|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
mashanka napsal(a):
Tak jasně, já taky. Neříkám, že se jim divím, ale že se nehrnou.
Ale nehrnou se ani ti, co jim nejde o cestování, jen prostě nechtějí mít nic v hrbu, živit ženu, dítě, ................. dnes je doba, kdy člověk nikde nic jistého nemá a oni mají buď strach, že neobstojí nebo nemají ani chuť to ani zkoušet. U maminky je jim líp.
A já se jim nedivím, že jsou u maminky
. Ony ty slečny mají docela dost vysoké nároky na mladé muže, chtějí aby finančně zabezpečili rodinu, pomáhali v domácnosti -uklízeli, žehlili, nakoupili, uvařili a v noci vstávali k miminu.
Není tady
přijde mi, že dřív se brali mladí a asi pořád na půl děti. dneska je to jiný a já mám pocit, že když si člověk i zvykne na svou svobodu, způsob života a to všechno, hůř už se potom s někým sžívá, podřizuje se.
a taky dřív, když se vzali, byly novomanželský půjčky atd. dneska pokud nemají bohatý rodiče, tak kde vzít na byt, vybavení. dítě se taky pěkná pálka.
Není tady

Nemají to lehké, ale to jsme neměli ani my. Třeba ty byty - dnes se dá koupit cokoli, ale často nejsou na to peníze, tenkrát nešlo legálně koupit byt a k přidělení byly pořadníky, takže, když byl někdo bohatý, mohl to použít leda na úplatky nebo postavit někde na vesnici dům - ve městě měl smůlu.
Ale je fakt, že dnešní mladí jsou jiní - jsou zvyklí na blahobyt, který jim rodiče poskytují, i kdyby sami měli padnout hlady, jen aby se vyrovnali spolužákům a mohli se počítat k té tzv. střední třídě. A potom se diví, proč by si měli utrhovat najednou od úst, kdyby sami měli děti a koukají, co jim kdo kde dá
Bohaté rodiče bych do toho netahala. Rodiče nemají vůči dospělým dětem žádné závazky. Zjištění, že peníze nerostou na stromě, patří k životu a každý si ho musí prožít
Upravil(a) mashanka (2. 8. 2009 13:36)
Není tady
jenže to je těžký mash .. děcka dovedou být zlý a bohužel když se dneska podíváš, mezi nimi se skutečně kouká na to, jaký má kdo mobil, jestli má značkový hadry atd.
a taky někteří rodiče když se koukám kolem sice hodně vydělávají, ale je to na úkor času, kdy jsou s rodinou. pak se snaží svoji nepřítomnost dětem vynhradit tím, že jim koupí, na co si ukážou. děcka si velice rychle zvyknou na vyšší standart a pak se jim v dospělosti nechce z něj slevit. tohle si dělají rodiče sami. my jako děcka když jsme něco dostali, uměli jsme si toho jinak vážit, než některé dnešní děti. a vlastně - proč by měli - dostanou mobil, ve škole ho z pr... rozmlátí a za pár dní si přinesou fungl novej 
Upravil(a) PPavlaa (2. 8. 2009 13:46)
Není tady
ale je pravda, že jsem dřív měli to nejdůležitější pro založení rodiny....jistotu práce.
nedivím se mladým, že se jim do vážných vztahů nebo na zakládání rodiny nechce, existují hypotéky na byt....to ano....kdo se upíše splácet vysoký splátky na 20let?,
tehdejší splátky třeba z novomynželky se dali unést, ale dnes?
Není tady

Kdyby tohle přestali dělat jen rodiče, které to skutečně zatěžuje, byla by v té třídě nadstandardně vybavena jen hrstka dětí, stejně jako za nás. Pořád platí, že těch chudších je víc, takže by se nijak nevymykali.
Dnešní děti jsou ochuzeni o ten pocit, mít z něčeho radost. Možná proto potom v dospělosti nevidí žádné terno v tom, pořídit si třeba maličký, ale svůj byteček a ten si pomalu budovat - pro ně to není radost, ale důkaz, že jsou socky.
Není tady
mashanka napsal(a):
Kdyby tohle přestali dělat jen rodiče, které to skutečně zatěžuje, byla by v té třídě nadstandardně vybavena jen hrstka dětí, stejně jako za nás. Pořád platí, že těch chudších je víc, takže by se nijak nevymykali.
Dnešní děti jsou ochuzeni o ten pocit, mít z něčeho radost. Možná proto potom v dospělosti nevidí žádné terno v tom, pořídit si třeba maličký, ale svůj byteček a ten si pomalu budovat - pro ně to není radost, ale důkaz, že jsou socky.
v tom s tebou nesouhlasím, moje děti jsou ve věku 18 a 20 let, takže pár těch mladých znám( myslím i jejich přátele), obě moje děti studují a při tom chodí na brigádu do mekáče, a budeš se divit, hodně dětí to děolá a hodně se jim tam hlásí. ty moje si z brigády platí náklady na studium, syn si platil sám autoškolu atd.
Není tady

