29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
ahojky všem, koukám, že je tu nový "chlívek", asi aby se v tom člověk vyznal :-))
Tak holky u nás je to snad ještě horšínež dříve, nevydržel nepít, takže se o víkendu ožral, s prominutím jako to hovado - lil tři dny v kuse - takže ve čtvrtek nastupuje detoxikaci do Havlíčkova Brodu. Nemíním čekat až na nástpu do léčebny, už toho mám fakt dost.
Musí být absolutně střízlivej, tak snad se mu to do čtvrtka podaří, jinak ho nevezmou.
Snad nepodepíše revers, to by mě už vážně kleplo.
Tak zatim se mějte.
Není tady
No, to je pekný úvod, teda... držím päste, ale hlavne tebe.
Není tady
Mona1: taky držím palce Nu, většina alkoholiků před nástupem do léčby to má tak, že si ještě před ní "pořádně dá do nosu" Hlavně aby si přítel nástup do léčby vůbec nerozmyslel
Čtvrtek je už pozítří, tak to zkus do té doby nějak přežít
Není tady
Mono, podporuj ho v léčení, to ano. Ale ač nechci být pesimistou - ve vašem případě bych řekla: pokus se stát co nejvíc na vlastních nohou. Žít pokud možno svůj život, na něj nespoléhat. Protože v takovýchto případech je naděje strašně malinkatá, bohužel.
Zachraň hlavně sama sebe, kvůli tvému dítěti (dětem?), ať má alespoň jednoho fungujícího rodiče. Přesně takto mi řekl kdysi i manželův psychiatr, a bohužel - měl naprostou pravdu.
však já si žiju vlatní život.
Ná léčení chci aby šel hlavně kvůli tomu, že bude do něho klid, já si srovnám myšlenky v klidu, aniž bych musela trnout, že zase příjde nalitej a něco vyvede.
Chtěla jsem se s ním rozejít, ale vyhrožuje mi sebevraždou, a po tom co tady napsala Hanule, tak nevím nevím.
Samozřejmě už se zdráhá, že na ten detox nechce a blablabla. A primář říkal, že ho vezmou jedině dobrovolně, tak to bude ještě veselý, ale když řeknu, že se chtěl zabít, tak by ho tam měli podle mě vzít hned.
Mě už tonebaví, fakt nebaví :-(
Není tady
Klidně to primáři řekni, že přítel vyhrožuje sebevraždou ... ale pokud už se cuká, že na detox dobrovolně nechce, tak je to problém.
Nenech se zastrašit nějakými řečičkami, že si přítel "něco udělá", když ho pošleš k vodě. To je účelové vydírání nemocného člověka, kterým Tě drží v šachu. Manžel Hanule o ničem takovém dopředu nemluvil, nevydíral ani nenaznačoval - prostě přišel ten osudný moment a ... Bohužel, alkoholici končí podobně a když už si chtějí doopravdy sáhnout na život, udělají to definitivně aniž by o tom komukoliv říkali. Nepleť si to s kňučením a vydíráním, nakonec nejsi odpovědná za ničí činy a ničí - úmyslně - zmařený život.
Jak mu skočíš na nějaké vydírání, doplatíš na to jedině ty. On si bude dál vesele chlastat a ničit všechny okolo sebe, na léčení v žádném případě nepůjde a jakmile projevíš náznak odporu, okamžitě na Tebe udělá bu-bu-bu se sebevraždou. Jediná mast na něj platí - tvrdý nůž na krk. Buď se budeš léčit, nebo Tě nechci ani vidět. Jestli si něco uděláš, už to nebude můj problém ale jasný signál, žes odmítnuté léčení potřeboval jako sůl. Hotovo-dvacet.
Není tady
Mono, až on vystřízliví, tak to bude jiné. Bude jak zpráskanej pes. Bude mu trapně, bude mu blbě, bude se stydět..a bude s ním řeč.
A znovu: potisícáté. Musí chtít sám.
