27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
klasika je zubní pasta - ale není to moc na parádu
Není tady
Tak uívej preventivně Riboflavin stojí cca 20-30Kč...
Není tady
Opar (herpes simplex)
- toto onemocnění je velmi nepříjemné a často se opakuje. Opar se projevuje bolestivými puchýřky na rtech nebo na sliznici dutiny ústní. Příchod oparu nemocný můe registrovat několik dní dopředu. Větinou pociuje svědění, napětí nebo mravenčení na postieném místě. Nejdříve se vytvoří puchýřek, který často bolí a způsobuje nepříjemné problémy. Později puchýřek zasychá a ve formě stroupku mizí. Onemocnění je způsobeno herpetickým virem a je přenosné. K nákaze dochází přímým kontaktem s nakaeným člověkem (polibek, pouitá sklenička). Po prodělané infekci je virus umlčen vzniklými protilátkami, které si nae tělo vytvoří. Pokud ale dojde k určitému podrádění virus opět posílí a onemocnění se znovu objeví. Podrádění můe způsobit horečka, změna počasí, slunění, poranění rtů, alergie, stres nebo menstruace. V kadém případě musíme vidět oslabení naí obranyschopnosti, která má určující vliv.
Léčba se pak opírá o různé masti s virotickým účinkem. Bohuel je tato léčba jen lokální a onemocnění nevyléčí.
Co tedy můeme dělat ? Přírodní prostředky nám nabízejí anci a pomoc. Na prvním místě je vnitřní léčba, která bude podporovat nai obranyschopnost. Doporučuji opět pouití potravinových doplňků a bylinek.
http://agionet.cz/host/merck/viru-merz/index.html
Pokud je spoutěčem chlad, teplo, slunce, stres, oslabená imunita a pod - tak na dovolenou nelítat
Upravil(a) Aneri (13. 9. 2007 20:46)
Není tady
Zajímavý článek o oparech a jak se jich zbavit... http://www.medicin.cz/nemoci/opar-na-rt … -ho-zbavit
Moná se to jetě bude někomu hodit :-)
Upravil(a) veru1808 (19. 3. 2014 8:44)
Není tady
Opary, to je moje noční můra, trpím na ně snad od dětství, vyzkouela jsem spoustu domácích receptů, od potření zubní pastou, či hodně bolestivé zatlačení oparu horkou ličkou, ale pak mi kamarádka doporučila konopné sérum Cannadent a to si nemůu vynachválit, opar potřu, vyschne a za pár dní se hned hojí.
Není tady
Mně se osvědčily náplasti, za tři dny mám po oparu.
Není tady
V lékárně mi doporučila paní Cannadent sérum, opar se mi rychle zatáhl a začal se hojit za mě super.
Není tady
Kdysi jsem měla míchanou mastičku na recept od dermatoloky; byla nejlepí ze vech, které jsem kdy měla.
Není tady
Děvčata, na jaře jsem měla opary přes celou pusu (po horečkách). Dostala jsem práky Herpesin od doktora, mastičku. Opary po 3 týdnech zmizely!!! Za dva dny byly zpět. Ve finále 3 měsíce atb - nezabralo nic, od alergologa práky - 6 ks denně, stále oparů plnou pusu, na sluníčko nesmím, rozčilovat se nesmím, na kolo nesmím a opary pořád. V září jsem konečně dostala nápad a podívala se do seitku po babičce (venkovská kořenářka) a tam výluh z lesní thuje - "ďobkovat", tzn. potírat ret s opary ale ne silou. Výluh jsem nedělala, dola jsem si do prodejny zdravé výivy, tam sice říkala, e výluh z thuje na opary není, přesto jsem zakoupila. Potírala jsem několikrát denně (nesmí se uívat vnitřně) a jsem bez oparů. Léky od alergologa jsou v uplíku a kdykoliv cítím na rtu nějaké pnutí, bolest, zčervenání, tak "dobkuju". Od září se mi nevyrazil jediný opar, jednu skleničku mám v práci, jednu doma a pořád v pohotovosti, ale nemám opary - klepu na sklo!!! Vřele doporučuju vem.
Není tady
Opar je o imunitě, pokud ji má OK, nevyrazí se. A atb na viry v ádném případě, velmi patná volba doktora! Snad antivirotikum, NIKDY ne antibiotikum, take to jsi se trávila zbytečně....ach ti doktoři, nic neumí....
Není tady
Protoe jsem si myslela toté - porucha imunity, tak jsem při dlouhodobém oparu navtívila alergologa-imunologa. Udělal mi - prý - vechny testy a nic. Jen vysoký nárůst herpes virů. Pravdou je, e od září potírám při prvních příznacích výtakem z thuji a ádný opar se nevyrazil. Mne ty atb taky zarazili, ale kdy ti je předepíe imunolog...,
Není tady
Irena001 napsal(a):
Opar je o imunitě, pokud ji má OK, nevyrazí se. A atb na viry v ádném případě, velmi patná volba doktora! Snad antivirotikum, NIKDY ne antibiotikum, take to jsi se trávila zbytečně....ach ti doktoři, nic neumí....
Abych se těch doktorů neumětelských trochu zastala, ony se ty koní (i jiné) projevy oparu mohou následně infikovat bakteriálně, případně plísněmi - a tam u mohou být antibiotika, případně antimykotika na místě. Neviděly jsme.
Není tady
Mně na opary teda nejvíce pomáhá obyčejný a klasický Tea Tree Oil vdy kdy cítím, e u je opar na cestě se vyklubat tak si ret potřu a jetě dva dny místo natírám a po oparu ani vidu ani slechu
k dostání normálně v lékárně a i na elékarnách
Není tady
Doporučuje se na opary přikládat česnek, cca na cca 10 min a opláchnout, několikrát denně. Nemám vyzkoueno.
Není tady