29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Co se vám velmi osvědčilo a našli jste pro to využití a na co se vám doma práší?
My máme zatím malou kuchyň, takže se řídíme heslem "co nemám, to nepotřebuju". Až na to bude prostor, chci rozhodně myčku, asi si pořídíme mikrovlnku (i když se mi zdá dobrá jen na rozmražování a ohřívání, popřípadě na výrobu popcornu - ačkoli je pravda, že se v ní dají třeba i napařovat knedlíky, v mikrotenovém sáčku), z domova jsem zvyklá vařit v remosce (dělali jsme v ní skoro všechno, já už jsem se naučila zapékat a dusit v troubě), možná papiňák - děláme často masové vývary nebo luštěniny.
Vlastně jediný technický vynález, který používám běžně (kromě varné konvice, bez té si opravdu už neumím život představit), je obyčejný tyčový mixér. Jinak je u nás nejčastěji využitým kusem nádobí pánev (litinová na opékání a smažení, hluboká nerezová s pokličkou na maso s omáčkou, rizoto a podobně - cokoli, co je před dušením nebo pečením potřeba osmahnout) a skleněná zapékací miska. K tomu dva tři hrnce, pařáček, dva cedníky, nerez miska, která přesně sedí do hrnce pro vodní lázeň, a je to.
Místo v polici nám zabírá obrovský elektrický WOK, to byl opravdu dar století
Cokoli, co je potřeba odněkud vydávat a zapojovat a co se blbě čistí je podle mě odsouzené k zapomnění. Sendvičovač před tímto údělem zachránila rada používat do něj papír na pečení, čímž zcela odpadlo mytí.
Tak když vynechám všechny kastróly, pánve a jiné běžné kuchyňské nádobí, moji miláčci jsou myčka, tyčový mixér, ruční šlehač a mikrovlnka (ta je oblíbená zejména díky rozmrazovací funkci a mému zvyku zapomenout vytáhnout cokoliv z mrazáku včas).
Naopak kávovar a odšťavňovač mohou klidně ruku v ruce odejít do .... pryč.
Není tady
Do dneška se mi prášilo na sendvičovač :-) děkuji za tip s pečícím papírem
Jinak z technických vymožeností využívám nejvíce varnou konev, mikrovlnku, friťák-ikdyž je otrava s výměnou oleje a umýváním, ale zase ta rychlost s jakou se tam usmaží např. květák, žampiony a nemusí se obracet jak na pávičce ze všech stran...a ruční šlehač na míchání krémů, pomazánek...
Méně využívám papiňák, topinkovač, ale párkrát do roka přeci jen ano.
Práší se mi na remosku-ta mi příjde úplně zbytečná, všechno dělám v troubě a mixér na koktejly.
Jinak bych přivítala nějaký mixér na strouhání brambor, když dělám bramboráky, ale vzhledem k tomu, že bych ho neměla kde dát, tak si musím vystašit s obyčejným strouhadlem.
Upravil(a) Lena01 (28. 7. 2009 9:19)
Není tady
...u mě vyhrává určitě taky myčka, první jsem si koupila před patnácti lety, pomalu se na ně koukaly kolegyně přes prsty, že jsem líná mýt nádobí ta doba je naštěstí pryč. Jinak nepoužívám vůbec friták, vadí mi, že je to nezdravé...málo používám škrabku na brambory a pressovač. Hodně používám ruční šlehač.
Není tady
sudina napsal(a):
myčka jednoznačně na prvním místě
a co zabírá místo?? ta věc na výrobu párků v rohlíku..
Teda nevím jakej máte ten párkovač. ALe u nás se celkem využije...přítel v té páře dělá i vajíčka, ohřívá knedlíky...a jsou mnohem lepší než ohřívané normál v mikrovlnce ...njn co chlapi nevymyslí!
Není tady
Nejčastěji - myčka, mikrovlna na ohřev, magnetická minutka, metlička na hrudky, magnetická lišta na nože, ruční šlehač, el. kráječ.
Nejméně nebo vůbec - el. odšťavňovač, tyčový mixér, topinkovač, ohřívač na párky, lívanečník.
Není tady
Tak u mě jednoznačně pekárná..pak super Choperr(takový mixěr). Jasně i tyčový.
a co jsem vyřadila,friťák,nechala jsem si pouze ten košík.
jééé a málem jsem zapoměla tak dopisuji papiňák
Upravil(a) sisi21 (9. 8. 2009 0:49)
Není tady
Nejlepší je ostrý nůž a brousek. Nejlepší pomocník je můj syn, je mu 10 let a vaří /i sám sobě dobrovolně a velmi dobře/. Nejhorší pomocník je manžel, který celou kuchyň kontaminuje - i když nevaří špatně. Nejzbytečnější je kuchyňský odpad, který stále nefunguje. .
Není tady
Ja jsem behem prvnich let od svatby nahromadila docela slusne mnozstvi vselijakych "pomocniku" do domacnosti, od fritaku, pres sendvicovac, toastovac, ruzne roboty a slehace, krajece, odstavnovace atd. Postupem casu jsem zjistila, ze nektere z nich slouzi jako podstavec pro jinou uzitecnou vec, na nektere jsem dokonce zapomnela, ze je mam...stehovani do jineho bytu jsem brala jako prilezitost udelat s mymi tzv. pomocniky "poradek" a rozdala jsem vse, na co jsem behem poslednich let ani nesahla, ridice se radou pro vyrazovani obleceni - co jste na sobe nemely po 2 roky, nepotrebujete. Citim se podstatne lip, nez kdyz jsem mela kuchyn narvanou vselijakymi vymozenostmi.
Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 18:25)
marg napsal(a):
Nejlepší je ostrý nůž a brousek.
jj,jenže k němu potřebuji i nové prsty!!
Není tady
Zjistila jsem, že poměrně málo používám kuch. robot. Ten první jsem před léty prodala, druhý má zatím "milost". Úplně nejzbytečnější je u nás kávovar, který jsme dostali od příbuzných. Asi ho někomu věnuju . Bude putovní
Ale co mě nadchlo a používám téměř denně - titanové nádobí; to opravdu doporučuji.
Sisi, prosím Tě, a na co sis nechala ten košík od friťáku? (Žádné využití mě teď nenapadá)
Není tady
Tercila napsal(a):
Zjistila jsem, že poměrně málo používám kuch. robot. Ten první jsem před léty prodala, druhý má zatím "milost". Úplně nejzbytečnější je u nás kávovar, který jsme dostali od příbuzných. Asi ho někomu věnuju
. Bude putovní
Ale co mě nadchlo a používám téměř denně - titanové nádobí; to opravdu doporučuji.
Sisi, prosím Tě, a na co sis nechala ten košík od friťáku?(Žádné využití mě teď nenapadá)
Terci: se vzpamatovávám z křeče
fri´ták nejen ,že nešel kam dát a když jsem konečně našla místo ,tak ho nepoužívala.
tak vlastně použití je takové ,že košík šoupnu do klasického hrnce,mám ty černé teflonové..Hrnec pak normálně umyji,.(a myslím,že se ten olej není tak přepálený, jako v tom fritáku a i spotřeba je menší.)
Upravil(a) sisi21 (11. 8. 2009 21:39)
Není tady
Neobešla bych se bez papiňáku, dělám v něm snad všechno kromě kafe zbytečný je taky "párkovač" a v poslední době friťák. Dneska jsem si koupila parní hrnec, tak uvidím, zda se na něj bude prášit nebo bude v jednom kole.
Není tady
sugar napsal(a):
parní hrnec
ten ani neschovávám, i brambory na brkaši v něm pařím! Knedlíky veškeré - přílohové kynuté, sladké, bramborové, rýži... ryby a maso a dnes dortík
Není tady
Betty, já jsem si ho stejně koupila jen kvůli tomu, jaké dobroty tam vytváříš ty. Dneska jsem zkoušela kuřecí maso se zeleninou a brambory. Děsně dlouho to trvalo (možná přes hodinu), zdálo se mi, že v tý hořejší misce se to skoro "nevaří". Dělám něco blbě? Mám Philips, ale někde jsi myslím psala, že značka není moc důležitá. Už jsem i prolezla diskuse na dámě ...
Není tady
zrovna jsem koukala na vaření! Hodinu je děsně moc! Salátové brambory mám upařené za 30 minut. Včera jsme měla upařený za cca 50 minut celý čokoládový koláč a byla ho úplně plná miska na rýži a těsto bylo čokoládové a máslové. Rýži pařím taky tak 25-30 minut i plátky masa, když je dám na děrovaná dna. Když mám na nudličky v misce na rýži, tak to trvá tak 45 minut. Nedala jsi něco v misce na rýži do spodního patra? To by pak vadilo průniku páry, když paříš na více patrech současně a používáš tu misku, tak ji musíš dát až do horního patra, právě přes tu misku by blbě proudila pára. Ale jestli jsi použila jenom děrované misky, tak by to mělo pařit všude stejně, aspoň ten můj paří.
