které pacient vůbec netušil, že se u něj rozjíždí - z jednoduchého důvodu - nepříjemné duševní stavy přepíjel alkoholem.
Teprve v léčebně se zjistí, že pacient má kromě alkoholismu i další neléčenou psychiatrickou diagnózu, aniž by o ní pacient do té doby věděl stolt
Já bych na Tvém místě byla v odsudku Munďákových spolupacientů v ústavním parku moc, moc, moc opatrná a děkovala bych v duchu Boží prozřetelnosti, že se můj manžel ještě nepropil - či jinak neonemocněl - na úroveň nesvéprávného zvířátka, ke kterému návštěvníci léčebny pociťují pouze štítivý o*d*p*o*r.

Upravil(a) Kiara (21. 8. 2009 13:19)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#61 21. 8. 2009 14:40

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

No tak , holky, omlouvám se všem, koho se to dotklo, já ta označení nemyslela nijak hanlivě, já to myslela jako diagnózu a vy jste to vzali jako, že je chci urážet. To vůbec ne , prostě tam jsou lidé, kteří opravdu trpí debilismem nebo něčím takovým, většinou jsou to mongoloidi a lidé s inteligencí maximálně tak tříletého dítěte, většina jich ani neumí pořádně mluvit. Pacienti s depresí ,jak to popisuje Majka,tam co vím, vůbec nejsou. A označení úchyl má pro mě stejný význam jako notorik, gambler nebo feťák, taky je tím nehodlám nijak ponižovat, je to prostě diagnóza, myslíte že bude lepší když tu budu psát o pacientech se sexuálními úchylkami? Podle mě to vyjde nastejno. hmm A co se týče těch ožralů, ti jsou tam samozřejmě taky a taky na nás koukali přímo z oken, když neměli návštěvu sami. Já jsem tím jen chtěla naznačit, jak tam člověk má i na návštěvě ztížené podmínky, protože ti chudáci "úchylové" mají okna zrovna do parku na tu jedinou lavičku, kam nenárokoví závisláci mohli s manželkami ven, když nesměli z léčebny. A sestry nás před odchodem do parku upozorňovaly, že se tam nemáme moc objímat a líbat, protože těmto pacientům to pak dělá problémy. Tak jsme při každém objetí zalezli za keř, ale nevím, jestli jim to nějak pomohlo, bůhví jestli si nemysleli, že tam děláme nějaké orgie. To si opravdu myslíte, že jako magistra, která pomáhá lidem v nemoci, se štítím mentálně postižených nebo lidí s úchylkou? Tak to jsem asi na špatné diskusi!! usch

Není tady

#62 21. 8. 2009 14:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ros, fakt to vyznelo trochu zle... trochu dosť. Ale verím, že v tom nebol silný emotívny náboj... ani odsudzovanie, len konštatovanie. A navyše sa treba pozrieť pravde do očí - ty si síce vonku, ale tvoj muž je TAM, medzi nimi, medzi "debilmi a úchylmi" a ako píše Blosom, prepracoval sa tam vlastným úsilím. To by som asi mala na pamäti. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#63 21. 8. 2009 15:23

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Já přeci nehodlám nijak zlehčovat nemoci a problémy druhých, já se i sama o sobě vyjadřuju podobně, když jsem nastydlá, tak klidně řeknu, že jsem chcípák nebo když se mi nic nechce, že jsem mrcha líná. A kam se Munďák propracoval mi je jasné, kdyby neblbnul, nemusel tam být. Ale jak to řekla trefně moje máma, ta léčba je někdy spíš trest pro ty, které zůstanou venku samy se všemi dluhy, dětmi, domácností a firmou na krku. A pak, když za ním přijedu na návštěvu, ještě se musím potýkat s výše uvedenými problémy. Přece si tady nikdo nemůže myslet, že já, která v okolí lékárny zdarma rozvážím pleny nemohoucím babičkám a dědečkům, budu urážet těžce nemocné a postižené, nebo si to snad někdo myslí??!! va To byste mě pěkně otrávili.

Upravil(a) Rosamunda (21. 8. 2009 15:43)

Není tady

#64 21. 8. 2009 17:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#65 21. 8. 2009 17:27

majkafa
Host

Rosamundo, přeji, ať se vám zítra návštěva vydaří.

#66 21. 8. 2009 20:03

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Díky a ještě jednou sorry za to výrazivo, obvzlášť Tobě Majko, já nevěděla kapitulation

Není tady

#67 21. 8. 2009 20:56

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Rosamunda napsal(a):

Lúthien, to bys mi mohla trochu poradit, jak bych to měla s nimi probrat, protože já zkoušela s nimi o tom mluvit, ale jim se moc nechce, takže vlastně nevím, co si o tom myslí, jestli mi zazlívají, že 4 roky museli žít  s alkoholikem. Prostě jsou tajemný jak hrad v Karpatech. Ty jsi prožila něco podobného, jak bys byla chtěla aby to máma řešila?

