Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 29. 7. 2009 2:20

lavský
♥♥♥♥♥--

tak už zase píši

tak přemýšlím, jak jsem v pr....
To víte, už jsem dlouho nepsal a neztěžoval si ...
Vzpomněl jsem si, jak mi matka, blbá, říkala: "ty se nemusíš snažit, ty budeš mít kde bydlet, nemusíš se snažit a nic řešit" (mluvím o tom, že bych po babičce měl cosi dostat). Jen jsem se měl učit. Bohužel, asi jsem hloupý na učení, prostě mě to nebavilo, a tak jsem se skoro neučil a dopadl jsem tak, že nemám práci a ani nic.
A teď mě chtějí vyhnat, nebo vytlačit z té nemovitosti, a když jsem si uvědomil, jak to je, a oni vědí, že si to uvědomuji a chci to změnit, tak mi doslova SEROU A TLAČÍ do hlavy, že to tak není, aby mě znovu ušláply a já nicnedělal a čekal, až o všechno přijdu. To samé jak kretén děda, tak matka, otec i sestra. Bože, nenávidím je všechny stolt stejně jako vždycky. Je až s podivem, že by mi, hlupákovi hloupému, bylo líto, kdyby se někomu z mé rodiny něco stalo, místo abych byl rád, kdyby umřeli ...
No ale proč píši; protože mě štve, jak oni doslova a do písmene MĚ VSÍRAJÍ MYŠLENKY A NÁZORY a už od dětství mě takto manipulují, chtěl bych jim to jednou vrátit, strašlivě šeredně vrátit, ale jak, to nevím. Mohl jsem to udělat, kdybych teď měl nějaké dobré místo a vzdělání, a ne nulu, neměl nic, nic neumím a nic neznám, nic nejsem a oni se mi jen smějí, stejně jako většina lidí, co mě potkává, bu´d se mi šklebí, načež já je odměním hnusným výrazem ve tváři s příchutí sevřených rtů (nejsem svalovec, kdybych byl, to by bylo něco) nebo mě ignorují a schválně koukají jinam, případně mě obejdou (!!)

Tak, to se mi zase jednou ulevilo, i když jen z části kapitulation

P.S. Myslím, že na tomto foru nejsem asi úplně neznámý a tak nepíši konkrétní název diskuze ...

Upravil(a) lavský (29. 7. 2009 2:22)

Není tady

#2 29. 7. 2009 6:55

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Re: tak už zase píši

MĚ VSÍRAJÍ MYŠLENKY A NÁZORY --------------- nojo, to je u lidí dost častý jev.

Tak se osamostatní, najdi si slušnou práci a najmi si garsonieru, ať bydlíš sám a nemusíš to poslouchat. Pokud něco vlastníš, nikdo ti to nemůže násilím vzít, i když bydlíš jinde

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#3 29. 7. 2009 7:04

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Jj, osamostatnit se - to bylo taky první, co mě napadlo stolt!
Z tvého psaní mám pocit, že ty jsi ten chudáček a za všechno můžou ti zlý ostatní.... ale tak to není, jak žiješ, je jen na tobě, jaký si to sám uděláš, takový to máš. Postav se už na vlastní nohy a začni za sebe být odpovědný a né vše házet na ostatní.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#4 29. 7. 2009 7:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Možná je štve, že teď už se nenecháš manipulovat tak jako dřív? Vždyť to je dobře že si všechno uvědomuješ a proč bys nemohl začít vylepšovat svoje vzdělání nebo cokoliv co umíš? Nebudeš takový vůl když jsi nás tady našel tak rozhodně aspoň umíš s PC tak to s tebou nebude až tak špatné aby sis nějakou práci nenašel, nejlíp jim vytřeš zrak, když se osamostatníš...

Strach je malá smrt...

Není tady

#5 29. 7. 2009 8:11

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Ukaž jim, že jsi lepší smile Co si myslíš, že sobě nebo jim dokážeš, když budeš vymýšlet, jak jim to vrátit? Na to se vykašli, to ti přinese akorát další problémy a úlevu žádnou. Hele, pomalu začni budovat svůj vlastní nový život, začít musíš u sebe wink Nadávat a naříkat můžeš, ale nikam dál tě to neposune. Celý život ti něco vtloukali do hlavy? To spoustě z nás, ale ne každý si to tam nechal natlouct. Ještě pořád můžeš začít používat svojí hlavu, svůj rozum, svoje city a začít žít. Třeba to nebude hned, ale půjde to. Když budeš ve své pasivitě a nenávisti pokračovat dál, budeš jako někteří členové tvojí rodiny a to snad nechceš... pussa

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#6 29. 7. 2009 8:26

majkafa
Host

No jo, starý známý. Za ty roky žádný posun. dumbom

#7 29. 7. 2009 9:25

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

majkafa napsal(a):

No jo, starý známý. Za ty roky žádný posun. dumbom

Ty ale dokážeš vlít optimismus do žil, jen co je pravda.... neutral

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#8 29. 7. 2009 9:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jo jo, už se mi stýskalo :-)))
Nikdo Ti nemůže vsírat myšlenky a názory, pokud to sám nedovolíš. Možná v dětství, ale pokud mě paměť neklame, Tobě je nějak ke třicítce, už nejsi dítě, jsi za sebe zodpovědný.