Není tady
Betty, jsem z toho nešťastná. Tu misku na rýži jsem vůbec nepoužila a stejně se to nahoře nedělalo. Byla to taková impulsivní koupě, měla jsem si předtím o tom něco nastudovat. Nemůže to být tím, že těch brambor tam bylo hodně (cca 3/4 misky). Nakrájený jsem je měla přibližně na stejný kousky, jako když je vařím ve vodě, možná trochu menší ... Mám jenom 2 ty děrovaný misky (+jednu na rýži) a nejde měnit jejich "pořadí" nad základnou, což je taky blbý. Jak říkám: nejdřív jsem si o tom měla víc zjistit. Příští týden to ještě zkusím.
Není tady
Tak tohle nevypadá dobře - to by tak nemělo být, zkus to ještě vrátit vždyť je to v záruce, a kup si nějaký jiný. Takový problém se nespraví jen tak, to by se mělo bez problémů propařit. Já pařím třeba plnou spodní misku brambor, nad tím zeleninu a nahoře maso v misce na rýži a všechno se propaří. Určitě to zkus vrátit a vyber si takový, kde jde měnit pořadí misek. Nebo ať ti vrátí peníze jestli to jde, ale určitě se oháněj s tím že to nemá výkon!
Není tady
Dík za radu, taky jsem na to myslela. Vyzkouším ho ještě příští týden a když to nepůjde, reklamuju ho. Snad budu mít úspěch ...
Není tady
Betty, jak dlouho v tom parním hrnci vaříš houskové knedlíky (od doby zapnutí hrnce)?
Není tady
Lena01 napsal(a):
Do dneška se mi prášilo na sendvičovač :-) děkuji za tip s pečícím papírem
Jinak z technických vymožeností využívám nejvíce varnou konev, mikrovlnku, friťák-ikdyž je otrava s výměnou oleje a umýváním, ale zase ta rychlost s jakou se tam usmaží např. květák, žampiony a nemusí se obracet jak na pávičce ze všech stran...a ruční šlehač na míchání krémů, pomazánek...
Méně využívám papiňák, topinkovač, ale párkrát do roka přeci jen ano.
Práší se mi na remosku-ta mi příjde úplně zbytečná, všechno dělám v troubě a mixér na koktejly.
Jinak bych přivítala nějaký mixér na strouhání brambor, když dělám bramboráky, ale vzhledem k tomu, že bych ho neměla kde dát, tak si musím vystašit s obyčejným strouhadlem.
To jakože dáš veku na pečící papírek do sendvičovače?
Není tady
Osvědčila se mi myčka a moje ruce, jinak mám spousta krámů-pomocníků a nic nepoužívám. I na mletí masa, strouhanky a máku jsem si pořídila starý dobrý osvědčený ruční mlýnky, všechny ty elektrický krámy jsou ns H..., ani mikrovlnku moc nepoužívám, nechutnmá mi to z ní, raději si jídlo ohřeju v klastrolku na plotně. Tyhle krámy mi zabírají akorát místo. Jediný, co si nemůžu vynachválit, je papiňák. fri´ták jsem si ani nikdy nekoupila, nedovedu si představit, že bych smažila v jednom oleji ryby, pak třeba vdolky a nakonec řízky. Navíc, vrátila jsem k sádlu, protože na oleji nám to nechutná a to jsem kupovala i ty drahý olkeje. Takže technika v kuchyni mic moc. Jo, i kynutý těsto míchám nejraději ručně ve vandlíku. jen na třený těsto mám ruční šlehač, po babičce, 15 let starej.
Není tady
Používám a oceňuju, že mám: myčku, papiňák, odšťavňovač, toastovač, ruční šlehač, mixér.
Nepožívám a už aby to letělo: mikrovlnka, friťák, hrnec na těstoviny, pressovač Krups za nekřesťanský peníze.
Nemám a nechybí: pekárna
Upravil(a) Mihule (18. 1. 2010 16:49)
Není tady
sugar napsal(a):
Betty, jak dlouho v tom parním hrnci vaříš houskové knedlíky (od doby zapnutí hrnce)?
já je mám obrovské přes celé 3 nádoby, pařím 35 minut a po vyndání propíchám špejlí
a celozrnné
Upravil(a) Bety (4. 11. 2009 18:41)
Není tady
Stránky: 1 2