Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 13. 2. 2006 11:47

noris
♥♥-----

Re: Financování společné domácnosti

a když spolu někam jdete, tak si platíte každý své ? A co s edohodnout tak, že třeba bude každý z vás dávat nějakou částku do společné kasy a  z toho s ebudou platit společné složenky, jídlo, věci do bytu a zábava. To je docela rozumné, nemyslíš ? A jestli mu zbyde na druhý pronájem tak a si ho platí a ty csi z toho co zbude tobě třeba koupíš něco na sebe  a tak.
My si s mým už bývalým přítelem koupili auto na leasing, jeho táta byl podnikatel, takže se napsalo na něj. Když jsem se rozcházeli tak jsem nevěděli co s autem, nakonec jsem se dohodli tak, že ho prodáme - a bylo to!

Není tady

#77 13. 2. 2006 12:00

potvurkapodivna
Host

Když jdeme někam za kulturou, většinou platí přítel. Myslím, že tady není problém, že by byl skrblík, ale spíš řeším to, proč si chce i nadále platit za hříšný peníze podnájem, když budeme bydlet u mě.

#78 13. 2. 2006 12:10

Janči
♥♥♥----
Místo: Praha

My jsme měli s přítelem "společný fond", kam jsme oba přispívali měsíčně podle dohody - on o něco víc, protože má větší plat. To jsme nosili sebou ve zvláštní peněžence a z toho se platila kultura, hospůdky, všechno. Když mi chtěl třeba dát kytku, tak si to "neúčtoval". Když jsem třeba nechala vyvolat naše fotky, vzala jsem si to z fondu. No ale nebydleli jsme spolu. Společnou dovolenou jsme taky dělali podobně - dopředu jsme vložili on o něco víc, já o něco míň, co zbylo dalo se do fondu.

Není tady

#79 13. 2. 2006 15:16

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Potvůrko jak to, že nemůžeš počítat s tím, že přispěje na bydlení ? To čeká, že ho budeš živit ? A si klidně ten podnájem drží, to je jeho věc, ale zároveň se bude samozřejmě podílet na společných nákladech. Jeho problém jak to utáhne.

Není tady

#80 13. 2. 2006 15:21

noris
♥♥-----

souhlasím s Tiinou-jen jsem to nechtěla napsat tak drsně.-)

Není tady

#81 13. 2. 2006 15:24

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Tiina napsal(a):

Potvůrko jak to, že nemůžeš počítat s tím, že přispěje na bydlení ? To čeká, že ho budeš živit ? A si klidně ten podnájem drží, to je jeho věc, ale zároveň se bude samozřejmě podílet na společných nákladech. Jeho problém jak to utáhne.

A on pak hezky pozná, jak jsi to myslela s tím, že je zbytečné aby platil ještě další podnájem. Ale nicméně jsi tu líčila dost věcí, tak si myslím, jen a´t zkraje ten podnájem platí, možná dojde časem na to, že ho tam vyexpeduješ zpátky... Tak na něj zase zbytečně netlač, a tě to nezavazuje.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#82 13. 2. 2006 15:46

potvurkapodivna
Host

Asi máte všechny pravdu. Budu respektovat jeho rozhodnutí, ale pokud bude se mnou, tak jedeme napůl.
Netynko: možná mᚠpravdu, ikdyž se některé ty problémy vyřešily, ale člověk nikdy neví,že smile

#83 13. 9. 2007 9:31

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Ahoj :-)
Problém financování domácnosti. Taky jsem v tom měla guláš. Když jsme s přítelem začali chodit, já jsem pracovala a on ještě studoval. Měla jsem vlastní byt a on bydlel u rodičů. Ale téměř všechny noci u mě přespával. Nechtěl si přivést svoje věci ani nechtěl klíče, protože věděl, že mi nemůže dávat peníze na bydlení. Platil půlku jídla.
Když si našel práci asi cca po 1/2 roce, chtěla jsem samozřejmě peníze. Nevěděla jsem jak na to, tak jsme se dohodli, že bude všechno napůl. Včetně mojí hypotéky. Jenomže asi za 3 měsíce mi došlo, že hypotéku bych si měla platit sama. Peníze, který mi zaplatil jako na hypotéku jsem mu vrátila a od té doby platím já hypotéku + náklady na byt a on platí jídlo. Drogerie se sveze s jídlem nebo ji zaplatíme napůl... kosmetiku si kupuju sama. Když někam jdeme, do hospody nebo do kina, většinou platí přítel. Přesně to nerozpočítáváme, ale zhruba platíme každý půlku. Samozřejmě, budeme se stěhovat do většího bytu, až bude hotový (bude přítelův) - počítám s tím, že svou hypotéku si zase bude platit sám.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí