|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Peti, hned ráno , mám přijít před osmou. Defi, já jsem zatím taky v pozici, kdy si myslím, že mě štatný výsledek neznervózní, ale nikdy raději už neříkám nikdy 

Není tady
Sádě - nikdy jsem taky neříkala
třebas zrovna to pomohlo
ne, spíš jde o těch čtrnáct dní co člověk čeká na výásledek. Když jsem tady už od loňska pozorovala holky, jak šílí a kousaj si nehty
tak sjem z toho byla totálně paf
zatímco mě se top pak ani nedotklo, vážně jsem na to za celejch 14 dní nevzdechla, prostě mě ani nenapadlo na to myslet... a top jsem se trochu bála, že budu ovlivněná ostatníma, který šíleně stresí, nebo se naopak pořád vyptávají jestli se nebojím
a nebyla jsem 
Není tady

Defi, já v těch předešlých dvou těhu neměla NT screening, tak přece jen člověku vrtýá hlavou, co kdyby. Ale věděla jsem, že na plodovku nechci. Te´d mi vyšel docela služně ten screening, tak si říkám, že i kdyby triply vyšly blbě, tak mě to snad nerozhodí.
snad
člověk nikdy neví, co mu vrtne v hlavě. Musím ven, honí mě neteř, thorší jak její matka 

Není tady
Def máš pravdu, už z toho šílení některých tady okolo je člověk k.o.
Sádě ty máš stejně můj veliký obdiv, po tom všm, jaká jsi
Já vím že si to prožíváš sama v sobě, ale jsi prostě můj statečnej prdík

Není tady
Sádě utíkej, aspoň se zabavíš
Já si jdu poklidit v prácičce, Defi čisté prádýlko musí být 

Není tady
Ćekám na telefon, kdy zavolají naši, kdy pojedeme na pohřeb. Babi umžela na stáří 85 let a byla hodná 
Tak páček zatím.

Není tady

drbny, vylezte
Jani, Tobík vypadá jak andílek
jak se vám vede?!?!? Už jste se stačili doma zaběhnout?!?!?

Není tady
nazdááár
Jdu si teda udělat chlebíček asi s marmoškou, tak mi nezdrhni
já bych jinak padla hlady 
Není tady
Sádi máme problém s krmením, po mém mlíku má hlad, nespí apláče, jakmile mu dám nutroš tak je ak andílek, tak moc nevím co s tím
Není tady

ahoj holky!!!
Defi, já se kámošky taky ptala, jestli nemá hlad. mléko, protože semo tako nebyla schopná malého dokrmit a dr. prý ji řekla, že hlad. mléko neexistuje, že buď je nebo není, tak nevím.
Jani a zkoušela jsi pít i nějaké ty kojící čaje?

Není tady
Jani a nemůže mít spíš bolení bříška?
A kolik vypije? Myslím obojího, mlíka i nutrilonu. Mě pomohlo mezi kojením odsávat a sbírat další mlíko a večer ho tím došťouchnout, navíc se mi zvyšovala tvorba.
Hlavně strašně moc pij. A zkoušela jsi ty čaje? Hlavně v něm musí být jestřabina, po tom jsem měla k..y nalitý a mlíka bylo dost.
držím palce ať to ustojíte 
Není tady
Jani kamarádka měla stejný problém, její mlíko bylo málo výživný nebo něco v tom smyslu, bojovali docela dlouho nechtěla se kojení vzdát, asi jako každá normální máma, ale nakonec skončili na nutroši a od té doby je spokojená máma i mimčo. není to žádná tragédie, tak držím palce 
Není tady
Saďourek napsal(a):
a dr. prý ji řekla, že hlad. mléko neexistuje, že buď je nebo není, tak nevím.
To je pravda, žádný hladový mlíko prej neexistuje a je to babskej výmysl.
Není tady

co takhle těm prckům udělat pořádný maďarský guláš 

Není tady
No, nevím
co znám ze školy, tak hladovýý mléko skutečně existuje, je majoriotně ovlivněno stavem matky, její výživou a metabolismem. Prostě do mlíka nejsou přidávány ty správný výživný látky. Ono je sice moc pěkný říkat tomu pověra, ale když dítě po vypití mlíka hubne, tak bych trochu uvažovala jestli an tom něco neníé ...
Není tady
Jani já bych asi v první řadě zjsitila kolik toho mlíka mám a kolik ho on vypije, což je trochu vopruz a chce to trpělivost, ale je to alfa a omega (teda pokud ho nemůže trápit spíš bolení bříška, ale předpokládám, že si dáváš majzla co sníš. Někomu nedělají dobře i salátové okurky nebo rajče).
Není tady

Defi, taky jsem na to hleděla jak péro z gauče, vždycky jsem na to šla selským rozumem, že když je matka třeba v presu, nevyspaná, jí málo pestrou stravu ( to nechci říct, že je to případ Janči), tak že do mléka proudí prostě méně těchto živin.

Není tady
Sádě - znáš mě, aplikováno mám na krávách a na antilopách, ale prostě to tak je, někdy holt to tele musíš dát jiný matce, bo jinak by ti chcíplo - doktor nedoktor
Takže já asi holt budu věřit svýmu instinktu 
Není tady
no tak já jím hodně, samo se vystříhávám nadýmavým věcem, ale ráno 2 rohlíky se sýrem nebo šunkou, rajčata, nebo vánočka, k tomu Caro, během dne vypiju tak 3-4 l- kojících čajů nebo vody s tím granulátem , taky pro kojící matky- chutná mi to, na sváču, jabko , nebo jogurt, oběd normální - polévka, druhé, sváča, pak večeře- zase rohlík s něčím, ob den teplá večeře- druhý oběd, pka druhá večře, k tomu vitamíny
malý ode mě vysosne max 30, jednou se mu po 40 min povedlo 60
pak ho dokrmím- vypije tak 60 nutrilonu a po tomhle nespí až do dalšího krmení, jen si dumlá rukua pláče, když mu dám dudlík tak chvilku dudlá a jak zjistí že z něj nic neteče tak ho vyplivne
když ho párkrát bolelo bříško tak se hodně kroutil celý
no a když dám jen nutrilon tak vypije těch 80-120 na dávku , pak je spokojený a spinká
jinak odstříkávámco ty 3 hod, z jednoho prsu , ale víc jak 30 nedostanu, volala jsem i laktační poradkyni a ta říkala, ať odstříkávám co hodinu 5 min z každého prsu ať se nastimuluje tvorba mléka, ale to nějak není v mých silách, když jsem v noci po kojení 3 hodiny malého nosila na rukou, prostě ho nemůžu dát na 10 min do postýlky a nechat ho řvát a pak jsem byla ráda, když jsem si na 2 hodky lehla a usla
tak nevím
Upravil(a) janabas (5. 8. 2009 8:41)
Není tady
Definitiv napsal(a):
Sádě - znáš mě, aplikováno mám na krávách a na antilopách, ale prostě to tak je, někdy holt to tele musíš dát jiný matce, bo jinak by ti chcíplo - doktor nedoktor
Takže já asi holt budu věřit svýmu instinktu
tak třeba ta druhá kráva má víc mlíka ne a tele zasytí? to mi teda neříká Instinkt, ani Reflex 
Není tady

A nemůže to být i tím, že se mu to zadní mléko nechce tahat?!?!?

Není tady
Jani tak zkus to odsávání, jestli vypije 30-40 tak je to fakt málo, ale ono to určitě naskočí... hodně najdeš na www.kojeni.net a když to nepůjde, tak to prostě nepůjde, nutrilon je taky ok, spíš do budoucna je strašně praktický a levný mít svoje mlíko a byla by to škoda se crcat s UV.
Není tady