I kdyby všichni kolem byli proti, tak ON musí chtít SÁM. Přesto. Podpora, nepodpora. Buď si uvědomí v co se proměnil a bude to chtít změnit. Nebo ne. Ty tam nehraješ ani statika. Doopravdy. Já jsem se v tom máchala sama a chlap mi tu a tam hlavu nad vodou ještě přišlápl. To myslím úplně vážně. (Já si i chvílemi myslela a myslím i dnes , že potřeboval, a bylo pro něj bylo skutečně výhodnější, kdybych nebyla nebo byla zavřená nadosmrti někde v ústavu. ). A šlo to. Možná právě proto. ...Až ve finále se mi dostalo pomoci, které jsem si patřičně cenila a cením dodnes.
Možná potřebuje ucítit stahující se smyčku..tu "opravdovost" a vážnost situace.
Když partner eliminuje důsledky pití partnera, tak mu vlastně umožňuje pít v klidu dál..
Jo, zase kecám...dere se to ze mně.. no nic , jdu pracovat..a myslím na Vás
Není tady
Mono, Kiara a Wiki napsaly přesně to, co bych napsala já, stoprocentně to souhlasí.
Jen ještě dodám: Rozmysli, zda se necháš výhružkami sebevraždou doživotně držet v šachu...
U nás taková výhružka také padla, také mě to velmi znejistělo, ale já na takové vydírání nakonec nepřistoupila. A k sebevraždě v našem případě nedošlo (i když možná k ní bylo někdy blízko, nevím...).
Sebevraždy alkoholiků jsou totiž hodně časté, ale vlastní příčina je v jejich pití, v neschopnosti problém zvládnout, nikoli pouze v tom, že je třeba partnerka opustila..
A nakonec - je třeba si uvědomit, že každý pijící alkoholik v podstatě pomalou sebevraždu už průběžně páchá - ničí si strašným způsobem zdraví a takřka všichni těžcí alkoholici umírají v důsledku svého pití velmi předčasně.
Ano, já už jsem to tady někomu psala. Buď ho přejede auto, poraní, zabije, nebo někam spadne, nebo bude umírat s cirhosou jater (nic moc příjemnýho - mám přímou zkušenost s pacientem). Žádnou jinou variantu, než toto a nebo abstinence nevidím. Není.
A o nějakým vyhrožování nebo držení v šachu - tak to v žádném případě. To je jen ztráta času pro všechny zúčastněné. Pomůžeš mu nejlépe, když mu nepomůžeš.
Máš-li ho ráda, vyjádři mu svoji podporu, ale víc ne. Víc nemůžeš.
Není tady
První den - po dvou až třídenním tahu – je mi zle, proč je mi tak zle, potřebuju léky, vezmu si je, ale moc nezabírají, vezmu si ještě další aby mi nebylo tak zle. Celý den prospím, bolí mě hlava, celé tělo, nejsem schopen vstát, nemůžu jíst, mám je stále žízeň, potím se. Potřebuju se léčit, odvezte mě někdo do léčebny, já už to nezvládám. Už nikdy nebudu pít, slibuju. Jsem alkoholik.
Druhý den – ráno - je mi lépe, spíše dobře, já vlastně nejsem alkoholik, když nemám chuť pít, už je to druhý den a já nepiji, tak to nemám tak velký problém. Kdybych byl alkoholik, musel bych pít každý den. Žádnou léčebnu nepotřebuji. Odpoledne – dal bych si pito, to mi přece neublíží – to je nealkoholické pivo, bude mi stačit jedno, hmmm, nestačí, tak si koupím ještě jedno. No vida jak jsem v pohodě, nejsem alkoholik, protože nepiju každý den.
Třetí den – ráno – ty jo, už je to třetí den a já nic nepil – takže nejsem alkoholik, vždyť ani nemám potřebu pít, co teda každej má??? Odpoledne – ty jo já bych si dal pivo, vždyť nejsem alkoholik, tak co, dám si jedno, dvě a bude to, já to přece zvládnu, všem to dokážu, že umím pít jen dvě piva.
Čtvrtý den – ráno - no vida, já to dokázal, vypil jsem jen dvě piva, takže nemám žádný problém. Odpoledne – já bych si dal pivo, když jsem to zvládl včera, tak dneska to zvládnu taky, jdu na pivo, dám si jedno, dvě, tři – no vida, jak mi to jde, tak si dám ještě jedno a půjdu.
Pátý den – ráno – je mi nějak divně, asi sem neměl pít tolik piv, nemůžu nějak vstát. Dneska raději pít nebudu.
Odpoledne – potřebuju pivo, vždyť to zvládám, dám si zase jen pár a bude to – jdu tedy na pivo, dám si čtyři, vida, jak mi to jde, tak bych mohl zkusit nějakého toho panáčka, co mi to udělá, vždyť nejsem alkoholik, jeden panáček co to je? Kopnu do sebe rum. Ty jo, já jsem borec, vidíte, jak to umím. Ale co to? Potřebuju další pivo, dalšího panáka. Nezvládám to, tak aspoň vynadám všem co mi nevěřili, abych to měl na koho svést, tím pádem mám důvod se napít. Stejně mi nikdo nevěřil, tak ať to stojí za to. Zavolám přítelkyni – zvedne mi to – a už nadávám, nesnáším všechny, všechno, nesnáším život, nebaví mě žít. Co s tím? Napiju se a bude to lepší – piju a piju, dokud nepadnu. Kdo se mi postaví do cesty, dostane ránu, nikdo mi nebude zakazovat pít. Usnu kde zrovna usnu, vždyť je to jedno, hlavně nechodit domů, nesnáším to tam, nikdo mě tam nemá rád, tak co tam, v hospodě je lépe. a když se probudím, dám si další pivečko, dalšího panáčka a piju další den. Ale co se to ted děje? Asi bych měl jít domů, asi jsem neměl pít, je mi zle, strašně zle....
Není tady
Šestý den – ráno – Ježíši mě je zle, proč jsem to pil, co jsem to dělal – miláčku pomoz mi, já potřebuju léčebnu, já to sám nezvládám. Panika – proč jsem vlastně pil? To přece není normální, potřebuju se léčit, kde mám léky, potřebuju léky, je mi zle, co mám dělat, všechno mě bolí, nezvládám to, už nikdy nechci pít – jsem alkoholik.
Sedmý den – je mi zle, proč je mi tak zle, potřebuju léky, vezmu si je, ale moc nezabírají, vezmu si ještě další aby mi nebylo tak zle. Celý den prospím, bolí mě hlava, celé tělo, nejsem schopen vstát, nemůžu jíst, mám je stále žízeň, potím se. Potřebuju se léčit, odvezte mě někdo do léčebny, já už to nezvládám. Už nikdy nebudu pít, slibuju.
Osmý den - – ráno - je mi lépe, spíše dobře, já vlastně nejsem alkoholik, když nemám chuť pít, už je to druhý den a já nepiji, tak to nemám tak velký problém. Kdybych byl alkoholik, musel bych pít každý den. Odpoledne – dal bych si pito, to mi přece neublíží – to je nealkoholické pivo, bude mi stačit jedno, hmmm, nestačí, tak si koupím ještě jedno. No vida jak jsem v pohodě, nejsem alkoholik, protože nepiju každý den.
Devátý den - ráno – ty jo, už je to třetí den a já nic nepil – takže nejsem alkoholik, vždyť ani nemám potřebu pít, co teda každej má??? Odpoledne – ty jo já bych si dal pivo, vždyť nejsem alkoholik, tak co, dám si jedno, dvě a bude to, já to přece zvládnu, všem to dokážu, je umím pít jen dvě piva.
Desátý den -– ráno, no vida, já to dokázal, vypil jsem jen dvě piva, takže nemám žádný problém. Odpoledne – já bych si dal pivo, když jsem to zvládl včera, tak dneska to zvládnu taky, jdu na pivo, dám si jedno, dvě, tři – no vida, jak mi to jde, tak si dám ještě jedno a půjdu
Jedenáctý den - ráno – ty jo, už je to třetí den a já nic nepil – takže nejsem alkoholik, vždyť ani nemám potřebu pít, co teda každej má??? Odpoledne – ty jo já bych si dal pivo, vždyť nejsem alkoholik, tak co, dám si jedno, dvě a bude to, já to přece zvládnu, všem to dokážu, je umím pít jen dvě piva.
Dvanáctý den - – ráno, no vida, já to dokázal, vypil jsem jen dvě piva, takže nemám žádný problém. Odpoledne – já bych si dal pivo, když jsem to zvládl včera, tak dneska to zvládnu taky, jdu na pivo, dám si jedno, dvě, tři – no vida, jak mi to jde, tak si dám ještě jedno a půjdu. Vždyť to jde úplně samo.
Třináctý den - ráno – jé, je mi nějak divně, asi sem neměl pít tolik piv, nemůžu nějak vstát.
Odpoledne – potřebuju pivo, vždyť to zvládám, dám si zase jen pár a bude to – jdu tedy na pivo, dám si čtyři, vida, jak mi to jde, tak bych mohl zkusit nějakého toho panáčka, co mi to udělá, vždyť nejsem alkoholik, jeden panáček co to je? Kopnu do sebe rum. Ty jo, já jsem borec, vidíte, jak to umím. Ale co to? Potřebuju další pivo, dalšího panáka. Nezvládám to, tak aspoň vynadám všem co mi nevěřili, abych to měl na koho svést, že mám důvod se napít. Zavolám přítelkyni – zvedne mi to – a už nadávám, nesnáším všechny, všechno, nesnáším život, nebaví mě žít. Co s tím? Napiju se a bude to lepší – piju a piju, dokud nepadnu. Usnu kde zrovna usnu, vždyť je to jedno, hlavně nechodit domů, nesnáším to tam, nikdo mě tam nemá rád, tak co tam, v hospodě je lépe. a když se probudím, dám si další pivečko, dalšího panáčka a piju další den. Ale co se to ted děje? Potřebuju jet za přítelkyní? Ale jak, zavolám ji aby pro mě přijela – ale nechce, nadávám ji, řvu na ni a vyhrožuju ji. Tak co teď?
Čtrnáctý den - ráno – Ježíši mě je zle, proč jsem to pil, co jsem to dělal – miláčku pomoz mi, já potřebuju léčebnu, já to sám nezvládám. Panika – co s tím ?, proč jsem vlastně pil? To přece není normální, potřebuju se léčit, kde mám léky, potřebuju léky, je mi zle, co mám dělat, všechno mě bolí, nezvládám to, už nikdy nechci pít – jsem alkoholik.
Není tady
Hm - tak to bych nezvládla
Není tady
Mona1, hezky, a pravdivě popsáno.
Bože, jak je to všude stejné... :-(
Není tady
Teda Mono, Ty jsi opravdu odvážná holka! U nás to naštěstí takhle tragické nebylo. Mundˇák pil vždycky tak jednou týdně, ale stálo to za to, pak se většinou pomlátil, nebo něco rozbil, když chytal marně balanc, nebo rozsekal auto, ale takovéhle tahy neměl. Nadávat, to nadával a hulákal na mě , jenže já jsem zavedla taktiku zastrašení, hulákala jsem na něj víc a on se lekl. A ruku na mě vztáhl jen jednou a dostal jich nepočítaných.
Doufám, že Tvůj přítel už je v léčebně a že máš konečně klid, ZASLOUŽÍŠ SI TO.
Já se mám na dovolené jako v ráji, koupu se, opaluju, nic mi nechybí, jen se mi tak normálně stýská. Ale už nepotřebuju ty prášky, takže bezva.
Není tady
Mono1: všímáš si, jaký je to vlastně všechno začarovaný kruh, viď? Vždyť je to jako obtažené přes kopírák: ožere se jako prase, druhý den je mu hůř než psovi, slibuje že už nikdy víc ... pár dnů popíjí jedno pivo, dvě piva, tři piva, čtyři piva, čtyři piva + panáky a opět se ožere jako dobytek, je agresivní, napadá všechny okolo, druhý den je mu zase hůř než psovi, plááče, odprošuje, omlouvá se, maže med okolo huby a slibuje, že už nikdy víc a tak to jde dokolečka dokola.