Nedivím se, můj syn má 21 let a máme to stejné - ale není to většinový stav - také znám spoustu jeho přátel
Není tady
Když jsem chodila na gympl, tak já i vetšina mých spolužáků chodili na brigádu. Na výšce jsem se snažila přispívat co nejvíc. Musím říct, že moc studentů, kteří si nepřivydělávají, neznám. A svůj vlastní byt chci. Deset let jsem bydlela s rodiči po pronájmech a po ničem jiném netoužím.
Není tady
jenže někteří rodiče jsou zvláštní. znám jednu, která koupila synovi auto. dost drahý. ten vzal kladivo a ještě ten den ho rozmlátil. a ona jen - no co, bylo jeho, může si s tím dělat co chce.
kolegyně v práci je zase sama na dvě děti. peněz moc nemá, snaží se jim dopřát to, co mají ostatní a je to pro ni docela záhul, pomáhají ji finančně rodiče. sama si nic moc nedopřeje, ale holka má ve 12 kosmetiku jako dospělá baba. a když se ji něco nehodí, stíny, řasenka už není vono, nechá to teda milostivě mámě a ta je ráda, že se má čím namalovat, sama si totiž nic nekoupí. ale 12 žabě jo. 
Není tady

No, to koukám, co si kolikrát lidi z dětí dokážou vychovat. Já to mám tak akorát, sice jim dopřeju, ale vacancaď pocancaď, jsem zdravě sobecká. Tak, aby kluci nebyli šizení, ale abych nebyla moc ošizená ani já. Oni by byli jinak potvory vycvrkaný.
Není tady
Modroočka napsal(a):
No, to koukám, co si kolikrát lidi z dětí dokážou vychovat. Já to mám tak akorát, sice jim dopřeju, ale vacancaď pocancaď, jsem zdravě sobecká. Tak, aby kluci nebyli šizení, ale abych nebyla moc ošizená ani já. Oni by byli jinak potvory vycvrkaný.
tak to má být 
Není tady
já znám taky rodinu, kde si maminka své puboše doslova kupuje, no znám víc rodin, kde se i ty děti snaží pomocí brigád si vylepšit kapesný
Není tady
agew, brigošky jsou v pořádku, my na ně přece chodili taky, ať máme nějákou tu kačku navíc a neubylo nás. a ono si pak těch peněz taky úplně jinak vážíš, když zjistíš, jaký to je si je vydělat.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
agew, brigošky jsou v pořádku, my na ně přece chodili taky, ať máme nějákou tu kačku navíc a neubylo nás. a ono si pak těch peněz taky úplně jinak vážíš, když zjistíš, jaký to je si je vydělat.
samozřejmě, že je to dobře, to já jen oponuju M., která tvrdí, že dnešní děti jsou víc rozmazlený. nemyslím si to, jsou stejný , jako jsme byly my.
upřímě moc jim dnešní svět nezávidím, mají víc možností, to ano , ale žádné jistoty. to mluvím právě o tom, že dřív jsi měla jistou práci, nebyl problém si vzít půjčku , když jsi věděla, že jí budeš moct splácet.
Není tady
Dnešní rozmazlenost dětí je dána jen a jen rodiči, kteří je v tom podporují, to mi nikdo nevymluví. Chtěla jsem se osamostatnit, koupila jsem si maličký byt, který budu splácet 12 let. Pak jsme založili rodinu a toužili po baráčku, tak jsme si ho pořídili, splátky na 25 let přes 10 tisíc měsíčně. Manžel teď přišel o práci....propustili ho pro nadbytečnost. Já splácím byt, jsem na MD a snažím se vydělat nějakou korunu do rozpočtu. Nikdo nám peníze necpe a ani bych to nechtěla, jsme samostatná rodina, poradíme si.
V příbuzenstvu jsou dvě děti. Kluk dostal barák, rodiče mu ještě platili rekonstrukci... klukovi je 24, maminka mu denně vaří a chodí mu tam uklízet. Vztah nemá, jediná zábava je hospoda.
Jeho sestra dostala další barák, dostala i auto, koupila si ho z pojistky, co jí rodiče spořili... je jí 19 a je tak znuděná životem. Chodila za školu, teď neudělala maturu, takže jde v září. Její máma to ještě tají před tátou stejně jako další její průsery.
Já těm dětem nezvádím, já je lituju, protože rodiče jim tak vyšlapali ty cestičky, že jim teda do života moc nepomohli, myslím, že na to jednou hodně dojedou a je mi líto jejich mámy, protože je sedřená, přitom je to mladá ženská, ale bohužel ona sama si myslí, že za ty svoje dětičky musí vyžrat všechno 
Mám své dítě ráda, ale jak píšete - odsud-posud, rozhodně bych jí nedělala služku, otroka a necpala jí všechno pod nos. Já jsem se musela postavit na vlastní nohy bez podpory rodiny a myslím, že je to tak dobře.
potvůrko máš pravdu, je to jen a jen o rodičích.
Není tady

potvurkapodivna napsal(a):
Mám své dítě ráda, ale jak píšete - odsud-posud, rozhodně bych jí nedělala služku, otroka a necpala jí všechno pod nos. Já jsem se musela postavit na vlastní nohy bez podpory rodiny a myslím, že je to tak dobře.
Já jsem se stavěla na vlastní nohy za citelné podpory rodiny. Moje startovací pozice byla určitě dost zvýhodněná oproti některým mým vrstevníkům. Přesto si nemyslím, že jsem typ, co si ničeho neváží.
Nemusí to být nutně o tom, že komu rodiče dají ten je automaticky rozmazlený smrad.
Není tady

taurus napsal(a):
potvurkapodivna napsal(a):
Já jsem se stavěla na vlastní nohy za citelné podpory rodiny. Moje startovací pozice byla určitě dost zvýhodněná oproti některým mým vrstevníkům. Přesto si nemyslím, že jsem typ, co si ničeho neváží.
Nemusí to být nutně o tom, že komu rodiče dají ten je automaticky rozmazlený smrad.
mam to podobně
Není tady