|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Dobrý večer všem,
moc by mě zajímalo, jak se díváte, vy dívky, slečny, ženy, na přítelovi kamarádky. Žárlíte na ně? Tolerujete je?
V poslední době cítím návaly žárlivosti, např. když přítel napíše na facebook pro všechny: "Zítra, když bude hezky, plánuji Slapy, kdo se ke mě přidá?"
V tu chvíli je mi mizerně, ví, že já jsem v práci.. Z těch Slap mi třeba minule psal, že je mu smutno. Tohle mu zkrátka moc nevěřím - byl s 4mi kamarády.., ale budiž, je to možné..
Vím, že se k němu zřejmě přidají jen kamarádi, ale kdyby se ozvala kterákoli kamarádka, bezproblémů si s ní snad vyjede, jako ze začátku se mnou!
Myslíte, že žárlím oprávněně? Jak byste se zachovali vy? Mě to, že se bude válet s jinejma holkama na pláži dost vadí. Přítel je mladší, je mu 22 a mě 25. Moc díky za jakoukoli radu!
Není tady
Myslím, že řešíš problémy, které neexistují. Pokud jsem to dobře pochopila, tak se ještě s žádnou na pláži neválel, tudíž buď v klidu a zbytečně se neužírej 
Není tady

No, já hlavně neznám žádnou oprávněnou žárlivost. Lidi jsou přece spolu dobrovolně - obzvlášť v tomto věku - kdyby chtěl chodit s někým jiným, bude přece chodit s někým jiným - já bych to nedramatizovala.
Nevím, Mně by tohle nevadilo. Prostě má volno, chce se jet koupat, tak to hodí do éteru. Přece nepůjde sám.
A hlavně - je svobodný. Od tak mladého kluka nemůžeš čekat nějaké závazky - ten se ještě ani nestačil vzpamatovat z toho, že mu v bance vykají 
Není tady
mashanka napsal(a):
No, já hlavně neznám žádnou oprávněnou žárlivost. Lidi jsou přece spolu dobrovolně - obzvlášť v tomto věku - kdyby chtěl chodit s někým jiným, bude přece chodit s někým jiným - já bych to nedramatizovala.
Nevím, Mně by tohle nevadilo. Prostě má volno, chce se jet koupat, tak to hodí do éteru. Přece nepůjde sám.
A hlavně - je svobodný. Od tak mladého kluka nemůžeš čekat nějaké závazky - ten se ještě ani nestačil vzpamatovat z toho, že mu v bance vykají
Děkuji oběma za odpověď! Možná to trochu dramatizuju, ale bude to tím, že si prostě živě představím, jak jede třeba pro jinou holku, a doveze jí tam, tam jsou spolu, ona ho namaze.. Auuu!! :-(((
Když mi na někom moc záleží, samozřejmě chci, aby si užíval léta atd.. ale za cenu, že já budu trpět-není to nespravedlivé??
Není tady
Nemesis napsal(a):
Když mi na někom moc záleží, samozřejmě chci, aby si užíval léta atd.. ale za cenu, že já budu trpět-není to nespravedlivé??
Jejda, to je vtipný 
Si představuju, jak si přítele přivážeš řetězem za nohu, aby náhodou když Ty pracuješ, on si nešel užívat k vodě, a náhodou si tam nenechal namazat záda od cizí holky
Nezlob se 
Žárlíš zbytečně. Ono žárlení je vždycky zbytečně. Když bude chtít, stihne rychlovku sex za polední pauzu, a nebudeš mít šanci se to dozvědět.
A nebo může být pořád s kamarádkama, můžou spolu jezdit k vodě i ho může mazat opal. krémem, a nemusí z toho nic být.
Všechno je to ve Tvé hlavě...
Až budeš mít Ty volno, tak si klidně taky užívej a jeď k vodě bez něho...
Jo a zajímá mě - jak dlouho spolu chodíte?
