Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 31. 7. 2009 13:45

Elis.jane
♥------

Jak správně cvičit na elip. trenažeru?

Dobrý den,

mám doma už od Vánoc eliptický trenažer, nicméně jsem na něm necvičila pravidelně a teď jsem se vrátila z Itálie, kde jsem během 5 týdnů přibrala 6 kilo - teta byla ten klasický babičkovský typ a cpala do mne čokoládu - první týden jsem odolávala, pak se to nedalo a tady mám výsledky.. kapitulation Nemyslím, že mám nějakou výraznou nadváhu, problém je spíš v tom, že přibírám na břicho a stehna, takže se nevejdu skoro do žádných kalhot. Tak jsem si říkala, že to zkusím znovu s tím trenažerem - nevím, jestli po cvičení na něm shodím i na břiše nebo jenom  na posilovaných oblastech - nebo je důležitý pohyb? Také jsem někde četla, že pro zhubnutí je důežitá tepová frekvence - pokud se nedostanu na určitou hranici, tak že je cvičení naprosto neúčinné. neutral

Mám v tom trochu zmatek - mohli byste mi poradit jak cvičit? Kolikrát týdne, jak často - o cvičení nevím skoro nic. Jestli před tím a potom jíst atd. sad

Také bych si ráda nějak upravila jídelníček - jenže klasická zdravá výživa je hrozně drahá :-( maso mi nechutná (občas něco sním, ale maximálně kuře v omáčce nebo rybu), takže teď doma přežívám na těstovinách, příp. zapečených bramborách. Snažila jsem se také nahradit sladkosti musli tyčinkami. Ale nevím, jestli to má nějaký smysl - názory na výživu se velmi liší - už jsem slyšela, že člověk by měl jíst to, co mu chutná, ale i takový, že nemůžeme jíst skoro nic.. va Také ráda peču buchty a sušenky. Zase tak moc toho nesním, ale teď právě nevím, jestli to mám omezit úplně nebo čas od času nechat - abych se nedřela na tom orbitreku zbytečně..

Snad to dává nějaký smysl a nezní to nějak divně - jde mi o shození těch 5-6 kil. Před třemi lety jsem byla štíhlonká no a loni jsem najednou zjistila, že mám 5 kilo nahoře - takže pomalu vyměnit šatník, teď dalších 5, tak to chci stáhnout zase dolů.

Není tady

#2 31. 7. 2009 17:22

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Re: Jak správně cvičit na elip. trenažeru?

Elis, neumím sice odpovědět na všechny tvoje otázky.... ale od konce -- neradila bych extrémní změnu jídelníčku, pokud si nejsi jistá (což většina lidí není), že je to na celý život... Když si odepřeš veškeré "hříchy", vydržíš to týden, měsíc.... ale jednoho dne se vrátíš to starých špatných kolejí. takže všeho s mírou a raději když máš extrémní chuť na čokoládu, dát si jeden čtvereček než se pak nacpat tabulkou.

A k tomu cvičení...... Pokud chceš shazovat kila, nesmíš si dávat velkou zátěž, tím by sis posilovala nohy, což tvým cílem určitě není /objem/.... Je potřeba cvičit alespoň 20-30 minut prý alespoň 3x týdně, ale důležité je, aby to byl aerobní trénink, což znamená, že bys měla být tepově na hodnotě cca 60-70% svého maxima (což je 220 - tvůj věk - z této hodnoty 60-70%)

důležitá je samozřejmě výdrž, což ale určitě už sama víš....
jo ale nezoufej, pokud tvoje váha nepůjde dolů podle tvých představ... je možné, že díky tomu, že se tuk začne přeměňovat na svaly, které jsou těžší, až tak nepůjdou dolů kila, ale spíš centimetry. wink

PS: jak to tak po sobě čtu, teorii mám zmáklou solidně big_smile lol dumbom

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#3 1. 8. 2009 11:02

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Co se týče výživy, tak přesně jak píše malá popelka. Nasadíš přísný dietní režím, hrozně zhubneš, vrátíš se ke svým návykům (protože se to na salátech už nedá vydržet) a příbereš dvakrát tolik a už lítáš v začarovaném kruhu.
Já tady v zahraničí chodím do jedné hubnoucí skupiny a tam se vše počítá na body. Máš denně povolený určitý počet bodů a můžeš jíst, co chceš když se do těch bodů vejdeš, takže klidně můžeš jíst i čokoládu.
Já sama po svých zkušenost jsem za to, abys jedla, to co chceš a ne to, co ti dietní režím doporučuje. A určitě se dá vymyslet dobrý jídelníček i bez masa. A taky bych se vyhnula lahůdkám typu nizkokalorické nebo nízkotučné, jsou to podle mě jen chemické s..čky.
Co se týká civčení, tak já provozuju přirozený pohyb (chůze do schodů, procházky v ostřejším tempu) a tepovou frekvenci nehlídám a hubnu stejně. A pohybu se snažím věnovat denně aspoň půl hodiny.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#4 2. 8. 2009 18:32

Elis.jane
♥------

Tak děkuji moc, nějak to zkusím. Jsem ráda, že to půjde i bez razantních změn jídelníčku, tedy snad :-D

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí