29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte holky, potrebuju vasi radu. V puli srpna jdeme na odebrani vajicek a podstoupime nase prvni IVF (pevne doufam, ze i posledni). Abychom uz napoprve udelali maximum pro uspech, bylo nam doporuceno take ICSI, prodlouzena kultivace embryi a asistovany hatching. S jednou veci vsak stale vaham. Bylo nam nabidnuto i uchovani zmrazenych embryi, pokud to bude mozne, ale ja si nejsem jista, jestli ano nebo ne. Strasne moc doufam, ze to vyjde napoprve a nechci si ani pripoustet nejakou jinou moznost. Taky jsou to i dalsi vydaje a slysela jsem, ze zmrazena embrya se stejne nikdy nevyrovnaji cerstvym. Holky, co vy na to? Poradte. Chci slyset vase zkusenosti, pro a proti, potrebuji se v tom zorientovat. Informaci mam dost, ale chci slyset vase opravdove zkusenosti
Predem moc diky a vsem krasny den.
Není tady
Nicky, určitě zamrazit!!! Může se stát, že to nevyjde na první pokus a potom bys musela vše absolvovat znovu, což je psychicky a finančně náročné. Není pravda, že zamrazená embryjka jsou nějaké nekvalitní..apod. Zdarvé zamražené embryjka jsou uplně ok. Neznám celý Tvůj příběh....ale icsi se dává, i AH. PK určitě, na ní se pozná správné dělení ebryjka.
Není tady
Ahoj Nicky,
úplně stejný názor jako Sisi.
Mám za sebou IVF, pak druhý pokus KET (zatím bez úspěchu), ale jsem ráda, že mám ještě dvě embryjka u ledu:-))) Protože mám pocit, že ještě naděje JE, aniž bych musela znovu postupovat proces odebírání vajíček atd., takže neváhej, navíc z celého procesu už je to téměŕ zanedbatelná položka.
Jinak držím palce, a´t se zadaří
Není tady
Nicko, je super že si neúspěch nepřipouštíš, ale nech si ta embrya v záloze, přece budeš chtít i další děti, nebo ne?
No a kvality se neboj, sice je pravda, že statisticky mají KETy malinko nižší úspěšnost, ale právě proto je potřeba mít větší zásobu. Sissi má pravdu, přece nechceš případně podstupovat celý cyklus znova, ne?
Máš ještě nějaké jiné důvody proč nechceš embrya zamrazit?
Jinak ti držím palce
Není tady
jo a ještě jeden odkaz: http://www.novinky.cz/zena/zdravi/14463 … -deti.html
Není tady
nicky přesně jak píší holky-určitě zamrazit. me po 1.ivf nezbyla žádná embryjka do mrazačku a pokus byl neúspěšný,takže jsem si musela počkat čtvrt roku na další stimulaci, což není moc příjemné. a teď třeba nemůžu absolvovat ET takže máme v mrazáčku vše a já jen doufám, že někdy dojde k transferu.
Není tady
Jsem taky pro zmražení, pokud proti tomu nemáš nějaké náboženské důvody (i když mě se tohle všechno tak strašně motá dohromady, že nechápu, jak někdo kdo nechce mrazit, už vůbec může dovolit odběr jajaec a jejich oplodnění vybranou spermií...no to je fuk )
takže za mě určitě mrazit, bude i na brášku, nebo případnou sestřičku a nebudeš muset dvakrát postupovat stimulku
Není tady
Holky diky moc, tohle jsem presne potrebovala slyset, jednotny nazor, na ktery vlastne ani nejde nic rict Duvody jsem zadne nemela, proc ne, jen jsem proste nevedela. Neznala jsem "opravdove" nazory, cili nazory nekoho, kdo o tom fakt neco vi a na vlastni kuzi vyzkousel. Takze ackoliv jsem zezacatku byla spis naklonena variante, ze ne, jdu do toho
Diky vsem za podporu a za vas nazor. Dam vedet, jak jsme dopadli a pevne doufam, ze ta zmrazena embryjka budeme potrebovat az pro nejakou tu dalsi sestricku
Mejte se krasne a at nam to vsem vyjde. A nejlip hned!
Není tady
Nicky,
taky držím palce a ozvi se:supr:
Není tady
nicko, držím palec, aby bylo jak na brášku, tak hlavně, aby ten první svišť vyšel hned na tenhle pokus
k tématu - ačkoli jsem IVF ještě nepodstoupila, pokud na něj dojde a pokud bude co, určitě sněhuláčky ano
Není tady
Nicky, určitě si se rozhodla správně. Mě se z čerstvých embryjí otěhotnět nepodařilo, měla jsem však ještě 5 mražáčků. Z toho jedno nepřežilo rozmrazení, dvě se přestaly do druhého dne vyvíjet, na zavedení tak zůstala dvě. No a jedno se nám uchytilo a v lednu čekáme čápa nebo vránu. A podle screeningu z 1. trimestru je mimčo zdrávo a nemá žádné vývojové vady.
Držím však palečky, ať se ti podaří otěhotnět na poprvé.
Není tady
Taky moc diky za tyhle pozitivni zpravicky, je fakt ze to cloveka uzasne povzbudi, uz prestavam byt nervozni a zacinam se skoro tesit
Mejte se moc krasne a at je tech pozitivnich vysledku co nejvice
Není tady