No já nevím, jestli ti poradím... Myslím, že děti se o tom často neradi baví, protože už ta samotná skutečnost, že ten problém existuje, je hrozně trápí. Natož se o tom bavit sad Určitě je dobré, že ses pokusila s nimi mluvit, ale když jim to nejde, nemá cenu je nutit. Máš dva kluky, jestli jsem to pochopila správně? Už to tady někdo psal, že kluci jsou často uzavřenější. U nás to bylo tak, že když se nás mamka zeptala, jak to vidíme, nebo nám oznámila, že se chce rozvést, řekli jsme ji, že rozvod nic nevyřeší, že musíme vypadnout a to co nejdřív. Oni děti dokážou rodiče překvapit big_smile Teď si říkám, že jsme se o tom s mamkou ani moc nechtěli bavit, protože jsme věděli a viděli víc, než tušila. Nechtěli jsme ji tím trápit ještě víc, tak jsme ji nechali tak trochu žít v nevědomosti dumbom
Já fakt nevím, uvidíš po léčebně, jak to bude vypadat a třeba se děti vyjádří, kdyby to dopadlo špatně. Těžko se radí, je to opravdu případ od případu kapitulation

Ještě bych chtěla dodat, že za alkoholismem se opravdu může skrývat nějaký psychický problém, který dloooouho nikdo nemohl objevit. Co se týká mého táty, tak mi to postupně dochází, skládám si jako puzzle vzpomínky, úryvky, co jsem kde zaslechla, co on kdy řekl....Tenkrát jsme ale viděli jen ten alkoholismus, protože to bylo opravdu jako strašná noční můra.

Taky si myslím, že každý člověk se může rozhodnout, jestli svoje problémy bude řešit alkoholem nebo nějak jinak, tohle si podle mě každý vybírá. Někde tady totiž padlo, že to není jejich vina, s tím nemůžu souhlasit neutral

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#68 22. 8. 2009 0:46

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Lúthien, díky za názor, pohled dětí na problém alkoholika v rodině mi jaksi uniká, protože oni o tom opravdu nechtějí celkem vůbec mluvit. Myslím, že to pramení z toho, že mě, jak jsi říkala Ty, nechtějí ještě víc trápit a navíc chlapi přece nepláčou ani nefňukají, takže co by si měli co stěžovat, že? Jenže já mám obavu, aby z toho nebyli postižení na celý život. sad A to jsem si vždycky říkala, že svým dětem zajistím to nejlepší dětství, lepší než jsem měla já (a to jsem se měla velice dobře) a takhle to dopadlo. hmm

Upravil(a) Rosamunda (22. 8. 2009 0:51)

Není tady

#69 22. 8. 2009 20:16

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Tak nám ta návštěva vůbec nevyšla, butter zatracené počasí. Kluky jsem nechala, po domluvě s nimi, doma a my jsme courali po obchodním centru Olympia a po náměstí v Boleslavi, kde jsem si dala výborného pstruha a pak jsme ještě byli centru Bondy. Docela dost jsme toho probrali i náš vztah a myslím, že jsme si dost věcí vysvětlili, rozhodně víc než za celý den mluvení dříve. A mám z toho dobrý pocit.smile

Není tady

#70 22. 8. 2009 23:39

Rozmarila
Zablokovaný

Rosamundo já myslím že alkoholik ti nehrozí když se párkrát napiješ ...i když bereš léky......já chlastám celý roky na léky........mám mini dávku 50-100 mg Dogmatilu ........ale podle mě k tomu prostě musí člověk mít sklon.

Ale horší je ta tvoje závislost na něm....když napíšeš , nikdo mě nikdy nechtěl a děti se mi smály a až on to změnil.........a bez něj jsem jen půl.....bez něj můj život končí (!!!!)....a to máš děti.....a napíšeš to po 20 letech vztahu  !!Tak to jsi šíleně závislá a on to pochopitelmě z tebe cítí ...on cítí tvou závislost a bereš mu tím energii, vysáváš ho  ..........a je reálné, že se snaží ji nějak doplnit .......třeba tím alkoholem .
Já jsem měla závislýho partnera .........a ztloustla jsem s ním 25 kg za 4 roky.Vysával mě ....pořád byl okolo mě, ppořád na mě přilepenej, pořád pasivní sex z jeho strany.......lezl mi nechutně do teritoria........to je šílenej tlak........uplně to probouzelo agresivitu ve mně.