Není tady

Přítel má dost kamarádek ale ani jednu z nich neznám. Žijeme v zahraničí, takže se s nimi stýká jen když jede na dovolenou domů (beze mě). Co vím, tak mu jedna tuhle dokonce připravovala snídani
. A abych odpověděla, tak na ně nežárlím. Je to jeho věc s kým se ve svém volném čase stýká a co s nima dělá.
Není tady
taurus napsal(a):
Přítel má dost kamarádek ale ani jednu z nich neznám. Žijeme v zahraničí, takže se s nimi stýká jen když jede na dovolenou domů (beze mě). Co vím, tak mu jedna tuhle dokonce připravovala snídani
. A abych odpověděla, tak na ně nežárlím. Je to jeho věc s kým se ve svém volném čase stýká a co s nima dělá.
Tak tak... - nechceš zajít na skype? :-)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
taurus napsal(a):
Tak tak... - nechceš zajít na skype? :-)
Že je jeho věc s kým se stýká?? Prosím? :-o Jako.. to bych možná tak řekla o chlapovi, na kterém mi vůbec nezáleží. A netuším jestli váš partner nebo minulý přítel stíhal někde nějaké rychlovky, ale kdybych měla jen stín podezření, že se něco takového chystá udělat, tak s ním skončím hned. Ale tenhle je jiný, je hodný a má mě rád, navíc se známe krátce. Já se jen ptala, jak to máte vy. Já žárlím, protože se bojím, že bych o něho mohla přijít. Ale v podstatě mu důvěřuju. Jen nevím, jak zkrotit ty myšlenky typu, že co kdyby... Vím, že bych se tím neměla zabývat, ale jsem už taková, píchá mě u srdce jen při představě, že se dotýká jiné, nebo ona jeho, tak co mam delat..?
Není tady
Když už nic lepšího, co takhle poradit, jak nežárlit, když jste tak nad věcí??
Není tady

Nemesis napsal(a):
mashanka napsal(a):
A hlavně - je svobodný. Od tak mladého kluka nemůžeš čekat nějaké závazky - ten se ještě ani nestačil vzpamatovat z toho, že mu v bance vykajíDěkuji oběma za odpověď! Možná to trochu dramatizuju, ale bude to tím, že si prostě živě představím, jak jede třeba pro jinou holku, a doveze jí tam, tam jsou spolu, ona ho namaze.. Auuu!! :-(((
Ne, není to nespravedlivé. Když ti na někom záleží, chceš, aby si užíval léta. Tečka. To není obchod nebo jarmark, abys řešila nějaké ceny.
A ještě něco - často se stává, že někomu na druhém záleží tak moc, že ho od sebe sám odežene. Druhý se cítí svázaný, přidušený samou láskou tak, že nemůže pořádně dýchat a brzy uteče tam, kde se může nadechnout.
Nech ho žít a dýchat a neřeš to. Dvacetiletý kluk by byl hodně divný, kdyby neměl kolem sebe spoustu kamarádů. Třese on se hrůzou, s kým jsi byla v práci na obědě ? Že tam určitě jsou starší, zajištění a zkušení muži, kteří ti mohou imponovat ? Že někdo řekne - mám chuť jít na kafe, kdo se přidá.............. ??
