29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
klasika je zubní pasta - ale není to moc na parádu
Není tady
Tak užívej preventivně Riboflavin stojí cca 20-30Kč...
Není tady
Opar (herpes simplex)
- toto onemocnění je velmi nepříjemné a často se opakuje. Opar se projevuje bolestivými puchýřky na rtech nebo na sliznici dutiny ústní. Příchod oparu nemocný může registrovat několik dní dopředu. Většinou pociťuje svědění, napětí nebo mravenčení na postiženém místě. Nejdříve se vytvoří puchýřek, který často bolí a způsobuje nepříjemné problémy. Později puchýřek zasychá a ve formě stroupku mizí. Onemocnění je způsobeno herpetickým virem a je přenosné. K nákaze dochází přímým kontaktem s nakaženým člověkem (polibek, použitá sklenička). Po prodělané infekci je virus umlčen vzniklými protilátkami, které si naše tělo vytvoří. Pokud ale dojde k určitému podráždění virus opět posílí a onemocnění se znovu objeví. Podráždění může způsobit horečka, změna počasí, slunění, poranění rtů, alergie, stres nebo menstruace. V každém případě musíme vidět oslabení naší obranyschopnosti, která má určující vliv.
Léčba se pak opírá o různé masti s virotickým účinkem. Bohužel je tato léčba jen lokální a onemocnění nevyléčí.
Co tedy můžeme dělat ? Přírodní prostředky nám nabízejí šanci a pomoc. Na prvním místě je vnitřní léčba, která bude podporovat naši obranyschopnost. Doporučuji opět použití potravinových doplňků a bylinek.
http://agionet.cz/host/merck/viru-merz/index.html
Pokud je spouštěčem chlad, teplo, slunce, stres, oslabená imunita a pod - tak na dovolenou nelítat
Upravil(a) Aneri (13. 9. 2007 20:46)
Není tady
Zajímavý článek o oparech a jak se jich zbavit... http://www.medicin.cz/nemoci/opar-na-rt … -ho-zbavit
Možná se to ještě bude někomu hodit :-)
Upravil(a) veru1808 (19. 3. 2014 8:44)
Není tady
Opary, to je moje noční můra, trpím na ně snad od dětství, vyzkoušela jsem spoustu domácích receptů, od potření zubní pastou, či hodně bolestivé zatlačení oparu horkou lžičkou, ale pak mi kamarádka doporučila konopné sérum Cannadent a to si nemůžu vynachválit, opar potřu, vyschne a za pár dní se hned hojí.
Není tady
Mně se osvědčily náplasti, za tři dny mám po oparu.
Není tady
V lékárně mi doporučila paní Cannadent sérum, opar se mi rychle zatáhl a začal se hojit… za mě super.
Není tady
Kdysi jsem měla míchanou mastičku na recept od dermatoložky; byla nejlepší ze všech, které jsem kdy měla.
Není tady
Děvčata, na jaře jsem měla opary přes celou pusu (po horečkách). Dostala jsem prášky Herpesin od doktora, mastičku. Opary po 3 týdnech zmizely!!! Za dva dny byly zpět. Ve finále 3 měsíce atb - nezabralo nic, od alergologa prášky - 6 ks denně, stále oparů plnou pusu, na sluníčko nesmím, rozčilovat se nesmím, na kolo nesmím a opary pořád. V září jsem konečně dostala nápad a podívala se do sešitku po babičce (venkovská kořenářka) a tam výluh z lesní thuje - "ďobkovat", tzn. potírat ret s opary ale ne silou. Výluh jsem nedělala, došla jsem si do prodejny zdravé výživy, tam sice říkala, že výluh z thuje na opary není, přesto jsem zakoupila. Potírala jsem několikrát denně (nesmí se užívat vnitřně) a jsem bez oparů. Léky od alergologa jsou v šuplíku a kdykoliv cítím na rtu nějaké pnutí, bolest, zčervenání, tak "dobkuju". Od září se mi nevyrazil jediný opar, jednu skleničku mám v práci, jednu doma a pořád v pohotovosti, ale nemám opary - klepu na sklo!!! Vřele doporučuju všem.
Není tady
Opar je o imunitě, pokud ji máš OK, nevyrazí se. A atb na viry v žádném případě, velmi špatná volba doktora! Snad antivirotikum, NIKDY ne antibiotikum, takže to jsi se trávila zbytečně....ach ti doktoři, nic neumí....
Není tady
Protože jsem si myslela totéž - porucha imunity, tak jsem při dlouhodobém oparu navštívila alergologa-imunologa. Udělal mi - prý - všechny testy a nic. Jen vysoký nárůst herpes virů. Pravdou je, že od září potírám při prvních příznacích výtažkem z thuji a žádný opar se nevyrazil. Mne ty atb taky zarazili, ale když ti je předepíše imunolog...,
Není tady
Irena001 napsal(a):
Opar je o imunitě, pokud ji máš OK, nevyrazí se. A atb na viry v žádném případě, velmi špatná volba doktora! Snad antivirotikum, NIKDY ne antibiotikum, takže to jsi se trávila zbytečně....ach ti doktoři, nic neumí....
Abych se těch doktorů neumětelských trochu zastala, ony se ty kožní (i jiné) projevy oparu mohou následně infikovat bakteriálně, případně plísněmi - a tam už mohou být antibiotika, případně antimykotika na místě. Neviděly jsme.
Není tady
Mně na opary teda nejvíce pomáhá obyčejný a klasický Tea Tree Oil vždy když cítím, že už je opar na cestě se vyklubat tak si ret potřu a ještě dva dny místo natírám a po oparu ani vidu ani slechu
k dostání normálně v lékárně a i na elékarnách
Není tady
Doporučuje se na opary přikládat česnek, cca na cca 10 min a opláchnout, několikrát denně. Nemám vyzkoušeno.
Není tady