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#71 23. 8. 2009 7:03

Tomi40
♥♥-----

RozmariloTakže jsi se stala závislou ty, protože za to mohl někdo jiný a ty jsi nebyla schopna to svému partnerovi říct? No a tak sis natruc zapíjela (nebo zapíjíš) léky chlastem?

Není tady

#72 23. 8. 2009 23:47

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Jé nazdar Rozmařilá, tak koukám, že Ty jsi opravdu ten nejlepší člověk, který by mi měl radit, ženská, která je sama v dost velkým problému, která zachlastávala a možná ještě zachlastává (?) závislost partnera na sobě a tudíž situaci vůbec nezvládla mi bude vysvětlovat, že já jsem závislá, když ona je závislá sama a možná to ještě ani nezjistila tummenupp
Když chlastáš roky, tak přece víš, že člověk po pití říká a dělá věci, které by jinak neřekl a neudělal. A to je případ mých výkřiků z minulé neděle, které tak pitváš. Vím, že to závislostí zavání, ale se 2 promilemi v dechu jsou takovéhle řeči docela pochopitelné, ne? To toho člověk nakecá.... někdo je třeba ředitel zeměkoule a někdo jako já, po 4 letech vypětí a potom velmi rychlém odchodu partnera na léčení má zase takovéhle stavy, halt každý jsme nějaký....vissla

Není tady

#73 24. 8. 2009 0:04

mashanka
Zablokovaný

Rosamundo, máš zkušenost, takže bych se tě ráda na něco zeptala.

Mám v práci kolegyni, která má ráda pivo, jak říká - "no co, prostě mám ráda pivo".
Normálně je naprosto v pohodě - profesionální řidička, zodpovědná, v životě by nepila před jízdou, ani autem, všechno dodržuje, nemá absolutně žádné problémy............. má to prostě všechno pod kontrolou.
Ale, jakmile má před volnem nebo volný víkend.... prostě, kdykoli může, hned běží "na pivO " - ale udělá jich klidně 10, i víc a samozřejmě, že je potom nametená - ale použitelně - ne, že by spala pod stolem. Občas, když už je načatá, začnou se točit i panáky a někdy to nezvládne a je opravdu našrot.

Domů si pivo kupuje, ale tak normálně - po práci si dá, to bych nepovažovala za nic zvláštního.
ALE - když skončíme a ještě si před odchodem domů jdeme zakouřit, má takové řeči - jé, já se tak těším, až si otevřu lahváč - udělá to tsss .. a potom napodobí ten zvuk při nalévání do skleničky - úplně přesně. Přitom ve skutečnosti ani skleničku nepoužívá - lemtá to rovnou z láhve.

Co si o tom myslíš ? Je to výborná holka, hodná, zodpovědná, loajální........... mám o ni trochu strach, ikdyž, samozřejmě, do jejího života mi nic není.

Ale já, jako abstinent, neumím úplně posoudit, co je ještě bezpečné - pro mě je alkoholik každý, kdo konzumuje alkohol. Jo - ještě říká, že pivo není alkohol

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#74 24. 8. 2009 8:19

Rozmarila
Zablokovaný

To sis špatně vysvětlila Rosamundo .....nic nezachlastávám....já piju třeba jednou za 14 dní v sobotu na pařbičce.........víc né.....ale piju na léky jako ty, totiž chlastám-svátečně.... ...ovšem zjevně na malou dávku proti tobě ....bylÿ doby, kdy jsem byla nucená pít v práci denně a přesto jsem si nezvykla.......nepiju třeba měsíc a nevím o tom.
Nepíšu o tom co jsi psala po šampusu, píšu o tom co tu píšeš celou dobu , jukla jsem na starší alkoholiky .......ty seš šíleně rozhozenej člověk, strašně ti skáčou nálady, jsi úplně rozjetá....ty máš v první řadě velký psychický problémy, kterýma manžela zatěžuješ ........chlapi někdy neumí říct, mě to vadí, neumí se bránit a utíkaj se k pití, protože nevědí kudy .........ty řeš hlavně sebe hele........nevím proč tě tady děvčata litují a podporují, když je zjevný, že velký problém máš hlavně ty.

Upravil(a) Rozmarila (24. 8. 2009 8:20)

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#75 24. 8. 2009 8:35

mashanka
Zablokovaný

A co je na tom k divení, podporovat a politovat člověka, který má problém ? Zkusím poradit, povzbudit,.... když to nepomůže a zjistím, že je to k ničemu, polituji a jdu si po svém.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí