6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vichni (nebo spíe vechny;))
chci se zeptat, zda máte někdo osobní zkuenost s porodnicí na Vinohradech. Dříve to prý byla dost hrůza, ale teď zase někdo říkal, e se hodně zlepili... Tak nevím, kadopádně jetě nedávno jsem tu četla bez udání jakéhokoliv důvodu "hlavně ne na Vinohrady" apod. Máte prosím někdo osobní zkuenost nebo alespoň zkuenost z prvního doslechu...?
Jsem sice registrovaná v Krči, ale jestli se trefím do termínu, tak malujou sály a nepřijímají...no a spadám pod Vinohrady, tak nevím co mám čekat... Díky moc, mám to cca za 6 týdnů, tak a se můu trochu připravit...
Není tady
Aileen, dříve jsem slyela o pár kiksech ze strany personálu, a třeba jetě před 10 lety dělali svislý císařský řez. Tu jizvu jsem viděla na vlastní oči a nevěřila jsem.
Z doslechu taky vím, e tam jsou nepříjemné sestry, kdy jsem la navtívit svoji kolegyni, tak jsem byla svědkem situace, kdy kolegyně musela několikrát sestru prosit, a jí dítě přinese, abychom se na něj mohli podívat, nakonec sestra obrátila oči vsloup a řekla, e tam kolegyně není sama, e má taky práci, odela a přinesla dítě po čtvrthodině, mě se takové jednání prostě nelíbí. Naopak doktoři prý byli moc fajn co se týká přístupu.
Prostředí je hnusné, jejich hekárna je prý proslulá, moje kolegyně měla chu se rozeběhnout proti zdi, jak z toho prostředí byla zdeprimovaná.
V neposlední řadě byly na pokoji čtyři, to u je fakt moc. A za zmínku taky stojí, e to je oblíbená porodnice mezi meninama, píu to proto, e někomu můe vadit být na jednom pokoji s vietnamkou, i kdy za sebe můu říct, e peklo je spí vyfasovat jednu bodrou, hovornou a přechytralou a druhou neméně výřečnou afektovanou spolubydlu s pronikavým blíe neurčeným dialektem, která má navíc hodně uplakaný miminko a trvá na roomingu i přes noc, to je taky těstí a je pak jedno kde jsi
Take tak... moná se to ale u změnilo a rodí se tam hezky, v tom přípdě bych jim opravdu nerada křivdila a ířila staré neaktuální drby! Pak by se měly ozvat holky, které byly spokojené a můou vinohrady doporučit.
Není tady
Fidorko děkuji, fakt, e to nezní moc povzbudivě . Uvidím, jestli jetě někdo odpoví. S vietnamkou na pokoji bych se smířila - bývají tiché a sluné (kdy jich není moc), je fakt, e Tvá zkuenost bude horí... Nepříjemný personál - no, tak na ten můe při troe "těstí" narazit kdekoliv (kamarádka třeba narazila zrovna v té Krči, kterou si vichni co do sestřiček chválí...) Jsou to taky jen lidi a můou být unavení nebo mít os. problémy... Ovem kdy je to větina a nonstop, tak to taky není v pořádku, zvlá na takovémhle místě, kde potřebuje spíe poporu a trochu pochopení... No nic, moc děkuji za referenci a uvidím, zda se jetě někdo ozve. Byla jsem na předporodním kurzu v té Krči a tam to vypadalo fajn, jene ta zatracená údrba... Říkali mi, klidně se tu zaregistrujte, oni Vám termín stejně jetě desetkrát změní, no a u osmý měsíc mám stále dokola termín 9.9. a zatím na něm nae Barborka trvá...
Není tady
to aileen: Já jsem místní, na jiném oddělení vinohrad jsem byla dvakrát a vdy spokojená, take jsem na vinohradech rodit chtěla. Je to u přes rok a vzpomínám na vechno hrozně moc ráda: pravda, tenkrát tam byly opravdu sedmilůáky, probíhala tam toti celková rekonstrukce. Já sice měla ze známosti dvoulůák, ale myslím, e tyto dvoulůkové pokoje u tam jsou standartem. Na sedmilůácích byly opravdu nějaké vietnamky, ale kde v Praze nejsou ? Mimoto se mnou na pokoji byla paní, která stoprocentně ádnou protekci neměla a byla také ze veho nadená. Měla rizikové těhotenství, musela leet a být pod lékařským dohledem a prý ji z Podolí pro nedostatek místa vyhodili ! Na Vinohradech se jí věnovali skvěle. Na personál si rovně stěovat nemůu, porod jsme měla domluvený s doktorkou Lomičkovou a byla naprosto skvělá a i vechny sestry na sále ( při porodu tam asistovaly 3 doktorky 3 sestry ) byly perfektní. Je pravda, e jsem předem raději nic moc neočekávala, ačkoliv v této nemocnici pracovala jako porodník moje kamarádka, která tam rodila pár měsíců přede mnou. Miminko jsem po porodu u sebe mohla mít kdykoliv jsem chtěla, personál mi malou odnáel jen na koupání. Myslím, e se tam nikomu nestalo, aby neměl mimčo u sebe a musel se doproovat přinesení. Mně vyhovovalo to, e porodnice není " továrnou na miminka " jako třeba výe zmíněné podolí nebo Apolinář, take já jsme tam ji po měsíci docházení na kontroly znala větinu personálu a zaila jsem tam situaci, kdy tam přila podruhé těhotná paní, která tam rodila před třemi lety a sestra jí vítala jako starou známou :-)
Ale je to asi věc názoru, pravda je, e já nejsem moc náročná, take jsem nekoukala na to, jestli je pokoj zařízený moderně, pro mě byla důleitá spí profesionalita personálu, a neměla jsem ani ádné zvlátní poadavky ani nároky týkající se vedení porodu.
A nejhorí zprávy jsou typu zaručených z doslechu, a jedna paní povídala, take se zbytečně nenervuj .-)
Není tady