Nůž na krk a pokud nebude léčení, jdi si kam chceš.
Mono1, takových Matek Terez, které v tom kolotoči s alkoholikem žily x-let a nenašly sílu samy v sobě opustit partnera ... takových jsou plné psychiatrické ordinace, plné psychiatrické ústavy a v neposlední řadě hřbitovy, kam jim osobně pomohli jejich miláčkové.
Není tady
Kiaro, máš naprostou pravdu, já jsem toho živým důkazem. 1. rok jsem ho přemlouvala, ať se sebou něco dělá. Myslela jsem si, že když je to tak chytrý chlap, že to tak nenechá. Jenže on místo toho, co by se léčil, radši výčitky svědomí zapíjel. Pokaždé když po opici vystřízlivěl a já mu vynadala, sliboval, že už nikdy, že dostal lekci a že se napraví a bude se léčit....bla,bla,bla. Za týden to bylo totéž. Po roce přemlouvání, hádek,scén a jiných výstupů, včetně několikerého šití jeho hlavy, oprav nabouraného auta a sádrování jeho zlomené ruky, se mi povedlo ho dostat do AT poradny. Doktor mu dal Campral, ale to byly jen vyhozené peníze, tak jsme přešli na Antabus. Po něm sice nepil, ale zase mi začal v lékárně brát prášky, takže to bylo obdobné, nicméně trochu snesitelnější. Po roce a půl mu doktor Antabus vysadil a my jsme byli za 14 dní tam ,kde před třemi lety, zase pití, hádky, nadávky, sliby a tak pořád dokola. Nakonec po několikerém vyhrožování rozvodem jsem mu strčila pod nos žádost o rozvod přesně v den jeho narozenin. To bylo letos v květnu, poprvé za 20 let, co se známe, jsem odmítla slavit a dala jsem mu takovýhle hezký dárek s tím, že to podám pokud něco neudělá. No a najednou to šlo. Sice to trvalo další 2 měsíce, ale nakonec se léčit šel a doufám, že mu ta abstinence vydrží aspoň do důchodu.
Takže hlavně nikdo nedejte na nějaké výhrůžky sebevraždou nebo jiné způsoby vydírání, pokud jim člověk nedá jasně najevo, že o ně nestojí, když pijí, oni nic neudělají, byť by byli sebeinteligentnější než začali pít. Pak už za ně jedná a myslí a mluví chlast nebo jiná závislost, takže se od nich nedá čekat vůbec nic.
Upravil(a) Rosamunda (10. 8. 2009 10:05)
Není tady
Takže hlavně nikdo nedejte na nějaké výhrůžky sebevraždou nebo jiné způsoby vydírání.
Tak pod to se můžu podepsat. Nevým jestli můj ex přítel byl nebo nebyl na alkoholu závislý, ale často jsme se kvůli tomu hádali, protože se mi nelíbilo, že z práce jde rovnou do hospody, tam si posedí dvě tři hodinky a pak přijde lehce opivěný nebo ovíněný domů, občas to přehnal a minimálně jednou týdně se opil. Časem jsem byla alergická i na jedno pivo. Několikrát mi vyhrožovat sebevraždou, když jsem řekla, že jestli nepřestane pít, tak se s ním rozejdu. Nikdy si nic neudělal, nevím jestli chtěl, ale je živý a zdravý. Takže na tyhle výhružky opravdu zřetel neberte.
Není tady
ahoj holky, tak zase píšu, bohužel nenapíšu žádné dobré zprávy.
Tak "přítel", nenastoupil léčbu, naopak od té doby chlastal jako totální hovado, dneska jsem na něho volala policajty, protože už jsem fakt nevěděla kudy kam.
Takže je pryč, ted už to je úplný konec. Ještě si až vystřízlivý dojede pro své věci a je to.
Normálně vám řeknu, že mám takový divný pocit. Jsem úplně praštěná, protože ted přemýšlím, zda jsem udělala dobře, že jsem ty policajty volala. Říkám si, jestli to nešlo vyřešit nějak jinak. Jsem blbá já vím.
Na stranu druhou si říkám, jinak to nešlo, v první řadě jsem musela ochránit děti.
Ikdyž on by jim snad nic něudělal, ale vidíte do hlavy alkoholika? tady už za něho myslí alkohol, a člověk nikdy neví.
ach jo, to je šílený - psycho, jinak se to nazvat nedá.
Není tady
Mono, nepochybuji o tom, že jsi udělala správně.
I kdyby dětem neublížil, nemusí se přece dívat na opilého chlapa.
Sama vím, co se mnou v dětství dělal pohled na opilé lidi. Bála jsem se jich, i když mi žádný neublížil. Je to divný pocit bezmoci, pro to dítě.
Není tady
Mono, udělala jsi správně, nikde nehledej svou vinu. Jen vydrž a nenech se oblomit jakýmikoliv řečmi až zase bude chvilku střízlivý. Myslím na tebe.
Není tady
Mono, i já se přidávám - udělalas dobře, i s těmi policajty.
A doporučuju - sbal mu jeho věci sama a dej mu je třeba k nějakému vašemu společnému kamarádovi (jestli tedy ten by s tím souhlasil), nebo k němu do práce, prostě na nějaké neutrální místo.
Nečekej, až si pro ně dojde sám k tobě. Předejdi takto scénám a dalšímu stresování dětí. Protože buď by ti přišel v kocovině brečet a vydírat sebevraždou, a nebo přijde opilý jak zákon káže a bude to ještě horší.
Doporučuju - vzkaž mu, že toto je naprostý konec a že si nepřeješ, aby se k vašemu bytu vůbec přibližoval. A že jestli tak opilý učiní (a bude ti chtít nadávat a dělat scény), tak že zavoláš ty policajty znovu.
Mono, budeš potřebovat teď hodně síly, jak to vše sama s dětmi zvládnout. Žádné výčitky si nepřipouštěj - pokud on se nechce léčit, je nadobro ztracený, bohužel. Připrav se psychicky na to, že skončí velmi špatně - ale tomu nemůžeš ani ty ani nikdo jiný zabránit - to mohl jen on sám a neudělal to.
Ty se soustřeď na sebe a na děti a na vaši budoucnost. Držím všechny palce, co mám
Mono, moc dobře! Nikdy jsem neměla partnera alkoholika, ale táta se takhle naprosto zničil. Jsem ráda, že se tenkrát mamka rozhodla s námi odstěhovat
Doslova utéct, jinak to nešlo...
Hlavně nedávej vinu sama sobě! Spíš se pochval, právě začal tobě i tvým dětem nový hezčí život, i když to bude ze začátku možná trochu dřina
Upravil(a) Lúthien (12. 8. 2009 9:09)
Není tady
mono, pod předchozí příspěvky se mohu s klidným svědomím podepsat.
Už mu nedávej další šanci, nebo zničíš sama sebe a dětem připravíš peklo na zemi.
Já nevím, proč se soustředíš na ožralého chlapa a pořád ho tady řešíš. Jsi především máma a měla by se soustředit výlučně na to, aby měly Tvoje děti pohodu, klid a hezké dětství.
Zamyslela ses aspoň jednou nad tím, jak se zákonitě musí na jejich psychice podepisovat partnerova opilecká extempore?!? Co asi prožívají, když jim v bytě řádí opilec,podobný zvířeti až tak, že na něj maminka musí přivolat policii?!! Ty jsi dospělý člověk, sama sis ho vybrala a podobné excesy neseš jakž-takž v pohodě. Chudáci malí, jak k tomu všemu ty bezbranné děti přijdou?!?
Není tady
já vím, máš pravdu Kairo, už ho řešit nebudu, jen jsem sem chtěla doplnit jak to dopadlo.
Víš ono to všechno asi je tím, že člověk žije vzpomínkami na to hezké co tomu všemu předcházelo a pořád nějak věří, že to bude zase stejné, ale bohužel.
Já doufám,že to děti moc nepoznamenalo, že budou v pohodě. Na nich mi záleží nejvíce.
mějte se hezky, pa M.
Není tady
Téma zavřeno