27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stránky: 1 2
jé, Bety, díky, za chvilku je jdu dělat a říkala jsem si, e budu muset experimentovat
Není tady
a abych byla k tématu: vzpomněla jsem si, e úplně nanic je mi tyčový mixér a vůbec bych se neobela bez mikrovlnky a rychlovarné konvice.
Není tady
jo sugar - tyčový mixer byl naprd do doby ne jsem začla mixovat příkrmy. Ted ho vyuívám kdy chci rozlehat omajdu a chci to rychle. ALe a doslouí, dalí si nekoupím.
Není tady
PavlaH napsal(a):
jo sugar - tyčový mixer byl naprd do doby ne jsem začla mixovat příkrmy. Ted ho vyuívám kdy chci rozlehat omajdu a chci to rychle. ALe a doslouí, dalí si nekoupím.
a já zase na ponorný mixér nedámdopustit
Není tady
PavlaH napsal(a):
jo,jo, příkrmy u dááávno nemixuju
Není tady
vosa: do sendvičovače se dá pouít pečicí papír - má to i tu výhodu, e na připravený kus rovnou poloí pečivo namazanou stranou dolů. Naplní, nahoru dá druhý kousek pečiva, papír přeloí (take přehyb papíru je u kloubu sendvičovače, prostě stejně jak se otevírá), 2-3 cm by měly čouhat ven. Potom celý balíček vyndá a sendvičovač je naprosto čistý.
Lidi, a jak děláte krémové polívky, kdy ne ponorným mixérem? teď nemyslím pro děti, ale takovou vichysoisse (francouzská pórková), celerovou (taky delikatesa!), mrkvovou, krémovou hrákovou, cibulačku....
No Judit, u mě je odpověď jasná. Nedělám je.
Není tady
Já dělám tyčovým mixérem úplně vechno - mouku na zahutění, vajíčka na pomazávávní nebo obalování, omáčky dohladka, ovoce do ovocných dresinků nebo do zmrzliny... vůbec ho neschovávám a mám ho na poličce, vdy je to jedno jestli opláchnu vidličku nebo nástavec a je to mnohem pohodlnějí ne vidličkou.
Co nejvíc a pořád pouívám a vůbec to neschovávám: tyčový mixér+sekátko Braun, robot Bosch, pekárna 2ks, parní hrnec (ten kvůli nedostatku místa ale bydlí v chodbě na botníku) presso na kávu (to nemám dlouho), mikrovlnka, varná konvička, senvičovač (miluju vánočku potřenou máslem a rozpečenou v sendvičovači) - tyhle věci pouívám denně nebo minimálně několikrát týdně.
Není tady
Judita napsal(a):
Lidi, a jak děláte krémové polívky, kdy ne ponorným mixérem? teď nemyslím pro děti, ale takovou vichysoisse (francouzská pórková), celerovou (taky delikatesa!), mrkvovou, krémovou hrákovou, cibulačku....
Na to pouívám tyčový mixér.
No, mě hlavně nebaví různý ty serepetičky umývat.Co nejde nacpat do myčky a je to sloitějí na mytí, tak to raději nepuoívám. CVo vysloveně nesnáím, tak lis na česnek, i kdy na to mám takový to udělátko na čitění, atejně mě to nebaví. Mám takový ministrouhátečko, tak akorát do dlaně, česnek nastrouh, strouhátečko opláchnu a nazdar-bazar, je to hned.
Jo a nevím teda, jestli je to nejuitečnějí, ale mám krásný mlýnky na kavu, tak jsem si na nich tu kávu na zkouku namlela, no paráda, to bylo fafíčko, tureček. Sice je to na ruční pohon ale ta vůně
Není tady
Modroočko, mě velmi překvapil lis na česnek z ikey. Prolisuju, noíkem vykrábnu zbytek v sítku a hodím do myčky. Lis je rozkládací na dvě části a jsem s ním velmi spokojená.
Není tady
Já jsem asi imbecil, ale jaký je rozdíl mezi ponorným a tyčovým mixérem?
Bety, knedlíky byly super, jak dlouho dělá bramborový?
Není tady
sugar napsal(a):
Já jsem asi imbecil, ale jaký je rozdíl mezi ponorným a tyčovým mixérem?
Myslím, e ádný .
Není tady
sugar napsal(a):
Bety jak dlouho dělá bramborový?
jaký mají asi tak průměr - asi 5 cm? Taky cca 35 minut, moc je nepřevařuj aby se nezdrcly, kdyby se zdrcly náhodou, tak je nakrájí na kolečka a osmaí na sádle (másle) do křupava tyhle jsou dobré:
odtud: http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=7185 recept č.16 musí sjet dolů
1kg vařených brambor
1 vejce
2 líce octa
280g hrubé mouky
140g dětské krupice
a taky dělám normálně brknedle ze sáčku Clever Billa!
nebo můe vytvarovat iky (léky) a udělat je na sladko, to bys pak pařila cca 15 minut
úplně dole jsou napsané jaký má kdo hrnec, tam si najde kdo má stejný jako ty a můe se kdy tak zeptat kdy pole vzkaz
Upravil(a) Bety (8. 11. 2009 8:23)
Není tady
Bety, ty se zlato! A největí radost jsi mi udělala, e je taky někdy dělá z práku, u jsem se začínala stydět.
Ty iky jsou dobrej nápad, děti je zbonujou s mákem. Kupuju ty od Giusepe, ale je to drahej pás.
Není tady
x256987 napsal(a):
V normalnim mixeru. Tycovy nesnasim. Zkousela jsem udelat mrkvovou za pomoci tycoveho. Plavali mne tam kusy mrkve a zazvoru a brnela cela ruka.
Není tady
musím trochu rehabilitovat tyčový mixér poslouil mi na hrachovou kai
Není tady
Prosím o radu: dostala jsem mikrovlnnou troubu s grilem a v návodu není nic o pouití. Nevím,jak grilovat /doposud jsem pouívala jen mikrovlnku bez grilu/, jaké pouít nádobí, jestli pokrm přikrýt, aby nestříkala áva? Výrobce pouze doporučuje na grilování sklo a kov, dodal k tomu rot, ale bohuel nevím jak na to.
Není tady
za naprosto zbytečnou věc ve své kuchyni povauji fritovací hrnec a pak mísu se sítem na vaření těstovin od Tupperware.
naopak nedám dopustit na varnou konev, myčku a pressovač ty pouívám denně.
a pak v hitparádě pokračují robot, tyčový mixér,parní trouba, toustovač a litinový wok, které pouívám často.
co mi nechybí je mikrovlnka , pekárna, remoska a pak takový ty blbinky..fontána na čokoládu, gril na raclette
Upravil(a) laminanonte (5. 1. 2010 16:50)
Není tady
Nejuitečnějí:
Hiromoto Saku Hocho, Santoku
Není tady
Dobré odpoledne. Dnes jsem prvně vyzkouela el. tlakový hrnec (AVAIR ELLA). Trochu obavy, ale vychytám. Jen mě zajímá, jestli někdo zkouel dát vnitřní nádobu do myčky. Je nerez komplet. Díky za odpověď.
Není tady
Tak jetě jednou...napsala jsem dotaz na nesprávném místě máte někdo zkuenost s mytím vnitřní nádoby el. tlakového hrnce AVAIR Ella v myčce? Je komplet nerez. Děkuji
Není tady
Stránky: 1 2