Jinak, já si myslím, že ty ve skutečnosti nežárlíš. Žárlit musí být na co a zdá se, že se nic k žárlení nestalo. Ty se prostě jenom bojíš, aby nepotkal někoho jiného, s kým mu bude líp, než s tebou. Takže tobě nezáleží na něm a jeho štěstí, ale na sobě - bojíš se, abys TY nepřišla o to, co TY chceš. Ale to je úpnlě normální - asi každý tenhle strach někdy zažije, ale musí ho prostě ovládnout a zakázat si toho druhého svazovat nebo o něj přijde. A důvodem nebude to, že ho nějaká zaujala, když mu mazala záda, ale to, že jeho partnerka je nesnesitelná stíhačka se kterou má pocit, že je ve vězení
Upravil(a) mashanka (29. 7. 2009 0:07)
Není tady
Nemesis napsal(a):
Že je jeho věc s kým se stýká?? Prosím? :-o Jako.. to bych možná tak řekla o chlapovi, na kterém mi vůbec nezáleží. A netuším jestli váš partner nebo minulý přítel stíhal někde nějaké rychlovky, ale kdybych měla jen stín podezření, že se něco takového chystá udělat, tak s ním skončím hned. Ale tenhle je jiný, je hodný a má mě rád, navíc se známe krátce. Já se jen ptala, jak to máte vy. Já žárlím, protože se bojím, že bych o něho mohla přijít. Ale v podstatě mu důvěřuju. Jen nevím, jak zkrotit ty myšlenky typu, že co kdyby... Vím, že bych se tím neměla zabývat, ale jsem už taková, píchá mě u srdce jen při představě, že se dotýká jiné, nebo ona jeho, tak co mam delat..?
Hele klid, samozřejmě že není jedno, s kým se stýká. Kdyby šel na schůzku s vrahem, taky bych se asi bála... 
Když by šel na schůzku s bývalkou, asi bych stražila uši (ještě že jsem jeho první známost
)
Když půjde na schůzku s kamarádkou, tak budu reagovat podle toho, která je to kamarádka.
Když půjde na schůzku pracovně, tak budu celkem v klidu (i když ta pracovní schůzka bude s ženskou/ženskýma).
Žárlení je k ničemu... akorát to toho partnera od Tebe vzdaluje...
Co dělat? Uvědomit si, že ho nevlastníš, že má vlastní vůli a že když s Tebou nebude chtít být, tak nebude. Když Tě bude chtít podvést, tak to udělá, a žádné žárlení tomu nezabrání...
Krátce - to znamená týdny, měsíce?
Není tady
říká se, že kdo nežárlí - nemiluje 
Není tady

Mě na něm záleží ale je mi jedno s kým se stýká. Vztah k jeho kamarádům či kamarádkám neovlivňuje jeho vztah ke mě. Ostatně jeho přátelé tu byli dávno přede mnou, tak nevím, co bych na tom řešila.
Já když měla vnítřní problémy typu žárlivost, tak jsem to začala řešit v sobě, popř. vyhledala pomoc odborníka.
Není tady
mashanka napsal(a):
Nemesis napsal(a):
mashanka napsal(a):
A hlavně - je svobodný. Od tak mladého kluka nemůžeš čekat nějaké závazky - ten se ještě ani nestačil vzpamatovat z toho, že mu v bance vykajíDěkuji oběma za odpověď! Možná to trochu dramatizuju, ale bude to tím, že si prostě živě představím, jak jede třeba pro jinou holku, a doveze jí tam, tam jsou spolu, ona ho namaze.. Auuu!! :-(((
Když mi na někom moc záleží, samozřejmě chci, aby si užíval léta atd.. ale za cenu, že já budu trpět-není to nespravedlivé??Ne, není to nespravedlivé. Když ti na někom záleží, chceš, aby si užíval léta. Tečka. To není obchod nebo jarmark, abys řešila nějaké ceny.
A ještě něco - často se stává, že někomu na druhém záleží tak moc, že ho od sebe sám odežene. Druhý se cítí svázaný, přidušený samou láskou tak, že nemůže pořádně dýchat a brzy uteče tam, kde se může nadechnout.
Nech ho žít a dýchat a neřeš to. Dvacetiletý kluk by byl hodně divný, kdyby neměl kolem sebe spoustu kamarádů. Třese on se hrůzou, s kým jsi byla v práci na obědě ? Že tam určitě jsou starší, zajištění a zkušení muži, kteří ti mohou imponovat ? Že někdo řekne - mám chuť jít na kafe, kdo se přidá.............. ??
dĚKUJI, MÁŠ PRAVDU, KONEČNĚ NĚKDO KDO MĚ TROCHU CHÁPE. Víš moje největší chyba je, že bych si přála, aby to ten chlap měl úplně stejně jako já.. Mě když někdo někam zve, nejdu s ním ani na to kafe, nic.. Prostě bud jsem s kamarádkama nebo s prítelem. Nejací kolegové mě nic neříkají, jsou jen z firmy a na obedy bych s nimi nesla. Mám ráda svuj klid. Tolik by mě potěšilo kdyby třeba přítel řekl, mě to tam bez tebe u ty vody nebavi, pujdu az s tebou.. Ale ne, on by sel snad s kymkoli. :-( Co bys mi poradila, kdyz mam tyhle navaly zarlivosti a trapi me to, co kde dela..?? :-(
Není tady
Nemesis napsal(a):
Když už nic lepšího, co takhle poradit, jak nežárlit, když jste tak nad věcí??
Zkus se na něho tak neupínat... možná Ti teď připadá jako princ na bílém koni, který Tě zachrání (nevím před čím)... - jenže časem stejně přijdeš na to, že je to normální chlap... :-) A normální chlapi nejsou zachránci žen...
Je dobrý, když umíš svůj život naplnit sama sebou a svýma činnostma, abys neměla čas na přemýšlení, kde je zrovna on, s kým, co dělá a jestli na Tebe myslí.
Není tady
Děkuju všem, co se mi snaží poradit :-) Vzdávám to
máte pravdu, malujju čerta na zed a taky mate pravdu v tom, že myslím na sebe, ne na nej. Na to, ze me opusti a budu sama.. Ale ja mam opravdu strach. O nikoho mi v životě tak nešlo. Přijde mi, jakoby vypadl ze snu :-) Mého snu. Proto se tak bojím.. Jsme spolu jen 3 měsíce. Ale poprve jsme se potkali minulý rok. To jsme byli oba zadani a oba nasi partneri nas poslali k vode skoro ve steny cas. A oba jsme prisli o praci. a oba se sesli na stejnem miste po x mesicich a oba zjistii, ze nejen ze se libime a pritahujeme, ale ze mame spoustu stejnych nazoru a spolecneho konicka :-) Je to skoro idealni a ja se kazdy den bojim, abych se nevzbudila. Ale jednou to trebA prijit muze. Bude to aale dost bolet, protoze litam pomerne vysoko 
Tak dobrou noc vsem a diky, drzim palce vsem zarlivkam at se drzi a venuji se jinym cinnostem nez je jen partner :-D
Není tady

Co bys mi poradila, kdyz mam tyhle navaly zarlivosti a trapi me to, co kde dela..?? :-(
Já bych ti poradila, přehodnotit to :
Mě když někdo někam zve, nejdu s ním ani na to kafe, nic.. Prostě bud jsem s kamarádkama nebo s prítelem. Nejací kolegové mě nic neříkají, jsou jen z firmy a na obedy bych s nimi nesla.
Proč ? Proč bys nešla - někdy to zkus a uvidíš, že na tom není nic špatného, promluvit si také s někým jiným, o něčem jiném. ... Co to je : jsou jen z firmy ? Proč JEN ? Já tomu nerozumím.
Ty budeš asi smečkový typ, ale abys byla v životě spokojená, k tomu budeš potřebovat, aby byl takový i tvůj parner, jinak prožiješ život užíráním se a závislostí na každém, koho se ti povedlo do té své smečky ukořistit.
Nevím, co ti poradit. Otázka je, jestli chceš měnit sebe nebo jeho. V případě, že sebe, pak ti radím trénovat - třeba mu kup ty nejkrásnější plavky, které objevíš, ať na té pláži reprezentuje
V případě, že jeho, pak ti neporadím nic. Nechápu, proč být s někým, koho mám chuť předělat - to je jednodušší najít si takového, který mi vyhovuje tak, jak je
Upravil(a) mashanka (29. 7. 2009 0:24)
Není tady

Nikdy jsem nemela zapotrebi premyslet nad takovymi vecmi, ale kdyz vidim kolik lidi to resi, tak jsem se preci zamyslela...Vim, ze muj pritel obcas napise sve ex, poslal ji treba pohlednici z exoticke dovolene na Kube, kde jsme byli spolu a taky vim, ze si obcas vymeni emaily. Pak vim, ze ma nejake kamosky, se kterymi se obcas schazi, nestava se to moc casto. Musim rict, ze je mi to tak nejak celkem jedno. Vim, ze si nikoho jineho hledat nebude, neni to ten typ.
