18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
a kdy spolu někam jdete, tak si platíte kadý své ? A co s edohodnout tak, e třeba bude kadý z vás dávat nějakou částku do společné kasy a z toho s ebudou platit společné sloenky, jídlo, věci do bytu a zábava. To je docela rozumné, nemyslí ? A jestli mu zbyde na druhý pronájem tak a si ho platí a ty csi z toho co zbude tobě třeba koupí něco na sebe a tak.
My si s mým u bývalým přítelem koupili auto na leasing, jeho táta byl podnikatel, take se napsalo na něj. Kdy jsem se rozcházeli tak jsem nevěděli co s autem, nakonec jsem se dohodli tak, e ho prodáme - a bylo to!
Není tady
Kdy jdeme někam za kulturou, větinou platí přítel. Myslím, e tady není problém, e by byl skrblík, ale spí řeím to, proč si chce i nadále platit za hříný peníze podnájem, kdy budeme bydlet u mě.
My jsme měli s přítelem "společný fond", kam jsme oba přispívali měsíčně podle dohody - on o něco víc, protoe má větí plat. To jsme nosili sebou ve zvlátní peněence a z toho se platila kultura, hospůdky, vechno. Kdy mi chtěl třeba dát kytku, tak si to "neúčtoval". Kdy jsem třeba nechala vyvolat nae fotky, vzala jsem si to z fondu. No ale nebydleli jsme spolu. Společnou dovolenou jsme taky dělali podobně - dopředu jsme vloili on o něco víc, já o něco míň, co zbylo dalo se do fondu.
Není tady
Potvůrko jak to, e nemůe počítat s tím, e přispěje na bydlení ? To čeká, e ho bude ivit ? A si klidně ten podnájem drí, to je jeho věc, ale zároveň se bude samozřejmě podílet na společných nákladech. Jeho problém jak to utáhne.
Není tady
souhlasím s Tiinou-jen jsem to nechtěla napsat tak drsně.-)
Není tady
Tiina napsal(a):
Potvůrko jak to, e nemůe počítat s tím, e přispěje na bydlení ? To čeká, e ho bude ivit ? A si klidně ten podnájem drí, to je jeho věc, ale zároveň se bude samozřejmě podílet na společných nákladech. Jeho problém jak to utáhne.
A on pak hezky pozná, jak jsi to myslela s tím, e je zbytečné aby platil jetě dalí podnájem. Ale nicméně jsi tu líčila dost věcí, tak si myslím, jen a´t zkraje ten podnájem platí, moná dojde časem na to, e ho tam vyexpeduje zpátky... Tak na něj zase zbytečně netlač, a tě to nezavazuje.
Není tady
Asi máte vechny pravdu. Budu respektovat jeho rozhodnutí, ale pokud bude se mnou, tak jedeme napůl.
Netynko: moná má pravdu, ikdy se některé ty problémy vyřeily, ale člověk nikdy neví,e
Ahoj :-)
Problém financování domácnosti. Taky jsem v tom měla gulá. Kdy jsme s přítelem začali chodit, já jsem pracovala a on jetě studoval. Měla jsem vlastní byt a on bydlel u rodičů. Ale téměř vechny noci u mě přespával. Nechtěl si přivést svoje věci ani nechtěl klíče, protoe věděl, e mi nemůe dávat peníze na bydlení. Platil půlku jídla.
Kdy si nael práci asi cca po 1/2 roce, chtěla jsem samozřejmě peníze. Nevěděla jsem jak na to, tak jsme se dohodli, e bude vechno napůl. Včetně mojí hypotéky. Jenome asi za 3 měsíce mi dolo, e hypotéku bych si měla platit sama. Peníze, který mi zaplatil jako na hypotéku jsem mu vrátila a od té doby platím já hypotéku + náklady na byt a on platí jídlo. Drogerie se sveze s jídlem nebo ji zaplatíme napůl... kosmetiku si kupuju sama. Kdy někam jdeme, do hospody nebo do kina, větinou platí přítel. Přesně to nerozpočítáváme, ale zhruba platíme kadý půlku. Samozřejmě, budeme se stěhovat do větího bytu, a bude hotový (bude přítelův) - počítám s tím, e svou hypotéku si zase bude platit sám.
Není tady