27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda se někdo s touto alergií setkal. Po kadém styku bez kondomu pak hodinu někdy i víc trpím nesnesitelným pálením, kdy sedět nejde, leet nejde, pohyb taky nic moc.. Postupně to pak odeznívá, jen mě jetě pak nějakou dobu pobolívá podbřiek..Mluvila jsem o tom s gynekologem, dal mi nejdřív něco na případnou mykozu, s tim, e kdy to nepomůe, tak budem hledat dál, co by to mohlo být, třeba prý i ta alergie..Nepomohlo to... Jen mi přijde divný, e při styku spermatu s kůí kdekoli na těle se nic neděje, čekala bych třeba vyráku nebo taky pálení.. Ale nic, jen po styku v pochvě.. Při samotném aktu nic, s kondomem taky dobrý.. Můe to být opravdu alergie, nebo nemohlo by to mít trochu "jednoduí" vysvětlení? Díky:)
Není tady
mudlinko, já tuto alergii mám taky, vůbec jsem to netuila, a kdy mě dr. poslal na imunologii. Byla jsem z toho výsledku hodně patná, čekala jsem ve, ale toto ne. Snaili jsme se toti u rok o miminko a tím pádem jsme měli na dalí 3 měsíce po srandě.
Záleí to taky na tom, jak moc je ta hodnota vysoká. Mi na kontrole dr. řekla, e to je pouze hraniční a kontrolní odběr jsem měla jetě dokonce o něco vyí, jene v tu dobu u jsem byla těhotná.
Léčí se to jednak přísným kondom. stykem a kortikoidy. My měli nakázaný jen ten kondom. styk. Nejhorí je, e je ta alergie vratná.
Není tady
no potě, to se máme asi na co těit Prosim tě, a jakým způsobem se vlastně ta alergie zjiuje?
Byla jsem jednou na alergologických testech, u ani nevím na co, snad nějaké pyly, ale nějak si neumím představit, jak zjiujou zrovna tohle...
Ve středu jdu na gyndu, tak uvidíme, jestli mě u někam pole, resp. kam..
Není tady
My byli v Brně, Viameda tuím, a mana dával sperma a oběma nám brali krev. Na kontrolním u brali jen mi krev a mana sperma, ale jak to porovnávají a vydedukují, to fakt netuím
Není tady
Holky, a máte to s kadým partnerem nebo jste to zjistili a při konkrétním případu? Mám toti kamarádku, která s tím neměla nikdy problémy a teď má neustále záněty, kdy se miluje s přítelem bez kondomu. Je to asi rok co to trvá. Její přítel se ochotně také vdy přeléčil mastí, e ATB. Ale jakmile vnikne sperma do pochvy je zle. Vlastně je stále u gynekologa.
Já si myslím, e si ti dva prostě nesednou. Třeba moc kyselé prostředí u jednoho z nich. Nevím.
Není tady
No, já nemohu soudit, přítel je můj první partner Dlouho jsme pouívali kondom, nechtěl moc věřit antikoncepci... no a kdy u se odhodlal, tak nastal tenhle problém.. Tak jsme se zas upem vrátili ke kondomu (chvála bohu, v tomhle je přítel úasnej, i kdy je moc nemusí, tak bere ohledy:) ) Pálí to pořád - občas se stane nehoda nebo to prostě na chvíli přestanem řeit, take se to "hlasitě" připomene
Ale jinak jsem četla tak různě po internetu, e některé eny to měly jen u konkrétního partnera, ale nevím.. Pokud by to byla alergie vyvolaná spermatem, tak by to měla způsobovat snad nějaká bílkovina, která je u vech muů, tak těko říct... Ale tohle můe posoudit fakt asi jen nějaký odborník.. A zkusí na gyndě říct, aby jí poslali na nějakou alergologii nebo imunologii (nevím, jestli je to to samý
)
Není tady
holky, pokud je to alergie na sperma, ony jsou to správně protiátky proti spermiím , tak je to prý ke vem chlapům planety. Je to přesně jak psala mudlinka, reakce na tu bílkovinu.
Pokud je to jen s konkr. partnerem, tak to asi bude něco jiného, ale netuím co.
Není tady
Díky za odpovědi holky. Tady to bude asi konkrétní případ na toho partnera. Někdy je prostředí pochvy prostě kyselejí, a oni dva si nějak nesedli.
Já jí lituji, protoe ona zkouí u opravdu ve. Homeopatika, dietu, odbourání cukru z jídelníčku, omezení ATB, potravin se schopností monoení plísní atd.
Jetě prosím pro mne ro zopakování. Je tedy moné ádat u gynekologa o vyetření partnera i pertnerky na imunologii? Platí se něco za konkrétní rozbor? Jak dlouho to trvá? Pokud se vám teda potvrdila alergie, je nutné vdy pouít kondom, jak jsem pochopila. V případě, e chcete otěhotnět, tak by se ta alergie musela přeit po dobu otěhotnění? Není moné právě díky těmto potíím otěhotnět sloitěji? Díky za odpovědi.
Není tady
Klubko, napíe ti to asi a v případě, e se budete snait déle. Jen tak asi ne. My neplatili nic, na výsledky jsme čekali měsíc. Pokud se ti alergie potvrdí, je nutný kondom. styk, popřípadě ty kortikoidy a nejhorí je, e prý staíčí jeden nechráněný styk a alergie je zpět. Takový začarovaný kruh. Já z toho právě byla hodně patná a vidí, stejně jsem otěhu přirozeně. Jinak se to dá prý obejít IUIčkem (inseminací) nebo IVF (umělým oplodněním), ale s tím já se nechtěla smířit.
Není tady
Nevimla jsem si tvého metříku, pod čarou. Tak gratuluji.
Díky, info předám kamarádce. Jedná se o ni, ne o mě. Jedu s ní na dovču, tak to probereme, e je tady i tato monost vyetření, a se zeptá svého lékaře.
Mějte se fajn.
Není tady
Hmm, známá měla té diagnostikovanou alergii na partnerovo sperma, ale přili na to a při vyetření coe se nedaří mimčo. Tedy nic nepociovala. No teď má po IVF dvojčata, take dobrý.
--
P.S. a to vám to sperma drádí akorát poevní sliznici?
Není tady
Ahojky Nedomo, jj, u mě je to jen poevní sliznice, třeba při kontaktu s kůí vůbec nic (taky bych v tomto případě čekala třeba rudnutí nebo svědění nebo něco takového).. Gynekolog je u ze mě zoufalej.. přeléčil mě snad na kdejakou monou infekci, kultivace nic neukázaly.. Závěr zní buď alergie nebo nějaká infekce u partnera, která u mě tohle vyvolává (leč byl taky přeléčen a nepomáhá to)
Není tady
budu teoretizovat-kdy alergie můe být na bílkovinu společnou pro spermie vech muů, proč by nemohla být alergie na nějakou část bílkovinny, která je vlastní jen tomu konkrétnímu mui?alergologie je u samostatný obor, ale je to část imunologie. pokud v tom není nějaká infekce, řekla bych e to bude něco takovýho. nesednutí je podle mě hloupost, prostředí pochvy je kyselé a sperma je zase zásadité. take pokud tohle je v pořádku, nemělo by to vyvolávat něco takhle agresivního.
Není tady