Není tady
Nemesis, některé ženské žijí ve "snu" že partnera vlastní (a chlapi v tom žijí taky).
Já si sice dělám legraci, jakože na manžela mám "papír", že je můj... - ale moc dobře vím, že to tak ve skutečnosti není, jsme spolu protože oba chceme, a až jeden nebo oba chtít nebudeme, tak to žádný papír nezachrání.
Prostě si užívej to, co je, a nemaluj čerta na zeď.
A taky počítej se vším, po 3-měsíčním vztahu ještě není jistý, že spolu zůstanete do konce života... - pokud nezůstanete, hádej jak končí většina vztahů (ne že bych Ti to chtěla přitahovat)...
Přeju hodně síly na ne-žárlení :-)
Není tady

Jo a jeste jsem uvazovala, proc vlastne nezarlim a dospela jsem k nazoru, ktery je blizky tomu od Mashanky: pokud se mnou chodi, tak to znamena, ze mne dal prednost pred vsemi ostanimi. Vim, ze se memu priteli libi i jine holky urcite, treba i nejakou okomentuje, ze je hezka, ale to je normalni. Hezkych holek chodi miliony. Libit se mu muze kdekdo, ale vybral si me a zije se mnou. A to uz je co rict.
Není tady
Jo přesně tak :-) Takhle jsem ukončila 14-denní žárlení na kamarádku manžela... - ona sice byla štíhlejší, mladší, úspěšnější, znal ji dýl - ale rozhodl se být se mnou. Kdyby chtěl být s ní, znal ji dýl, tak mohl. Takže jsem žárlit přestala...
Není tady

Kdybych měla chlapa, který na každém kroku koketuje se ženami, vím o něm, že je sukničkář, nevynechá jedinou příležitost rozsévat, mám dvě možnosti - rozejít se s ním nebo žárlit a hledat důvody, proč mu všechno odpustit.
A kdybych měla chlapa, který mě má rád a tohle všechno nedělá, nemám přece důvod žárlit už preventivně, co kdyby náhodou potkal někoho jiného. Stát se to může (může se to stát i mně), ale proč svým žárlením kazit vztah a tím tomu pomáhat nebo to urychlit ?
Paradoxně, žárlivý člověk, který věčně podezírá, prudí, vyslýchá......... prostě otravuje vzduch, nakonec dává rozpad vztahu za vinu tomu druhému, stylem měl jsem pravdu, že má někoho jiného - vůbec si neuvědomuje, že hlavním viníkem je on sám, protože se s ním nedá kvůli jeho žárlení žít.
Je to začarovaný kruh - čím víc partnerů od něho kvůli jeho žárlení uteče, tím je žárlivější na toho dalšího, protože už "ví, jak to chodí a musí si dát na něj pozor"
Jediná pomoc - začít řešit sebe, namísto partnerů a odstranit tuto nepěknou vlastnost - nikdo jiný za ni nemůže
Upravil(a) mashanka (29. 7. 2009 7:20)
Není tady
Jak jezdí na ty Slapy? Pokud na motorce, tak to bych ho mohla znát, to by mě zajímalo, čí stíhačka sem píše 
Není tady
Nemesis napsal(a):
Možná to trochu dramatizuju
omyl - dramatizuješ hodně...
Není tady
Majja napsal(a):
Jak jezdí na ty Slapy? Pokud na motorce, tak to bych ho mohla znát, to by mě zajímalo, čí stíhačka sem píše
namaž pár týpkům záda, přihlásí se ti sama 
Není tady