Hele pokud se chceš "zbavit" rodiny, odstěhuj se. Nevymlouvej se na peníze, existují i ubytovny, podnájmy, spolubydlení atd. a to moc nestojí. Teď v létě můžeš bydlet klidně i ve stanu!!!

Vykašli se na to, jestli něco jednou zdědíš nebo ne, to je stejně jenom dobrá vůle rodiny, na to se nespoléhej.

Není tady

#9 29. 7. 2009 11:54

moneta
♥♥♥♥---

Chlap,který ve třiceti nemá vyřešenu svou bytovou situaci - bydlí sám, pro mě není chlap,ale trouba. Sorry kapitulation

Není tady

#10 29. 7. 2009 12:29

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

moneta napsal(a):

Chlap,který ve třiceti nemá vyřešenu svou bytovou situaci - bydlí sám, pro mě není chlap,ale trouba. Sorry kapitulation

Moneto, možná povrchí pro někoho,ale já to mám stejně. Potkat chlapa, který ve 30ti žije v mamahotelu a ani jednou se nesnažil bydlet zvlášť, to mi tam fakt něco nehraje. Ale myslím si to samé o ženách.
Samozřejmě se může stát, že na přechodnou dobu se vrátí dítě k rodičům, protože mu momentální situace nedovolí si vzít třeba pronájem,tak rodiče pomohou. To je jiná.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#11 29. 7. 2009 15:36

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

moneta napsal(a):

Jeee, to je pěkný. Mohl by z tebe být psycholog hned od zítřka :-)

Zajímalo by mě, jaké další atributy v tvé soukromé představě má mít "chlap" a "žena".

Není tady

#12 29. 7. 2009 15:42

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Ono na tom něco je. Jak se chce "chlap" postarat o svoji ženu, když se o něj ještě stará maminka?
Bohužel, můj brácha přesně takhle funguje, je mu 31 a bydlí u rodičů... - samozřejmě ženskou nemá.

Není tady

#13 29. 7. 2009 16:52

moneta
♥♥♥♥---

nicolas:(za předpokladu, že jsi muž)smile

Myslím, že CHLAPA můj názor vůbec nezaskočí a nebudu mu tímto tvrzením připadat jako psycholog.
Pro mě vždy bylo přirozené a samozřejmé, že až dokončím studium, přestanou mě rodiče podporovat a začnu si budovat svůj vlastní život a žití.
Když jsem to dokázala kdysi já-žena a s malým dítětem, tak se nediv mému stanovisku o mužích.

Není tady

#14 29. 7. 2009 17:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nicolas JE muž tongue ... prisahám na holý pupok! stolt
A k veci: niekedy nie ja ľahké si vybudovať smaostatné bývanie. V Blave sa rozmohlo zamesntávanie "na živnosťák" a takto postihnutí jedinci majú potom problém dostať hypotéku. Kúpiť si v Blave byt bez hypotéky potom môžu len šťastlivci s predvídavou alebo milionárskou rodinou... Ale je fakt, že keď chlap v 30 ešte ani NEZAČAL UVAŽOVAŤ, že by sa od rodičov odtrhol, je to suspektné. smile S tým musím súhlasiť. Dokonca aj väčšina žien už aspoň koketuje s myšlienkou opustiť mama-hotel a risknúť si život "na vlastné triko". Druhá vec je, nakoľko sa zadarí.

Upravil(a) Selima (29. 7. 2009 17:53)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#15 29. 7. 2009 18:11

moneta
♥♥♥♥---

Selima napsal(a):

Nicolas JE muž tongue ... prisahám na holý pupok! stolt
A k veci: niekedy nie ja ľahké si vybudovať smaostatné bývanie. V Blave sa rozmohlo zamesntávanie "na živnosťák" a takto postihnutí jedinci majú potom problém dostať hypotéku. Kúpiť si v Blave byt bez hypotéky potom môžu len šťastlivci s predvídavou alebo milionárskou rodinou... Ale je fakt, že keď chlap v 30 ešte ani NEZAČAL UVAŽOVAŤ, že by sa od rodičov odtrhol, je to suspektné. smile S tým musím súhlasiť. Dokonca aj väčšina žien už aspoň koketuje s myšlienkou opustiť mama-hotel a risknúť si život "na vlastné triko". Druhá vec je, nakoľko sa zadarí.

Sel,někdy záleží na tom, zda ten dotyčný zhodnotí své priority, např. já jsem neměla ani korunu, zajistila jsem si byt na který jsem měla, tzn. byt v pronájmu,II.ktg.,1+1, z ušetřených peněz jsem ho zrekonstruovala (postupně), dnes mám I.ktg.0+2 s krbem a mám ho ráda-je to můj DOMOV, ve kterém bydlím už 10 let, je fakt , že uvažuji o hypotéce a stěhování,ale to jen z důvodů, že do okolí začínají stěhovat nepřízpusobivé občany a taky, že bych chtěla investovat do vlastního majetku...
pointa je prostě v tom, že ten, kdo chce být samostatný - má možnost...

Není tady

#16 29. 7. 2009 18:19

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Nenavist se bude zmensovat se vzdalenosti. Kdyz nic neumis a nic nemas, nejsi vazan na konkretni misto ani specifickou praci, mylim se, nebo nekteri zamestnavatele provozuji vlastni ubytovny? Tak sup na druhy konec republiky, nerku-li rovnou do ciziny, a nebudes se JIMI muset tak nalehave zabyvat. Vyhnat je na cas z hlavy bude uzasny pocit.

Není tady

#17 29. 7. 2009 18:31

lavský
♥♥♥♥♥--

díky moc za VŠECHNY komentáře.

Ještě doplním, že odmalička mi říkali, že po babičce to bydlení dostanu, jenže jsem byl vždy líný nebo jsem prostě nebyl průbojný a "padal jsem všude na hubu", nebo byl poslední a navíc trošku introvert nebo samotář.
A pak, když jsem proflákal (ukryl jsem se v pochybných pracích), tak sjem zjistil, že mě všichni chtějí akorát tak obrat a vyhodit. Buh ví, proč babička (nejhodnější človíček) to tak chtěla. Jsou rádi, že pořádně nic neumím ...
Už to, že jsem šel na špatnou střední mi způsobovalo depky z budoucího uplatnění ...  A JÁ POŘÁD NEVÍM, ZDA JE TO OSUD (A MUSÍM SE PŘIZPŮSOBIT, ŽE NEJSEM PRŮBOJNÝ), NEBO PROSTĚ MOJE NESCHOPNOST.

To víte, matka si našla muže, který není mým otcem (na tom nezáleží, i když) a on se s ní hodně začal bavit, až když mu ukázala majetek rodičů (babičky !!). On babičce nikdy nesedl, je schopný, dře, vydělá peníze, má vš, ale nebyl nikdy citlivý. A babička říkala "dostaneš aspoň část ty !!" A tak já byl namyšlený trošku, nebo spíš takový samozřejmý (namyšlený ne, byl jsem zakřiknutý mezi lidmi, nevěděl jsem, o čem se s nimi bavit, čas jsem trávil nad encyklopediemi) a spíš se mi smáli. Hlavně, já si vážil vždy toho, co mám, než čehokoliv jiného. Navíc jsem neměl moc velké sebevědomí. No a tak čas šel a čím víc jsem se vzdaloval od představy, že něčeho dosáhnu, tak o to víc jsem si říkal "kašlu na to, o tom život není" a žil jsem  "v nadhledu", jenže ... vzdušné zámky se rozpustily a bylo to, jsem jako troska, a teď, ukrytý v nicnedělání, jsem bohužel dopadl nejhůř, jak jsem mohl ...
Jsem samotář, žádná práce mi není dost dobrá a rád bych něco děllal pořádného, ale nemohu, ani s tou angličtinou. Už mě to ani nemrzí, jen mě mrzí, že jsem na hrozně nízkém společenském žebříčku ...

A zbytek rodiny jsou rádi, protože nedokáži ten majetek, nebo část, obhospodařit, nebo zaplatit dědictví na svou část ... A jen se mi smějí ...
A já s tím už nic nenadělám ... a celá léta jsem měl špatný pocit, že nic nenadělám, ale nechtěl jsem se nikdy schodit před ostatními, že něco neznám, neumím, jinak bych se cítil hrozně a to vycítí oni a jdou po mě jako po flusu ...
ale to už jsem psal. Posl. odstavec je jen taková malá rekapitulace.

ufff neutral

Upravil(a) lavský (29. 7. 2009 18:32)

Není tady

#18 29. 7. 2009 18:33

lavský
♥♥♥♥♥--

Daniela S. napsal(a):

Nenavist se bude zmensovat se vzdalenosti. Kdyz nic neumis a nic nemas, nejsi vazan na konkretni misto ani specifickou praci, mylim se, nebo nekteri zamestnavatele provozuji vlastni ubytovny? Tak sup na druhy konec republiky, nerku-li rovnou do ciziny, a nebudes se JIMI muset tak nalehave zabyvat. Vyhnat je na cas z hlavy bude uzasny pocit.

Bydlím uprostřed prahy a jsem rodilý pražák

Není tady

#19 29. 7. 2009 18:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

lavský napsal(a):

To víte, matka si našla muže, který není mým otcem (na tom nezáleží, i když) a on se s ní hodně začal bavit, až když mu ukázala majetek rodičů (babičky !!). On babičce nikdy nesedl, je schopný, dře, vydělá peníze, má vš, ale nebyl nikdy citlivý. A babička říkala "dostaneš aspoň část ty !!" A tak já byl namyšlený trošku, nebo spíš takový samozřejmý (namyšlený ne, byl jsem zakřiknutý mezi lidmi, nevěděl jsem, o čem se s nimi bavit, čas jsem trávil nad encyklopediemi) a spíš se mi smáli. Hlavně, já si vážil vždy toho, co mám, než čehokoliv jiného. Navíc jsem neměl moc velké sebevědomí. No a tak čas šel a čím víc jsem se vzdaloval od představy, že něčeho dosáhnu, tak o to víc jsem si říkal "kašlu na to, o tom život není" a žil jsem  "v nadhledu", jenže ... vzdušné zámky se rozpustily a bylo to, jsem jako troska, a teď, ukrytý v nicnedělání, jsem bohužel dopadl nejhůř, jak jsem mohl ...
Jsem samotář, žádná práce mi není dost dobrá a rád bych něco děllal pořádného, ale nemohu, ani s tou angličtinou. Už mě to ani nemrzí, jen mě mrzí, že jsem na hrozně nízkém společenském žebříčku ...

A čo to teda máš, okrem sľubov, ktoré sa asi nesplnia? Vzdelanie? Prax? Chuť pracovať? Schopnosť postaviť sa sám za seba a za "svoju vec"? Nenachádzam nič, čo by SI MAL.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 29. 7. 2009 19:03

majkafa
Host

moneta napsal(a):

Myslím, že CHLAPA můj názor vůbec nezaskočí a nebudu mu tímto tvrzením připadat jako psycholog.
Pro mě vždy bylo přirozené a samozřejmé, že až dokončím studium, přestanou mě rodiče podporovat a začnu si budovat svůj vlastní život a žití.
Když jsem to dokázala kdysi já-žena a s malým dítětem, tak se nediv mému stanovisku o mužích.

Mám stejný názor. A myslím si, že Nicolas Muž není, když ho to udivilo. I když má mužské pohlavní orgány. big_smile
Ale ty Muže nedělají.
Má dcerka se osamostatnila, když jí bylo 21, bydlí v hezkém pronajatém bytečku v Praze, má dobrou práci, je šikovná a hezky se sama o sebe stará. A neskučí, jako třicetiletý lavský. Jsem na ni pyšná.

#21 29. 7. 2009 19:12

moneta
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

moneta napsal(a):

Mám stejný názor. A myslím si, že Nicolas Muž není, když ho to udivilo. I když má mužské pohlavní orgány. big_smile
Ale ty Muže nedělají.
Má dcerka se osamostatnila, když jí bylo 21, bydlí v hezkém pronajatém bytečku v Praze, má dobrou práci, je šikovná a hezky se sama o sebe stará. A neskučí, jako třicetiletý lavský. Jsem na ni pyšná.

tummenupp zřejmě to pramení už z výchovy v dětství,  na co nás rodiče  připraví...

Není tady

#22 29. 7. 2009 19:15

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Osamostatnit se není podle mě o tom koupit si byt, ale zkusit si bydlet SÁM - na to koupi bytu nepotřebuju, jde to klidně i na ubytovně, v pronájmu, spolubydlení a tak. Takže souhlas - ten kdo to ani nezkusil ( a je mi jedno jestli muž nebo žena) pro mě není CHLAP wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#23 29. 7. 2009 19:19

lea64
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

Už to, že jsem šel na špatnou střední mi způsobovalo depky z budoucího uplatnění ...  A JÁ POŘÁD NEVÍM, ZDA JE TO OSUD (A MUSÍM SE PŘIZPŮSOBIT, ŽE NEJSEM PRŮBOJNÝ), NEBO PROSTĚ MOJE NESCHOPNOST.

ufff neutral

Jaká je to špatná střední škola? Plno lidí a určitě i tady, vystudovalo obor, který dnes ani neexistuje. Tak se museli naučit něco jiného.

Není tady

#24 29. 7. 2009 20:53

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

JO lavský máš pravdu, za všechno mohou tví rodiče, svět, ti ostatní. Ty jsi chudák. nemůžeš za nic. Jsi v tom naprosto nevinně...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#25 30. 7. 2009 7:25

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Chlap si má koupit byt a ženská by měla být doma a svůj volný čas na mateřské by měla trávit gruntováním a u plotny smile JJ, to je ideál smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí