|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Dneska odlítá do Skotska....
Není tady

Nabuko0 napsal(a):
Deborah napsal(a):
lea64 napsal(a):
Ale neupínej se na to, abys nebyla zklamaná
neupínám... odešel tentokrát i od dětí... a jak tvrdil, že je neopustí, že tady pro ně vždycky bude a vono prd... nechal je jen tak a utekl, zbaběle utekl ode všeho...
Zase odsuzuješ. Nevíš, jaké důvody ho k tomu vedou. Třeba chce vyřešit nedostatek financí, aby mohl děti zabezpečit apod. Půl roku není tak dlouhá doba. Odešel od dětí - nejsou to příliš silná slova?
Máš příliš jednoduché nastavení. Jsi ublížená a nedospělá.
Nejsi jediná, kdo se musí sama starat o děti. Není to taková tragédie. I když chápu, že pomocná ruka někdy chybí. Ale 99 % věcí dokážeš řešit sama. Tahle situace Tě má nejspíš naučit, aby ses dokázala o sebe postarat sama a na nikom nevisela.
...nabuko nezlob se na mě, ale nejsi to teď náhodou ty kdo odsuzuje? co ty o deborah víš? je se třema dětma a cítí to jak popisuje a fakt si nemyslim, že jí pomůže odsuzování. Ublížená určitě je a to ty určitě taky, ale nedospělá? Nevim, co jí tak čtu tak vychovává víceméně sama tři děti, nevykašlala se na ně, neutekla do ciziny /ani z důvodu finančního prospěchu/ a nenechala je "dospělácky" na krku babičce apod. Takže jestli mi někdo příjde nedospělý tak ne Deborah. Přišla se sem vypovídat/jako ty i já kdysi/, pochybuju že stojí o nejaký osobní rozbor. Ještě k té poslední větě, ona by se asi Deborah postarala hravě sama o sebe, ale musí ještě třem dětem vysvětlovat proč se na ně tatínek vyprdnul.
Upravil(a) xxxx (8. 11. 2009 10:08)
Není tady
Xko... děkuju
napsala jsi to lépe než bych to napsala já.... ano jsem ublížená... bolí to... ale přebolí... děti na něj byly zvyklé.... byly s ním jak nejvíc to šlo a on už tady pro ně není...
Není tady
Nabuko, nedá mi, abych se teď neozvala. S jedním dítětem a Převozníkem s velkým P je to úplně o něčem jiném, než se třemi.
Ale ty bys to možná zvládla i se třemi.
Jenže všichni nejsme dokonalí.
Upravil(a) majkafa (8. 11. 2009 10:11)
Deborah napsal(a):
nj, s tím bohužel nic neuděláš.
Není tady

Deborah napsal(a):
Xko... děkuju
napsala jsi to lépe než bych to napsala já.... ano jsem ublížená... bolí to... ale přebolí... děti na něj byly zvyklé.... byly s ním jak nejvíc to šlo a on už tady pro ně není...
... ale neděkuj není za co, jen na to koukám lidskýma očima a necituju "knihy moudrosti" neboj vykřešeš se z toho jen to bude ještě chvíli trvat...je to vyzkoušený, člověk zakopne přes pár převozníků, který nebudou stát za to,ale posunou tě k jiným starostem a nakonec zase vyjde sluníčko 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Deborah napsal(a):
jo to já vím, nic... prostě je to srab....
Není tady
xxxx napsal(a):
Deborah napsal(a):
Xko... děkuju
... ale neděkuj není za co, jen na to koukám lidskýma očima a necituju "knihy moudrosti" neboj vykřešeš se z toho jen to bude ještě chvíli trvat...je to vyzkoušený, člověk zakopne přes pár převozníků, který nebudou stát za to,ale posunou tě k jiným starostem a nakonec zase vyjde sluníčko
jj o převozníčky zakopávám, ale zase musím říct, že mi to pomáhá... a někde je ten ON který nás bude mít rád....
Není tady

Deborah napsal(a):
xxxx napsal(a):
Deborah napsal(a):
Xko... děkuju
jj o převozníčky zakopávám, ale zase musím říct, že mi to pomáhá... a někde je ten ON který nás bude mít rád....
...jasně to je klasickej pruběh lečení flustrace po takovém bolestivém rozchodu, jak já si namlela s převozníkama
ale posunuli mě jinam a z jednoho se stal parták do deště... neboj se vlka nic, co tě čtu si silná ženská, žádná fňukna co se v koutě cpe práškama
ty to dáš
prostě odjíždí, dokázal ti že nestál za to jako táta ani manžel, je to k něčemu dobrý jako všechno zlý, přestaneš se upínat k němu začneš koukat správným směrem. Jsi hezká mladá holka, krásně fotíš a jsi zdravá, co víc si přát. Nedávno mi jeden známej řekl: "jsem zdravej nemám nárok si stěžovat" docela mě ta myšlenka zaujala a když padám na hubu vybavim si jí a je mi hned líp.
Není tady
Deborah napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Deborah napsal(a):
jo to já vím, nic... prostě je to srab....
já nevím, jestli srab Deb. najednu stranu asi ano, sama na tři děti musí být záhul, nadruhou fakt nevíš, co ho k tomu vedlo.
Není tady
xxxx napsal(a):
Deborah napsal(a):
xxxx napsal(a):
... ale neděkuj není za co, jen na to koukám lidskýma očima a necituju "knihy moudrosti" neboj vykřešeš se z toho jen to bude ještě chvíli trvat...je to vyzkoušený, člověk zakopne přes pár převozníků, který nebudou stát za to,ale posunou tě k jiným starostem a nakonec zase vyjde sluníčkojj o převozníčky zakopávám, ale zase musím říct, že mi to pomáhá... a někde je ten ON který nás bude mít rád....
...jasně to je klasickej pruběh lečení flustrace po takovém bolestivém rozchodu, jak já si namlela s převozníkama
ale posunuli mě jinam a z jednoho se stal parták do deště... neboj se vlka nic, co tě čtu si silná ženská, žádná fňukna co se v koutě cpe práškama
ty to dáš
prostě odjíždí, dokázal ti že nestál za to jako táta ani manžel, je to k něčemu dobrý jako všechno zlý, přestaneš se upínat k němu začneš koukat správným směrem. Jsi hezká mladá holka, krásně fotíš a jsi zdravá, co víc si přát. Nedávno mi jeden známej řekl: "jsem zdravej nemám nárok si stěžovat" docela mě ta myšlenka zaujala a když padám na hubu vybavim si jí a je mi hned líp.
nezlob se, to není o tom, že bych se ho chtěla zastávat, ale kolikrát chlapi taky někam odjedou za prací a ženská je na všechno sama. jasně, většinou se na tom oba dva domluví, ale oni dva jsou rozvedení a v podstatě mají každej svůj vlastní život, nemusí se Deb na nic ptát. Třeba má opravdu důvody, které ho k tomu vedou. Však tam nebude napořád a až se vrátí, všechno může dětem vynahradit. Já sice nesouhlasím s tím, co udělal, ale asi bych ho tak úplně šmahem neodsuzovala, když vím prdlajs, proč to dělá.
Není tady
majkafa napsal(a):
Nabuko, nedá mi, abych se teď neozvala. S jedním dítětem a Převozníkem s velkým P je to úplně o něčem jiném, než se třemi.
Ale ty bys to možná zvládla i se třemi.
Jenže všichni nejsme dokonalí.
Majko, nepovažuji se za dokonalou. Řeším stejně jako každý denně mnoho problémů a rozhodnutí za která nesu zodpovědnost.
Nevím, jak BYCH co zvládala, vím pouze, co zvládám a nezvládám teď.
Můj první příspěvek Sonrise byl chápající - je mi jasné, že to není lehké a jednoduché, že to bolí. Ale pokud zůstává stále v tom, že manžel si DOVOLIL ji opustit a dělat si, co chce a že je to SOBEC a SRAB apod., aniž by věděla, co ho vede k tomu, že odjíždí, není to dobrá cesta. Třeba opravdu odjíždí kvůli zabezpečení rodiny nebo chce přerušit styky s milenkou proto, aby mohl začít s čistým štítem zase se Sonrisou .... Bůh ví.
Není tady
Víš Pavli, já asi vím, proč to dělá, ale tohle nebudu zvěřejňovat.... taky to nemá dobrý s tou svou novou, pořád se rozcházejí a zase scházejí a vidina peněz... nevím, nevím, s jeho vzděláním by našel dobrou práci i tady kdekoli v ČR... Řekl mi, když se loučil, že jsem byla ta nejlepší a nejskvělejší ženská v jeho životě, ale už tady nevydrží, že už neví jak dál.... možná si jen uklidní myšlenky a vrátí se, nevím, momentálně řekl, že se vrátit nechce....
Není tady

PPavlaa napsal(a):
xxxx napsal(a):
Deborah napsal(a):
jj o převozníčky zakopávám, ale zase musím říct, že mi to pomáhá... a někde je ten ON který nás bude mít rád.......jasně to je klasickej pruběh lečení flustrace po takovém bolestivém rozchodu, jak já si namlela s převozníkama
ty to dáš
nezlob se, to není o tom, že bych se ho chtěla zastávat, ale kolikrát chlapi taky někam odjedou za prací a ženská je na všechno sama. jasně, většinou se na tom oba dva domluví, ale oni dva jsou rozvedení a v podstatě mají každej svůj vlastní život, nemusí se Deb na nic ptát. Třeba má opravdu důvody, které ho k tomu vedou. Však tam nebude napořád a až se vrátí, všechno může dětem vynahradit. Já sice nesouhlasím s tím, co udělal, ale asi bych ho tak úplně šmahem neodsuzovala, když vím prdlajs, proč to dělá.
taky nevím co ho k tomu vede, jen chápu deborah a děti kterým je šum a fuk co je důvodem, když se dva domluví je to asi jiná situace 
Není tady

Ja si myslím, že to od neho JE útek, ale nie trvalý; skôr sa mu možno život nejako nepekne zauzlil a on si potrebuje rozmyslieť, čo a ako ďalej. Tak sa na chvíľu(nemyslím, že natrvalo) vzdialil od toho chaosu, akým sa stal jeho život, aby sa prípadne potom mohol vrátiť s tým, že už vie. čo chce. Jasné, že to nie je fér, lebo by si to nemôžeš dovoliť...
ale čo už. Zasa, priznaj si, bolo by ti bez detí jaj smutno. 
Upravil(a) Selima (8. 11. 2009 10:29)
Není tady
xxxx napsal(a):
Nabuko0 napsal(a):
Deborah napsal(a):
neupínám... odešel tentokrát i od dětí... a jak tvrdil, že je neopustí, že tady pro ně vždycky bude a vono prd... nechal je jen tak a utekl, zbaběle utekl ode všeho...Zase odsuzuješ. Nevíš, jaké důvody ho k tomu vedou. Třeba chce vyřešit nedostatek financí, aby mohl děti zabezpečit apod. Půl roku není tak dlouhá doba. Odešel od dětí - nejsou to příliš silná slova?
Nejsi jediná, kdo se musí sama starat o děti. Není to taková tragédie. I když chápu, že pomocná ruka někdy chybí. Ale 99 % věcí dokážeš řešit sama. Tahle situace Tě má nejspíš naučit, aby ses dokázala o sebe postarat sama a na nikom nevisela....nabuko nezlob se na mě, ale nejsi to teď náhodou ty kdo odsuzuje? co ty o deborah víš? je se třema dětma a cítí to jak popisuje a fakt si nemyslim, že jí pomůže odsuzování. Ublížená určitě je a to ty určitě taky, ale nedospělá? Nevim, co jí tak čtu tak vychovává víceméně sama tři děti, nevykašlala se na ně, neutekla do ciziny /ani z důvodu finančního prospěchu/ a nenechala je "dospělácky" na krku babičce apod. Takže jestli mi někdo příjde nedospělý tak ne Deborah. Přišla se sem vypovídat/jako ty i já kdysi/, pochybuju že stojí o nejaký osobní rozbor. Ještě k té poslední větě, ona by se asi Deborah postarala hravě sama o sebe, ale musí ještě třem dětem vysvětlovat proč se na ně tatínek vyprdnul.
Xko, neodsuzuji. Jen mě nadzvedává ze židle tenhle vzorec. Sonrisa se stará o tři děti a není to vůbec jednoduché. O tom žádný spor. Ale její manžel se pokud vím na děti nevykašlal (sama píše, že jí celou dobu pomáhá apod.). UTEKL do ciziny? Co to znamená? Každý, kdo se rozhodne pro takový krok, ho obvykle velmi zvažuje. Jistě pro to má své důvody.
Nevím, co znamená nechat na krku babičce - pokud je to myšleno v souvislosti s tím, že já mám pro svého syna chůvu a pracuji, je to moje rozhodnutí a moje řešení situace ....
Proč by měla Sonrisa třem dětem vysvětlovat, že se na ně tatínek vyprdnul? NIKDY jsem svému synovi neřekla, že se tatínek na něj vybodnul - proč bych to proboha dělala? Abych ublížila svému synovi? Promiň, ale to snad říká opravdu jen magor. Můj syn se denně přesvědčuje o tom, že ho milují oba jeho rodiče - bez ohledu na to, zda s ním žijí nebo nežijí.
Příjde mi stále více a více zvrácená myšlenka, že když muž opustí ženu, zříká se svého otcovství. A to, že se rozhodne, že bude půl roku pracovat v cizině - to snad není dnes už tak výjimečný stav. Nikdo z nás nemůže říct, zda to ve finále nebude pro Sonrisinu rodinu výhra.
Není tady
....nikdy jsem neřekla dětem, že se na ně tatínek vyprdl... vždycky jim říkám, že je má rád, že odešel ode mě.... ale těžko je budu přesvědčovat o tom, že je táta miluje, když je nechce... když ho neuvidí... neuslyší....
Není tady

Nabuko0 napsal(a):
xxxx napsal(a):
Nabuko0 napsal(a):
Zase odsuzuješ. Nevíš, jaké důvody ho k tomu vedou. Třeba chce vyřešit nedostatek financí, aby mohl děti zabezpečit apod. Půl roku není tak dlouhá doba. Odešel od dětí - nejsou to příliš silná slova?
Nejsi jediná, kdo se musí sama starat o děti. Není to taková tragédie. I když chápu, že pomocná ruka někdy chybí. Ale 99 % věcí dokážeš řešit sama. Tahle situace Tě má nejspíš naučit, aby ses dokázala o sebe postarat sama a na nikom nevisela....nabuko nezlob se na mě, ale nejsi to teď náhodou ty kdo odsuzuje? co ty o deborah víš? je se třema dětma a cítí to jak popisuje a fakt si nemyslim, že jí pomůže odsuzování. Ublížená určitě je a to ty určitě taky, ale nedospělá? Nevim, co jí tak čtu tak vychovává víceméně sama tři děti, nevykašlala se na ně, neutekla do ciziny /ani z důvodu finančního prospěchu/ a nenechala je "dospělácky" na krku babičce apod. Takže jestli mi někdo příjde nedospělý tak ne Deborah. Přišla se sem vypovídat/jako ty i já kdysi/, pochybuju že stojí o nejaký osobní rozbor. Ještě k té poslední větě, ona by se asi Deborah postarala hravě sama o sebe, ale musí ještě třem dětem vysvětlovat proč se na ně tatínek vyprdnul.
Xko, neodsuzuji. Jen mě nadzvedává ze židle tenhle vzorec. Sonrisa se stará o tři děti a není to vůbec jednoduché. O tom žádný spor. Ale její manžel se pokud vím na děti nevykašlal (sama píše, že jí celou dobu pomáhá apod.). UTEKL do ciziny? Co to znamená? Každý, kdo se rozhodne pro takový krok, ho obvykle velmi zvažuje. Jistě pro to má své důvody.
Nevím, co znamená nechat na krku babičce - pokud je to myšleno v souvislosti s tím, že já mám pro svého syna chůvu a pracuji, je to moje rozhodnutí a moje řešení situace ....
Proč by měla Sonrisa třem dětem vysvětlovat, že se na ně tatínek vyprdnul? NIKDY jsem svému synovi neřekla, že se tatínek na něj vybodnul - proč bych to proboha dělala? Abych ublížila svému synovi? Promiň, ale to snad říká opravdu jen magor. Můj syn se denně přesvědčuje o tom, že ho milují oba jeho rodiče - bez ohledu na to, zda s ním žijí nebo nežijí.
Příjde mi stále více a více zvrácená myšlenka, že když muž opustí ženu, zříká se svého otcovství. A to, že se rozhodne, že bude půl roku pracovat v cizině - to snad není dnes už tak výjimečný stav. Nikdo z nás nemůže říct, zda to ve finále nebude pro Sonrisinu rodinu výhra.
...nevím proč si si na sebe vztáhla že si dala děti k babičce, bylo to myslěné tak, že i Deborah by mohla děti dát např. k matce a jet "hledět do ohně" do ciziny a čistit si tam hlavu a finance. Jenže to neudělá protože nemůže opustit svoje děti. A o tom, že by Son řekla dětem že se na tatínek kašle? To si vyčetla kde? Nejak mám pocit, že převracíš všechno co napšu někam jinam. Nikde jse nic takového nepsala.To je pěkná pitomost, to neudělá žádná normální máma a to Deborah je, jak sem se tak všimla, dělá všechno proto aby děti uchránila,ale děti si to přeberou sami a jednouto v dospělosti tátovi sečtou. Z čeho si vydedukovala že tam jede na půl roku?
Upravil(a) xxxx (8. 11. 2009 10:43)
Není tady
Deborah napsal(a):
....nikdy jsem neřekla dětem, že se na ně tatínek vyprdl... vždycky jim říkám, že je má rád, že odešel ode mě.... ale těžko je budu přesvědčovat o tom, že je táta miluje, když je nechce... když ho neuvidí... neuslyší....
A proč ne? Pro lásku je nutná denní přístomnost? Promiň, ale to je prostě pitomost. Ty, kdybys své děti půl roku neviděla (z jakéhokoliv důvodu), milovala bys je méně?
Existují telefony, skype, mail, fotky, letenka nebo autobus z Londýna už také nestojí žádnou horentní sumu. "Náš" tatínek pracuje a vždy pracoval minimálně polovinu měsíce v cizí zemi a když byl v ČR, chodil z práce kolem deváté hodiny. Takže i kdybychom se nerozešli, syna by rozhodně neviděl každý den.
Momentálně si ho bere jednou za čtrnáct dní na víkend (i proto, že jsme se odstěhovali 100 km daleko). Během té pauzy mu volá a mluví spolu po telefonu. Každý den synovi vyprávím o tom, co dělá tatínek (je v práci, na fotbale, v Praze .... bla bla bla) a o tetě, která má v bříšku miminko a čeká jeho sestřičku apod. (neříkám, že to nebolelo - a jak ...), ale pro mého synka je přeci mnohem lepší, když ví, že ho miluje tatínek, maminka i teta i její syn a že se těší na sestřičku.
Není tady

Deborah napsal(a):
Ale no ták... bdue volať. Ten počítač im možno dal, aby mohli byť v spojení... nebuď zasa nespravodlivá. Aj keď- chápem ťa, ale neprenášaj momentálne sklamanie radšej na deti ... kvôli nim.
Upravil(a) Selima (8. 11. 2009 10:44)
Není tady
Deborah napsal(a):
Tohle mám stejný, byť jsou mé děti teď už dospělé. Když samy vidí, že otec zájem nemá. Nebo to v sobě má natolik neporovnané, že neumí, nedokáže, nechce, nezvládá "mít zájem", protože mu samotnému není dobře.
Ale kdo se ptá matek (a výjimečně otců, kteří zůstanou s dětma sami), jak jim je?
Aspoň jeden rodič prostě fungovat musí, byť by mu bylo sebehůř. Jak už tady někdo psal, kdyby byli oba rodiče nezodpovědní a dávali přednost svým frustracím a pocitům před povinností, dětské domovy by nestačily.
Možná je lepší pustit to, pustit svou snahu o to, aby vztah mezi otcem a dětmi byl hezký. To je můj problém. Tak těžko se mi to snáší. Asi jsem k tomu stavu přispěla i já, nevědomky a nechca, protože jsem to líp neuměla.
Musím to pustit. A netrápit se tím.
Netrápit se tím, co nezměním. I když mi někdy něco našeptává, že to mohu změnit. Jenže já vážně nevím, jak.
Jen upřesním, když si to po sobě čtu. Povinností nemyslím lásku k dětem. Ta je normální, běžná, prostě je. Ale je spousta povinností, které je potřeba udělat. Aby fungovala domácnost, aby děti mohly chodit do školy, měly si co obléknkout, měly jídlo, drobné či větší radosti.
Co z toho, že tam někde existuje otec (matka), které má děti rád? Když se jim i léta neozve?
Ne slova, ale činy jsou důležité.
Upravil(a) majkafa (8. 11. 2009 10:50)
on mi řekl, že nebude volat, že nebude psát e-maily.... že mi občas pošle smsku...
Není tady
xxxx napsal(a):
Z čeho si vydedukovala že tam jede na půl roku?
Z toho, že Sonrisa psala, že přijede na Vánoce nebo na jaře. Ale to bylo asi myšleno jako na návštěvu, když to čtu znovu. Takže asi omyl.
Není tady
Deborah napsal(a):
on mi řekl, že nebude volat, že nebude psát e-maily.... že mi občas pošle smsku...
To jste šli až do takových podrobností ... Příjde mi to trošku přitažené za vlasy.
Nejde mi dohromady to, že doposud byl super táta, který pomáhal, pohlídal atd. a teď najednou nechce být s dětmi ve styku.
Není tady

Deborah napsal(a):
TEBE. Alebo to platilo aj na deti? Potom fakt nechápem. Mám so vzťahmi na diaľku skúsenosti a dnes je to podľa mňa oveľa lepšie ako v minulosti(aj keď, osobný kontakt je osobný kontakt, čo si budeme nahovárať...)
Není tady