Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 2. 2006 10:39

Zuzka S
♥♥♥----
Místo: Žatec

Jak na opary?

Na opary netrpím,proto mě vyděsil jeden co se mi vyskytnul na rtu yikes Neznáte někdo rady a fígle,jak se oparů rychle zbavit? roll

Není tady

#2 9. 2. 2006 10:46

jelitko
♥♥-----
Místo: Hradec Králové

Re: Jak na opary?

spousta lidí mi doporučovalo na noc  zubní pastu, ale podle mě na větší opar to je špatná volba, protože když ráno tu pastu dáváš z oparu dolů, tak je to boj.smile mně se osvědčili jen klasické krémy na opary (Zovirax, Herpesin ... ), ale bohužel nejsou zrovna nejlevnější. taky je dobrá taková fialová tinktura, co prodávají v lékarně a měla by ten opar vysušit, nevím ovšem jak se jmenuje

pokud mě někdo donutil k pláči, nestojí mi za to, abych pro něho ronila slzy (K. Dunst)

Není tady

#3 9. 2. 2006 11:13

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

nemůžu si přesně vzpomenout na název přípravku, myslim Kosmín - taková červeno bílá tubička - opar nevysušuje, ale podle mých zkušeností zmizí dřív než, když jsem se ho snažila vysušit a není ani moc drahý na rozdíl od Zoviraxu atd.

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#4 9. 2. 2006 14:06

Anetta
♥♥-----

Já na opary netrpím, ale moje dcerka dost často a osvědčil se nám Tea Tree Oil. Chvilku to pálí, ale opar se dost rychle vysuší.

První krok pro to, abyste od života získali to, co chcete je rozhodnout se, co to je.

Není tady

#5 9. 2. 2006 15:06

Martina09
♥------

Na opary sice moc netrpí,. ale když už se objeví, tak potřít propolisem. Zkoušela jsem různé přípravky z lékáren, ale nezabíraly a pasta?-už nikdy více.

Není tady

#6 9. 2. 2006 15:11

Zuzka S
♥♥♥----
Místo: Žatec

Díky za rady určitě nějakou vyzkouším,nejvíc se mi zamlouvá Aloe,dá se normálně pořídit v květinářství?

Není tady

#7 9. 2. 2006 17:59

sun36
♥------

Zuzka S napsal(a):

Na opary netrpím,proto mě vyděsil jeden co se mi vyskytnul na rtu yikes Neznáte někdo rady a fígle,jak se oparů rychle zbavit? roll

Také jsem v životě neměla opar.Teď  poprvé.Kamarádka mi poradila švédské kapky.Zkouším,je to lepší,tak uvidím.Pak dám vědět,za jak dlouho se to vyléčilo.

Není tady

#8 9. 2. 2006 20:03

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Nejlepší na oprary je prevence, mít celistvý povch rtu, takže mazat , mazat a zase mazat. Je jedno jestli pomádou za 20 nebo za 100,-
Jinak krémy v lékárně jsou dobré pouze v začátku když se opar začíná klubat ( šimrá, pálí) a pokud je virového původu a prasklinky ve rtu.......
Vrstva pasty je dobrá hlavně protože vysušuje a ZABRAŇUJE DALŠÍMU ROZŚÍŘENÍ.
Opar se může udělat z mnoha důvodů, takže i léčba je různá, proto má každý jiný osvědčený recept.
Opar se udělá : od menzes, leknutí, stresu, horečky, nedostatku vit B, signalizuje začátek, konec nemoci, šíří se vzduchem jako vir atd. atd.....

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#9 10. 2. 2006 9:43

nubi
Host

Ja s oparmi bojujem neustále. Takmer každé dva týždne ma postihne. Za tie roky som si odsledovala, že akonáhle sa menej vyspím, som unavená, hneď sa objaví herpes. Sem-tam ho mám aj od opaľovania - ale preventívne užívam Betakarotén a na pery pri opaľovaní balzam s vysokým UV filtrom - zatiaľ to týmto dokážem eliminovať na slnku. Inak som vyskúšala naozaj množstvo prípravkov, aj ľudových liečív. Mne najviac v zaberá Vectavir, hoci je drahý, kombinujem ho s liehom / v lekárni / alebo vodou po holení / pánskou /, síce páli , ale urýchli hojenie. No a potom doliečim Framykoinovou masťou. Mnohí mi radia imunologické vyšetrenie, ale ako som písala, dokážem si to odsledovať, aj sa snažím dostatočne spať, ale ... nie vždy to ide. Ešte z tých ľudových je také účinné - kocka ľadu, priložiť na pľuzgieriky. Ale ak má niekto veľmi, veľmi účinný prostriedok, poteším sa.

#10 10. 2. 2006 10:02

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Prosím , neděste se toho co napíši. Slyšela jsem, že na opar pomáhá dát si maz z ucha. Dokonce jsem viděla v televizi jednu farmaceutickou magistru z lékárny toto zmínit + bylo i v tisku, že tato hmota obsahuje přirozené látky blízké antibiotikům. Jak to funguje v praxi nevím, opar se mi nedělá.

Není tady

#11 10. 2. 2006 10:04

Ilseli
♥♥♥----

Herpes vždy hlásí, že není cosi s vámi v pořádku. Pokud, herpes jen potlačíte tím, že jej čímkoliv namažete, jen aby se ztratil,  tím celou zaležitost nevyřešíte, může se stát  chronickou. Je nutno dodat tělu potřebné vitamíny a hledat důvod, proč jsme právě na herpes náchylní. Může být také součástí některého dalšího onemocnění. Vždy je důležité brát v úvahu celého člověka při odstraňování jakéhokoliv onemocnění, byť i jakoby malého. Zravím Il.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#12 10. 2. 2006 12:36

Lucy
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj souhlasím s lepistou také jsem to slyšela avšak nevyzkoušela.... Ale jestli mohu trochu odbočím a to na bradavice.  Léčila jsem si je také přírodní metodou a to, že jsem si postižený prst bradavicí ráno počurala (já vím, zní to hrozně, ale určitě jste už o tom slyšeli, že vlastní moč je léčivá) a nebo ještě jedna metoda na bradavice.... Ráno ještě než si vyčistíte zuby, tak si postižené místo ocucat. Já měla bradavice na prstu a používala jsem obě metody, tedy nejdřív jsem si prst ocucala a pak počurala a od té doby se mi neukázaly.

Život je jen zavření a otevření očí, záleží jen na Tobě, co v tom krátkém okamžiku uvidíš.

Není tady

#13 10. 2. 2006 12:57

Patricia
Host

Mne na opary pomaha pendrek-lekorice ak citim unavu a viem ze sa to moze objavit zjem dva pendreky a opar sa nevyklube a priznaky sa stratia..Moc mi to nechutna ,ale je to skutocne ucinne citala som to v odbornom casopise vraj vedci v USA robili vyskum.Skusila som a som spokojna.Skuste a hlavne napiste ako to na vas ucinkuje.

#14 10. 2. 2006 20:52

Pešta
♥♥♥♥---

Mě pendrek chutná i bez oparů. Na opary jím vitamín B a natírám Vectavirem.

Není tady

#15 19. 2. 2006 12:59

Emili
Host

Trpím na opary.Sice tak jednou  až dva krát do roka, ale vím jak jsou nepříjemné.Letos poprvé jsem zjistila, že my v momentě kdy jsem se lekla, během několika málo minut jsem pocítila pálení na rtu .Hned jsem to namazala kolínskou, několikrát po sobě, sice potvůrka stejně udělal ten svůj pupínek ale rozhodně byl menší než obvykle.
Jednu dobu jsem ho mívala tak často a stále na stejném místě,od té doby mám na tom místě bilý flek jakoby ztráta pigmentu.
Jinak jako mast skoro na všechny podobné bolístky používám obyčejnou kosmetickou vaselinu z lékárny za 20, Kč.
Užívám Bioaktivní Selen , Zinek balení na 2 měsíce stojí 260, Kč

#16 22. 2. 2006 15:01

Alena
Host

Anetta napsal(a):

Já na opary netrpím, ale moje dcerka dost často a osvědčil se nám Tea Tree Oil. Chvilku to pálí, ale opar se dost rychle vysuší.

Ten přípravek se dá koupit běžně v lékárně? Jaká je jeho cena?

#17 22. 2. 2006 16:40

maya
♥♥♥♥♥--

to Alena: Relativně levný Tea-tree Oil mají např. i v DM drogerii - má mnohostranné použití, je to čistě přírodní olej z australského čajovníku a je dobrý nejen na opary.

Není tady

#18 23. 2. 2006 23:21

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Lucy napsal(a):

Ahoj souhlasím s lepistou také jsem to slyšela avšak nevyzkoušela.... Ale jestli mohu trochu odbočím a to na bradavice.  Léčila jsem si je také přírodní metodou a to, že jsem si postižený prst bradavicí ráno počurala (já vím, zní to hrozně, ale určitě jste už o tom slyšeli, že vlastní moč je léčivá) a nebo ještě jedna metoda na bradavice.... Ráno ještě než si vyčistíte zuby, tak si postižené místo ocucat. Já měla bradavice na prstu a používala jsem obě metody, tedy nejdřív jsem si prst ocucala a pak počurala a od té doby se mi neukázaly.

Tak a teď mám dočista poprskaný monitor a slzy se mi valí proudem...big_smilebig_smilebig_smile Tělo se asi leklo, že když si s bradavicí neporadí samo a hned, budeš to příště dělat obráceně! Úplně to vidím....a v barvách...big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#19 23. 2. 2006 23:35

penizek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Středočeský kraj

Na opary pomáhá "DUVIRA",je normálně k dostání v lékárně,stojí kolem 40kč.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyUbIGXDASyAKk60.png

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyU7IGXDASzgKm58.png

Není tady

#20 24. 2. 2006 13:03

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Jak cítím, že mně svědí ret a klube se opar - okamžitě začnu ledovat. Kouskem ledu, co nejdéle a nejčastěji potírám ono místo. Normálně ten vir zmrazíte! Ani nevystrčí růžky.
Pokud už jsou puchýřky, natírat Tee Tree Oilem.

Není tady

#21 27. 8. 2006 16:02

Evelin
♥♥♥♥---

Trpím na opary od dětství. Nyní už vím, že to je z jídla/nemůžu studené maso, nebo omastek, nejdražší salámy-Pick, Herz a pod). Mne pomůže pouze zovirax, bez něj se nehnu. Ostatní přípravky tak nefungovali, puchýře vylezli, menší ale víc...
Ale už vím, na co mám alergii, tak se těm potravinám vyhýbám.
Ještě horší opary se mne objevují při teplotách nad 39,a to už mi v živote slezla dolů celá pusa-kůže. Myslela jsem, že budu vypadat jako strašidlo, že se mne prostě ztratí kontura rtů. To se taky opakovalo po tetování pernamentního makeupu.
Preventivně jsem si koupila domů rostlinu ALOE, ale musíte mít ten správný druh, není aloe jako aloe. A vzpomínám si, že jsme ji vždy doma za oknem měli. Taky-už jsem si i uřízla kus větve a "vypreparovala"jenom tu dužinu a snědla jsem ji. Trochu jsem měla průjem, ale žiju. Byl to malý kus.
Asi stačí jenom přiložit - i na popálené místa...

Není tady

#22 1. 9. 2006 18:22

dendrobie
♥♥-----

trpím na opary od dětství a pokud vím, je to virus který někdo v krvi má a někdo ne. Mě se osvědčilo hned jak se začne objevovat, pálit lihem  stačí i kolínská, a až zaschne, mazat aby se neudělal stroupek. Mě to funguje stále a to už něco pamatuju!

Není tady

#23 5. 9. 2006 15:09

Venus
Host

Martina09 napsal(a):

Na opary sice moc netrpí,. ale když už se objeví, tak potřít propolisem. Zkoušela jsem různé přípravky z lékáren, ale nezabíraly a pasta?-už nikdy více.

Martino, jaký propolis, tinktura nebo existuje nějaká mast a kde je k dostání ?

#24 10. 10. 2006 20:09

Vendaa
♥♥♥♥♥--

Já léčila opar přírodně - na noc jsem pusu namazala medem. Nebo mi někdo poradil potírat sojovou omáčkou - ale to docela štípalo.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;49/st/20070303/n/Tadeasek/k/7d15/age.png

Není tady

#25 23. 5. 2007 10:10

Misha84
♥------

Ahojky,
Za dva týdny letím na dovču. A vždy si permanentně přivezu domů plnou pusu oparů.
Poradíte mi někdo co si vzít učinného sebou? Mastičky mi nepomohly. Tak chci
tentokrát vyzkoušet Compeed - náplasti na opary. Máte s tím někdo zkušenost?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí